Όπρα Γουίνφρεϊ: Aντιμετωπίστηκε διαφορετικά ενώ ψώνιζε όταν ζύγιζε πάνω από 90 κιλά

Όπρα Γουίνφρεϊ: Aντιμετωπίστηκε διαφορετικά ενώ ψώνιζε όταν ζύγιζε πάνω από 90 κιλά

«Υπάρχει μια περιφρόνηση, υπάρχει στίγμα» δήλωσε η διάσημη τηλεοπτική προσωπικότητα

oprah
Η Όπρα Γουίνφρεϊ μίλησε με ειλικρίνεια για την αντιμετώπιση του στίγματος των κιλών.

Η μεγιστάνας της τηλεόρασης φιλοξένησε πρόσφατα ένα πάνελ, το «Oprah Daily's - The Life You Want Class: The State of Weight», όπου συζήτησε την κρίση της παχυσαρκίας και του βάρους, η οποία επηρεάζει 2 δισεκατομμύρια ενήλικες παγκοσμίως.

Πραγματοποίησε τη συζήτηση μαζί με τους ειδικούς σε θέματα παχυσαρκίας Dr. Fatima Cody Stanford και Dr. Melanie Jay, την ψυχολόγο Dr. Rachel Goldman και τη Sima Sistani, τη διευθύνουσα σύμβουλο του «WeightWatchers».

Κατά τη διάρκεια του πάνελ, η Γουίνφρεϊ είπε στους παρευρισκόμενους: «Όλοι γνωρίζετε ότι βρίσκομαι σε αυτό το ταξίδι για το μεγαλύτερο μέρος της ζωής μου. Το υψηλότερο βάρος μου ήταν 107 κιλά. Δεν ξέρω αν υπάρχει άλλο δημόσιο πρόσωπο του οποίου ο αγώνας για το βάρος έχει γίνει αντικείμενο εκμετάλλευσης τόσο πολύ όσο ο δικός μου όλα αυτά τα χρόνια».
Κλείσιμο
«Όλοι σας με έχετε παρακολουθήσει να κάνω δίαιτα και δίαιτα και δίαιτα», συνέχισε, προτού σημειώσει ότι είναι «ένα επαναλαμβανόμενο πράγμα επειδή το σώμα μου φαίνεται να θέλει πάντα να επιστρέψει σε ένα συγκεκριμένο βάρος».

Αναφέροντας λεπτομερώς ότι παρατηρούσε πως οι άνθρωποι της συμπεριφέρονταν διαφορετικά όταν ζύγιζε πάνω από 100 κιλά, η Γουίνφρεϊ είπε: «Αυτός είναι ένας κόσμος που έχει ντροπιάσει τους ανθρώπους επειδή είναι υπέρβαροι για πάντα».

«Και όλοι εμείς που το έχουμε ζήσει ξέρουμε ότι οι άνθρωποι σου φέρονται διαφορετικά, απλά το κάνουν», συνέχισε.

Η πρώην παρουσιάστρια του talk show εξήγησε στη συνέχεια ότι διαπίστωσε ότι αντιμετώπιζε αυτό το στίγμα περισσότερο κατά τη διάρκεια των αγορών.

«Είναι εκείνο το πράγμα που οι άνθρωποι λένε: "Αφήστε με να σας δείξω τα γάντια. Θα θέλατε να δείτε τις τσάντες; Γιατί ξέρουμε ότι δεν υπάρχει τίποτα εδώ μέσα για εσάς"», είπε. «Υπάρχει μια περιφρόνηση. Υπάρχει στίγμα».

Φωτογραφία: shutterstock


Ειδήσεις σήμερα:

Αρματοφόρο που συμμετείχε στον «Παρμενίωνα» παρέσυρε και σκότωσε 70χρονη στον Ωρωπό

Στο Spetses Mini Marathon έτρεξαν Κασσελάκης και Τάιλερ – Δείτε βίντεο

Καρέ - καρέ η βομβιστική επίθεση στην Άγκυρα - Οι τρομοκράτες έριξαν με αντιαρματικό όπλο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης