tasos_karamitsos

Τάσος Καραμήτσος

Οταν κάτι αρχίζει και στραβώνει, είναι απολύτως σωστό να προσπαθήσεις με διορθωτικές κινήσεις να το επαναφέρεις, αλλά αυτό δεν ισχύει συνήθως στην πολιτική όταν τελειώνει η τετραετία και μαζί και ο χρόνος παραμονής μιας κυβέρνησης στην εξουσία.

4

Κάθε μέρα παραπάνω που θα κάθεται η κυβέρνηση αλλά και ο ίδιος ο πρωθυπουργός στη Βουλή θα έχει να αντιμετωπίσει είτε μια δυσάρεστη έκπληξη είτε απλά μια μικρή γελοία ιστορία που θα εξευτελίζει, όμως, τους θεσμούς της Πολιτείας ή θα υφίσταται τον αυτοεξευτελισμό από όποιον και ό,τι τυχάρπαστο κινείται γύρω τους.

8

Με τον Θέμο μοιραστήκαμε δύο πράγματα. Το πρώτο είναι το «Πρώτο Θέμα», αυτό που βλέπετε και διαβάζετε τα τελευταία 14 χρόνια και μοιραία θα μείνει στην Ιστορία της ελληνικής δημοσιογραφίας.

6

Να συμφωνήσουμε καταρχήν σε κάτι διόλου τιμητικό για την πολιτική ζωή του τόπου, αλλά δυστυχώς αληθές, χωρίς πάντως να λείπουν και οι φωτεινές εξαιρέσεις. Η πολιτική είναι ένα επάγγελμα και για να πηγαίνει καλά το επάγγελμα πρέπει να το ασκείς, να έχεις δουλειά δηλαδή, να φροντίζεις να είσαι... μέσα στο κόλπο, στη Βουλή ή στην υπουργική καρέκλα.

6

Ολες οι σοβαρές εσωτερικές -και μη- δημοσκοπήσεις των κομμάτων δείχνουν ότι η εικόνα έχει περίπου παγιωθεί όσον αφορά το πρώτο και το δεύτερο κόμμα, δηλαδή τη Ν.Δ. και τον ΣΥΡΙΖΑ, και λογικά ο κ. Τσίπρας έχει αρχίσει ήδη να μελετάει την πιο καλή ημερομηνία εξόδου του από την κυβέρνηση.

12

Πάει, ξέφυγαν τελείως οι άνθρωποι (που μας κυβερνούν) και ακόμα δεν έχουμε μπει για τα καλά στην προεκλογική περίοδο.

11

Αν στην τριετία 2015-2018... έβρεχε χρήματα διεθνώς, την επόμενη διετία 2019-2021 θα... βρέχει προβλήματα, λένε σχεδόν όλες οι αναλύσεις και εκθέσεις με τις προβλέψεις των πιο γνωστών χρηματοοικονομικών οίκων του κόσμου.

4

Μπορεί να κερδίσει κανείς εκλογές με τη λογική του «Τσοβόλα, δώσ’ τα όλα» αν δεν είναι η ώρα του να τις κερδίσει; Ασφαλώς όχι και αυτό έχει αποδειχτεί περίτρανα σε όλο τον κόσμο και σε όλες τις περιπτώσεις, όταν βέβαια μιλάμε για ξεκάθαρες καταστάσεις και όχι για οριακές διαφορές.

10

Στη γνωστή επική ταινία «The Scarface» («Ο Σημαδεμένος») ο Αλ Πατσίνο, ως Τόνι Μοντάνα, συμβουλεύει έναν νεαρό μαφιόζο να μη βιάζεται να κατακτήσει ένα κορίτσι αφού «πρώτα βγάζεις λεφτά, μετά αποκτάς εξουσία κι ύστερα σου έρχονται οι γυναίκες».

3

Οταν μια κυβέρνηση φτάνει προς το τέλος της θητείας της, εκεί κοντά στον τελευταίο χρόνο, δύο πράγματα συμβαίνουν:

4

Οι άνθρωποι μοιάζουν απελπισμένοι και κάνουν, αλλά κυρίως λένε ό,τι να ’ναι! Αναφέρομαι στο «σύστημα ΣΥΡΙΖΑ», όπως εκφράζεται από την πλέον επίσημη θέση, το Μέγαρο Μαξίμου, μέχρι... τις ουρές του, δηλαδή τα λογής-λογής «παπαγαλάκια» που είτε με συμφέρον είτε αμισθί (υπάρχουν και τέτοιοι ηλίθιοι) αναμασούν ό,τι μπούρδα κατεβαίνει στην παντελώς απαρχαιωμένη κυβερνητική προπαγάνδα.

6

H εγκληματικότητα είναι φαινόμενο των καιρών και της κοινωνίας, είπε ο Τσίπρας απαντώντας στον Μητσοτάκη προχθές στη Βουλή που τον ρώτησε (για τρίτη φορά) για την ανομία στα πανεπιστήμια.

4

Είναι όντως δράμα να κόβεις τις συντάξεις ακόμα περισσότερο απ’ όσο έχουν κοπεί τα τελευταία χρόνια. Και πέραν πάσης πολιτικής εκμετάλλευσης, ας συμφωνήσουμε όλοι σε αυτό. Δράμα όμως είναι και αυτό που συμβαίνει στην οικονομία φέτος, για να φτάσουμε στην απόφαση των δανειστών να μας αφήσουν να μην περικόψουμε άλλο τις συντάξεις.

2