Δυσφορία στην κυβέρνηση για το πώς εξελίχθηκε η συνάντηση Παυλόπουλου-Ερντογάν

Δυσφορία στην κυβέρνηση για το πώς εξελίχθηκε η συνάντηση Παυλόπουλου-Ερντογάν

Η δημόσια κόντρα σφράγισε την επίσκεψη και οριοθέτησε εξαρχής και τις συνομιλίες Τσίπρα-Ερντογάν

Σε live αντιπαράθεση θέσεων εξελίχθηκε η υποδοχή του Τούρκου προέδρου από τον Έλληνα ομόλογό του στο Προεδρικό Μέγαρο.

Ο
Παυλόπουλος εξέθεσε αναλυτικά τις ελληνικές θέσεις, απαντώντας εμμέσως πλην σαφώς σε όσα είχε πει ο Ερντογάν στη συνέντευξή του στον Σκάι. Το γεγονός αυτό υποχρέωσε και τον Τούρκο πρόεδρο να εγκαταλείψει τις σημειώσεις του με τη σύντομη αντιφώνηση και να μπει κι αυτός στην ουσία, εκθέτοντας τις πάγιες θέσεις της Άγκυρας και για τα ελληνοτουρκικά και για το Κυπριακό.

Αναμφιβόλως, ο τρόπος που εξελίχθηκε η υποδοχή του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στο Προεδρικό Μέγαρο είναι καινοφανής. Δεν έχει υπάρξει κάτι ανάλογο στο παρελθόν. Προφανώς, ο Παυλόπουλος εμπνεύσθηκε από την ιστορική προσφώνηση του προκατόχου του Κώστα Στεφανόπουλου στο δείπνο κατά την επίσκεψη του προέδρου Κλίντον στην Αθήνα. Ο σημερινός Πρόεδρος Δημοκρατίας, μάλιστα, προτίμησε να πει όσα είχε να πει “με το καλημέρα”.

Ο Παυλόπουλος είχε ενημερώσει την κυβέρνηση πως θα έδινε μία πρώτη απάντηση, αλλά ούτε το Μέγαρο Μαξίμου ούτε το υπουργείο Εξωτερικών ανέμεναν πως τα πράγματα θα εξελίσσονταν έτσι όπως εξελίχθηκαν. Στην πραγματικότητα, η δημόσια αντιπαράθεση σφράγισε την επίσκεψη Ερντογάν και οριοθέτησε εξαρχής και τις συνομιλίες Τσίπρα-Ερντογάν. Με τον τρόπο αυτό δεν άφησε κανένα περιθώριο για ελιγμούς και αναζήτηση κοινών τόπων.

Αυτός είναι ο λόγος που –σύμφωνα με πληροφορίες– η κυβέρνηση αιφνιδιάστηκε και δυσφόρησε με τον χειρισμό του Προέδρου της Δημοκρατίας. Δεν έχει, βεβαίως, κανένα περιθώριο ούτε να εκφράσει τη δυσφορία της και πολύ περισσότερο να διαφοροποιηθεί από τη γραμμή Παυλόπουλου. Επί της ουσίας, άλλωστε, δεν διαφωνεί. Απλώς, δεν ήθελε η επίσκεψη ουσιαστικά να εγκλωβισθεί εξ αρχής σ’ ένα ανελαστικό πλαίσιο.

Από τη στιγμή, άλλωστε, που ο Έλληνας πρόεδρος εξέθεσε δημοσίως και με ξεκάθαρο τρόπο τις ελληνικές θέσεις ήταν δεδομένο πως ο Τούρκος ομόλογός του θα απαντούσε αναλόγως. Και θα εξέθετε τις γνωστές τουρκικές θέσεις για όλο το φάσμα των διμερών προβλημάτων. Ο Ερντογάν, μάλιστα, φρόντισε να διευκρινίσει πως δεν θα έλεγε αυτά που είπε εάν δεν υποχρεωνόταν. Με τον τρόπο αυτό επέρριψε την ευθύνη για την εξέλιξη στον χειρισμό του Παυλόπουλου.

Είναι αξιοσημείωτο ότι οι εκατέρωθεν δηλώσεις στο Μέγαρο Μαξίμου κινήθηκαν σε πολύ διαφορετικό μήκος κύματος. Εκεί κυριάρχησε η ρητορική περί της ανάγκης προσέγγισης και όχι η αντιπαραθετική έκθεση των εκατέρωθεν εθνικών θέσεων.

ΣΧΟΛΙΑ (31)

Θ.Γ.

Ο Ερντογάν απαξιώθηκε ως προσωπικότητα, του συμπεριφέρθηκαν σαν δάσκαλοι σε μαθητή. Ο ένας ο Παυλόπουλος πρακτικά του είπε ότι ως καθηγητής δικαίου τον βρήκε ανεπαρκή, και ο άλλος ο Τσίπρας συστήθηκε σε αυτόν ως επιστήμων μηχανικός , ενώ ο Ερντογάν κενός, πέρα από να ψελίσει κάτι για υποκειμενικές γνώσεις δικαίου, πρακτικά δεν είχε να αναφέρει τίποτα, ούτε γλώσσες δεν μιλάει ο άχρηστος. Φαίνεται είχαν προετοιμαστεί να του συμπεριφερθούν σε προσωπικό επίπεδο υποτιμητικά. Τέτοιος συνχρονισμός μεταξύ Παυλόπουλου/Τσίπρα αδύνατον να έγινε τυχαία. Είχε τη σημασία του αυτή τους η συμπεριφορά. Να αναδείξετε αυτή τη λεπτομέρεια.

Αγύριγο κεφάλι

Δεν ΕΙΔΑ να υποχωρούν κατά τι οι ΣΤΕΡΕΕΣ ΘΕΣΕΙΣ της Ελλάδας έναντι της Τουρκίας στο Προεδρικό Μέγαρο. __________Ο Τούρκος πρόεδρος μπορεί να έλεγε ΠΑΝ Ο,ΤΙ ήθελε.______________Δεν σημαίνει όμως ότι συμφωνούμε και εμείς σε αυτό._____________Οι ΛΕΚΤΙΚΟΙ ΠΑΛΙΚΑΡΙΣΜΟΙ είναι γιά την ... τηλεόραση. ______Όχι γιά την ΟΥΣΙΑ της κάθε υπόθεσης!..

Δυσφορία τώρα ;

Γνωρίζατε τις δυνατότητες του προέδρου που εσείς επιλέξατε ,γιατί δεν τον προστατέψατε δίδοντάς του οδηγίες και ελέγχοντας το περιεχόμενο της πρισφωνήσεώς του . Ξέρατε την ασυγκράτητη φλυαρία του .

Η κυβέρνηση τον κάλεσε ...ας πρόσεχε

Δηλαδή φιλάρα, ο μέγας διπλωμάτης και διαπραγματευτής Τσίπρας να δώσει οδηγίες ....Χα, χα, χα,

Έδωσαν τη ευκαιρία που περίμεναν οι Τούρκοι

Πανέξυπνος τελικά ο Ερντογάν άρπαξε την ευκαιρία που του έδωσαν οι δικοί μας ηλίθιοι ηγέτες και είπε αυτά ακριβώς που ήθελε να πει και μέσα απο μια επίσημη επίσκεψη ,για να τα εμπεδώσουν οι πάντες.

aretos

..όπως και οι πάντες εμπέδωσαν τί δέν διαπραγματεύεται η Ελλάδα....

Τελειώσαμε δυστυχώς

Με τους πανάσχετους ηγέτες που έχουμε προηγούμενους ( χαζό Γιωργάκη ,Σαμαροβενιζέλους ) και νύν, σωτηρία δεν υπάρχει εδώ που μας έφεραν .

GA

ΕΓΩ ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΩ ΓΙΑ ΠΟΙΟ ΛΟΓΟ ΠΡΟΣΚΑΛΕΣΑΝ ΤΟΝ ΤΟΥΡΚΟ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ..ΑΦΟΥ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΡΟΠΟΣ ΝΑ ΣΥΝΕΝΝΟΗΘΕΊΣ ΜΑΖΙ ΤΟΥ..ΑΦΟΥ ΜΑΣ ΠΑΙΖΕΙ ΣΑΝ ΤΗΝ ΓΑΤΑ ΜΕ ΤΟ ΠΟΝΤΙΚΙ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ..ΑΦΟΥ ΘΕΤΕΙ ΘΕΜΑ ΜΕΙΟΝΟΤΙΚΌ..ΚΑΙ ΕΘΝΙΚΟ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ..ΑΦΟΥ ΔΕΝ ΣΕΒΕΤΑΙ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΣΤΗ ΘΡΑΚΗ.. ΑΦΟΥ ΕΚΒΙΑΖΕΙ ΑΛΛΟΥΣ ΚΑΙ ΠΑΙΡΝΕΙ ΣΒΑΡΝΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΣΤΟ ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΟ..ΑΣΤΟΝ ΑΠΟΜΟΝΩΜΕΝΟ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ...ΔΕΝ ΞΕΡΕΙΣ ΟΤΙ ΟΤΑΝ ΑΝΑΚΑΤΕΥΕΣΑΙ ΜΕ ΤΑ ΠΙΤΟΥΡΑ ΣΕ ΤΡΩΝΕ ΟΙ ΚΟΤΕΣ? ΤΙ ΘΑ ΒΓΕΙ ΜΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΑΛΙΣΒΕΡΙΣΙ? ΤΙΠΟΤΑ ΘΕΤΙΚΟ ΓΙΑ ΜΑΣ..ΟΥΤΕ ΚΑΙ ΑΥΤΟΣ ΗΡΘΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΛΥΤΕΡΕΨΕΙ ΤΙΣ ΣΧΕΣΕΙΣ ΜΑΣ..ΗΡΘΕ ΜΕ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΚΟΝΕ ΜΕ ΤΟΥΣ ΓΕΡΜΑΝΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΟΛΑΝΔΟΥΣ

Απελπισια

Ρε δεν αφηνετε τις δυσφοριες να παρετε τον που.λο να ξεκουμπιστειτε αχρηστοι;και το αλλο το φρουτο ο κουλης τι τα θελει τα τετ α τετ με τον μογγολο;Χ.Α η Τζημερο με ολα τα οργια που μπλεξαμε.

Απόνερα από τα χθεσινοβραδυνά

Το θέμα είναι γιατί έπαιξε η συγκεκριμένη συνέντευξη στον ΣΚΑΙ λίγες ώρες πριν την άφιξη Ερντογάν? Προφανώς και ο κ. Παυλόπουλος ήταν υποχρεωμένος να απαντήσει στα χθεσινοβραδυνά και να μην τα κάνει αβαβα! Ποιοι ώθησαν τις εξελίξεις σε αυτήν την εκρηκτική ατμόσφαιρα εκ των προτέρων?

isma

Την ίδια ώρα έδινε συνέντευξη στο επίσημο τουρκικό πρακτορείο ο κ. Τσίπρας.

Λευθέρης

Ε μα είναι ολοφάνερο : Πάλι ο Σκαί φταίει. Ο Αλαφούζος είχε κανονίσει την επίσκεψη του Σουλτάνου, αυτός την οργάνωσε και αυτός συνενοήθηκε ποιά θέματα θα θιχτούν και πως. Ο Αλέκσης και ο Κοτζιάς είχαν άλλα σπουδαιότερα θέματα να ασχοληθούν -κοινωνικό μέρισμα κ.λπ...Ετσι αφέθηκε ο Σουλτάνος να αλωνίζει. Και που να τον δείτε στην Κομοτηνή !!! Εκεί να δείτε γλέντια οι Τσιπρανελ !! Μπορεί και να του δώσουν το χρυσό κλειδί της πόλης. Είναι αποδεδειγμένα πλέον ΕΘΝΙΚΟΙ ΜΕΙΟΔΟΤΕΣ

Όχι πια σανοφάγος

Αυτά κατάλαβες? Γιατί μπλέκεις άσχετους συμπολίτες μας στα σχόλια? Ωραία λοιπόν... "γιατί έπαιξε η συγκεκριμένη συνέντευξη στην τηλεόραση χθες βράδυ" ευχαριστημένος? Στις προκλητικές δηλώσεις πρέπει να απαντάς. Αν ο δικός μας ήθελε πάτημα για να πει τις θέσεις του στη συνάντηση κι είναι όλοι συνεννοημένοι, δεκτόν! Κρύβετε κάτι άλλο? Πρέπει να ξεκαθαριστεί! Μη μας πρήζουν περί ελληνοτουρκικής φιλίας όταν έχει αποφασιστεί (?) το Αιγαίο να αποτελέσει όριο Δύσης κι Ανατολής μετά τη στροφή Ερντογάν προς Ρωσία - Ιράν! Και δε θα πούμε στα παιδιά μας να "πολεμήσουν" σε μια οριογραμμή -δήθεν εθνικού συμφέροντος- όταν εξυπηρετεί άλλους σκοπούς! Κατάλαβες λοιπόν? Τέρμα πια η κοροϊδία! Τέρμα πια ο ψευτο-εθνικισμός! Η Τουρκία είναι 80 μύρια και θα φτάσει τα 100 με νεανικό πληθυσμό! Εμείς 10 και λιγοστεύουμε με γέρικο. Φτωχοποιούμαστε και πιεζόμαστε γεωπολιτικά με ασταθείς γειτόνους! Ποιά ανάπτυξη? Ποιό το μέλλον μας (που σχεδιάζουν άλλοι)... αφανιζόμαστε σταδιακά... ποιος Έλληνας θα απομείνει στον 22ο αιώνα και ποιος θα μιλά Ελληνικά?

karanikas

pio megala vlimata APO tous sirizoanel den iparhoun ,ferane ton liko oi mpountalades gia na ta akousoun. na pai na g,,,,, to vromokounavo

xaza

Μπραβο Καλαματιανε. Στο χερι του τα δωσες του Τουρκαλα οπως και οταν ξεκινησες το ξεσηκωμο εναντιον του το 1821. Οι τυποι ειναι μπουχεσες και ολο τσαμπουκα και οχλο πουλανε.Ευτυχως που υπαρχει και προεδρος γιατι τα αλλα τα χαζα ολο γελια ειναι και υποθηκευουν το μελλον των παιδιων μας ξεπουλωντας τα παντα μπιτ παρα. Στη θαλασσα τα χαζα μαζι με τον Ερντογαν το φασιστα και τους ομοιους του σε Ελλαδα και ολο το κοσμο.Ουστ χαζα....

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

kotzias_symfonia_skopiano

Συνέδεσε τη συμφωνία με την εκπαίδευση φονταμενταλιστών ισλαμιστών - Είπε ότι η Χρυσή Αυγή ήθελε να καταλάβει τη Βουλή και ότι ανάμεσα στους διαδηλωτές είχε «τάγματα εφόδου χρυσαυγίτικα με ξύλα και σιδερολοστούς» - Αποθέωσε Σταύρο Θεοδωράκη και Κώστα Καραμανλή

12
payl_009

«...Τούτο, όμως, προϋποθέτει επίλυση του ζητήματος του ονόματός της, κατά τρόπο συμβατό με την ιστορία», δήλωσε, μεταξύ άλλων, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, κατά τη συνάντησή του, με τον Πρόεδρο της Ινδίας Ram Nath Kovind

83
KARANIKAS

Ξεσπαθώνει στο Facebook o σύμβουλος στρατηγικού σχεδιασμού του πρωθυπουργού με αφορμή fake news περί υποτιθέμενης νεκρής στα επεισόδια με τα ΜΑΤ στο Πισοδέρι

85