Κύπελλο Ελλάδας: Ολυμπιακός-ΑΕΚ στον τελικό για το νταμπλ και την επιστροφή στους τίτλους

Κύπελλο Ελλάδας: Ολυμπιακός-ΑΕΚ στον τελικό για το νταμπλ και την επιστροφή στους τίτλους

Ο Ολυμπιακός νίκησε άνετα 2-0 τον ΠΑΟΚ με γκολ των Μασούρα και Καμαρά - Πρόκριση θρίλερ για την ΑΕΚ στην παράταση (2-2) επί του Άρη με ήρωα τον Λιβάια - Οι ερυθρόλευκοι συναντούν την ΑΕΚ στον τελικό μετά από 4 χρόνια

OLYBIAKOS-TELOS-ARTHRPOU
Ολυμπιακός-ΑΕΚ θα είναι το ζευγάρι του φετινού τελικού στο Κύπελλο Ελλάδας μετά τους χθεσινούς αγώνες με ΠΑΟΚ και Άρη αντίστοιχα.

Ο Ολυμπιακός αποδείχθηκε ασταμάτητο «τρένο» καθώς κυριάρχησε στο δεύτερο ημίχρονο και καθάρισε με 2-0 τον ΠΑΟΚ ανατρέποντας το 3-2 του πρώτου αγώνα χάρη στα γκολ του Μασούρα και του Καμαρά.

Ο προπονητής του Ολυμπιακού Πέδρο Μαρτίνς αφιέρωσε τη νίκη-πρόκριση στον κόσμο της ομάδας.
Ολυμπιακός – ΠΑΟΚ 2- 0   | Ηighlights Κύπελλο Ελλάδος - Ημιτελικά 2ος αγώνας|{24.06.2020}


Εφτάψυχη αποδείχθηκε η ΑΕΚ η οποία αν και στο τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων βρισκόταν εκτός τελικού καθώς έχανε 2-0, ισοφάρισε το σκορ του πρώτου αγώνα με γκολ του Λιβάια στο 96΄ και τελικά πήρε το εισιτήριο για τον πέμπτο σερί τελικό με 2-2.

Κλείσιμο
Άρης  ΆΕΚ 2 -2  Ηighlights Κύπελλο Ελλάδος - Ημιτελικά 2ος αγώνας|{24.06.2020}



Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ 2-0

Με εξαιρετική εμφάνιση στο δεύτερο ημίχρονο, ο Ολυμπιακός κυριάρχησε και επικράτησε του ΠΑΟΚ με 2-0, ανέτρεψε το 3-2 του πρώτου αγώνα και προκρίθηκε στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας μετά από τέσσερα χρόνια.

MVP ο Καμαρά, που είχε μία ασίστ και ένα γκολ και «καθάρισε» ξανά για τον Ολυμπιακό. Αρχικά, στο 65ο λεπτό με εξαιρετική σέντρα βρήκε τον Μασούρα, ο οποίος άνοιξε το σκορ με κεφαλιά-ψαράκι και στο 85’ μετά την κάθετη του Φορτούνη έκανε την... μπούκα στην περιοχή και με πλασέ στην κίνηση νίκησε τον Πασχαλάκη για το τελικό σκορ.

Ένα γκολ που αμφισβητήθηκε έντονα από τους φιλοξενούμενους, αφού θεώρησαν πως ο Φορτούνης μπήκε παράνομα στο ματς, έκλεψε την μπάλα και έδωσε την ασίστ για το 2-0. Ωστόσο, ο Παπαπέτρου τού είχε δώσει την εντολή να μπει στον αγωνιστικό χώρο, όπως φάνηκε και από το ριπλέι.

Την... πάτησε ο Φερέιρα, ο οποίος είχε κατεβάσει εξαιρετικά την ομάδα του για μία ώρα, αλλά μόλις αποφάσισε να κάνει τριπλή αλλαγή και πιο αμυντικό τον ΠΑΟΚ, δέχτηκε το πρώτο τέρμα από τον Μασούρα! Φοβικοί στο δεύτερο μέρος οι φιλοξενούμενοι, έφτιαξαν μόλις μία φάση στο 83ο λεπτό αλλά ο Σα δεν τους επέτρεψε να ισοφαρίσουν και να γίρουν την πλάστιγγα υπέρ τους.

Μετά από 4 χρόνια στον τελικό ο Ολυμπιακός, θα... ανταμώσει ξανά με την ΑΕΚ όπως στην τελευταία του παρουσία!

Μαρτίνς: Καταφέραμε ό,τι συνήθως, να επιβληθούμε στον αντίπαλό μας

Στον κόσμο του Ολυμπιακού αφιέρωσε ο Πέδρο Μαρτίνς τη νίκη-πρόκριση, ενώ τόνισε πως η ομάδα του έχει προσωπικότητα και χαρακτήρα κι ευχήθηκε την παρουσία κόσμου στον τελικό.

Αναλυτικά όσα είπε ο Μαρτίνς στη κάμερα της Cosmote TV:

Για το παιχνίδι: «Καταρχάς θέλω να εκφράσω τα συλλυπητήριά μου στην οικογένεια του Νίκου Αλέφαντου. Ξέρω πως περνάμε δύσκολες στιγμές με αυτό και θέλω να αφιερώσω τη νίκη εκεί. Επίσης θέλω να αφιερώσω τη νίκη στους φιλάθλους μας και σε όλη την οικογένεια του Ολυμπιακού και τους ανθρώπους του. Θέλω να εκφράσω την περηφάνειά μου για την ομάδα με προσωπικότητα, χαρακτήρα και ψυχή που ότι και να γίνεται μπαίνει στο γήπεδο και κερδίζει. Αξίζει συγχαρητήρια.

Όσο περνάει η χρονιά είμαστε ευχαριστημένοι που έναν έναν πετυχαίνουμε τους στόχους μας. Είχαμε λιγότερες από 24 ώρες για να ετοιμάσουμε το ματς. Παρόλα αυτά προσαρμοστήκαμε στο β' μέρος. Ο αντίπαλος προσπάθησε να μας αιφνιδιάσει και ενώ υπήρχαν πολλές διακοπές στο ματς. Καταφέραμε αυτό που κάνουμε συνήθως. Να επιβληθούμε στον αντίπαλό μας».

Για τον τελικό: «Καταρχήν ελπίζουμε να είναι τελικός με παρουσία του κόσμου. Να γίνει ένα ωραίο παιχνίδι και να δώσουμε αίγλη στην διοργάνωση του Κυπέλλου που δεν την έχει τώρα».

Άρης-ΑΕΚ 2-2 

Σε ένα από τα πιο δραματικά παιχνίδια της σεζόν, η ΑΕΚ προκρίθηκε για 5η συνεχόμενη χρονιά στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδος, μετά από 2-2 στην παράταση απέναντι στον Άρη, που βρέθηκε μια αναπνοή από το να πάρει εκείνος το εισιτήριο.

Ο Μαντσίνι στο 57’ και ο Ντιγκινί στο 90+3’ είχαν διαμορφώσει το 2-0, όμως ο Μάρκο Λιβάια στο 90+6’ με διπλή προσπάθεια οδήγησε το ματς στην παράταση για να διαμορφώσει το 2-1 στην κανονική διάρκεια, ενώ στο 102’ μετά από έξοχο συνδυασμό Αλμπάνη και Ολιβέιρα έκανε το 2-2 και ουσιαστικά χάρισε την πρόκριση στην Ένωση.

Η ΑΕΚ έπαιξε πάλι με τη φωτιά και την ψυχολογία των οπαδών της, αφού μετά από ένα πρώτο μέρος που είχε τεράστια ευκαιρία στις καθυστερήσεις του, να σκοράρει με τον Ολιβέιρα, βρέθηκε πίσω στο σκορ στην πρώτη ευκαιρία του Άρη. Είχε δοκάρι στο 75’ με τον Σιμόες και βρέθηκε στο 90+3΄ενώ πίεζε ασφυκτικά με 2-0, από το γκολ του Ντιγκινί.

Όμως ο Μάρκο Λιβάια στο 90+6’ μετά από φάση διαρκείας και σέντρα του Παουλίνιο, πήρε το ριμπάουντ από την απόκρουση του Κουέστα στη δική του κεφαλιά, έκανε το 2-1 και έστειλε το ματς στην παράταση. Εκεί χρειάστηκαν 12 λεπτά για να χτυπήσει δεύτερη φορά και με άψογο δεξί πλασέ, μετά την έξοχη ενέργεια του Αλμπάνη και την ασίστ (μαγική) του Ολιβέιρα να ισοφαρίσει για να κλειδώσει ουσιαστικά την πρόκριση.

Αυτή θα είναι η 5η συνεχόμενη συμμετοχή της ΑΕΚ σε τελικό Κυπέλλου Ελλάδος, όπου θα έχει και τον αρχηγό της, ο οποίος πήρε επίτηδες δεύτερη κίτρινη, ώστε να αποβληθεί και να μην χάσει το μεγάλο ματς για την διεκδίκηση του τροπαίου και θα λείψει την Κυριακή με τους "ερυθρόλευκους". Η Ένωση ωστόσο έχασε με τραυματισμούς τους Μπακάκη και Λόπες και με αποβολές στα τελευταία λεπτά της παράτασης και τους Σιμόες και Ολιβέιρα που θα είναι επίσης απόντες με τον Ολυμπιακό στο ΟΑΚΑ.

Ειδήσείς σήμερα:

Υποτροπιάζει η πανδημία στις ΗΠΑ: Σε επίπεδα ρεκόρ τα ημερήσια κρούσματα

Σοκ στη Νέα Υόρκη: Αστυνομικοί σκότωσαν με taser διπολικό Έλληνα - Φώναζε ότι δεν μπορούσε να αναπνεύσει!

Ο «αόρατος» κατάσκοπος που... όργωσε την Τουρκία: Η συναρπαστική ζωή του πρώην πράκτορα της ΚΥΠ
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης