Γερμανία: Προβληματισμός για την εγκατάσταση συστήματος αντιπυραυλικής άμυνας

Γερμανία: Προβληματισμός για την εγκατάσταση συστήματος αντιπυραυλικής άμυνας

«Πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι για το ότι υπάρχει ένας γείτονας που είναι πρόθυμος να καταφύγει στη βία για τα συμφέροντά του» τόνισε ο Σολτς - Δεν έχει ληφθεί ακόμη συγκεκριμένη απόφαση

iron-dome
Στη φάση «προβληματισμού», χωρίς συγκεκριμένη απόφαση, βρίσκεται η γερμανική κυβέρνηση σχετικά με το ενδεχόμενο εγκατάστασης ειδικού συστήματος αντιπυραυλικής άμυνας, δήλωσε πριν από λίγη ώρα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέφεν Χεμπεστράιτ.

Κληθείς να σχολιάσει σχετική δήλωση του καγκελάριου Όλαφ Σολτς κατά τη χθεσινή συνέντευξή του στο ARD, ο κ. Χεμπεστράιτ επισήμανε ότι «πρόκειται για προβληματισμούς, οι οποίοι δεν έχουν ακόμη οδηγήσει σε συγκεκριμένη απόφαση», ενώ δεν θέλησε να δώσει λεπτομέρειες ούτε για το είδος του συστήματος που εξετάζουν οι γερμανικές ένοπλες δυνάμεις. «Είναι πολύ νωρίς για κάτι τέτοιο», τόνισε και πρόσθεσε ότι «αντιμετωπίζουμε μία κατάσταση, στην οποία ένας από τους γείτονές μας δεν φαίνεται διατεθειμένος να σεβαστεί τους διεθνείς κανόνες και άρα πρέπει να ληφθούν κάποια μέτρα», τα οποία παλιότερα δεν ήταν αναγκαία. «Είναι ένα από τα πράγματα που συζητούμε», παραδέχθηκε χθες ο κ. Σολτς, επισημαίνοντας: «Πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι για το γεγονός ότι υπάρχει ένας γείτονας που είναι πρόθυμος να καταφύγει στη βία προκειμένου να επιβάλει τα συμφέροντά του».

Σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσιεύει η εφημερίδα BILD, το σύστημα που εξετάζεται είναι το «Iron Dome» που χρησιμοποιείται στο Ισραήλ.

Ειδήσεις σήμερα:

Όσκαρ 2022: Οι νικητές και η επίθεση του Γουίλ Σμιθ στον Κρις Ροκ επί σκηνής

Ξεκινά τριήμερο διαπραγματεύσεων για την Ουκρανία - Ο Ζελένσκι συζητά την ουδετερότητα, αλλά όχι τη διχοτόμηση

Σήμερα «κλειδώνει» η ημερομηνία της ομιλίας Ζελένσκι στη Βουλή - Ποια κόμματα είναι υπέρ και ποια κατά
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης