Αρνητής παρέμεινε... άταφος επειδή οι συγγενείς του δεν είχαν πειστεί ότι πέθανε από κορωνοϊό!

Αρνητής παρέμεινε... άταφος επειδή οι συγγενείς του δεν είχαν πειστεί ότι πέθανε από κορωνοϊό!

Συγγενείς αρνητή που νόσησε και πέθανε από κορωνοϊό εμποδίζουν την ταφή του - Ζήτησαν να πραγματοποιηθεί νεκροψία-νεκροτομή προκειμένου να διαπιστωθούν τα αίτια του θανάτου του

meth-giatros-arthro
Η πρώτη περίπτωση αρνητή, οι συγγενείς του οποίου ζήτησαν μετά το θάνατό του να πραγματοποιηθεί νεκροψία-νεκροτομή, προκειμένου να… διαπιστώσουν και να πειστούν ότι έχασε τη ζωή του από κορωνοϊό, σημειώθηκε στη Βόρεια Ελλάδα και συγκεκριμένα στο νοσοκομείο των Σερρών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, πρόκειται για έναν 66χρονο από τη Δράμα, ανεμβολίαστο ο οποίος νόσησε από κορωνοϊό και χρειάστηκε να νοσηλευτεί για περίπου μία εβδομάδα στο νοσοκομείο των Σερρών. Η κατάστασή του ήταν τέτοια που οι γιατροί έκριναν απαραίτητη τη διασωλήνωση και νοσηλεία του στην κλινική ΜΕΘ-covid, όπου και τελικά κατέληξε.

Το πιστοποιητικό θανάτου από κορωνοϊό δόθηκε στους συγγενείς, αλλά εκείνοι δεν το δέχθηκαν! Δεν πείστηκαν και δεν πίστεψαν ότι ο θάνατός του 66χρονου προήλθε από κορωνοϊό, ενώ είχαν στα χέρια τους και το θετικό PCR.

Έτσι, τον άφησαν στα ψυγεία του νοσοκομείου για περίπου δύο-τρεις ημέρες, μέχρι να κινήσουν και να ολοκληρώσουν τις διαδικασίες νεκροψίας-νεκροτομής, στις οποίες και προχώρησαν, ώστε να πειστούν για τα αίτια που τον οδήγησαν στον θάνατο.

Σημειώνεται ότι οι περιπτώσεις κατά τις οποίες οι συγγενείς δεν αποδέχονται τον κορωνοϊό ως αιτία θανάτου είναι αρκετές στο νοσοκομείο των Σερρών, αυτή όμως είναι η πρώτη που ζητήθηκε επίμονα και τελικά πραγματοποιήθηκε νεκροτομή.

Για τη διαδικασία μάλιστα, η σορός μεταφέρθηκε στο Εργαστήριο Ιατροδικαστικής και Τοξικολογίας του ΑΠΘ στη Θεσσαλονίκη. Εκεί, τελέστηκε η νεκροτομή από κρατικό ιατροδικαστή και υπό την παρουσία μάλιστα εμπειρογνώμονα που όρισε η οικογένεια του 66χρονου. Επιβεβαιώθηκε τελικά ότι υπήρξε τεράστια και εκτεταμένη βλάβη πνευμόνων, η οποία προήλθε από τον κορωνοϊό.

Κλείσιμο
Μόνο τότε, οι συγγενείς του πείστηκαν και τελικά τον παρέλαβαν και προχώρησαν στην ταφή του.

«Αυτή δυστυχώς δεν είναι η μοναδική περίπτωση κατά την οποία συγγενείς αμφισβητούν ότι αιτία θανάτου είναι ο κορωνοϊός. Είναι αρκετές οι περιπτώσεις στο νοσοκομείο μας. Αυτή ωστόσο ήταν η πρώτη, κατά την οποία ζητήθηκε νεκροψία-νεκροτομή»,  είπε ο διευθυντής της κλινικής covid του Νοσοκομείου Σερρών, Θεόφιλος Καλλινικίδης.

Γεμάτες οι  ΜΕΘ

Την ίδια ώρα και σύμφωνα με τον ίδιο, η ΜΕΘ του νοσοκομείου Σερρών έχει γεμίσει ασφυκτικά, με διασωληνωμένους να περιμένουν τη σειρά τους για να μπουν στη ΜΕΘ.

«Αυτή τη στιγμή και οι δέκα κλίνες στη ΜΕΘ είναι κατηλειμμένες. Δύο ασθενείς διασωληνωμένοι αναμένουν να αδειάσει κάποια κλίνη, ενώ για άλλους δύο ασθενείς έχουν ήδη κατατεθεί αιτήματα στο ΕΚΕΠΥ για τη μεταφορά τους (ο ένας διασωληνωμένος, ο δεύτερος σε θάλαμο), καθώς δεν υπάρχει άλλη δυνατότητα και περιμένουμε…», υπογραμμίζει ο κ. Καλλινικίδης, αποτυπώνοντας με τον πλέον χαρακτηριστικό τρόπο την πίεση που ασκείται στο νοσηλευτικό ίδρυμα.

Πηγή: grtimes

Ειδήσεις σήμερα:

«Bild»: Σεξουαλική παρενόχληση και κατάχρηση εξουσίας από διευθυντή της εφημερίδας

Κοινή Διακήρυξη υπέγραψαν Μητσοτάκης, Αναστασιάδης και Αλ Σίσι: Μηνύματα στην Τουρκία για Λιβύη, Αιγαίο και Κυπριακό

Μεγάλος αστεροειδής πέρασε ξυστά από τη Γη
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης