Ο κ. Γαβρόγλου επιβεβαιώνει: Απηλλάγη από τη στρατιωτική του θητεία με διάταγμα της Χούντας

Ο κ. Γαβρόγλου επιβεβαιώνει: Απηλλάγη από τη στρατιωτική του θητεία με διάταγμα της Χούντας

Ούτε λέξη στην απάντησή του προς την αξιωματική αντιπολίτευση για την αποκάλυψη από το ΠΡΩΤΟ Θέμα

Ανακοίνωση με την οποία αποφεύγει να πει το παραμικρό για την αποκάλυψη από το ΠΡΩΤΟ Θέμα ότι είχε κάνει χρήση του ευεργετικού διατάγματος 720/70 της δικτατορίας για να μην στρατευθεί ως γεννηθείς στην Κωνσταντινούπολη και ευρισκόμενος στο εξωτερικό για σπουδές
εξέδωσε ο Κωνσταντίνος Γαβρόγλου
επιβεβαιώνοντας με τον τρόπο αυτό το δημοσίευμα.

Ο κύριος Γαβρόγλου στην ανακοίνωσή του επιτίθεται στη Νέα Δημοκρατία που επισημαίνει ότι «παρέλειψε να πει ότι από τους όλους (σ.σ. που πηγαίνουν στρατό) εξαιρέθηκε ο ίδιος με αποφάσεις της χούντας»
 αποφεύγοντας να πει το παραμικρό για το γεγονός ότι με διάταγμα της Χούντας δεν υπηρέτησε τη στρατιωτική του θητεία.

Στην ανακοίνωσή του ο υπουργός Παιδείας δεν λέει ούτε μισή κουβέντα για την αποκάλυψη αλλά αρκείται μόνο στη θέση ότι «η Νέα Δημοκρατία, και όχι μόνον, την εβδομάδα που πέρασε υπέστη μία πολιτική και ιδεολογική ήττα» με αφορμή την ψήφιση του νομοσχεδίου για την τριτοβάθμια εκπαίδευση.

Η ανακοίνωση του κ. Γαβρόγλου έχει ως εξής:

«Το γαρ πολύ της θλίψεως γεννά παραφροσύνη» έγραφε ο Καισάριος Δαπόντες πριν 200 χρόνια. Πού να ήξερε πόσο επίκαιρος θα ήταν ακόμη και σήμερα.

Η Νέα Δημοκρατία, και όχι μόνον, την εβδομάδα που πέρασε υπέστη μία πολιτική και ιδεολογική ήττα. Ο νόμος για τα Πανεπιστήμια σταματάει την απορρύθμιση των ΑΕΙ καθιερώνοντας ακαδημαϊκούς κανόνες. Αυτήν την εβδομάδα δημοσιεύθηκε επίσης το πολυσέλιδο Προεδρικό Διάταγμα για τα Δημοτικά Σχολεία αντικαθιστώντας τις ρυθμίσεις που ισχύουν εδώ και 20 χρόνια, εκσυγχρονίζοντας την λειτουργία τους.

Αντί να επικεντρωθεί στην ουσία των ρυθμίσεων, η Ν.Δ. θέλει να συντηρήσει ένα πολεμικό κλίμα απίστευτων διαστάσεων από κοινού με το έντυπο-συνώνυμο του κιτρινισμού. Τόσο την ενδιαφέρει η εκπαίδευση, τόσο την ενδιαφέρει ο δημοκρατικός δημόσιος λόγος, τόσο την ενδιαφέρει να προστατεύσει τη σημαία αλλά και την έννοια της αριστείας από τον ευτελισμό που υφίσταται με τις φωνασκίες της.

Όσο για τις προσωπικές επιθέσεις, τα είπε όλα ο Δαπόντες».


ΝΔ: Ούτε λέξη για την ταμπακιέρα
Στην ανακοίνωση του κ. Γαβρόγλου απάντησε εκ νέου η Νέα Δημοκρατία επισημαίνοντας ότι «για την ταμπακιέρα ούτε λέξη. Σημάδι ενοχής».

Η νεώτερη ανακοίνωση της ΝΔ έχει ως εξής: 
«Το χειρότερο για τον κ. Γαβρόγλου είναι πως παραμένει αμετανόητος. Αντί να δώσει εξηγήσεις, επιτίθεται στη Νέα Δημοκρατία. Για την ταμπακιέρα, όμως, ούτε λέξη. Σημάδι ενοχής».


Ποτάμι: Ο ιδεολόγος αριστερός Γαβρόγλου με λεφτά εξαργύρωσε τις υποχρεώσεις του
Ο ιδεολόγος αριστερός Γαβρόγλου με λεφτά εξαργύρωσε τις υποχρεώσεις του στην πατρίδα, επισημαίνει με ανακοίνωσή του το Ποτάμι, σχολιάζοντας τις αποκαλύψεις του Πρώτου Θέματος.

«Άλλος ένας κλασικός ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ», καταλήγει το κόμμα στην ανακοίνωσή του.

Ολόκληρη η ανακοίνωση: 
«Ο κ. Γαβρόγλου δηλώνει ιδεολόγος αριστερός, αλλά με λεφτά εξαργύρωσε τις υποχρεώσεις του στην πατρίδα. Άλλος ένας κλασικός ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ». 


Λοβέρδος: Η απάντηση του κ. Γαβρόγλου είναι προκλητική
Ανακοίνωση για τα όσα υποστηρίζει στην απάντησή του ο υπουργός Παιδείας εξέδωσε και ο βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Ανδρέας Λοβέρδος χαρακτηρίζοντας την «προκλητική». Όπως τονίζει «φτάνει να θεωρεί νίκη «την ψήφιση από τους ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ του νόμου του αναχρονισμού, της οπισθοδρόμησης, της γραφειοκρατίας και της ανομίας».

Η ανακοίνωση του κ. Λοβέρδου έχει ως εξής:

Δεν είχαμε σκοπό να εκδώσουμε ανακοίνωση για την περίπτωση του κ. Γαβρόγλου. Είμαστε, άλλωστε, συνηθισμένοι από τους ανθρώπους ενός συγκεκριμένου χώρου που συμβούλευαν κατά καιρούς όλες τις ελληνικές κυβερνήσεις, να μιλούν για κανόνες που αφορούν στους άλλους και όχι τους ίδιους. Αλλά η απάντηση του κ.Γαβρόγλου είναι προκλητική. Φτάνει μάλιστα να θεωρεί νίκη για την Ελλάδα την ψήφιση από τους ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ του νόμου του αναχρονισμού, της οπισθοδρόμησης, της γραφειοκρατίας και της ανομίας. Το δημοσίευμα του ΘΕΜΑτος: Ο Γαβρόγλου δεν υπηρέτησε τη σημαία
Του Μάκη Πολλάτου
«Στρατό δεν πάνε μόνο οι άριστοι μαθητές, πάνε όλοι», δήλωνε τη Δευτέρα στη Βουλή ο υπουργός Παιδείας, ενώ ο ίδιος είχε κάνει χρήση του ευεργετικού διατάγματος 720/70 της δικτατορίας για να μην στρατευθεί ως γεννηθείς στην Κωνσταντινούπολη και ευρισκόμενος στο εξωτερικό για σπουδές. Ο Κώστας Γαβρόγλου δείχνει να μην κατανοεί τον σεβασμό των Ελλήνων στη σημαία διότι ο ίδιος δεν χαιρέτισε ποτέ την ελληνική σημαία υπηρετώντας τη στρατιωτική του θητεία. Oπως αποκαλύπτει σήμερα το «ΘΕΜΑ», ο υπουργός Παιδείας, ο οποίος βρέθηκε στο επίκεντρο της κριτικής για την απόφασή του να καταργήσει την αριστεία ως κριτήριο επιλογής του σημαιοφόρου στα δημοτικά σχολεία, απέφυγε να υπηρετήσει τη στρατιωτική του θητεία όταν πήρε την ελληνική ιθαγένεια και κάνοντας χρήση του νόμου την εξαγόρασε εν έτει 1971 πληρώνοντας 3.200 δραχμές!

Παρότι υπήρξε τέκνο της ελληνικής Διασποράς που παραδοσιακά γαλουχεί τα παιδιά της με σεβασμό απέναντι στα σύμβολα της πατρίδας, ο Κώστας Γαβρόγλου όταν έφτασε σε ηλικία 24 ετών και κλήθηκε να υπηρετήσει στον Ελληνικό Στρατό για μια θητεία μόλις οκτώ μηνών, προτίμησε να την εξαγοράσει για να συνεχίσει τις σπουδές του στο εξωτερικό, χωρίς να αφιερώσει ούτε αυτό το μικρό κομμάτι της ζωής του για να ανταποκριθεί σε μια βασική του υποχρέωση απέναντι στη χώρα που τον αποδέχθηκε στην κοινωνία της. Πιθανώς έτσι να μπορεί να εξηγήσει κανείς την πολιτική που έχει ακολουθήσει από τον Νοέμβριο, οπότε ανέλαβε το κυβερνητικό  χαρτοφυλάκιο, καταργώντας διαδοχικά μερικούς από τους ηθικούς πυλώνες που διαπλάθουν τον χαρακτήρα των Ελλήνων στα πρώτα βήματα της εκπαίδευσής τους, όπως είναι η έπαρση της ελληνικής σημαίας στα δημοτικά σχολεία, η επιλογή των σημαιοφόρων και των παραστατών με κριτήριο τις βαθμολογικές τους επιδόσεις, αλλά και η διαγωγή τους που, κατά τον υπουργό Παιδείας, δεν χρειάζεται πια να είναι κοσμιωτάτη...

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΣΤΟ ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ ΠΟΥ ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ ΣΤΑ ΠΕΡΙΠΤΕΡΑ


Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

Ρoή Ειδήσεων

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

ΣΧΟΛΙΑ (174)

ΙΩΑΝΝΗΣ ΜΕΤΑΞΑΣ

ΣΤΗΝ ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ ΣΤΟ ΛΙΚΝΟ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ .--- Ο ΣΩΚΡΑΤΗΣ ΠΟΛΕΜΗΣΕ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΠΟΛΕΜΟΥΣ ------ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ...... ΠΟΥ ΔΕΝ ΠΗΓΑΙΝΑΝ ΣΤΡΑΤΟ , ΔΕΝ ΕΙΧΑΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΤΟ ΕΚΛΕΓΕΙΝ ΚΑΙ ΕΚΛΕΓΕΣΤΕ, ΑΠΛΑ ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΑΝ....

Προο σοχή

Κύριε Μεταξά(Μπρρρρ φαντάσματα), απορώ πώς καταφέρατε να χωρέσετε τόσες ανακρίβειες και λάθη σε μόλις τέσσερις προτασούλες... Η αθηναϊκή "Δημοκρατία" θεωρούσε δήμο μόνο τους Αθηναίους πολίτες (δλδ. έξω οι γυναίκες, έξω οι δούλοι και οι μέτοικοι). Επίσης, στρατό πήγαιναν, για να προασπίσουν τα δικά τους συμφέροντά (λογικό) αλλά όσοι διέθεταν τους οβολούς έστελναν τους δούλους τους.... Επίσης, ο λαός δυσανασχετούσε με τους πολέμους (Αριστοφάνης: Ειρήνη,Αχαρνής.. Ευριπίδης:Τρωάδες..).Ακόμη, μιλάμε για άμεση "Δημοκρατία" και όχι δι' αντιπροσώπων (αν και η νέα τάση των ομοϊδεατών σας είναι να κόπτονται για άμεση Δημοκρατία). Βέβαια, ακόμη και έτσι η διαπλοκή, η δημαγωγία (δημαγωγός με περικεφαλαία ο Περικλής, εδώ κολλάει χεχε), η διαφθορά και τα σκάνδαλα έδιναν και έπαιρναν...Όσο για τον Σωκράτη, πολέμησε σε όλους τους πολέμους μεν αλλά εναντιώθηκε στην αθηναϊκή "Δημοκρατία", αν θυμάστε. Επίσης, ζούσε μια ζωή λιτή, πνευματώδη, μέσα στις κακουχίες χωρίς υλικές απολαύσεις, σαν ξένος, σε αντίθεση με την πλειοψηφία των δημοκρατικών συνδημοτών του. Τελικά, θανατώθηκε γιατί απειλούσε τα συμφέροντα κάποιων "δημοκρατών". Συνεπώς, θα συνοψίσω: Η αθηναϊκή "Δημοκρατία" αφορούσε ένα μόνο μέρος (το μικρότερο)των κατοίκων της Αθήνας, οι οποίοι άγονταν και φέρονταν από τη ρητορική δεινότητα του κάθε Περικλή (σύμφωνα με το Θουκυδίδη) ανάλογα με τα συμφέροντα των ισχυρών και των πιο πλουσίων. Γι' αυτό κατέληξε ηγεμονία και ιμπεριαλισμός...Έτσι το "δικαίωμα" του εκλέγειν και του εκλέγεσθΑΙ δεν αρκεί για να διασφαλίσει τη Δημοκρατία και φυσικά ούτε οι αντρειωμένοι, καλοί καγαθοί πολεμιστές...Τέλος, μιας και εξ ορισμού ο πόλεμος συνεπάγεται την κατάλυση κάθε ηθικής, δεν θα έπρεπε ο στρατός απλΩΣ να μην υπάρχει, ως θεσμός που καλλιεργεί την ανηθικότητα;Ο ηθικός θάνατος αλλωστε "τρέχει" γρηγορότερα από τον βιολογικό, όπως έλεγε και ο Σωκράτης που αναφέρατε. ΥΓ1. Προφανώς δεν υποστηρίζω ότι η Ελλάδα μόνο απ' όλες τις χώρες πρέπει να καταργήσει το στρατό ούτε ότι ο κος Γαβρόγλου ή οποιοσδήποτε άλλος πολιτικός ή βίσμα δικαιούται να μας κουνάει το δάχτυλο.. Η "Δημοκρατία" λοιπόν που ευαγγελίζεστε από το λίκνο που βρισκόταν ούτε σε στράτα δε μπήκε, ούτε καν σε πορτ-μπεμπέ...Δεν είναι άλλωστε δυνατή καμία Δημοκρατία, εφόσον γίνονται ακόμη πόλεμοι στη Γη και υπάρχει στρατός. ΥΓ2. Το ζήτημα που εγείρεται εδώ δεν είναι να ασχοληθούμε με μικροπολιτικά συμφέροντα και κομματικές διενέξεις (τύπου αριστερά-δεξιά, γαύροι- βάζελοι κτλ) αλλά αν ο στρατός διασφαλίζει την Ειρήνη ή την υποσκάπτει..

!!!!!!!!!!

Ή ΈΧΕΙΣ ΤΟΝ ΜΠΑΡΜΠΑ ΣΟΥ Ή ΔΕΝ ΤΟΝ ΈΧΕΙΣ. Ή ΚΑΛΗ ΖΩΗ ΘΑ ΚΑΝΕΙΣ Ή ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΖΩΗ ΣΟΥ.

stefanos

Επιβεβαιώνεις για άλλη μία φορά, πως εσείς οι βολευτές ήσαστε ένα σύχαμα.

Πολυ κακία η χούντα ρε παιδί μου

Έδινε και απαλλαγές στους αριστερούς...Κοίτα να δεις.

αληθεια

αγαπητοί όλοι οι έλληνες του εξωτερικού δεν υπηρετούσαν το ξέρω επειδή είμαι αιγυπτιώτης όλα τα μεγάλα ξαδέλφια μου και μεγάλοι συγγενής εξαγόρασαν την θητεία μετά καταργήθηκε μάλιστα υπήρχε και διάταξη και για τις εισαγωγικές στα πανεπιστήμια και μάλιστα πριν την χούντα μήπως πρέπει να θυμηθούμε τους πασοκο δεξιούς που με φωτογραφικές διατάξεις υπηρέτησαν 2-3 μήνες ας δουμε πχ ΑΝΤΩΝΗΣ ΣΑΜΑΡΑΣ - ΘΗΤΕΙΑ ΜΕ ΔΟσΕΙΣ Στις 9 Ιουλίου του 1976 ο νυν πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας παρουσιάστηκε στο Πολεμικό Ναυτικό, απ' όπου και απολύθηκε στις 11 Οκτωβρίου του 1976, αφού είχε καταβάλει 21.000 δραχμές για να εξαγοράσει τους 21 μήνες που δεν υπηρέτησε. Επειδή όμως έκανε θητεία μόλις τριών μηνών, εκλήθη ξανά τον Απρίλιο του 1977 και υπηρέτησε για ένα εξάμηνο ακόμη προκειμένου να συμπληρώσει το υποχρεωτικό εννεάμηνο. ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ - Ι3 ΛΟΓΩ ΠΑΧΥΣΑΡΚΙΑΣ ΚΑΙ ΕΞΑΓΟΡΑ ΘΗΤΕΙΑΣ Στο 6ο Σύνταγμα Πεζικού στην Κόρινθο παρουσιάστηκε και ο κ. Ευάγγελος Βενιζέλος τον Απρίλιο του 1986. Εκεί οι γιατροί διέγνωσαν σημαντική παχυσαρκία και τον χαρακτήρισαν Ι3. Δυο μέρες προτού πάρει στα χέρια του το απολυτήριο, ο πρώην υπουργός Άμυνας κατέβαλε στο Δημόσιο 27.000 δραχμές προκειμένου να εξαγοράσει εννέα (9) μήνες θητείας τους οποίους δεν υπηρέτησε

ελληνιδα

Σαν Ελληνιδα τρελαινομαι να σκεπτομαι ποσοι ανθελληνες μας κυβερνουν.

ΚΑΒ

Το τελευταίο που θέλω είναι να γίνω δικηγόρος του γαβρόγλου αλλά πια είναι δηλαδή η ταμπακιέρα?Νόμους για εξαγορά θητείας από ομογενείς ή 35χρονους φοιτητές δεν ψηφίσαν ΝΔ ΠΑΣΟΚ εδώ και 35 χρόνια?Πάντα με υποτυπώδη αντίτιμο,μη και στεναχωρήσουμε τους ψηφοφόρους που σπούδαζε ο κανακάρης ως τα 40.Η ενοχλούσε κανέναν την εποχή των παχιών αγελάδων πού ο υπουργός εθνικής άμυνας δεν είχε υπηρετήσει θητεία?

Δεν είναι μόνο θέμα νομιμότητας αλλά και ηθικής!

Καλά τα λές. Αλλά να μην αποθεώνονται και ως υπουργοί! Ούτε να τους βάζουμε να διακυβερνήσουν αυτό που απέφυγαν να υπηρετήσουν. Ούτε και να κάνουν κήρυγμα πατριωτισμού σε όλους εμάς που υπηρετήσαμε μέχρι και το τελευταίο λεπτό την πατρίδα στις σκοπιές στα σύνορα. Είναι απαράδεκτο.

VfV

Ο Κυριακος παντως υπηρετησε....Στη ποιο ΒΥΣΜΑΤΙΚΗ υπερεσια, που δεν πας χωρις ΓΕΡΟ 'δοντι'!

Βασίλης

Κορυφαία τα ελληνικά σου . Με τον Μπαμπινιώτη έχεις συγγένεια ;;

Για να ξέρεις

@20:39: Ο Κούλης πάντως, υπηρέτησε -στα χαρτιά, στην 111 Πτέρυγα Μάχης στην Αγχίαλο. Άσχετα αν δεν πάτησε ούτε μια μέρα στην μοίρα!

Η χολερα του πλανητη

Ειναι η αριστερα.Σιχαματα ερχομαστε.........

ΤΕΛΑΜΩΝ

ΟΙ ΑΡΙΣΤΕΡΟΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟΣΟ ΤΟΣΟ ΥΠΟΚΡΙΤΕΣ ΠΟΥ ΟΙ ΦΑΡΙΣΑΙΟΙ ΜΠΡΟΣΤΑ ΤΟΥΣ ΜΟΙΑΖΟΥΝ ΑΓΓΕΛΟΥΔΙΑ.

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης