Οργή στην αντιπολίτευση για την «δημιουργική ασάφεια» της κυβέρνησης στην Συμφωνία των Πρεσπών

giorgos-katroygalos-pic

Οι βουλευτές καλούνται να ψηφίσουν ένα κείμενο του οποίου δεν έχουν δει την τελική μορφή, καθώς οι Σκοπιανοί θα προχωρήσουν στην αναθεώρηση, μόνο αφού κυρωθεί από την ελληνική βουλή η Συμφωνία

Σε συνθήκες ομίχλης καλούνται σήμερα οι έλληνες βουλευτές να κυρώσουν την Συμφωνία των Πρεσπών καθώς μια σειρά επίσημων εγγράφων αλλά και παραδοχές του αναπληρωτή υπουργού Εξωτερικών Γιώργου Κατρούγκαλου δείχνουν ότι η κυβέρνηση της ΠΓΔΜ δεν έχει εκπληρώσει όλα τα προαπαιτούμενα «αλλοιώνοντας» βασικούς όρους της συμφωνίας.

Την ίδια ώρα, έχει ξεκαθαριστεί ότι η ελληνική κυβέρνηση ετοιμάζεται να παραχωρήσει «μακεδονική γλώσσα» και «μακεδονική εθνότητα».

Είναι χαρακτηριστικό πως ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Κατρούγκαλος παραδέχθηκε πως το νέο Σύνταγμα των Σκοπίων θα τεθεί σε ισχύ μετά την κύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών και του πρωτοκόλλου ένταξης στο ΝΑΤΟ από την ελληνικό κοινοβούλιο. Ο ίδιος κατέθεσε μάλιστα στην Ολομέλεια το επίσημο κείμενο του Συντάγματος της γειτονικής χώρας όπου φαίνεται πως δεν έχουν προστεθεί οι αλλαγές για το νέο όνομα, την εξάλειψη των αλυτρωτισμών κ.α. αν και οι συγκεκριμένες τροποποιήσεις αποτελούν ρητό όρο για την ψήφιση της Συμφωνίας από την χώρα μας.

Η τακτική της «δημιουργικής ασάφειας» που φαίνεται να ακολουθεί το Μέγαρο Μαξίμου και στο μείζον εθνικό ζήτημα προκαλεί την σφοδρή αντίδραση της αντιπολίτευσης που καταγγέλλει την κυβέρνηση για μεθοδεύσεις και σκόπιμη απόκρυψη κρίσιμων δεδομένων προκειμένου οι βουλευτές να μην εντοπίσουν τις επιζήμιες υποχωρήσεις.

Σε κάθε περίπτωση το κλίμα αναμένεται να πολωθεί κατά την σημερινή τελική συνεδρίαση της Ολομέλειας που ξεκινά στις 9:30 καθώς θα τοποθετηθούν οι Αλέξης Τσίπρας, Κυριάκος Μητσοτάκης και οι υπόλοιποι πολιτικοί αρχηγοί. Σύμφωνα δε με πληροφορίες τον λόγο θα λάβει και ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς ενώ δεν αποκλείεται να υπάρξει κάποιου είδους παρέμβαση και από τον Κώστα Καραμανλή.

Πάντως, βασική θέση με την οποία εισέρχεται στην τελική μάχη η αξιωματική αντιπολίτευση είναι πως η Συμφωνία των Πρεσπών έχει παραβιαστεί «από τα αποδυτήρια» εκ μέρους των Σκοπίων με την ανοχή της ελληνικής κυβέρνησης καθώς όπως υποστηρίζει επιτράπηκε στην γειτονική χώρα να ολοκληρώσει τη Συνταγματικής της αναθεώρηση μετά την είσοδό της στο ΝΑΤΟ.

«Οι βουλευτές καλούνται να ψηφίσουν μια ιστορική Συμφωνία χωρίς να γνωρίζουν τι ακριβώς κυρώνουν» τονίζει ενημερωτικό σημείωμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης για να συνεχίσει: «Όσα συμβαίνουν στη Βουλή, για τρίτη συνεχόμενη μέρα, για ένα μείζον εθνικό θέμα είναι κατά κυριολεξία πρωτόγνωρα και επιβεβαιώνουν τις χειρότερες ανησυχίες μας. Και αυτό γιατί η κυβέρνηση όχι μόνον παραχωρεί στο γειτονικό κράτος τη Μακεδονική ταυτότητα και γλώσσα, αλλά έχει προβεί και σε άλλες απαράδεκτες υποχωρήσεις τις οποίες επιχειρεί να αποκρύψει από το κοινοβούλιο και τον ελληνικό λαό».

Την ίδια στιγμή αίσθηση προκαλεί η παραδοχή του Γιώργου Κατρούγκαλου που δικαίωσε την κριτική της αντιπολίτευσης ότι χωρίς να προβλέπεται από τη Συμφωνία των Πρεσπών ο Ζάεφ έβαλε προϋπόθεση την κύρωση από τη Βουλή των Ελλήνων και την ένταξη στο ΝΑΤΟ για να ισχύσουν οι συνταγματικές αλλαγές λέγοντας ότι «αυτό που προέβλεψαν ότι δεν θα ολοκληρώσουν τις διαδικασίες αν εμείς δεν τηρήσουμε δεσμεύσεις είναι λογικό».

Τα επίσημα πρακτικά της Βουλής μάλιστα, αποκαλύπτουν τις κλιμακωτές παραδοχές του κ. Κατρούγκαλου που δείχνουν ότι κρίσιμοι όροι της Συμφωνίας έχουν ήδη παραβιαστεί.

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με το άρθρο 1 παρ. 4 εδάφια ε) και ζ) της «Συμφωνίας των Πρεσπών» η FYRIOM όφειλε να κυρώσει την συμφωνία και να θέσει σε ισχύ το τροποποιημένο Σύνταγμά της, πριν η Ελλάδα κυρώσει την συμφωνία και το πρωτόκολλο εισόδου της γειτονικής χώρας στο ΝΑΤΟ. Ωστόσο, την περασμένη Δευτέρα ο κ. Κατρούγκαλος παραδέχθηκε ότι η σειρά των βημάτων έχει αλλάξει και το νέο Σύνταγμα της γειτονικής χώρας δεν έχει τεθεί σε ισχύ αν η Ελλάδα δεν εκπληρώσει πρώτη της υποχρεώσεις της.


Τα πρακτικά της Βουλής είναι αποκαλυπτικά

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΟΥΜΟΥΤΣΑΚΟΣ(Εισηγητής της Ν.Δ.): Κύριε Πρόεδρε, θα ήθελα να αναφερθώ, όπως προβλέπει και η διαδικασία, σε δύο διαδικαστικά ζητήματα.

Κύριε Πρόεδρε, κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, θα ήθελα να ξεκινήσω από δυο διαδικαστικές παρατηρήσεις. Σημειώνει η Επιτροπή Εξωτερικών Υποθέσεων και Εθνικής Άμυνας της Βουλής την άρνηση της Κυβέρνησης να καταθέσει το σύνολο του κειμένου του Συντάγματος. Αυτό είναι γεγονός. Και δεν το καταθέτει, διότι δεν υπάρχει και δεν υπάρχει, επειδή δεν έχει τεθεί σε ισχύ. Απόδειξη αυτού, είναι ότι η ρηματική διακοίνωση με την οποία πληροφορούν τα Σκόπια την Ελληνική Κυβέρνηση για τις τροπολογίες, φέρει ως τίτλο «Δημοκρατία της Μακεδονίας». Το ίδιο, λοιπόν, το έγγραφο της ρηματικής διακοίνωσης που ενημερώνει για αλλαγή του Συντάγματος, βάσει της Συμφωνίας των Πρεσπών, δηλαδή «Βόρεια Μακεδονία», η ίδια η ρηματική διακοίνωση φέρει τον τίτλο «Δημοκρατία της Μακεδονίας».

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΤΡΟΥΓΚΑΛΟΣ(Αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών): Αφού δεν έχει τεθεί σε ισχύ.

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΟΥΜΟΥΤΣΑΚΟΣ(Εισηγητής της Ν.Δ.): Απόδειξη, λοιπόν, ότι οι αλλαγές του Συντάγματος δεν έχουν τεθεί σε ισχύ, πράγμα το οποίο αντιβαίνει στις πρόνοιες της Συμφωνίας των Πρεσπών, κυρίες και κύριοι συνάδελφοι.

Προκειμένου δε να αποκρούσει τις καταγγελίες της αντιπολίτευσης περι παραβίασης της Συμφωνίας, ο κ. Κατρούγκαλος υποστήριξε πως τα Σκόπια συμπεριέλαβαν μια τροποποίηση στην ρηματική διακοίνωση χαρακτηρίζοντάς την μάλιστα «λογική» και «αυτονόητη».

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΤΡΟΥΓΚΑΛΟΣ (Αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών): Θα αναφερθώ μόνο στο τελευταίο ζήτημα που έθεσε ο κ. Κουμουτσάκος. Ήταν πράγματι για τη δική μας διασφάλιση και είναι ένα από τα διαδικαστικά σημαντικά επιτεύγματα της Συμφωνίας ότι αυτή θα ερχόταν για κύρωση στην Ελληνική Βουλή μόνο όταν είχε ολοκληρωθεί η συνταγματική αναθεώρηση στο άλλο μέρος. Αυτό έγινε. Ολοκληρώθηκε η συνταγματική αναθεώρηση. Αυτοί περιέλαβαν μια διαλυτική αίρεση που δεν αποκλειόταν από τη Συμφωνία που πρακτικά λέει ότι εάν εμείς δεν κυρώσουμε τη Συμφωνία και αν εμείς δεν συμφωνήσουμε μετά την κύρωση να ενταχθούν στο ΝΑΤΟ, αυτοί θα επανέλθουν στην κατάσταση ante, που είναι προφανώς εκ μέρους τους λογικό. Δεσμεύονται επομένως να ολοκληρώσουν τη διαδικασία εφόσον υπάρχει αμφοτεροβαρής δέσμευση.

Χθες στην Ολομέλεια επανέλαβε:

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΤΡΟΥΓΚΑΛΟΣ (Αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών): …Ήταν, λοιπόν, μεγάλο κέρδος της Συμφωνίας των Πρεσπών ότι προέβλεψε ότι πρώτα θα ολοκληρώσουν αυτοί τις δικές τους υποχρεώσεις, θα τελειώσουν την αναθεώρηση, θα τελειώσουν την κύρωση και μετά θα έρθει η Συμφωνία σε εμάς. Αυτό έγινε. Αυτό που προέβλεψαν ότι εάν εμείς δεν εκπληρώσουμε τις δικές μας υποχρεώσεις, δεν θα πρέπει και αυτοί να συνεχίσουν να εκπληρώνουν τις δικές τους είναι εντελώς αυτονόητο και δεν είναι αντίθετο στη Συμφωνία. Ακριβώς το αντίθετο, είναι στο πλαίσιο του pacta sunt servanda. Και οι δύο δεσμευόμαστε από τη Συμφωνία, και οι δύο πρέπει να τη στηρίξουμε.

Στο κρίσιμο ζήτημα επανήλθε κατά την κεντρική του ομιλία λέγοντας: «προέβλεψαν (σ.σ. Σκόπια) μόνο μία διαλυτική αίρεση - που ναι μεν δεν προβλεπόταν στις Πρέσπες αλλά δεν απαγορεύεται κιόλας- για το τι θα κάνουν αν εμείς δεν κυρώσουμε Συμφωνία ή το πρωτόκολλο ένταξης στο ΝΑΤΟ».

Γ.Κατρούγκαλος (Αν.Υπουργός Εξωτερικών)(Κύρωση Συμφωνίας Πρεσπών)(23/01/2019)Με το «καλημέρα» ανέβηκαν οι τόνοι την Τετάρτη

Οι τόνοι στη συζήτηση στη Βουλή ανέβηκαν με το που ξεκίνησε η συνεδρίαση λίγο μετά τις 10 το πρωί με τον Νίκο Δένδια από την πλευρά της Νέας Δημοκρατίας να επισημαίνει πως «η Ν.Δ ήθελε τριήμερη συζήτηση . Αυτό που έρχεται για συζήτηση στην Ολομέλεια είναι η τελικήΣυμφωνία. Στην πραγματικότητα επισυνάπτεται το ψήφισμα της Βουλής της FYROM για την τροποποίηση άρθρων του Συντάγματος. Ζήτησα από τον κ. Κατρούγκαλο να προσκομίσει και να καταθέσει το Σύνταγμα της γείτονος χώρας. Όχι όπως το κατέθεσε. Ο λόγος που το ζητώ και πάλι ως απαραίτητο στοιχείο και προϋπόθεση για να γίνει η συζήτηση είναι για να κατανοήσουμε ποια θα είναι η πραγματικότητα».

«Κινδυνεύουμε να μην εσνωματωθεί ποτέ το ψήφισμα αυτό σε τελικό κείμενο. Έπρεπε να είχε προσυμφωνηθεί από την ελληνική πλευρά. Στο άρθρο 7 η FYROM διατηρεί το δικαίωμα να χρησιμοποιεί οπουδήποτε θέλει τον όρο «Μακεδονία» και «μακεδόνας» και απλώς να αναφέρεται ως αφορών τη δική τους ιστορία και κληρονομιά. Δεν μπορούμε να αποδεχθούμε τον κίνδυνο ενός ψηφίσματος που θα αποτελεί ξεχωριστό κείμενο, το οποίο θα χρησιμοποιούν οι Σκοπιανοί όπως θέλουν. Τότε θα έχουν έχουν γελοιοποιήσει τη Βουλή και την Ελληνική Δημοκρατία. Ζητώ να προσκομιστεί το Σύνταγμα των Σκοπίων όπως έχει διαπραγματευθεί η διπλωματία ότι θα είναι μετά από την ψήφιση της κύρωσης. Δεν διανοούμαι ότι δεν υπάρχει τέτοιο κείμενο Αν δεν υπάρχει δεν τολμώ να σχολιάσω σε τι επίπεδο έγινε η διαπραγμάτευση. Καλώ την κυβέρνηση να το καταθέτει. Όλη η διαπραγμάτευση έγινε εν κρυπτώ. Συνάγω ότι η κυβέρνηση έχει καταλήξει μαζί με τους Σκοπιανούς σε τελικό κείμενο αφού έχει ενσωματωθεί. Με τις υπάρχουσες διατάξεις μπορούν απλώς να κρατήσουν το Σύνταγμα ως έχει και να κολλήσουν από πίσω όπως θέλουν την τροποποίηση», πρόσθεσε ο κ. Δένδιας.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Ανδρέας Λοβέρδος επισήμανε πως «ζητήσαμε γραπτώς οκτώ έγγραφα. Χωρίς αυτά ξεκινά μια διαδικασία με ελλιπή ενημέρωση κυρίως των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ που θα πάρουν την ευθύνη κύρωσης. Δεν είναι δυνατόν να προχωρήσουμε σε συνθήκες αδιαφάνειας. Θα δείτε από τα έγγραφα ότι υπάρχει πρόβλημα υποχώρησης σε δύο βασικά ζητήματα γλώσσας και εθνικότητας. Στην ρηματική διακοίνωση την οποία ο πρωθυπουργός κατέθεσε στο κοινοβούλιο διαβάζουμε ότι ετεροχρονίστηκε η διαδικασία. Δεν υπάρχουν αυτά που λεει η Συμφωνία. Προέκυψε ότι πρώτα θα τελειώσουμε εμείς εδώ, θα κυρώσουμε και πρωτόκολλο και μετά θα κάνουν τις αλλαγές στο Σύνταγμά τους. Εκ του πονηρού ήρθε η κυβέρνηση εδώ με κείμενο που κατέβασε από site. Εμείς θέλουμε το επίσημο κείμενο που διαβίβασε η γειτονική χώρα στο ελληνικό ΥΠΕΞ. ΑΝ δεν τα φέρετε δημιουργείτε συνθήκες πλήρους αδιαφάνειας».

Ενσταση αντισυνταγματικότητας ήγειρε ο Πάνος Καμμένος λέγοντας μεταξύ άλλων πως με την Συμφωνία «η κυβέρνηση επιτρέπει στο «Ουράνιο Τόξο» και σε όσους αυτοαναφέρονται σαν «Μακεδόνες» να το κάνουν επισήμως». «Αυτή η συζήτηση είναι παράνομη» ανέφερε ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ για να προκαλέσει τα ειρωνικά επιφωνήματα από την πτέρυγα του ΣΥΡΙΖΑ.

Από το ΚΚΕ ο Θανάσης Παφίλης είπε ότι η Συμφωνία έχει «σπέρματα αλυτρωτισμού. Υπάρχουν σπέρματα αλυτρωτισμού στο θέμα της "μακεδονικής" εθνότητας και "μακεδονικής" γλώσσας. Γιατί μπαίνουν στην Συμφωνία; Αυτά χρησιμοποιούνται σε περιόδους κρίσης και επέμβασης από τις δυνάμεις που έφτιαξαν αυτή την συμφωνία. Η ιστορική εμπειρία αυτό δείχνει. Κατασκευάζονται ακόμα αι ανύπαρκτες μειονότητες για να δημιουργήσουν τεταμένες ιστορίες στα Βαλκάνια. Ήδη αλλάζουν σύνορα. Καλό είναι να υπάρχουν εδώ τα κείμενα όλα αλλά μην κοροϊδευόμαστε κι όλας».

Την κατάθεση εγγράφων ζήτησε και ο Γιάννης Σαρίδης της Ενωσης Κεντρώων: «Να έρθουν όλα τα έγγραφα ώστε όσοι κυρώσουν την Συμφωνία να μην έχουν καμία δικαιολογία».

«Τα ίδια θέματα τέθηκαν και στην επιτροπή και οι λύσεις που δόθηκαν δεν αμφισβητήθηκαν. Ξαναμπαίνουμε στην ίδια συζήτηση. Είχαμε πει ότι σκοπός είναι να μπούμε στην ουσία ώστε ο καθένας να πει την άποψή του και να αναλάβει τις ευθύνες του. Βλέπω ότι η αντιπολίτευση επανέρχεται σε όσα είπε και απαντήθηκαν. Τα έγγραφα προσκομίσθηκαν» είπε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Ξυδάκης.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

Ρoή Ειδήσεων

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

ΣΧΟΛΙΑ (10)

δεν παει αλλο

κ. μητσοτακη..ετσι και μεινεις απρακτος αποψε στην παραδοση της μακεδονιας, παει για πρωτο κομμα η χα και συ θα παλεψεις με το συριζα για τη δευτερη θεση

σοφες κουβεντες

χειροτερος απ αυτον που δεν κανει τιποτα (μητσοτακης), ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΤΑ ΚΑΝΕΙ ΟΛΑ!(τσιπρας)

ΓΙΩΡΓΗΣ

Το ψηφισαμε,οσοι τελος παντων τον ψηφισαν(επιτης ουσιας το 20%), για να κυβερνησει τη Χωρα και οχι να την πουλησει!Πηρε κρατος Ελλαδα και θα παραδωσει την Ελλαδα προτεκτορατο των Σκοπιων!

Takis

Πολύ έξυπνο , αφου σου λέει πρεπει να ψηφιστεί έτσι και αλλιώς ας μην μπούμε σε λεπτομέρειες. Πας υπογράφεις μια συμφωνία που στην τελική μπορεί να δίνεις και την Θεσσαλονικη ξερω γω.

True story

Αείμνηστος ο Τάσος Παπαδόπουλος, πολύ σωστές οι παρατηρήσεις του Αρίστου!Τώρα μόνο που βλέπουμε τον Κατρούγκαλο να είναι αυτός που ανέλαβε το έργο καταλαβαίνουμε πόσο χαμηλά έχουμε πέσει!! Δεν υπάρχει: διέλυσε ασφαλιστικό κ τώρα κ σκοπιανό!!

εχω μεινει αφωνος με οσα γινονται!

χτες απο τις 10 το βραδυ και μετα, ηταν τρομακτικα δυσκολο να σταλει εστω και ενα σχολιο στο σαιτ, εβγαινε μηνυμα αδυναμιας του συστηματος...για ολα ειναι ικανη αυτη η κυβερνηση, σε λιγο θα συλλαμβανεται οποιος διαφωνησει ανοικτα για τη συμφωνια...η νδ δεν βλεπω να κανει τιποτα, αναλωνονται σε μπλα μπλα που δεν συγκινει κανενα κυβερνητικο βουλευτη γιατι ειναι απατριδες και μενει το ερωτημα..ποιος θα μας σωσει? θα ξυπνησουμε αυριο το πρωι με την μακεδονια παραδομενη χωρις αιτια? καντε κατι τουλαχιστον!!! ακομα και αποχη ολης της αντιπολιτευσης απο την ψηφοφορια , θα δειξει κατι, μια αντιδραση, ας την ψηφισουν ολομοναχοι συριζαιοι και συμφωνουντες..το να μιλας ολη μερα και στο τελος να ψηφιστει η συμφωνια που ντροπιαζει ολους τους ελληνες, ειναι ΤΡΑΓΙΚΟ.

μεγαλο ατοπημα και μεγαλη απογοητευση...

μπροστα σε αυτο το πρωτοφανες κοινοβουλευτικο πραξικοπημα της κυβερνησης για μειζον εθνικο θεμα, θυμαμαι τις δηλωσεις μητσοτακη χτες προχτες..ΘΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΝΑΜΗΝ ΠΕΡΑΣΕΙ Η ΣΥΜΦΩΝΙΑ!! μαλιστα..πολυ αμφιβαλλω κυριακο...φοβαμαι οτι δεν θα κανεις απολυτως τιποτα...και κατα τη γνωμη μου, πρεπει να ντρεπεστε γι αυτο που εγινε χτες στη βουλη...το μονο κομμα που δειχνει οτι πραγματικα αγωνια για το θεμα, η χα, σας εκανε δυο προτασεις, παραμεριζοντας ακομα και οσα της εχετε κανει στο παρελθον, προκειμενου να μην περασει η επαισχυντη συμφωνια...η μια προταση ηταν να συνυπογραψετε ενσταση αντισυνταγματικοτητας μαζι και η αλλη να παραιτηθει συσσωμη η αντιπολιτευση να παμε σε εκλογες...και ποια ηταν η απαντηση σου κυριακο? εγινες ενα με το συριζα , πηρες χειροκροτημα απο ολα το συριζα επειδη οχι μονο αρνηθηκες αλλα μαζι με τον συριζα , βριζατε σκαια, με βαρειες και προσβλητικες εκφρασεις την χα, που τολμησε να ζητησει να κανετε τα αυτονοητα..λυπαμαι παρα πολυ, ηταν μεγα ατοπημα αυτο, το χειροκροτημα των συριζαιων δεν τιμα καθολου την νεα δημοκρατια... και με το διαβολο συνεργαζεται καποιος αν ειναι να σωσει την ΠΑΤΡΙΔΑ ΤΟΥ!!ελπιζω να με διαψευσεις κυριακο ΑΛΛΑ ΕΙΝΑΙ ΜΑΛΛΟΝ ΦΑΝΕΡΟ ΟΤΙ ΔΕΝ ΘΑ ΚΑΝΕΙΣ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΤΙΠΟΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΣΩΘΕΙ Η ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ... και ειναι τραγικο να δινει κανεις την ιστορια του , χωρις καν να παλεψει...

@

ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΕΝΑΝ ΤΑΣΣΟ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟ ΧΡΕΙΑΖΕΤΣΙ Η ΧΩΡΑ

Προδότες αριστεροί

ΘΑ ΦΑΤΕ Χ.Α. ΠΟΥ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΟΛΗ ΔΙΚΗ ΣΑΣ.

Αρίστος

!Κάτι τέτοιες στιγμές θυμάται κανείς τον αείμνηστο Πρόεδρο της Κύπρου Τάσσο Παπαδόπουλο που σε μία από τις σπάνιες φορές που όλη η υφήλιος-μαζί με Αμερικάνους και Ρώσους-είχαν πέσει πάνω στους 600.000 Κύπριους με ξεκάθαρες απειλές ότι αν δεν δεχτούν το σχέδιο Ανάν- το οποίο δέχτηκαν οι Τουρκοκύπριοι-θα επέλθει η καταστροφή του νησιού, οι ελληνοκύπριοι θα πεινάσουν, θα αφανιστούν, θα βρεθούν στο περιθώριο, οι Τούρκοι θα εισβάλουν κλπ και κλπ, κάλεσε τους συμπατριώτες του να καταψηφίσουν το σχέδιο ως εχθρικό και ετεροβαρές για την Κύπρο.Και οι Κύπριοι παρά την απίστευτη παγκόσμια πίεση είπαν με συντριπτική πλειοψηφία το μεγάλο ΌΧΙ!! Και βεβαίως ούτε καταστράφηκαν, ούτε πείνασαν ούτε αφανίστηκαν. Τώρα στα καθημάς το ανδρείκελο που έχουμε για Πρωθυπουργό είχε το θράσος να πει ότι θα ξεφτελιστούμε αν δεν ψηφιστούν οι Πρέσπες, ότι ελλοχεύει ο κίνδυνος πολέμου με τα Σκόπια, ότι στο μέλλον θα εισβάλλουν και θα μας πάρουν τη Μακεδονία, και το πιο τρομακτικό που δείχνει την χούντα που ζούμε, δεν θέτει τη συμφωνία σε δημοψήφισμα όπως έγινε στην Κύπρο το 2004 προκειμένου ο κυρίαρχος σε μια δημοκρατία λαός να εκφράσει τη γνώμη του. Το θλιβερό είναι ότι μετά και το κτηνώδη τρόπο που επιχείρησαν να καταστείλουν το μεγαλειώδες συλλαλητήριο ρίχνοντας χημικά αδιάκριτα ακόμα και σε παιδιά αλλά και γελοίες κορώνες ότι θα επέλθει Αρμαγεδδών και καλά αν καταψηφιστούν οι Πρέσπες, πιστοποιεί πρόδηλα ότι βρισκόμαστε ενώπιον μιας αληθινής χούντας η οποία επιθυμεί διακαώς να περάσει μια καταφανώς μειοδοτική για τα συμφέροντα της χώρας μας συμφωνία. Ελπίζω ότι έστω και την ύστατη στιγμή δεν θα βρεθούν οι 151 βουλευτές για την ψήφιση ή ότι αν μην τι άλλο θα αποφασίσουν δημοψήφισμα.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης