Η κυβέρνηση της Γερμανίας εξετάζει το ενδεχόμενο να αγοράσει σύστημα αντιπυραυλικής άμυνας για να αντιμετωπίσει ενδεχόμενη επίθεση από τη Ρωσία, δήλωσε ο γερμανός καγκελάριος Όλαφ Σολτς αργά το βράδυ της Κυριακής.
«Αυτό είναι ασφαλώς ένα από τα θέματα που συζητάμε, κι υπάρχει λόγος», δήλωσε ο γερμανός καγκελάριος στο δημόσιο τηλεοπτικό δίκτυο ARD ερωτηθείς εάν και κατά πόσον η χώρα θα αγοράσει σύστημα αντιπυραυλικής άμυνας ανάλογο με αυτό του Ισραήλ, που είναι γνωστό με την ονομασία Σιδηρούς Θόλος.
Δεν διευκρίνισε ποιο σύστημα σκέπτεται να αποκτήσει το Βερολίνο.
Ερωτηθείς εάν η κυβέρνησή του θα αγοράσει σύστημα αντιπυραυλικής άμυνας μεγαλύτερης εμβέλειας από το υπάρχον –που βασίζεται σε συστοιχίες Patriot, αμερικανικής κατασκευής–, ο κ. Σολτς απέφυγε να γίνει πιο συγκεκριμένος, λέγοντας απλά «πρέπει να έχουμε κατά νου πως έχουμε έναν γείτονα που είναι διατεθειμένος να κάνει χρήση βίας για να επιβάλει τα συμφέροντά του».
Σε τριάντα χρόνια οι μηχανές θα σκέφτονται για μας, θα μας φέρνουν κοντά στους δικούς μας και θα μιλάνε όπως εμείς. Το μόνο που θα μένει «μοναδικό», γι’ αυτό θα είναι και ακριβό, θα είναι να ξέρεις πως απέναντί σου κάθεται, στ' αλήθεια, ένας άνθρωπος.