PROTOTHEMA

Πολιτική

Με νόμο της χούντας το 1971 γλίτωσε τη στρατιωτική θητεία για 3.200 δραχμές

O Γαβρόγλου δεν υπηρέτησε τη σημαία

O Γαβρόγλου  δεν υπηρέτησε τη σημαία

«Στρατό δεν πάνε μόνο οι άριστοι μαθητές, πάνε όλοι», δήλωνε τη Δευτέρα στη Βουλή ο υπουργός Παιδείας, ενώ ο ίδιος είχε κάνει χρήση του ευεργετικού διατάγματος 720/70 της δικτατορίας για να μην στρατευθεί ως γεννηθείς στην Κωνσταντινούπολη και ευρισκόμενος στο εξωτερικό για σπουδές

Ο Κώστας Γαβρόγλου δείχνει να μην κατανοεί τον σεβασμό των Ελλήνων στη σημαία διότι ο ίδιος δεν χαιρέτισε ποτέ την ελληνική σημαία υπηρετώντας τη στρατιωτική του θητεία. Oπως αποκαλύπτει σήμερα το «ΘΕΜΑ», ο υπουργός Παιδείας, ο οποίος βρέθηκε στο επίκεντρο της κριτικής για την απόφασή του να καταργήσει την αριστεία ως κριτήριο επιλογής του σημαιοφόρου στα δημοτικά σχολεία, απέφυγε να υπηρετήσει τη στρατιωτική του θητεία όταν πήρε την ελληνική ιθαγένεια και κάνοντας χρήση του νόμου την εξαγόρασε εν έτει 1971 πληρώνοντας 3.200 δραχμές!


Παρότι υπήρξε τέκνο της ελληνικής Διασποράς που παραδοσιακά γαλουχεί τα παιδιά της με σεβασμό απέναντι στα σύμβολα της πατρίδας, ο Κώστας Γαβρόγλου όταν έφτασε σε ηλικία 24 ετών και κλήθηκε να υπηρετήσει στον Ελληνικό Στρατό για μια θητεία μόλις οκτώ μηνών, προτίμησε να την εξαγοράσει για να συνεχίσει τις σπουδές του στο εξωτερικό, χωρίς να αφιερώσει ούτε αυτό το μικρό κομμάτι της ζωής του για να ανταποκριθεί σε μια βασική του υποχρέωση απέναντι στη χώρα που τον αποδέχθηκε στην κοινωνία της. Πιθανώς έτσι να μπορεί να εξηγήσει κανείς την πολιτική που έχει ακολουθήσει από τον Νοέμβριο, οπότε ανέλαβε το κυβερνητικό  χαρτοφυλάκιο, καταργώντας διαδοχικά μερικούς από τους ηθικούς πυλώνες που διαπλάθουν τον χαρακτήρα των Ελλήνων στα πρώτα βήματα της εκπαίδευσής τους, όπως είναι η έπαρση της ελληνικής σημαίας στα δημοτικά σχολεία, η επιλογή των σημαιοφόρων και των παραστατών με κριτήριο τις βαθμολογικές τους επιδόσεις, αλλά και η διαγωγή τους που, κατά τον υπουργό Παιδείας, δεν χρειάζεται πια να είναι κοσμιωτάτη...

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΣΤΟ ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ ΠΟΥ ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ ΣΤΑ ΠΕΡΙΠΤΕΡΑΣυμπληρώστε το email σας για να λαμβάνετε όλη την έκτακτη επικαιρότητα πρώτοι!
Ακολουθήστε μας στα

Η βασιλεία του κομματοκοπροσκυλισμού 07/08/201709:21

Για να αναλάβεις υπηρεσία εντός ΕΕ σε αξιόλογη θέση χρειάζεται να παρουσιάσεις άψογο βιογραφικό σημείωμα. Όχι μόνο προσόντα αλλά και αποδεδειγμένο άψογο χαρακτήρα. Εδώ έχουμε το αντίθετο. Τα κομματοκοπρόσκυλα που γκρέμισαν τις αξίες, την αξιοκρατία χωρίς προσόντα και βιογραφικό σημείωμα έφτασαν να υπηρετούν στα ανώτατα αξιώματα. Η βασιλεία του κομματοκοπροσκυλισμού κατευθύνει τα πάντα.

Απάντηση
G.K06/08/201722:15

Τελικά... ό,τι και να κάνουν αυτοί οι άνθρωποι(?) καταφέρνουν να προκαλούν το μένος της πλειοψηφίας του Ελληνικού λαού! Φαίνεται πως κατάλαβαν πλέον ότι είναι μειοψηφία και σου λέει...ας περισώσουμε από το εκλογικό σώμα τουλάχιστον ότι μπορούμε, για να μην πάει το ποσοστό μας κάτω του 3%!!!!!!!! Έτσι δεν είναι, αξύριστο κεφάλι?

Απάντηση
Προς @06/08/201721:30

Οχι δεν ειμαι Τουρκαλω κατασκοπος ειμαι Ελληνας. Μου την δινουν στα νευρα οι Αθεοι Συριζαιοι.

Απάντηση
αφου ειναι εναντιον 06/08/201721:16

της σημαιας που τον δειχνει να ειναι κοντα σε τσολια μακρια και να μην καταθετει στεφανια. ανθελληνες και εχθροι της ελλαδας μακρια απο τα εθιμα των ελληνων. μονο στα τζαμια να πηγαινουν. οι συριζαιοι μακρια.

Απάντηση

Προσθέστε το δικό σας σχόλιο

2500  χαρακτήρες απομένουν

* Υποχρεωτικά πεδία