stefanakidis

Βασίλης Στεφανακίδης


Ο ι πρώτες κινήσεις της κυβέρνησης άμα τη αναλήψει των καθηκόντων της το καλοκαίρι, με μερική ελάφρυνση των υποχρεώσεων των πολιτών, είναι αλήθεια ότι της έδωσαν πόντους κερδίζοντας έτσι τις αρχικές εντυπώσεις.

Στον ΣΥΡΙΖΑ πάει  γάντι το “πρώτα βγαίνει η ψυχή και μετά το χούι”. Παρακολουθώντας τις δράσεις και τις ενέργειες  στελεχών του αλλά και του ίδιου του Προέδρου τους, μόνο τις τελευταίες μέρες, αντιλαμβάνεται κανείς πως πέρασαν από την εξουσία και δεν ακούμπησαν

2

Η προχθεσινή κινηματογραφική έφοδος των ελεγκτών της Επιτροπής Ανταγωνισμού στα άβατα των τραπεζών έριξε πολλούς από τα σύννεφα. Απρόσμενο και ανήκουστο να μπαίνουν με στυλ Ράμπο στα γραφεία προέδρων CEOs και ανώτατων στελεχών και να απαιτούν να βγουν από το γραφείο τους, χωρίς να μπορούν να πάρουν ούτε καν το κινητό τους τηλέφωνο ή τα προσωπικά τους είδη, μέχρι να ολοκληρωθεί ο έλεγχος

2

Στα τελευταία 35 χρόνια, σχεδόν όλοι οι Πρόεδροι της Δημοκρατίας και οι περισσότεροι πρωθυπουργοί και δεκάδες υπουργοί της χώρας πραγματοποίησαν ένα ταξίδι στην Κίνα προκειμένου να πείσουν πως η Ελλάδα είναι ένας θαυμάσιος επενδυτικός προορισμός.

11

Είναι αλήθεια πως το τελευταίο διάστημα παρατηρείται έντονη κινητικότητα στην οικονομία στο επίπεδο των deals. Μια σειρά από επιχειρήσεις, οι οποίες είτε ανήκουν σε τράπεζες είτε στον ευρύτερο δημόσιο τομέα, βρίσκονται στα πρόθυρα να αλλάξουν ιδιοκτησιακό καθεστώς μέσω διαγωνισμών.

Ακατανόητες για τον μέσο νου και τον μετριοπαθή πολίτη, είναι οι πρόσφατες ενέργειες των Πολάκη,Ραγκούση και Τζανακόπουλο, στην αίθουσα της Προανακριτικής Επιτροπής αλλά και οι εκφράσεις που ακούστηκαν, επειδή η πλειοψηφία της Επιτροπής αποφάσισε να ζητήσει την εξαίρεση δύο βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ από την Επιτροπή γιατί θα τους καλέσει ως μάρτυρες καθώς όπως γνωρίζει το Πανελλήνιο είχαν άμεση εμπλοκή και έκθεση στο θέμα για το οποίο καλούνται να ερευνήσουν.

17

Δεν είναι η πρώτη φορά που κάποιο «επίλεκτο» μέλος του ελληνικού επιχειρείν με τις πράξεις του δυσφημεί τόσο τη χώρα όσο και την εγχώρια επιχειρηματική κοινότητα.

2

Είναι αλήθεια ότι με την πολιτική αλλαγή του Ιουλίου ένα μεγάλο τμήμα της κοινωνίας άρχισε να βλέπει το ποτήρι μισογεμάτο. Αρχισε να θεωρεί την επιβολή του αυτονόητου σε μερικά απλά πράγματα επανάσταση και τη μικρή μείωση κάποιων φόρων τεράστια ανακούφιση.

6

Το ΔΝΤ, για άλλη μια φορά έρχεται με δυσοίωνες προβλέψεις, να προσπαθήσει να ψαλιδίσει τους στόχους και την αισιοδοξία της ελληνικής κυβέρνησης, όπως αυτές περιγράφονται στο σχέδιο προϋπολογισμού που στάλθηκε για έγκριση στην Κομισιόν.

2

Ολη η κοινωνία, πλην ιδεοληπτικών και φανατικών, κατάλαβε από τις αρχές κιόλας του 2015 πως ο ΣΥΡΙΖΑ είχε ως βασικό του στόχο να ρίξει απλώς τον Σαμαρά, μέσω της προεδρικής εκλογής, και να πάρει τη θέση του στην κυβέρνηση χωρίς κάποιο ουσιαστικό και ρεαλιστικό σχέδιο διακυβέρνησης. 

2

Είναι τραγελαφικό και ορισμένες φορές αγγίζει τα όρια της γελοιότητας. Από τη μια παρατηρούμε την κυβέρνηση να καταβάλλει προσπάθειες να αποκαταστήσει το όνομα της χώρας και να το επανατοποθετήσει στην ατζέντα των επενδυτών, αφού πρώτα έκανε τις πρώτες διορθωτικές κινήσεις είτε σε φορολογικό είτε σε γραφειοκρατικό επίπεδο, και από την άλλη την αξιωματική αντιπολίτευση να επιδίδεται σε έναν στείρο και παράλογο αγώνα εναντίωσης ακόμα και στις δικές της επιλογές, δεσμεύσεις και νόμους. Αντιπολίτευση για την αντιπολίτευση ή ένας επικίνδυνος διπολισμός μπροστά στον οποίο ακόμα και η επιστήμη σηκώνει τα χέρια;