tasos_karamitsos

Τάσος Καραμήτσος

Το ότι ο Τσίπρας έχει επικοινωνιακό χάρισμα, είναι… γλυκούλης και ταλαντούχος στο τετ α τετ το ακούμε από πολλούς που έχουν έρθει σε επαφή μαζί του, είτε είναι πολιτικοί, είτε δημοσιογράφοι, είτε ξένοι ηγέτες, είτε επιχειρηματίες και εν γένει ισχυροί άνθρωποι με τους οποίους τα τελευταία χρόνια της παντοδυναμίας του έχτισε πολύ στενές σχέσεις.

10

Ηρθε, είδε και απέρχεται ο Τσίπρας -και το κόμμα του- από την εξουσία έχοντας αντιληφθεί πολύ καλά ένα πράγμα και μάλιστα με βεβαιότητα. Οτι «για να ξανάρθουμε πίσω πρέπει να αφήσουμε στο κράτος ό,τι και όσους μπορούμε, δικό μας και δικούς μας. Ετσι κλείνουμε το μάτι σε όσους παραμένουν πιστοί, ότι «όταν θα ξανάρθουμε θα έχουν λαμβάνειν και πάλι». Διορισμούς και μεροκάματα από το κράτος, που φυσικά θα πληρώνουν -και θα τους πληρώνουν- οι... ηλίθιοι εργαζόμενοι κανονικά Ελληνες πολίτες.

24

Αν ήθελε κανείς να περιγράψει με δυο λέξεις τι έπαθε ο Τσίπρας την περασμένη Κυριακή, θα χρησιμοποιούσε τις αρχαίες ελληνικές «ύβρις» και «νέμεσις», ενώ αν ήθελε να το εκφράσει απλά και λαϊκά, θα έλεγε ότι «το έξυπνο πουλί από τη μύτη πιάνεται».

4

Πριν από τέσσερα χρόνια και κάτι μήνες, τον Ιανουάριο του 2015, ο ΣΥΡΙΖΑ με κεντρικό σύνθημα «ξεμπλέκουμε με το παλιό», εννοώντας το έως τότε υφιστάμενο πολιτικό σύστημα, κέρδισε με εντυπωσιακή άνεση τη Ν.Δ., διέλυσε ολοκληρωτικά σχεδόν το ΠΑΣΟΚ και όταν κλήθηκε να συγκυβερνήσει -για λόγους πρακτικούς- με ένα δεύτερο κόμμα διάλεξε έναν εθνολαϊκιστή πολιτικό, τον Πάνο Καμμένο.

9

Να συμφωνήσουμε από την αρχή ότι όλα τα κόμματα παγκοσμίως όταν έχουν εκλογές δίνουν παροχές, λένε και χοντρά ψέματα και κατά κανόνα δεν γυρίζουν το παιχνίδι όταν έχουν σημαντική διαφορά από τον αντίπαλο, όμως με τα δώρα της τελευταίας στιγμής περιορίζουν τη ζημιά.

12

Η λασπομαχία σε προεκλογική περίοδο είναι… κλασικό σπορ σχεδόν σε όλα τα μήκη και πλάτη του κόσμου, με κορωνίδα ίσως την Αμερική, μια που εκεί ως γνωστόν περνάνε και… στα σκληρά, δηλαδή τις προσωπικές σχέσεις και τα σεξουαλικά (βλέπε Τραμπ με διάφορες γνωστές playmates), όπως και άλλα πολλά ασήμαντα και σημαντικά, τα οποία συνήθως δεν κρίνουν το αποτέλεσμα, σίγουρα όμως διαμορφώνουν μια κάποια εικόνα.

3

Οποιος έριξε μια ματιά στις ειδήσεις της Παρασκευής σίγουρα θα παρατήρησε στις πρώτες σελίδες των εφημερίδων αλλά και στα sites δύο θέματα όχι φυσικά της ίδιας σημασίας, αλλά με μια άκρως σχετική μεταξύ τους σημειολογία: την επαναφορά στη συλλογική μνήμη της θερινής τραγωδίας στο Μάτι και την παραίτηση του υπουργού Δικαιοσύνης στην Κύπρο γιατί, όπως αποκαλύφθηκε, ο serial killer δρούσε επί των ημερών του.

7

Ιδού δύο κλασικές περιπτώσεις τραγικής κακοδιαχείρισης κρατικής περιουσίας οι οποίες σηκώνουν ανέτως δικαστική διερεύνηση, ειδικά δικαστήρια ή και κανονικά... ανειδίκευτα δικαστήρια για υπουργούς και μάνατζερ της συμφοράς.

22

Την προηγούμενη Κυριακή το «ΘΕΜΑ» αποκάλυψε στην πρώτη του σελίδα το πόρισμα των αρμόδιων ελεγκτικών αρχών για την υπόθεση της Folli Follie στο σύνολό του, με λεπτομέρειες που κυριολεκτικά άφησαν το πανελλήνιο με ανοιχτό το στόμα.

Μία από τις πλέον εντυπωσιακές αποκαλύψεις του «ΘΕΜΑτος» από συστάσεώς του (sic, έκφραση της μόδας λόγω Novartis) θεωρώ ότι τυπώθηκε στο σημερινό πρωτοσέλιδο της εφημερίδας και προέρχεται από το πόρισμα της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς για την υπόθεση Folli Follie.

4

Σε κακό το ’χουν, που λέει κι ο λαός, να πουν μια αλήθεια αυτοί οι απίστευτοι τύποι που μας κυβερνούν τέσσερα χρόνια τώρα και αυτό φαίνεται από την εξέλιξη με τον νόμο για την πρώτη κατοικία.

11

Η είδηση πέρασε στα ψιλά της ενημέρωσης γιατί από μόνη της δεν εντυπωσιάζει κανέναν: οι ελεύθεροι επαγγελματίες της χώρας -ήτοι μερικές εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες- δήλωσαν το 2018 λιγότερα εισοδήματα κατά 26,5% σε σχέση με το 2016 (και μείον 11,5% σε σχέση με το 2017).

4

Οι αλλαγές στους Ποινικούς Κώδικες που πρότεινε είναι ίσως από τις ελάχιστες σωστές αποφάσεις που πήρε ποτέ αυτή η κυβέρνηση, με ολίγες εξόφθαλμες εξαιρέσεις που φυσικά το «αόρατο συριζαίικο χέρι» πάντοτε επιβάλλει για τα συμφέροντά του, καθώς και εκείνα των πολιτικών του πελατών.

1