Τον κώδωνα του κινδύνου κρούουν οι γαλλικές υγειονομικές Αρχές με αφορμή τις παρενέργειες που μπορούν να υπάρξουν από την κατανάλωση ενός «αφροδισιακού μελιού» που εισάγεται παράνομα από χώρες όπως η Τουρκία, η Μαλαισία, η Τυνησία, η Ταϊλάνδη και αλλού.
Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση της γαλλικής Εθνικής Υπηρεσίας για την Ασφάλεια των Τροφίμων, το μέλι αυτό, που πωλείται είτε διακριτικά σε κάποια καταστήματα, είτε μέσω του Διαδικτύου, περιέχει ταδαλαφίλη.
Πρόκειται για μια ουσία που χρησιμοποιείται για τη θεραπεία της στυτικής δυσλειτουργίας. Το φάρμακο αυτό πωλείται στη Γαλλία μόνο με ιατρική συνταγή και σε ορισμένες περιπτώσεις μπορεί να δημιουργήσει καρδιολογικά προβλήματα και πτώση της αρτηριακής πίεσης.
Τα φακελάκια με το «αφροδιασιακό μέλι» πολλές φορές περιέχουν ουσία που αντιστοιχεί με αρκετά χάπια για τη στυτική δυσλειτουργία, οπότε είναι σαν να παίρνει κανένας πολλά χάπια μαζί.
Κάθε χρόνο δεκάδες άνδρες -στην πλειονότητά τους περίπου 30 ετών- επισκέπτονται τα κέντρα αντιμετώπισης των δηλητηριάσεων μετά την κατανάλωση του αφροδισιακού μελιού, αναφέρουν οι αρμόδιες αρχές της Γαλλίας. Τα συμπτώματα είναι ήπια (ταχυκαρδία, πονοκέφαλοι, κλπ) αλλά σε σπάνιες περιπτώσεις όσοι το λαμβάνουν μπορεί να χρειαστούν περισσότερη νοσηλεία.
Το Ploom* διοργάνωσε μια βραδιά γεμάτη διαδραστικές δράσεις, εντυπωσιακά visuals και δυνατές μουσικές στιγμές, που μετέτρεψε το κέντρο της Αθήνας σε έναν πολυαισθητηριακό προορισμό.
H εταιρεία αξιοποιεί την ενέργεια των ανθρώπων της, τη δυναμική του αθλητισμού και τη δύναμη της τεχνολογίας με στόχο την ενίσχυση της συμμετοχής, της συμπερίληψης και της αλληλεγγύης.
Σχολές και τμήματα, φιλοσοφία και προτεραιότητες, δυνατότητες και προοπτικές που συναποτελούν το ακαδημαϊκό οικοδόμημα του UNIC Athens και δίνουν το στίγμα του στη νέα, λαμπρή και συναρπαστική εποχή γνώσης.