Παραιτηθείτε, κύριε Παρασκευόπουλε...
Ελίζα Βόζεμπεργκ

Ελίζα Βόζεμπεργκ

Παραιτηθείτε, κύριε Παρασκευόπουλε...

Σας θυμόμαστε χρόνια ως μαχόμενοι δικηγόροι, να αγωνίζεστε για την προστασία και τη θωράκιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, να συμβάλλετε με τις προοδευτικές απόψεις σας σε συνέδρια, στρογγυλά τραπέζια νομικού προβληματισμού εγχώρια και διεθνή, σας διαβάζαμε στη σωρεία συγγραμμάτων και μονογραφιών στον τομέα του ποινικού δικαίου και της ποινικής δικονομίας

Αποκτήσατε υποστηρικτές των απόψεών σας, αλλά και πολέμιους, πάντα όμως με σοβαρά επιχειρήματα που συνέβαλαν στην εναρμόνιση της σύγχρονης νομοθεσίας με τις συνθήκες της ζωής.

Ξαφνικά, κύριε Καθηγητά, αποφασίσατε να αποδεχθείτε την πρόταση της σημερινής κυβέρνησης και αναλάβατε την ευθύνη του Υπουργείου Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων. Ο νομικός κόσμος πίστεψε, γνωρίζοντας τη νομική σας επάρκεια, ότι ως πολιτικός προϊστάμενος στο χώρο της Δικαιοσύνης θα προσφέρετε τα μέγιστα για την εφαρμογή των νόμων του κράτους, για την εξέλιξη της νομοθεσίας στην πατρίδα μας και κυρίως για την προστασία των θεσμών και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων...

Μας απογοητεύσατε κύριε Καθηγητά!

Κλείσιμο
Ενώ δείξατε καλές προθέσεις (σύμφωνο συμβίωσης κλπ), μεριμνήσατε άμεσα με ανεξήγητη σπουδή να προωθήσετε φωτογραφική διάταξη για την απελευθέρωση του τρομοκράτη Ξηρού - τον οποίο κατά δήλωση σας τύφλωσε η ... πολιτεία-, για την αποφυλάκιση πλήθους ποινικών κρατουμένων βαριάς εγκληματικότητας και δείξατε ιδιαίτερη αγωνία για άδειες στον προκλητικό νεαρό κρατούμενο Ρωμανό που αποδεδειγμένα έχει στραφεί επιθετικά κατά της κοινωνίας.

Το αποκορύφωμα όμως, μιας πολιτικής που σας αδικεί, υπήρξε η μόλις πρόσφατη πειθαρχική δίωξη στην οποία προβήκατε κατά ενός Αντιπροέδρου του ΣτΕ, δικαστή υψηλού κύρους και ανεπίληπτου ήθους κατά γενική παραδοχή, για την οποία χρησιμοποιήσατε εν γνώσει παράνομο υποκλαπέν υλικό (προϊόν προφανούς εγκληματικής ενέργειας), το οποίο αφορά ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα. Είναι μάλιστα τουλάχιστον προκλητικό το γεγονός ότι δημόσια παραδεχθήκατε ότι κρατήσατε επί ένα χρόνο στο συρτάρι σας το υλικό αυτό (γιατί άραγε) χωρίς να μεριμνήσετε, ως οφείλατε, να παραγγείλετε διενέργεια προκαταρκτικής για την παράνομη παρακολούθηση, υποκλοπή και χρήση των δεδομένων του δικαστικού λειτουργού...
 
Ενώ γνωρίζατε, ως διακεκριμένος ακαδημαϊκός δάσκαλος στην έδρα του ποινικού δικαίου, ότι το συγκεκριμένο εγκληματικό προϊόν, μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για πίεση - εκβίαση του εξαίρετου αυτού δικαστικού λειτουργού, (ο οποίος ειρήσθω εν παρόδω απέδειξε σε μία δύσκολη στιγμή για μία ακόμη φορά το κύρος του), δε μεριμνήσατε για την προστασία του. Το εγκληματικό αυτό υλικό ξαφνικά δημοσιεύτηκε στη γνωστή για τις περίεργες πηγές της ιστοσελίδα zougla.gr, που κατά τη συνήθη πρακτική της διέσυρε τον δικαστή δημοσιοποιώντας το όνομα του, με βάση παράνομο αποδεικτικό υλικό μηδενικής αξιοπιστίας, και ακολούθως αναδημοσιεύθηκε από το κομματικό έντυπο της κυβέρνησης, την εφημερίδα ΑΥΓΗ.

Νομίζω ότι η κατόπιν εορτής παραγγελία σας για διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης προκειμένου να ελεγχθεί η υποκλοπή, αδυνατεί να δικαιολογήσει την (επιεικώς) αντιθεσμική στάση σας στην υπόθεση αυτή, για την οποία έχετε, με ευθύνη σας, προσωπικά, ανεπανόρθωτα εκτεθεί.
 
Η κυβέρνηση στην οποία μετέχετε, κύριε Καθηγητά, περιφρονεί το Σύνταγμα της χώρας, προσβάλλει τους θεσμούς και τραυματίζει καθημερινά τη Δημοκρατία.

Πως μπορείτε και εξακολουθείτε να την υπηρετείτε;  

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ