Χρονοδιάγραμμα στις «διερευνητικές συνομιλίες» Ελλάδας - Τουρκίας ζητά το Ποτάμι

4707257

«Δεν μπορεί να εξελίσσονται αενάως - Στα θέματα που θα υπάρξει συμφωνία, να δοθεί η λύση και τα υπόλοιπα να παραπεμφθούν για επίλυση στα διεθνή δικαστήρια» αναφέρει η Σεβαστουπόλεως σχολιάζοντας τα αποτελέσματα της συνάντησης Τσίπρα - Ερντογάν

«Η διαφορά απόψεων με την Τουρκία σε σοβαρά ζητήματα είναι γνωστή και επιβεβαιώθηκε για μια ακόμα φορά. Η διαφορά αυτή και η κατά καιρούς επίδειξη επιθετικότητας από την τουρκική ηγεσία, όμως, δεν πρέπει να αποθαρρύνουν την προσπάθεια διαλόγου για την άμβλυνση των αντιθέσεων» ανάφερε σήμερα το Ποτάμι σχολιάζοντας την επίσκεψη Τσίπρα στην Τουρκία.

Ειδικότερα, ο Τομέας Εξωτερικής Πολιτικής και Ευρωπαϊκών Υποθέσεων του Ποταμιού θεωρεί πως η μείωση της έντασης στο Αιγαίο και η αποφυγή θερμών επεισοδίων, «που στοιχίζουν ακριβά στις οικονομίες των δύο χωρών», είναι το απαραίτητο βήμα για να υπάρξουν ουσιαστικά μέτρα οικοδόμησης εμπιστοσύνης (ΜΟΕ). Παράλληλα σημειώνει ότι «άκουσαν με προσοχή» την επανέναρξη των διερευνητικών συνομιλιών, σχετικά με τον «σκληρό πυρήνα» των ελληνοτουρκικών διαφορών για τις οποίες όπως σημειώνουν θα πρέπει να τεθεί ένα χρονοδιάγραμμα και να μην εξελίσσονται αενάως.

Αναλυτικά στην ανακοίνωση του Ποταμιού επισημαίνονται τα ακόλουθα:

«Η διαφορά απόψεων με την Τουρκία σε σοβαρά ζητήματα είναι γνωστή και επιβεβαιώθηκε για μια ακόμα φορά. Η διαφορά αυτή και η κατά καιρούς επίδειξη επιθετικότητας από την τουρκική ηγεσία, όμως, δεν πρέπει να αποθαρρύνουν την προσπάθεια διαλόγου για την άμβλυνση των αντιθέσεων.

Υπό αυτή την έννοια, οι επισκέψεις και η επικοινωνία των δύο πλευρών είναι και θα είναι αναγκαίες.

Η μείωση της έντασης στο Αιγαίο και η αποφυγή θερμών επεισοδίων – που στοιχίζουν ακριβά στις οικονομίες των δύο χωρών - είναι το απαραίτητο βήμα για να υπάρξουν ουσιαστικά μέτρα οικοδόμησης εμπιστοσύνης.

Με ιδιαίτερη προσοχή ακούσαμε για την επανέναρξη των διερευνητικών συνομιλιών, σχετικά με τον "σκληρό πυρήνα" των ελληνοτουρκικών διαφορών. Αυτές όμως δεν μπορεί να εξελίσσονται αενάως. Είναι αναγκαίο να έχουν σαφές χρονοδιάγραμμα. Στα θέματα που θα υπάρξει συμφωνία, να δοθεί η λύση. Και όπου αυτό δεν είναι δυνατόν, να παραπεμφθούν για επίλυση στα διεθνή δικαστήρια και δικαιοδοτικά όργανα.

Οι πολιτικές ηγεσίες και στις δύο χώρες οφείλουν να επιδείξουν αίσθημα ευθύνης και πολιτικό θάρρος».

ΣΧΟΛΙΑ (4)

Χχχχ

Ακομα δεν εφυγες για τα Σκοπια Σταυρο;

;

Άμα ο κόσμος καταλάβαινε τι είπες, δε θα χες μόνο δύο σχολια...τελικά ο νενεκος και ο εφιάλτης είναι πολύ λίγοι μπροστά σας..υγ:1. πέρα από "συμφωνία" που ετοιμαζουν όπως βλέπουμε, αν η Ελλάδα συρθεί σε διεθνή δικαστήρια, μόνο σαν πράξη, νομιμοποιεί τις αξιώσεις της Τουρκίας..ποτέ δε πήγαμε στα διεθνή δικαστήρια με την Τουρκία, γιατί πολύ απλά η Ελλάδα καλύπτεται από διεθνεις συνθηκες και διεθνές δίκαιο. Τα διεθνή δικαστήρια τα θέλει η Τουρκία και παρακαλάει να μας συρει..να που αυτό θα αλλαξει τώρα, με ποιους άλλους, τον συριζα και τον Σταύρακα...Σταύρακα...είμαστε σίγουροι ότι εσύ είσαι υπέρ μιας λύσης, και θα ψηφίσεις ναι για το "καλό" της Ελλάδας... Κάντο και υποσχεσου του προτού δεις τη συμφωνία, όπως μόνο εσύ ξέρεις...και μη ξεχάσεις να προσθέσεις κάνα δυο χαϊμαλιά στα καμια δεκαπενταρια που φοράς στο χερακι (τι σόι πολιτικός θα σουν αλλιώς), αν μη τι άλλο θα σου χρειαστούν για πρόβα..

gr

Άσε μας ρε Σταύρο.

Efstathios VITTA22

Ως τι το ζητάει ο Guy? Υπάρχει ΠΟΤΑΜΙ? Δεν το πήρε ο Πηνειός σβάρνα;;;

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης