Πάτρικ Σικ: Ο Τσέχος που σκόραρε το πιο απίθανο γκολ σε Euro - Αυτή είναι η ιστορία της ζωής του

Πάτρικ Σικ: Ο Τσέχος που σκόραρε το πιο απίθανο γκολ σε Euro - Αυτή είναι η ιστορία της ζωής του

Στα 25 του χρόνια ο Πάτρικ Σικ μπορεί να μην έχει δικαιώσει, μέχρι τώρα, τις μεγάλες προσδοκίες που είχαν δημιουργηθεί για το ποδοσφαιρικό του ταλέντο, ωστόσο μετά το εκπληκτικό γκολ που πέτυχε στον αγώνα Τσεχία-Σκωτία στο πλαίσιο του Euro 2020 έγραψε ιστορία

Patrik-Schick-0
Το Κριτς (Krč) είναι μια γειτονιά στα νότια της Πράγας η οποία δεν μπορεί να πει κανείς ότι ήταν γνωστή για κάτι το ιδιαίτερο. Από σήμερα όμως (14/6/21) την έμαθαν αρκετοί καθώς είναι η γενέτειρα του Πάτρικ Σικ, του ανθρώπου που μπήκε στο πάνθεον του παγκόσμιου ποδοσφαίρου μετά το απίθανο γκολ που πέτυχε κόντρα στην Σκωτία για το Euro 2020.

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-cc3ejwyykp01-sf)


Γέννημα θρέμμα της Πράγας (και του Κριτς) ο Πάτρικ από μικρός ασχολήθηκε με το ποδόσφαιρο και στα 11 του η Σπάρτα τον εντόπισε και τον ενέταξε στις ακαδημίες της για να βρεθεί στην πρώτη ομάδα στα 18 του και να αρχίσουν να ασχολούνται στην πατρίδα του με το όνομα του.

Εδώ να κάνουμε μια παρένθεση και να αναφέρουμε ότι ο Πάτρικ δεν ήταν ο πρώτος «διάσημος» στην οικογένεια, καθώς η κατά δύο χρόνια μεγαλύτερη αδελφή του Κριστίνα Σίκοβα, από το 2007 ασχολείτο με το μόντελινγκ κάνοντας καριέρα στις ΗΠΑ (συνεργαζόμενη με εταιρίες όπως η victoria secret) και απασχολώντας συχνά, πυκνά τα media στην πατρίδα της.

kristyna_schickova2



kristyna_schickova3


Κλείσιμο
Ωστόσο από το 2016 και μετά η Κριστίνα έγινε «η αδερφή του Πάτρικ Σικ» καθώς ο τελευταίος βρέθηκε στα 19 του χρόνια στην ιταλική Σαμπντόρια που δαπάντησε 4 εκατ. ευρώ για να τον πάρει από την Σπάρτα και δικαιώθηκε καθώς πέτυχε 11 γκολ, τα περισσότερα εκ των οποίων ήταν άκρως εντυπωσιακά και ήταν το πιο καυτό όνομα στο ποδόσφαιρο της Τσεχίας.

Patrik Schick - Goals & Skills


Ωστόσο μέσα σε λίγες ημέρες έκανε το ταξίδι παράδεισος-κόλαση ευτυχώς για τον ίδιο με αλε ρετούρ εισιτήριο. Η Γιουβέντους αποφάσισε να τον αποκτήσει και ήρθε σε συμφωνία με την ομάδα της Γένοβα, ωστόσο οι καθιερωμένες ιατρικές εξετάσεις στις οποίες υποβλήθηκε έκοψαν τη μεταγραφή του!

Οι γιατροί της Μεγάλης Κυρίας διέγνωσαν πιθανό καρδιακό πρόβλημα κι ο Σικ αντί για μεταγραφή άρχισε να ψάχνει την υγεία του, αλλά οι γιατροί του τον διαβεβαίωσαν ότι δεν είχε πρόβλημα. Κι εκεί εμφανίστηκε η Ρόμα που τον έκανε δικό της ωστόσο το ταξίδι στην αιώνια πόλη δεν ήταν αυτό που ήλπιζε.

Στους τζιαλορόσι δε βρήκε ποτέ θέση βασικού (αφού είχε να ανταγωνιστεί τον Έντιν Τζέκο) για να δοθεί δανεικός τη σεζόν 19-20 στη γερμανική Λειψία. Εκεί ένας τραυατισμός στην αρχή της σεζόν τον άφησε έξω σχεδόν όλο τον πρώτο γύρο και παρόλο που όταν επανήλθε ήταν εντυπωσιακός, ο Γιουλιάν Νάϊγκελσμαν δεν τον ήθελε.

Τον ήθελε όμως η Μπάγερν Λεβερκούζεν στην οποία τον παραχώρησε μετά χαράς η Ρόμα (παίρνοντας 27 εκατ. ευρώ από τα 34 που είχε ξοδέψει) και για πρώτη χρονιά μετά την Σαμπντόρια ολοκλήρωσε τη σεζόν με διψήφιο αριθμό τερμάτων.

Σ' αυτό ίσως βοήθησε κι ο γάμος του με την εντυπωσιακή Χάνα η οποία έφερε στον κόσμο τον περασμένο Σεπτέμβριο το πρώτο τους παιδί.

Sik_marriage1


Κι αυτό που δεν θα κάνει στο παιδί του, είναι όσα του έκανε ο πατέρας του, ο οποίος όταν ήταν μικρός σε κάθε χαμένη του ευκαιρία του φώναζε από την κερκίδα, μέχρι την ημέρα που όταν άκουσε τις φωνές του γύρισε προς το μέρος του και ύψωσε το μεσαίο του δάκτυλο...

Προανώς κι ο πατήρ Σικ μετά το γκολ που πέτυχε ο κανακάρης του σήμερα στο Χάμπντεν Παρκ της Γλασκώβης, όταν βρέθηκε μπροστά από έναν καθρέφτη θα έκανε το ίδιο πράγμα... Στον εαυτό του.

Ειδήσεις σήμερα: 

Η ινδική μετάλλαξη «σαρώνει» τους μη εμβολιασμένους: Υπερδιπλάσιες οι πιθανότητες σοβαρής νόσησης και θανάτου

Σε υψηλούς τόνους η συζήτηση του νομοσχεδίου Χατζηδάκη: Αντιδράσεις από την αντιπολίτευση - Τι λέει η κυβέρνηση

ΝΑΤΟ: Το reset του Μπάιντεν στις σχέσεις ΗΠΑ-ΕΕ και το ενιαίο μέτωπο ενάντια στην Κίνα
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης