Αξίζουμε καλύτερα και στον τουρισμό
boutsikakis01

Χριστόφορος Μπουτσικάκης

Αξίζουμε καλύτερα και στον τουρισμό

Στις 7 Ιουλίου, η θέληση του ελληνικού λαού θα δώσει το τιμόνι της χώρας στη ΝΔ του Κυριάκου Μητσοτάκη για να ενώσει όλους τους Έλληνες. Το αποτέλεσμα αυτό όμως, θα είναι και μια γερή ανάσα για το ελληνικό επιχειρείν

Για τους επιχειρηματίες και τους εργαζόμενους που πνίγονται εδώ και τέσσερα χρόνια από την άδικη φορολογία και το γραφειοκρατικό παραλογισμό.
Αρκετοί επιχειρηματίες και εργαζόμενοι δραστηριοποιούνται στο χώρο του τουρισμού. Πρόκειται για την «ατμομηχανή» της οικονομίας μας που το 2018 εισέφερε το 11,7% του ελληνικού ΑΕΠ (21,6 δισ ευρώ) και στην οποία απασχολείται, άμεσα ή έμμεσα, έως και το 44,2% του εργατικού δυναμικού της χώρας.

Όλοι γνωρίζουμε ότι οι άνθρωποι αυτοί αντιμετώπισαν τεράστιες αντιξοότητες, από τα ολέθρια capital controls μέχρι την ακραία φορολόγηση του ιδρώτα τους. Με δύναμη ψυχής κατόρθωσαν όχι μόνο να σταθούν στα πόδια τους αλλά και να αναβαθμίσουν με τις προσωπικές τους προσπάθειες το τουριστικό προϊόν στη χώρα.

Η ΝΔ του Κυριάκου Μητσοτάκη δεν πρόκειται να αφήσει αυτούς τους ανθρώπους στην τύχη τους. Ούτε θα βάλει τον τουρισμό στον «αυτόματο πιλότο». Από την πρώτη στιγμή θα ελαφρύνουμε φορολογικά τις επιχειρήσεις, θα τις απαλλάξουμε από το γραφειοκρατικό λαβύρινθο και θα προχωρήσουμε στην παροχή κινήτρων για την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας των ελληνικών επιχειρήσεων. Ο φιλόδοξος στόχος μας είναι μέχρι το τέλος της τετραετίας να έχουμε μειώσει στο 11% τη φορολογική επιβάρυνση του συνόλου του τουριστικού πακέτου.

Ταυτόχρονα, θα προετοιμάζουμε την επόμενη ημέρα με νέα στρατηγική και με φρέσκες ιδέες που θα περιλαμβάνουν τη σύζευξη των τουριστικών υπηρεσιών με τον ελληνικό πολιτισμό και την υψηλή τεχνολογία. Το παράδειγμα του καλοκαιρινού τουρίστα που έρχεται και φεύγει ανήκει πλέον στο παρελθόν. Οφείλουμε να εφαρμόσουμε ένα νέο μοντέλο που θα επιτρέπει στον επισκέπτη να δημιουργεί δεσμούς με την Ελλάδα, να διαφημίζει τη χώρα μας στον τόπο του και να επιστρέφει σε κάθε εποχή. Μια συνολική στρατηγική που θα βασίζεται στην ενθάρρυνση των επενδύσεων και στην στήριξη των ανθρώπων του τουρισμού.
Ο ελληνικός τουρισμός δεν μπορεί να ικανοποιείται με κεκτημένα. Αξίζει καλύτερα και ήρθε η ώρα τα λόγια να γίνουν πράξεις!
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ