Συνταγές

suka_ksera

Τα αποξηραμένα σύκα είχαν σπουδαία θέση στη διατροφή των αρχαίων Ελλήνων, καθώς συχνά τα απολάμβαναν ως επιδόρπιο, τα λεγόμενα “τραγήματα”. Μέχρι σήμερα συνεχίζουμε να τα λατρεύουμε, καθώς αποξηραμένα στον ήλιο, γεμισμένα με ξηρούς καρπούς, βρασμένα σε ελαφρύ σιρόπι με μέλι, αλλά και στο φαγητό ή τις σαλάτες, τα ξερά σύκα είναι ένας πραγματικός θησαυρός για την υγεία.

Τι τυριά έτρωγαν οι Αρχαίοι Έλληνες;

Οι διατροφικές συνήθειες στην αρχαιότητα προφανώς δεν ήταν ίδιες με τις σημερινές. Μπαίνουμε λοιπόν στα «Μαγειρεία των αρχαίων» με την καθοδήγηση της δημοσιογράφου Μαρίας Θερμού και αυτή τη φορά γνωρίζουμε καλύτερα τον τρόπο που αξιοποιούσαν το γάλα.

Οι 7 πιο παράξενες πίτσες και που θα τις δοκιμάσετε

Μπορεί το πιο “παράξενο” που έχουμε δοκιμάσει στην Ελλάδα να είναι η πίτσα με ζύμη από χαρουπάλευρο, το διάσημο σε όλον τον κόσμο φαγητό, όμως, γνωρίζει τολμηρές παραλλαγές που καμία σχέση δεν έχουν με τις κλασικές συνταγές.