LIVE

Κορωνοϊός

Πολιτική προστασίας προσωπικών δεδομένων

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΩΝ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ

Η πολιτική προστασίας προσωπικών δεδομένων που ακολουθεί σας παρέχει πληροφορίες σχετικά με την επεξεργασία των προσωπικών δεδομένων από την εταιρεία «Πρώτο Θέμα Α.Ε.», (εφεξής η «Εταιρεία») και περιγράφει τον τρόπο με τον οποίο η Εταιρεία προστατεύει τις προσωπικές πληροφορίες καθώς και τη διαδικασία με την οποία εσείς ως φυσικά πρόσωπα μπορείτε να ασκήσετε τα δικαιώματά σας. Η Εταιρεία επεξεργάζεται τα προσωπικά σας δεδομένα πάντα με σεβασμό προς τα θεμελιώδη δικαιώματα των φυσικών προσώπων σύμφωνα με την εκάστοτε υφιστάμενη ευρωπαϊκή και ελληνική νομοθεσία (συμπεριλαμβανομένου του Γενικού Κανονισμού (ΕΕ) 2016/679, του ελληνικού νόμου Ν. 4264/2019 και κάθε άλλου σχετικού εφαρμοστέου νομικού κειμένου).

ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΩΝ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ

Η επιχείρηση με την επωνυμία ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ ΕΚΔΟΤΙΚΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ, που εδρεύει στο Μαρούσι, επί των οδών Αγράφων και Πάτμου 5, είναι ο υπεύθυνος επεξεργασίας των προσωπικών δεδομένων. Στοιχεία επικοινωνίας υπευθύνου για ερωτήματα σχετικά με τα προσωπικά δεδομένα θα βρείτε στο τέλος αυτής της πολιτικής προστασίας προσωπικών δεδομένων.

ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ

Κάθε πληροφορία που αφορά ταυτοποιημένο ή ταυτοποιήσιμο φυσικό πρόσωπο («υποκείμενο των δεδομένων») (π.χ. όνομα, επίθετο, ηλεκτρονική διεύθυνση) .
Ειδικές κατηγορίες προσωπικών δεδομένων αποτελούν τα δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα που αποκαλύπτουν τη φυλετική ή εθνοτική καταγωγή, τα πολιτικά φρονήματα, τις θρησκευτικές ή φιλοσοφικές πεποιθήσεις, τη συμμετοχή σε συνδικαλιστική οργάνωση, καθώς και τα γενετικά δεδομένα, τα βιομετρικά δεδομένα, τα δεδομένα σχετικά με την υγεία, τη σεξουαλική ζωή ή τον γενετήσιο προσανατολισμό ενός ατόμου.

ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΩΝ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ

Επεξεργασία προσωπικών δεδομένων αποτελεί κάθε πράξη ή σειρά πράξεων που πραγματοποιείται με ή χωρίς τη χρήση αυτοματοποιημένων μέσων, σε δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα ή σε σύνολα δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα, όπως η συλλογή, η καταχώριση, η οργάνωση, η διάρθρωση, η αποθήκευση, η προσαρμογή ή η μεταβολή, η ανάκτηση, η αναζήτηση πληροφοριών, η χρήση, η κοινολόγηση με διαβίβαση, η διάδοση ή κάθε άλλη μορφή διάθεσης, η συσχέτιση ή ο συνδυασμός, ο περιορισμός, η διαγραφή ή η καταστροφή.

ΠΟΙΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ ΕΠΕΞΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ;

Τα προσωπικά δεδομένα που επεξεργαζόμαστε είναι τα απολύτως αναγκαία για τον εκάστοτε σκοπό που επιδιώκουμε. Πιο συγκεκριμένα ενδέχεται να συλλέγουμε, ενδεικτικά και όχι περιοριστικά, τα παρακάτω:
Δεδομένα ταυτότητας: π.χ όνομα, επίθετο
Δεδομένα επικοινωνίας: π.χ τηλέφωνο, διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου
Στοιχεία τα οποία δηλώνετε περαιτέρω στη φόρμα επικοινωνίας
Δεδομένα που συλλέγονται μέσω της χρήσης Cookies: π.χ η διεύθυνηση IP
Στοιχεία εικόνας μέσω του συστήματος βιντεοεπιτηρήσης
Στοιχεία σχετικά με πιθανή κάλυψη θέσης / πρόσληψη: π.χ. βιογραφικό

ΓΙΑ ΠΟΙΟΝ ΣΚΟΠΟ ΕΠΕΞΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ;

Τα προσωπικά σας δεδομένα τα επεξεργαζόμαστε μόνο για τον εκάστοτε σκοπό που επιδιώκουμε. Ενδεικτικά και όχι περιοριστικά, χρησιμοποιούμε τις προσωπικές σας πληροφορίες για:
-να επικοινωνούμε μαζί σας προκειμένου να απαντήσουμε σε οποιοδήποτε ερώτημα μας έχετε θέσει ή να ικανοποιήσουμε οποιοδήποτε αίτημά σας.
-να σας στείλουμε ενημερωμένο περιεχόμενο μέσω ειδοποιήσεων “push notification”
-να διαχειριστούμε τον ιστότοπό μας και την εφαρμογή app και να μπορέσουμε να σας παρέχουμε τις υπηρεσίες μας στον βέλτιστο βαθμό
-να διασφαλίζουμε την προστασία προσώπων και αγαθών μέσω του συστήματος βιντεοπιτήρησης

ΕΦΑΡΜΟΓΗ APP

Κατά τη λήψη της εφαρμογής μας στο κινητό σας συλλέγουμε τα εξής στοιχεία: μοναδικό αναγνωριστικό, διεύθυνση MAC – άλλο αναγνωριστικό συσκευής, τοποθεσία.

ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΣΧΟΛΙΩΝ ΣΕ ΑΡΘΡΑ

Όταν παραθέτετε προσωπικά σχόλια σε άρθρα που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα μας, οι πληροφορίες, τα σχόλια που αναρτάτε και τα προσωπικά σας στοιχεία είναι προσβάσιμα στο κοινό και μπορεί να τεθούν υπό επεξεργασία από τρίτα μέρη τα οποία δε γνωρίζουμε. Γι΄ αυτόν τον λόγο σας προτρέπουμε να είστε προσεκτικοί στα σχόλια και τις αναρτήσεις που θα πραγματοποιείτε, καθώς δεν μπορούμε να σας εγγυηθούμε το απόρρητο των προσωπικών σας στοιχείων.

ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΝΟΜΙΚΗ ΒΑΣΗ ΓΙΑ ΝΑ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΤΟΥΜΕ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΣΑΣ ΔΕΔΟΜΕΝΑ;

Τα προσωπικά σας δεδομένα τα επεξεργαζόμαστε μόνο αν υπάρχει σχετική νομιμοποιητική βάση, όπως:
Συγκατάθεση: όπου απαιτείται, μπορούμε να επεξεργαζόμαστε τα προσωπικά σας δεδομένα, αν μας έχετε δώσει τη συγκατάθεσή σας για τον εκάστοτε σκοπό. Την σχετική συγκατάθεση μπορείτε να την ανακαλέσετε ανά πάσα στιγμή.

Έννομο συμφέρον της Εταιρείας: η Εταιρεία ενίοτε έχει έννομο συμφέρον να επεξεργάζεται τα προσωπικά σας δεδομένα εφόσον η επιδίωξη του εννόμου συμφέροντος δεν έχει σοβαρό αντίκτυπο στα θεμελιώδη δικαιώματα και τις ελευθερίες των υποκειμένων των δεδομένων.

Εκτέλεση σύμβασης: μπορούμε να επεξεργαζόμαστε τα προσωπικά σας δεδομένα προκειμένου να εκπληρώσουμε συμβατικές υποχρεώσεις.
Νομική υποχρέωση: σε ορισμένες περιπτώσεις πρέπει να επεξεργαστούμε τα προσωπικά σας δεδομένα για να συμμορφωθούμε με έννομη υποχρέωση.
Ζωτικά συμφέροντα: η επεξεργασία των προσωπικών δεδομένων είναι απαραίτητη για την προστασία των ζωτικών συμφερόντων του υποκειμένου των δεδομένων ή άλλου φυσικού προσώπου.
Δημόσιο Συμφέρον: η επεξεργασία είναι απαραίτητη για την εκτέλεση καθήκοντος που εκτελείται υπέρ του δημοσίου συμφέροντος.

ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΑΠΟΔΕΚΤΗΣ ΤΩΝ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ ΣΑΣ;

Τα προσωπικά σας δεδομένα τίθενται σε επεξεργασία εσωτερικά στην Εταιρεία από το απολύτως απαραίτητο για τον σκοπό αυτό προσωπικό το οποίο τηρεί όρο εμπιστευτικότητας.
Εάν χρησιμοποιήσουμε τρίτο-μέρος προμηθευτή ή εμπορικό συνεργάτη, ο οποίος θα επεξεργαστεί προσωπικά δεδομένα για λογαριασμό μας και σύμφωνα με τις εντολές μας, θα έχουμε εξασφαλίσει ότι το τρίτο μέρος που εκτελεί την επεξεργασία για εμάς θα διαθέτει τα κατάλληλα μέτρα ασφαλείας και προστασίας των προσωπικών δεδομένων όπως ο νόμος ορίζει και θα επεξεργάζεται τα προσωπικά δεδομένα μόνο για τη διεκπεραίωση των συμβατικών τους υποχρεώσεων απέναντί μας και πάντα σύμφωνα με τις οδηγίες που του έχουμε δώσει και για κανέναν άλλο λόγο.

Σε ορισμένες περιπτώσεις ενδέχεται τα προσωπικά σας δεδομένα να μεταφερθούν στις αρμόδιες αστυνομικές ή δικαστικές αρχές για την υπεράσπιση νομίμων αξιώσεών μας και μόνo για τις περιπτώσεις όπου επιβάλλεται από την εκάστοτε ισχύουσα νομοθεσία.

ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΩΝ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ

Φροντίζουμε να λαμβάνουμε όλα τα απαραίτητα τεχνικά και οργανωτικά μέτρα και τις διαδικασίες για την αποτροπή της παράνομης πρόσβασης και της λανθασμένης χρήσης πληροφοριών και των προσωπικών δεδομένων. Τα μέτρα που λαμβάνουμε περιλαμβάνουν διαδικασίες προληπτικής ασφαλείας, τεχνικών και φυσικών μηχανισμών περιορισμού πρόσβασης καθώς και ελέγχου παροχής δικαιωμάτων πρόσβασης σε εξουσιοδοτημένο προσωπικό.

ΑΠΟΣΤΕΛΛΟΝΤΑΙ ΤΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ ΣΑΣ ΣΕ ΧΩΡΕΣ ΕΚΤΟΣ ΕΕ;

Τα προσωπικά σας δεδομένα δεν αποστέλλονται εν γνώσει μας σε χώρες εκτός ΕΕ/ΕΟΧ. Αν γίνει αποστολή δεδομένων σας σε τέτοιες χώρες θα λάβουμε όλα τα απαραίτητα μέτρα για να διασφαλίσουμε το επαρκές επίπεδο προστασίας των προσωπικών δεδομένων σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία. Στην περίπτωση ενημέρωσής μας ή/και υποψίας αποστολής ή επεξεργασίας δεδομένων εκτός ΕΕ/ΕΟΧ εκ μέρους συνεργάτη μας ή τρίτου και στο πλαίσιο διασφάλισης της σύννομης επεξεργασίας των προσωπικών δεδομένων σας, θα κάνουμε κάθε δυνατή προσπάθεια για να διερευνήσουμε γρήγορα το γεγονός και θα δράσουμε ανάλογα το συντομότερο δυνατό. Παράλληλα, όπου κρίνεται σκόπιμο και στο πλαίσιο της ορθής άσκησης των δικαιωμάτων σας θα φροντίζουμε να σας ενημερώνουμε για τις παραπάνω ενέργειες με όποιο μέσο η Εταιρεία κρίνει ως πρόσφορο.

ΓΙΑ ΠΟΣΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ ΑΠΟΘΗΚΕΥΟΝΤΑΙ ΤΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ ΣΑΣ;

Τα προσωπικά σας δεδομένα τα επεξεργαζόμαστε μόνο για όσο χρονικό διάστημα είναι απαραίτητο προκειμένου να εκπληρώσουμε τον αντίστοιχο σκοπό, εκτός εάν υπάρχει νομική πρόβλεψη για περαιτέρω διατήρησή τους ή τα χρειαζόμαστε για να καλύψουμε και να εκπληρώσουμε νομικές μας αξιώσεις.

ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ

Η Εταιρεία μας διαθέτει δικές της σελίδες σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης (Facebook, Instagram, Twitter). Να σας υπενθυμίσουμε ότι οι σελίδες αυτές είναι δημόσια προσβάσιμες και οποιοδήποτε περιεχόμενο, σχόλιο, πληροφορία προσωπικού χαρακτήρα που παραθέσετε θα είναι ορατή στο ευρύ κοινό και για αυτόν τον λόγο σας συνιστούμε να είστε προσεχτικοί με το περιεχόμενο της πληροφορίας που θα θέσετε.

Πληροφορίες για την επεξεργασία των προσωπικών δεδομένων από τα κατά περίπτωση μέσα κοινωνικής δικτύωσης θα βρείτε στους όρους απορρήτου αυτών.

COOKIES

Τα cookies είναι μικρά αρχεία κειμένου που αποθηκεύονται στον υπολογιστή ή την κινητή συσκευή σας όταν επισκέπτεστε μία ιστοσελίδα.

Στην πολιτική για τα cookies αναφέρονται περαιτέρω λεπτομέρειες για τη χρήση των cookies καθώς για τους τρόπους με τους οποίους μπορείτε να διαγράψετε ή να εμποδίσετε την αποθήκευση συγκεκριμένων cookies στον υπολογιστή ή την κινητή συσκευή σας.

ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΣΑΣ ΩΣ ΥΠΟΚΕΙΜΕΝΑ ΤΩΝ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ;

Ως υποκείμενα των προσωπικών δεδομένων έχετε τα παρακάτω δικαιώματα:
Δικαίωμα πρόσβασης: Μπορείτε να ενημερωθείτε από εμάς εάν και με ποιον τρόπο επεξεργαζόμαστε τα προσωπικά σας δεδομένα, για ποιον σκοπό χρησιμοποιούμε τα δεδομένα σας, ποια ακριβώς δεδομένα τηρούμε για εσάς , για πόσο χρονικό διάστημα, αν γίνεται αυτοματοποιημένη λήψη απόφασης.
Δικαίωμα διόρθωσης: Μπορείτε να μας ζητήσετε να διορθώσουμε ανακριβή στοιχεία ή να συμπληρώσουμε ελλιπή στοιχεία σας.
Δικαίωμα διαγραφής: Μπορείτε να μας ζητήσετε τη διαγραφή των δεδομένων σας εφόσον δεν υπάρχει λόγος που να δικαιολογεί την μη εκπλήρωση εκ μέρους μας.
Δικαίωμα φορητότητας: Μπορείτε να μας ζητήσετε να λάβετε σε αναγνώσιμη μορφή τα δεδομένα που μας έχετε δώσει ή να ζητήσετε να τα διαβιβάσουμε σε άλλον υπεύθυνο επεξεργασίας.
Δικαίωμα περιορισμού: Μπορείτε να μας ζητήσετε να περιοριστεί η επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων για όσο χρόνο εκκρεμούν τυχόν αντιρρήσεις για την επεξεργασία.
Δικαίωμα εναντίωσης: Μπορείτε να εναντιωθείτε οποιαδήποτε στιγμή στην επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ή να άρετε τη συναίνεσή σας οπότε και θα πάψουμε την επεξεργασία αν δεν υπάρχουν νόμιμοι και επιτακτικοί λόγοι που να δικαιολογούν την περαιτέρω χρήση των δεδομένων σας εκ μέρους μας.

ΠΩΣ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΑΣΚΗΣΕΤΕ ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ;

Τα δικαιώματά σας μπορείτε να τα ασκήσετε οποιαδήποτε στιγμή μέσω της Αίτησης Άσκησης Δικαιώματος Υποκειμένου των δεδομένων [Φόρμα Αιτήματος] και η Εταιρεία θα σας απαντήσει εντός τριάντα (30) ημερών από την ημερομηνία παραλαβής και επιβεβαίωσης της ταυτότητάς σας , εκτός εάν το αίτημα είναι ασυνήθιστα μεγάλο και περίπλοκο όπου εκεί κατόπιν ενημέρωσής σας η απάντηση μπορεί να καθυστερήσει άλλες εξήντα (60) ημέρες.

Κατά βάση η ικανοποίηση ενός αιτήματός σας είναι δωρεάν. Στην περίπτωση όμως που κάποιο αίτημα είναι προδήλως αβάσιμο ή υπερβολικό μπορεί να επιβληθεί η καταβολή εύλογου τέλους.
Σε κάθε περίπτωση, εάν δεν ανταποκριθούμε στην ικανοποίηση του αιτήματός σας έχετε το δικαίωμα καταγγελίας στην Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα (ΑΠΔΠΧ) : Κηφισίας 1-3, Αθήνα / www.dpa.gr, τηλ. 2106475600.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΤΑΙΡΕΙΑ

Τα φυσικά πρόσωπα μπορούν να επικοινωνούν για οποιαδήποτε πληροφορία ή διευκρίνηση σχετικά με την επεξεργασία των προσωπικών δεδομένων τους από την Εταιρεία είτε ταχυδρομικά στη διεύθυνση: Υπόψιν Υπεύθυνου Προστασίας Δεδομένων, Πρώτο Θέμα, Αγράφων και Πάτμου 5, Τ.Κ. 15123, Μαρούσι Αττικής, είτε ηλεκτρονικά στη διεύθυνση: dpo@protothema.gr.

ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΠΑΡΟΥΣΑΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ

Κατά καιρούς είναι απαραίτητο να προσαρμόζεται το περιεχόμενο των παρόντων πληροφοριών σχετικά με την προστασία δεδομένων. Επομένως, διατηρούμε το δικαίωμα να το αλλάξουμε ανά πάσα στιγμή για το μέλλον. Θα δημοσιεύσουμε επίσης την τροποποιημένη έκδοση εδώ. Εάν μας επισκεφθείτε ξανά, θα πρέπει επομένως να διαβάσετε ξανά τις πληροφορίες προστασίας δεδομένων.

ΔΙΟΧΕΥΤΕΥΣΗ ΚΑΙ ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΩΝ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ

Ο ιστότοπος δεσμεύεται να μην προβεί σε πώληση, ενοικίαση ή καθοιονδήποτε τρόπο δημοσίευση ή/και κοινοποίηση των προσωπικών δεδομένων των χρηστών του ιστοτόπου σε κανένα τρίτο φορέα.

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗΣ: 24/09/2020