Μητσοτάκης στο PBS: «Στις εκλογές κρίνεται το μέλλον της δημοκρατίας μας»

Μητσοτάκης στο PBS: «Στις εκλογές κρίνεται το μέλλον της δημοκρατίας μας»

«Ο ΣΥΡΙΖΑ υπονομεύει συστηματικά τους δημοκρατικούς θεσμούς - Στην Ελλάδα δεν κρίνεται απλά το μέλλον της οικονομίας, αλλά το μέλλον της δημοκρατίας μας» είπε ο πρόεδρος της ΝΔ σε τηλεοπτική συνέντευξή του στο αμερικανικό δίκτυο PBS

IMG_4560
«Αυτό που κρίνεται σήμερα δεν είναι απλά το μέλλον της οικονομίας μας, αλλά το μέλλον της δημοκρατίας μας» υπογραμμίζει ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκος Μητσοτάκης σε τηλεοπτική συνέντευξή του στον κορυφαίο πολιτικό επιστήμονα Ίαν Μπρέμερ. Ο κ. Μπρέμερ είναι ιδρυτής και πρόεδρος του Eurasia Group ενός από τους μεγαλύτερους οργανισμούς πολιτικο-οικονομικής ανάλυσης του πλανήτη.


Η συνέντευξη δόθηκε στην εκπομπή «Gzero World» του αμερικανικού δικτύου PBS το οποίο συγχρηματοδοτείται από το αμερικανικό δημόσιο και μεταδίδεται από το μεσημέρι σε όλο τον κόσμο. «Ο ΣΥΡΙΖΑ υπονομεύει συστηματικά τους δημοκρατικούς θεσμούς, παρεμβαίνει στην ελευθερία του Τύπου και στην ανεξαρτησία της δικαιοσύνης, και κάνει ακριβώς το ίδιο με τους ανεξάρτητους θεσμούς και τις ανεξάρτητες αρχές» τόνισε ο κ. Μητσοτάκης

Μητσοτάκης στο PBS: «Στις εκλογές κρίνεται το μέλλον της δημοκρατίας μας»


Θα αποτύχουν

Ο πρόεδρος της ΝΔ απάντησε ευθέως στο ερώτημα του κ. Μπρέμερ για τον λαϊκισμό και τις πρακτικές του ΣΥΡΙΖΑ σε σύγκριση με όσα συμβαίνουν σε άλλες χώρες της ΕΕ και στέλνει μήνυμα αισιοδοξίας ότι η προσπάθεια της κυβέρνησης να παρέμβει στους θεσμούς είναι καταδικασμένη σε αποτυχία. «Αυτή η προσπάθεια της κυβέρνησης δεν θα επιτύχει γιατί απλούστατα θα χάσει τις επόμενες εκλογές» υπογραμμίζει ο πρόεδρος της ΝΔ.

«Όταν οι λαϊκιστές έρχονται στην εξουσία, επειδή ως συνήθως δεν μπορούν να παράξουν αποτελέσματα, έχουν την τάση να υιοθετούν αυταρχική συμπεριφορά» εξηγεί μεταξύ άλλων ο κ. Μητσοτάκης.

Κλείσιμο
Σε νέο ερώτημα του κ. Μπρέμερ για το αν οι θεσμοί άντεξαν αυτή την πίεση ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κάνει μια σύντομη αναδρομή στην απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας για το νόμο Παππά σχετικά με τις τηλεοπτικές άδειες αλλά και στη στάση που τήρησε σε αρκετές περιπτώσεις η αντιπολίτευση απέναντι στις ενέργειες του ΣΥΡΙΖΑ. Το γεγονός, όμως, ότι υπήρξαν αντιστάσεις δεν σημαίνει ότι δεν έγινε απόπειρα παρέμβασης στους θεσμούς, επισημαίνει ο πρόεδρος της ΝΔ.

Ο κ. Μητσοτάκης δηλώνει: «Οι θεσμοί ήταν όντως αρκετά ισχυροί, δέχθηκαν όμως και μεγάλη πίεση. Και ναι, το Συμβούλιο της Επικρατείας, όταν κρίθηκε απαραίτητο, έλαβε σημαντικές αποφάσεις, που αποτελούν ορόσημο, κατά της προσπάθειας του ΣΥΡΙΖΑ να ελέγξει το τοπίο των μέσων μαζικής ενημέρωσης. Αλλά η Ελλάδα είναι μία χώρα όπου οι θεσμοί πρέπει να γίνουν ακόμα ισχυρότεροι. Προφανώς πιστεύω πάρα πολύ στη σημασία που έχουν οι θεσμοί και ότι υπάρχει άμεση σχέση ανάμεσα στην ποιότητα των θεσμών και στο επίπεδο της ευημερίας μιας χώρας και αυτός είναι ένας τομέας στον οποίο έχουμε πολλή δουλειά να κάνουμε. Ένας από τους λόγους που απέτυχε η προσπάθεια παρέμβασης στους θεσμούς ήταν το γεγονός ότι καταφέραμε να παρουσιάσουμε ένα ενιαίο μέτωπο ως αντιπολίτευση, ήμασταν πολύ ξεκάθαροι, αναδείξαμε τα ζητήματα, παλέψαμε σκληρά στη Βουλή για να ενημερώσουμε τους πολίτες για όσα συνέβησαν αλλά αυτό δεν σημαίνει όμως ότι δεν έγινε η προσπάθεια (από τον ΣΥΡΙΖΑ) να παίξει αυτό το παιχνίδι».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης