Κριστιάν Αμανπούρ: Έπειτα από απουσία 4 εβδομάδων, με δάκρυα στα μάτια εξήγησε ότι έχει καρκίνο

Κριστιάν Αμανπούρ: Έπειτα από απουσία 4 εβδομάδων, με δάκρυα στα μάτια εξήγησε ότι έχει καρκίνο

Το ξεκίνημα της ως βοηθός δημοσιογράφου, οι αμέτρητες επαγγελματικές επιτυχίες και το πρόβλημα υγείας, που την κράτησε εκτός τηλεοπτικών πλατό

christiane_amanpour2
Η πρόσφατη αποκάλυψη της δημοσιογράφου Κριστιάν Αμανπούρ ότι διαγνώστηκε με καρκίνο στις ωοθήκες, την έφερε στο προσκήνιο με πολύ κόσμο να αναρωτιέται ποια είναι η γυναίκα, πίσω από την επιτυχημένη δημοσιογράφο. Η ίδια εξήγησε πως ο λόγος που αποφάσισε να δημοσιοποιήσει το πρόβλημα υγείας της είναι για να προστατέψει και άλλες γυναίκες και να τις οδηγήσει να υποβληθούν σε όλες τις απαραίτητες εξετάσεις, προκειμένου να προλάβουν οποιοδήποτε πιθανό κίνδυνο.

 
Christiane Amanpour announces ovarian cancer diagnosis
 

Η 63χρονη, όπως ανέφερε, πλέον ξεπέρασε τον μεγάλο κίνδυνο, αφού υποβλήθηκε σε μία κρίσιμη, αλλά ευτυχώς επιτυχημένη χειρουργική επέμβαση για να αφαιρέσει τον όγκο. Μάλιστα, ξεκίνησε χημειοθεραπείες, οι οποίες σίγουρα θα διαρκέσουν κάποιους μήνες, όμως όλα είναι πλέον θέμα χρόνου. Έχοντας στο πλευρό της τον σύζυγό της Τζέιμι Ρούμπιν -υφυπουργό Εξωτερικών και εκπρόσωπο Τύπου του Στέιτ Ντιπάρτμεντ κατά την προεδρία του Μπαράκ Ομπάμα-, με τον οποίο και είναι παντρεμένη από το 1998, τον γιο της, Ντάριους Ρούμπιν και τους συνεργάτες της, η Κριστιάν Αμανπούρ κατάφερε να ξεπεράσει τις δυσκολίες, που παρουσιάστηκαν, όμως δεν ξεκαθάρισε αν θα επανέλθει στα τηλεοπτικά πλατό.



Κλείσιμο
Η δημοσιογράφος με καταγωγή από την Βρετανία και το Ιράκ, ξεκίνησε ενεργά την καριέρα της στο CNN ως βοηθός δημοσιογράφου, αμέσως μόλις αποφοίτησε από το δημόσιο Πανεπιστήμιο του Ρόουντ Άιλαντ το 1983. Η πρώτη της αποστολή στο εξωτερικό ήρθε το 1986, όπου ταξίδεψε στην Ανατολική Ευρώπη και το 1989 ορίστηκε ως επίσημη ανταποκρίτρια του δικτύου, με αναφορές για την πτώση κομμουνιστικών καθεστώτων στις πρώην ανατολικές χώρες. Το 1990 κάνει τα πρώτα βήματα για μία λαπρή καριέρα, σημειώνοντας μεγάλες επαγγελματικές επιτυχίες. Κατά την διάρκεια της Ιρακινής εισβολής στο Κουβέιτ το 1990, η δημοσιογράφος τέθηκε ως βασική πολεμική ανταποκρίτρια, όπως και στον Πρώτο Πόλεμο στον Περσικό Κόλπο. Σημαντική για την αναγνωρισιμότητά της και την μετέπειτα επαγγελματική της επιτυχία, στάθηκε η συμμετοχή της στην πολεμική ανταπόκριση από το Σαράγεβο κατά την διάρκεια του πολέμου από το 1992 εώς το 1995, που οδήγησε και στην διάλυση της Γιουγκοσλαβίας.

Christiane Amanpour Is The 'BFF Of The People'


Η Κριστιάν Αμανπούρ τιμήθηκε για την συμβολή της στην δημοσιογραφία και πήρε τελικά προαγωγή ως διευθύντρια του γραφείου ανταποκριτών στο CNN. Ταυτόχρονα, ανοίγει τους ορίζοντες της και μέχρι το 2005 συνεργάζεται με την διάσημη εκπομπή του καναλιού CBS «60 Minutes», όπου αναλαμβάνει ως αναλύτρια για τα διεθνή θέματα. Έκτοτε, η δημοσιογράφος εναλάσσεται μεταξύ δύο καναλιών, του ABC (αρχικά με την εκπομπή This Week και έπειτα με διαφορετικά πρότζεκτς) και του CNN, στο οποίο αναλαμβάνει την δική της αποκλειστική εκπομπή με τίτλο «Amanpour». H εν λόγω εκπομπή, που ξεκίνησε το 2012, συνεχίζεται εώς και σήμερα, όμως μετά το 2013 μεταδίδεται από τα γραφεία του δικτύου του CNN στο Λονδίνο.

Κατά την διάρκεια της καριέρας της, η δημοσιογράφος έχει πάρει ξεχωριστές συνεντεύξεις από μερικά από τα πιο σημαντικά πρόσωπα του κόσμου. Ανάμεσα τους βρίσκονται ο Μουαμάρ Καντάφι, καθώς και οι δύο γιοι του, ο Δαλάι Λάμα, ο Γιασέρ Αραφάτ -κατά την διάρκεια του εγκλωβισμού του στη Ραμάλα το 2002-, ο πρόεδρος του Πακιστάν, Περβέζ Μουσάραφ κατά την διάρκεια του πολέμου των ΗΠΑ με το Αφγανιστάν, ενώ δεν λείπουν από αυτούς και δύο Έλληνες πρωθυπουργοί, όπως ο Αλέξης Τσίπρας και ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Για την αφοσίωση της και το έργο της στην δημοσιογραφία, η Κριστιάν Αμανπούρ έχει βραβευτεί πολλάκις, ενώ ανάμεσα στις σημαντικότερες τιμές που έχει λάβει ήταν το 2007, όταν η Βασίλισσα της Αγγλίας την τίμησε με το παράσημο του Τάγματος της Βρετανικής Αυτοκρατορίας (CBE) για την προσφορά της στην ενημέρωση.

Πλέον η Αμανπούρ βρίσκεται στο δυναμικό του CNN, όπου παρουσιάζει, όπως προαναφέρθηκε, την τηλεοπτική της εκπομπή «Amanpour», αλλά συνεργάζεται επίσης με το δίκτυο του ABC, όπου εκφωνεί και παρουσιάζει το δελτίο των διεθνών ειδήσεων. Για αρκετούς μήνες και μέχρι και σήμερα, την θέση της έχουν αναλάβει συνεργάτες της, λόγω του προβλήματος υγείας, που αντιμετώπιζε, όμως ακόμα παραμένει αμφίβολο το αν θα επιστρέψει.


Ειδήσεις σήμερα: 

Στα δικαστήρια η Κεραμέως για την απεργία της Τετάρτης - Εμποδίζει τις Πανελλαδικές εξετάσεις

Πάτρικ Σικ: Ο Τσέχος που σκόραρε το πιο απίθανο γκολ σε Euro - Αυτή είναι η ιστορία της ζωής του

Survivor: Η Ελένη Χαμπέρη η επιλογή του Σάκη για τον πρώτο… τάκο της εβδομάδας
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης