stefanakidis_vassilis

Βασίλης Στεφανακίδης

Το ανησυχητικό δεν είναι ότι ζούμε ημέρες απόλυτης πολιτικής παράνοιας, αλλά το γεγονός ότι μετά τα όσα έχουμε βιώσει τα τελευταία χρόνια, να θεωρούμε όλα αυτά που βλέπουμε κι ακούμε ως φυσιολογικά. Ένα κυβερνητικό σχηματισμό από τον οποίο ο ένας εταίρος, οι ΑΝΕΛ, δηλώνει πως τον εγκαταλείπει οσονούπω αλλά από την άλλη θα τον στηρίξει στη Βουλή αν προκύψει θέμα ψήφο εμπιστοσύνης. 

6


Στις τελευταίες μετρήσεις κοινής γνώμης εμφανίζεται ένα ποσοστό πάνω από 60% που επιθυμεί πλέον πρόωρη προσφυγή στις κάλπες. Πριν από μερικούς μήνες η κοινή γνώμη επ’ αυτού του θέματος ήταν μοιρασμένη στα δύο.

3

Δεν υπάρχει αμφιβολία πως η νέα χρονιά που ήδη διανύουμε, δεν μπήκε με τους καλύτερους οιωνούς. Η κληρονομιά που κουβαλάει από τα προηγούμενα χρόνια, δεν είναι αποποιήσιμη και η αποδοχή της γίνεται υποχρεωτικά.

Τελικά, η μόνη σοβαρή παραγωγή σε αυτή τη χώρα γίνεται στη Βουλή με νόμους και τροπολογίες για όλα τα γούστα και σχεδόν για όλα τα βαλάντια. Ειδικά τις εκλογικές χρονιές το... εργοστάσιο των νόμων δουλεύει τριπλές βάρδιες έτσι ώστε η εκλογική πελατεία να εξυπηρετηθεί και να μη μείνει κανείς παραπονεμένος.

1

Την περασμένη εβδομάδα ο υπουργός Οικονομικών πραγματοποίησε άλλο ένα ταξίδι στη μητρόπολη του καπιταλισμού προκειμένου να παρουσιάσει την Ελλάδα ως τον πιο hot επενδυτικό προορισμό. Μιλώντας σε εκπροσώπους των funds αναφώνησε το «Greece is back» και παρουσίασε, ούτε λίγο ούτε πολύ, ένα οικονομικό θαύμα που έχει συντελεστεί τα τελευταία χρόνια στη χώρα μας και γι’ αυτό όποιος επενδυτής δεν σπεύσει όσο προλαβαίνει, μετά θα είναι αργά και οι ευκαιρίες θα πετάξουν σαν πουλάκια.

4

To τελευταίο διάστημα, πυκνώνουν οι εκτιμήσεις αναλυτών,οικονομολόγων , τραπεζιτών αλλά και του ΔΝΤ πως επίκειται μια νέα παγκόσμια ύφεση όμοια και ίσως μεγαλύτερη από αυτή του 2007-8. Βαριά ονόματα όπως ο πρώην πρόεδρος της ΕΚΤ Ζαν Κλωντ Τρισέ αλλά και μεγαλοεπενδυτές όπως ο Τζορτζ Σόρος βλέπουν τα μαύρα σύννεφα και κρούουν τον κώδωνα προς τις κυβερνήσεις και τους κεντρικούς τραπεζίτες.

Την περίοδο αυτή, τη μεταμνημονιακή όπως θέλει να την αποκαλεί η κυβέρνηση, οι θετικές ειδήσεις για συγκεκριμένες κοινωνικές ομάδες πάνε κι έρχονται.

6

Σύμφωνα με την ετήσια έρευνα του Ινστιτούτου Legatum που μετράει την ευημερία των πολιτών σε 149 χώρες και τις συνθήκες ζωής, η Ελλάδα καταλαμβάνει την τελευταία θέση ανάμεσα στις χώρες της Δυτικής Ευρώπης και την 52η ανάμεσα στις 149 χώρες, χάνοντας άλλες τρεις θέσεις σε σχέση με το 2017.

5

Δεν περνάει μέρα που αυτή η κυβέρνηση, να μη δικαιώνει στο έπακρο τον τίτλο της κυνικότερης και πιο αλλοπρόσαλλης κυβέρνησης που έχουμε δει στα τελευταία χρόνια. Με κάθε ευκαιρία προσπαθεί να εμπαίξει και να κοροϊδέψει τους πάντες και μάλιστα με μια απαράμιλλη φυσικότητα.

1