Βουλή: Το «παλιό» Σύνταγμα των Σκοπίων κατέθεσε ο Κατρούγκαλος!

Βουλή: Το «παλιό» Σύνταγμα των Σκοπίων κατέθεσε ο Κατρούγκαλος!

Ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών κατέθεσε το ισχύον Σύνταγμα των Σκοπίων χωρίς τις πρόσφατες τροποποιήσεις, καθώς παραδέχθηκε ότι δεν περιλαμβάνονται στο κείμενο, διότι «δεν έχουν ακόμα τεθεί σε ισχύ»

katrougkalos_main
Το επίσημο κείμενο του Συντάγματος της ΠΓΔΜ κατέθεσε στην Ολομέλεια της Βουλής ο κ. Γιώργος Κατρούγκαλος μετά την κριτική που του άσκησε η αντιπολίτευση πως έφερε στην εθνική αντιπροσωπεία φωτοτυπίες που εντόπισε στο site του κοινοβουλίου της γειτονικής χώρας.

Το κείμενο φαίνεται πως έχει ακολουθήσει την επίσημη διπλωματική οδό, φέρει τις σφραγίδες των σχετικών αρχών της ΠΓΔΜ και ημερομηνία 23 Ιανουαρίου 2019.

Παράλληλα όμως φαίνεται ότι δεν περιλαμβάνει τις πρόσφατες τροποποιήσεις που ψήφισε η Βουλή της γειτονικής χώρας, καθώς όπως παραδέχθηκε ο κ. Κατρούγκαλος «δεν έχουν ακόμα τεθεί σε ισχύ». Η κατάθεση του κειμένου από τον αναπληρωτή υπουργό Εξωτερικών προκειμένου – όπως υποστήριξε – να γίνει ξεκάθαρο πως σύμφωνα με την συνταγματική τάξη της ΠΓΔΜ οι τροποποιήσεις προστίθενται στο τέλος.


eggra3
Η τελευταία σελίδα του ισχύοντος συντάγματος των Σκοπίων, όπως κατατέθηκε στη βουλή από τον Γ. Κατρούγκαλο: τελειώνει στο άρθρο 32. Οι τροποποιήσεις βάσει της Συμφωνίας των Πρεσπών θα καταλάμβαναν τις θέσεις άρθρων 33 έως 36
eggra1
eggra2
Το συνοδευτικό διαβιβαστικό έγγραφο από το υπουργείο Εξωτερικών, που αναφέρει ξεκάθαρα ότι το κείμενο του συντάγματος που κατατέθηκε είναι το ισχύον, χωρίς τις συμφωνηθείσες τροποποιήσεις
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης