Όπρα Γουίνφρεϊ - Ντουέιν Τζόνσον: Δίνουν δέκα εκατομμύρια δολάρια για να βοηθήσουν τα θύματα από τις πυρκαγιές της Χαβάης

Όπρα Γουίνφρεϊ - Ντουέιν Τζόνσον: Δίνουν δέκα εκατομμύρια δολάρια για να βοηθήσουν τα θύματα από τις πυρκαγιές της Χαβάης

Οι σταρ έχουν στενό δεσμό με το Μάουι, καθώς η παρουσιάστρια περνάει αρκετό χρόνο εκεί, ενώ ο ηθοποιός έχει καταγωγή από τη Χαβάη

oprah_-_rock
Η Όπρα Γουίνφρεϊ και ο Ντουέιν Τζόνσον δώρισαν 10 εκατομμύρια δολάρια σε ένα ταμείο ανακούφισης του Μάουι το οποίο δημιούργησαν, για να βοηθήσουν όσους επλήγησαν από τις φονικές πυρκαγιές στη Χαβάη.

Οι σταρ του Χόλιγουντ είπαν ότι οι δωρεές για το «People's Fund Of Maui» θα σταλούν «απευθείας» στους κατοίκους που προσπαθούν να ανοικοδομήσουν τα σπίτια τους μετά τις πυρκαγιές, οι οποίες έχουν σκοτώσει τουλάχιστον 114 ανθρώπους.

Οι πυρκαγιές, οι οποίες κατέστρεψαν ολοσχερώς την πόλη Λαχάινα, είναι οι πιο θανατηφόρες στις ΗΠΑ εδώ και περισσότερο από έναν αιώνα.

Η Γουίνφρεϊ μένει ανά διαστήματα στο Μάουι, ενώ ο Τζόνσον, γνωστός και ως «The Rock», ο οποίος έχει καταγωγή από τη Σαμόα, μεγάλωσε στη Χαβάη.

Κλείσιμο
Η Γουίνφρεϊ δήλωσε ότι εμπνεύστηκε τη δημιουργία του ταμείου αφού διάβασε για την επιτυχία της τραγουδίστριας της country, Ντόλι Πάρτον, και του «My People Fund», το οποίο δημιουργήθηκε για να προσφέρει οικονομική βοήθεια στους κατοίκους μετά τις πυρκαγιές στην κομητεία Σέβιερ του Τενεσί το 2016.

Μοιράζοντας ένα βίντεο μαζί με τον Τζόνσον στο Instagram, η Γουίνφρεϊ δήλωσε ότι το ζευγάρι είχε δει από πρώτο χέρι τις «καταστροφικές» επιπτώσεις των πυρκαγιών και ήθελε να βρει έναν τρόπο που θα εγγυάται ότι οι δωρεές θα πήγαιναν «απευθείας στα χέρια των κατοίκων της Λαχάινα».

Και πρόσθεσε: «Ανησυχούσαμε τόσο πολύ για το τι συνέβαινε στο Μάουι που στέλναμε μηνύματα μπρος-πίσω και διάβασα αυτό το άρθρο ότι η Ντόλι Πάρτον είχε δώσει χρήματα στην κοινότητά της και είπα "νομίζω ότι αυτή είναι η απάντηση"».

Συνέχισε: «Έτσι, δημιουργήσαμε το Λαϊκό Ταμείο του Μάουι, το οποίο θα δώσει χρήματα απευθείας στα χέρια των ανθρώπων που τα χρειάζονται αυτή τη στιγμή. Αν στείλετε μια δωρεά... τα χρήματα αυτά θα πάνε σε έναν από τους πολλούς κατοίκους που έχουν εκτοπιστεί στο Μάουι, το εγγυόμαστε».

Ο Τζόνσον, με το χέρι του γύρω από τον ώμο της Γουίνφρεϊ, συνέχισε: «Ξέρω ότι πολλοί άνθρωποι εκεί έξω, όπως έχουμε διαπιστώσει εγώ και η Όπρα, δυσκολεύονται να εμπιστευτούν πού πηγαίνουν τα χρήματα. Είναι απευθείας από εσάς στα χέρια τους, και αμέσως με κάποια πραγματική αμεσότητα, επειδή όπως διαπιστώνουμε, όπως γνωρίζετε εσείς σε όλο τον κόσμο, με καταστροφές όπως αυτή η υπ' αριθμόν ένα ανάγκη είναι τα χρήματα στο χέρι».
Η διάσημη τηλεπαρουσιάστρια συνέχισε: «Αυτός είναι ο στόχος μας - να το δώσουμε αυτό στους ανθρώπους τώρα».

Το ταμείο, που αποτελεί μέρος του Ιδρύματος Βιομηχανίας Ψυχαγωγίας, θα επιτρέψει σε κάθε κάτοικο άνω των 18 ετών που έχασε την «κύρια κατοικία» του στις πυρκαγιές να υποβάλει αίτηση για 1.200 δολάρια μηνιαίως.

Είναι διαθέσιμο σε ιδιοκτήτες κατοικιών και ενοικιαστές, αλλά όχι σε ιδιοκτήτες που δεν έμεναν στα κτίρια που καταστράφηκαν.

Φωτογραφίες: Shutterstock

Ειδήσεις σήμερα:

Υπό διάλυση οι Σπαρτιάτες: O Κασιδιάρης παίρνει όλη την Κοινοβουλευτική Oμάδα από τον Στίγκα

Μετωπική κυβέρνησης - αντιπολίτευσης για τις φωτιές - Στη Ρόδο σήμερα ο πρωθυπουργός

ΣΥΡΙΖΑ: 24 ώρες πριν το Διαρκές Συνέδριο – «φρένο» στην ένταση μετά το «φαινόμενο Κασσελάκη»
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης