tasos_karamitsos

Τάσος Καραμήτσος

Δύσκολο πράγμα η αντιπολίτευση, το έχουμε ξαναγράψει, ειδικά όταν έγινες κυβέρνηση κατά τρόπο... τόσο εύκολο όπως ο ΣΥΡΙΖΑ την προηγούμενη πενταετία.

7

Από την Ελλάδα την τελευταία τετραετία, από το 2015 και μετά, πρέπει να έχουν περάσει πάνω από 1,5 εκατομμύριο μετανάστες, χωρίς κυριολεκτικά σήμερα να γνωρίζουν οι Αρχές πόσοι είναι εδώ, πόσοι έφυγαν εκτός συνόρων μας και κυρίως τι «καρυδιάς καρύδι» είναι καθένας εξ αυτών.

10

Υπάρχει κανείς που να πιστεύει ότι ο πρώην πρωθυπουργός δεν ήταν απολύτως ενήμερος για κάθε βήμα και εξέλιξη της Novartis μέχρι τις εκλογές και πόνταρε πολιτικά πάνω σε όλη αυτή την απίστευτη παγκοσμίως ιστορία που κατέρρευσε;

16

Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι το στυλ και το πνεύμα της σημερινής διακυβέρνησης δεν ταιριάζουν με το να στηθεί ένα απέραντο σκηνικό διερεύνησης σκανδάλων του ΣΥΡΙΖΑ στη Βουλή.

22

Σύμφωνοι, όσο δύσκολο είναι να τσακωθεί ένα νιοπαντροζεύγαρο στον μήνα του μέλιτος, άλλο τόσο είναι και μια κυβέρνηση με τους πολίτες ψηφοφόρους της, γι’ αυτό άλλωστε και οι πρώτες μετεκλογικές δημοσκοπήσεις που βγαίνουν τα δείχνουν όλα μέλι-γάλα

6

Δύσκολο πράγμα η αντιπολίτευση, ειδικά αν έχεις μόλις κυβερνήσει για μία και πλέον ολόκληρη θητεία.

15

Παραπονούνται φέτος το καλοκαίρι (που βρίσκεται στο τέλος του δυστυχώς) οι επιχειρηματίες και οι επαγγελματίες που ζουν από τον τουρισμό ότι δεν ήταν τόσο καλή χρονιά η φετινή σε σχέση με πέρυσι ή πρόπερσι

7

Ισως φανεί περίεργο στους αναγνώστες, αλλά αυτή η κυβέρνηση έχει μεταξύ του πολύ στενού (σχεδόν ασφυκτικού) περιθωρίου -χρονικού και δημοσιονομικού- και αρκετά «καλά και τυχερά» για να δείξει έργο και να πείσει τους πολίτες ότι μπορεί να πετύχει.

12

Αρχές του 2016, ένα ηλιόλουστο χειμωνιάτικο πρωινό εκεί στο Μέγαρο Μαξίμου, κορυφαίος κυβερνητικός παράγοντας (δίπλα στον πρωθυπουργό) κάλεσε στο γραφείο του έναν από τους αντιπολιτευόμενους δημοσιογράφους γι’ αυτό που λέμε κομψά σε αυτό το επάγγελμα «έναν καφέ αβροφροσύνης και συνεννόησης».

8

Να ξεκινήσουμε από μια βασική αρχή η οποία δεν έχει διαψευστεί ποτέ όσα χρόνια κι αν κοιτάξει κανείς πίσω.Ποτέ, κανένα Μέσο δεν έπιασε, δεν έζησε, δεν μεγάλωσε και δεν λειτούργησε καλά στην ελεύθερη αγορά με... εντολή πρωθυπουργού.

18

Ομολογώ πως όταν είδα στο νούμερο 10 της Downing Street ως ένοικο τον Μπόρις Τζόνσον με τη συγκατάβαση του Συντηρητικού Κόμματος της Βρετανίας -που έχει στο παρελθόν εκλέξει και τη Θάτσερ-, μπόρεσα λίγο πιο άνετα να χωνέψω ότι κυβέρνησε την Ελλάδα το «τριδυμάκι» Τσίπρας, Καμμένος, Βαρουφάκης, ειδικά οι δύο πρώτοι από το 2015 έως πριν από λίγες ημέρες.

6

Δεν ξέρω αν… έλειψε σε κανέναν ήδη ο ΣΥΡΙΖΑ πλην των ίδιων που άφησαν τις καρέκλες τους, αλλά ίσως αξίζουν δυο-τρεις παρατηρήσεις ενδεικτικές για το κατά πόσο «έλαβε το μήνυμα» των εκλογών ο αρχηγός Αλέξης Τσίπρας και με τι τρόπο θα αντιπολιτευτεί, κάτι που φυσικά θα έχει σημασία και για τη χώρα, αλλά αργότερα, γιατί τώρα στην αρχή δεν τον ακούει κανείς.

5

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έφτιαξε μια κυβέρνηση περίπου έτσι όπως τη σχεδίαζε αρκετούς μήνες προτού κερδίσει την εξουσία (ίσως και χρόνια), η οποία βασίζεται τουλάχιστον κατά το 1/3 σε μη επαγγελματίες πολιτικούς, νέους ανθρώπους με καλές σπουδές και πλούσια επαγγελματική εμπειρία.

5