Γερμανία: Γυναίκα αναμένεται να διαδεχθεί τον Σόιμπλε στην προεδρία της Bundestag

Γερμανία: Γυναίκα αναμένεται να διαδεχθεί τον Σόιμπλε στην προεδρία της Bundestag

Ιδανική για πρόεδρος της Bundestag η «Πράσινη» Kατρίν Γκέρινγκ Έκαρτ - Έχει σπουδάσει Θεολογία και είναι αγαπητή στο κόμμα της «Die Gruene»

Katrin_Goring-Eckard
Την ιδανική γυναίκα ψάχνει ο Σοσιαλδημοκράτης και εν αναμονή Καγκελάριος της Γερμανίας- εκτός απροόπτου- Όλαφ Σολτς, για να διαδεχτεί στη Bundestag τον ισχυρό άνδρα των Χριστιανοδημοκρατών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

Εφόσον τρεις άνδρες και, μάλιστα από το κόμμα των Σοσιαλδημοκρατών, θα κατέχουν θέσεις-κλειδιά στη μετά Μέρκελ εποχή - ο Όλαφ Σολτς αναλαμβάνει Καγκελάριος, ο Φρανκ Βάλτερ Σταινμάιερ παραμένει πρόεδρος της Γερμανίας και ο Ρολφ Μούνιτς παραμένει επικεφαλής της Κ.Ο των Σοσιαλδημοκρατών, χρειάζεται άρωμα γυναίκας στη νέα κυβέρνηση «Σοσιαλδημοκρατών- Πρασίνων και Ελεύθερων Δημοκρατών».

Η γερμανική εφημερίδα «Suedeutsche Zeitung» επισημαίνει ότι αν και ο τζέντλεμαν της γερμανικής πολιτικής σκηνής, Ρολφ Μούνιτς, ήταν ο καταλληλότερος για να διαδεχτεί τον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, δεν πληροί το σημαντικότερο κριτήριο: να είναι γυναίκα.

Όμως, η Πράσινη Κάτριν Γκέρινγκ-Έκαρτ με το αβίαστο χαμόγελο είναι η καλύτερη λύση για την προεδρία της ομοσπονδιακής βουλής της Γερμανίας, όπως αναφέρει η εφημερίδα «Bild».

Κάνει αστεία και δεν είναι μονίμως κατηφής

Σε αντίθεση με τον 79χρονο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, η 55χρονη συμπρόεδρος της Κ.Ο των Πρασίνων κάνει αστεία και δεν είναι μονίμως κατηφής.

Γεννήθηκε σε μία πόλη της Θουριγγίας, έχει διατελέσει αντιπρόεδρος της Bundestag και όπως επισημαίνουν τα πρωτοκλασάτα στελέχη των Πρασίνων, έχει όλα τα προσόντα στη φαρέτρα της για να αναλάβει τα ηνία της Bundestag.

Κλείσιμο
Μετά το Λύκειο, σπούδασε Θεολογία στο Πανεπιστήμιο της Λειψίας. Την χρονιά που αποφοίτησε (1988), παντρεύτηκε τον προτεστάντη πάστορα Μίχαελ Γκέρινγκ με τον απέκτησε δύο γιους. Το 2017 το ζευγάρι πέρασε το κατώφλι του δικηγόρου.

Ο νέος της σύντροφος είναι ο Τίες Γκούντλαζ, αντιπρόεδρος της Ευαγγελικής Εκκλησίας στη Γερμανία.


Ειδήσεις σήμερα:

Ισπανία: Επιζώντες μαζικής δηλητηρίασης πριν 40 χρόνια απειλούν να αυτοκτονήσουν στο Πράδο

Θρήνος στην Ξάνθη: Πατέρας δύο παιδιών ο 46χρονος που πέθανε από κορωνοϊό - Δεν είχε κάνει το εμβόλιο

Αρνητής παρέμεινε... άταφος επειδή οι συγγενείς του δεν είχαν πειστεί ότι πέθανε από κορωνοϊό!
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης