Ντούα Λίπα: Η κοινή συλλογή με τον Οίκο Versace - «Αισθάνομαι το πιο τυχερό κορίτσι του κόσμου»

Ντούα Λίπα: Η κοινή συλλογή με τον Οίκο Versace - «Αισθάνομαι το πιο τυχερό κορίτσι του κόσμου»

Στα 28 της χρόνια μπορεί να υπερηφανεύεται ότι έχει πραγματοποιήσει τα όνειρά της και ακόμα περισσότερα: το κορίτσι-φαινόμενο της μουσικής σκηνής τώρα υπογράφει με την Ντονατέλα Βερσάτσε και την πρώτη της συλλογή ρούχων για τον εμβληματικό οίκο μόδας

Απαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη
dua-lipa-xr
Εδώ και καιρό η Ντονατέλα Βερσάτσε άφηνε να εννοηθεί σε συνεργάτες της ότι σύντομα θα αποκάλυπτε μια αναπάντεχη συνεργασία. Παρόλο που η συμφωνία μεταξύ των δύο πλευρών είχε επισημοποιηθεί με τις απαραίτητες υπογραφές αρκετούς μήνες πριν και η περίφημη συλλογή ετοιμαζόταν έναν ολόκληρο χρόνο, η δαιμόνια Ιταλίδα επιχειρηματίας κρατούσε το στόμα της ερμητικά κλειστό. Αλλωστε, η ίδια ακολουθεί πάντα τη λογική «όσο πιο μεγάλο το όνομα τόσο πιο κρυφό το κρατάς μέχρι την τελευταία στιγμή».

Ακολουθώντας τα βήματα του πρόωρα χαμένου αδελφού της Τζιάνι, ο οποίος πίστευε ότι στις συλλογές του οίκου, εκτός από ευρηματικά σχέδια, πρέπει να υπάρχει και το στοιχείο της έκπληξης, κατά τη διάρκεια του φετινού Φεστιβάλ των Καννών η Ντονατέλα οργάνωσε μια επίδειξη που πέρασε με χρυσά γράμματα στην ιστορία του οίκου. Στο πρώτο see-now, buy-now σόου του Versace αποκάλυψε τη συλλογή «La Vacanza» που σχεδίασαν από κοινού η ίδια και η Ντούα Λίπα.
dua-lipa-1
dua-lipa-2

Η ατμοσφαιρική επίδειξη πραγματοποιήθηκε στη διάρκεια του ηλιοβασιλέματος σε μια αριστοκρατική βίλα της Γαλλικής Ριβιέρας σκαρφαλωμένη στους λόφους, με εκπληκτική θέα, πολυτελή διακόσμηση και υπέροχους κήπους. Η τοποθεσία ταίριαζε απόλυτα με το κινηματογραφικό Φεστιβάλ των Καννών, αφού στην ίδια κατοικία αλλά και στη γύρω περιοχή είχαν γυριστεί σκηνές από το αριστούργημα του Χίτσκοκ «Το Κυνήγι του Κλέφτη» (1955) με πρωταγωνιστές τους Κάρι Γκραντ και Γκρέις Κέλι.

Στη συνέντευξη Τύπου που προηγήθηκε οι δύο σχεδιάστριες αντάλλαξαν επαίνους. «Γνωρίζω την Ντούα από την αρχή της καριέρας της», είπε η Ντονατέλα. «Αυτό που πάντα έβλεπα ήταν μια σούπερ ταλαντούχα νεαρή γυναίκα γεμάτη πάθος, ορμή και δύναμη, κάτι που εμπνέει πολλές γυναίκες σήμερα».

dua-lipa-3


Η Ντούα ανταπέδωσε: «Η Ντονατέλα ενδιαφέρεται πραγματικά για το πώς νιώθεις φορώντας ένα φόρεμα, θέλει να βεβαιωθεί ότι είναι κατάλληλο για σένα, ότι σου χαρίζει αυτοπεποίθηση και σε κάνει να νιώθεις όχι μόνο όμορφη αλλά και σίγουρη μέσα σε αυτό. Χαίρομαι που οι δρόμοι μας διασταυρώθηκαν με αυτόν τον τρόπο». Για τη δημιουργία της συλλογής, ο οίκος Versace άνοιξε τα αρχεία του στη δημοφιλή τραγουδίστρια, η οποία περιέγραψε την εμπειρία ως μια «συναρπαστική ευκαιρία». Οπως ανέφερε, «η συλλογή δεν είχε προκαθορισμένο θέμα. Αφορούσε περισσότερο τις έννοιες της ελευθερίας και της εμπιστοσύνης. Στην πραγματικότητα πήρε μορφή μέσα από την ανταλλαγή ιδεών». Και, όπως εξήγησε η Ντονατέλα, «καθώς έχουμε μια κοινή γλώσσα, η όλη διαδικασία δεν ήταν για εμάς μόνο δουλειά αλλά και διασκέδαση. Το να ακούω μια φωνή έξω από τη δημιουργική μου ομάδα ήταν εξαιρετικά σημαντικό για μένα. Η Ντούα εκπροσωπεί τις γυναίκες του σήμερα».

Κλείσιμο
Το αποτέλεσμα ενθουσίασε το κοινό, καθώς παλιά σχέδια του οίκου αναμορφώθηκαν και εκσυγχρονίστηκαν φέρνοντας με τη ματιά της Λίπα το χθες στο σήμερα. «Λατρεύω τα ρούχα, μου αρέσουν οι ιδιαίτερες εμφανίσεις και αγαπώ τον Versace από παιδί. Κάποτε δεν είχα τη δυνατότητα να αγοράσω αυτά τα ρούχα που τα χάζευα και τα ζήλευα, τώρα σχεδιάζω για τον οίκο. Νιώθω το πιο τυχερό κορίτσι στον κόσμο. Μαζί με την Ντονατέλα, που είναι για μένα ιέρεια της μόδας, δημιουργήσαμε μια κολακευτική καλοκαιρινή γκαρνταρόμπα με έντονο ύφος αλλά ευχάριστη στο μάτι», τόνισε η Λίπα.
dua-lipa-4
Η Ντούα Λίπα και η Ντονατέλα Βερσάτσε στο φινάλε της επίδειξης για τη νέα καλοκαιρινή συλλογή της Versace, «La Vacanza»

Κατά τη διάρκεια της επίδειξης οι δύο σταρ -στον δικό της χώρο η καθεμία- πόζαραν αδιαμαρτύρητα στον φακό των φωτογράφων. Και όταν οι fashion editors τις πλησίασαν για περισσότερες δηλώσεις, εκείνες συνέχισαν να απαντούν ενθουσιασμένες. «Τα ρούχα μάς βοηθούν να μιλήσουμε για τον εαυτό μας χωρίς να πούμε κουβέντα», επεσήμανε η σχεδιάστρια. «Η γοητεία είναι μια λάμψη που πηγάζει από μέσα μας, είναι μια ενέργεια και τα ρούχα σε βοηθούν να εκφράσεις αυτή την ενέργεια», συμπλήρωσε με τη σειρά της η ποπ σταρ για να καταλήξει: «O τρόπος με τον οποίο η Ντονατέλα τοποθετείται στη σύγχρονη κοινωνία είναι μοναδικός. Για μένα η γυναίκα αυτή είναι μια αυθεντική ροκ σταρ».

H αλβανικής καταγωγής Βρετανίδα 28χρονη τραγουδίστρια, που βλέπει τα όνειρά της να πραγματοποιούνται και απολαμβάνει δάφνες που κάποτε μονοπωλούσαν καλλιτέχνες του βεληνεκούς της Μαντόνα, δεν είχε πάντα εύκολη ζωή. Ως παιδί μεταναστών που μεγάλωσε στο Ουέστμινστερ του Κεντρικού Λονδίνου, εξοικειώθηκε νωρίς με τις δύσκολες κοινωνικές συνθήκες. «Οπου κι αν πήγαινα, ήμουν πάντα το ξένο παιδί», είχε αναφέρει χαρακτηριστικά σε συνέντευξή της.
dua-lipa-5
H ποπ σταρ με τις δημιουργίες που σχεδίασε για τον διάσημο οίκο
dua-lipa-6
H ποπ σταρ με τις δημιουργίες που σχεδίασε για τον διάσημο οίκο

Εχοντας επηρεαστεί από τον πατέρα της, ο οποίος ήταν μέλος ενός μικρού συγκροτήματος, μεγάλωσε με ακούσματα του Ντέιβιντ Μπόουι και του Sting. Θυμάται ακόμη τους συμμαθητές της να γελούν όταν εκείνη τους έλεγε ότι θέλει να γίνει τραγουδίστρια - και μάλιστα να κάνει διεθνή καριέρα. Σε ηλικία μόλις 15 ετών εγκαταλείπει την Αλβανία, όπου έχουν επιστρέψει οι γονείς της, προκειμένου να κυνηγήσει το όνειρό της στη Μεγάλη Βρετανία. Η πρώτη της επαφή με το κοινό γίνεται μέσω ΥοuTube. Τα χρήματα είναι λίγα, η ζωή δύσκολη, αλλά δεν το βάζει κάτω.

Εργάζεται σε διάφορους χώρους εστίασης προκειμένου να εξασφαλίσει τα προς το ζην και ανταποκρίνεται στο κάλεσμα ενός ατζέντη να πειραματιστεί με το μόντελινγκ. Είναι όμορφη και έχει για όπλο την προσωπικότητά της. Εργαζόμενη ως μοντέλο στο Λονδίνο, θα ανακαλύψει την αγάπη της και για τον χώρο της μόδας. Στην πάντα ανοιχτή στις τάσεις βρετανική πρωτεύουσα θα ανακαλύψει οικονομικά καταστήματα δημιουργώντας το δικό της ιδιαίτερο στυλ. Ως νέα πολλά υποσχόμενη τραγουδίστρια θα γίνει παράλληλα το κεντρικό πρόσωπο της καμπάνιας του «Top shop» για μία σεζόν.
dua-lipa-7
H ποπ σταρ με τις δημιουργίες που σχεδίασε για τον διάσημο οίκο

Το 2015 ο δρόμος της διασταυρώνεται με τη Warner Music Group και η απαρχή μιας λαμπρής καριέρας αρχίζει να διαφαίνεται. Δύο χρόνια μετά, τα τραγούδια της σκαρφαλώνουν στο Νο1 της λίστας του Billboard Dance Club Songs. Eκτοτε οι επιτυχίες και τα βραβεία διαδέχονται το ένα μετά το άλλο, ενώ η ίδια γίνεται περιζήτητη σε events διεθνούς εμβέλειας. Στις 26 Μαΐου του 2018 τραγούδησε στην τελετή έναρξης του τελικού του Τσάμπιονς Λιγκ στο Κίεβο, ενώ τον Σεπτέμβριο της ίδιας χρονιάς τραγούδησε ζωντανά στο Γκραν Πρι της Formula 1 στη Σιγκαπούρη. Το κορίτσι-φαινόμενο της παγκόσμιας μουσικής σκηνής είναι η σταρ με το προχωρημένο λουκ και τον σύγχρονο τρόπο σκέψης που αναζητούσε η νέα γενιά.

Πιστεύοντας ότι οι διάσημοι οφείλουν να προβάλλουν τις απόψεις τους προκειμένου να συμβάλλουν στη βελτίωση των κοινωνικών συνθηκών, η Ντούα Λίπα προχωρά και στην ακτιβιστική δράση. Πρόσφατα δεν δίστασε να τα βάλει με τη βρετανική κυβέρνηση δηλώνοντας στους «Sunday Times» ότι ο τρόπος που οι υπουργοί έχουν μιλήσει κατά καιρούς για τους Αλβανούς είναι απαράδεκτος και ότι τέτοιες συμπεριφορές το δίχως άλλο πληγώνουν.

Τόνισε, μάλιστα, πως θα έπρεπε να υπάρχει περισσότερη ενσυναίσθηση στον τρόπο που αντιμετωπίζουμε ο ένας τον άλλον, ιδιαίτερα σε μια τέτοια εποχή όπου οι πληθυσμοί μετακινούνται για λόγους επιβίωσης. «Πίστευα πάντα ότι το Λονδίνο είναι ένα χωνευτήρι πολιτισμών», απάντησε στη Βρετανίδα υπουργό Εσωτερικών Σουέλα Μπρέιβερμαν, η οποία αναφέρθηκε τον Οκτώβριο στους Αλβανούς με τον χαρακτηρισμό «εγκληματίες». Παράλληλα ηγείται του φιλανθρωπικού οργανισμού Sunny Hill Foundation που εδρεύει στην Πρίστινα, στηρίζοντας τα δικαιώματα των γυναικών και τη δυνατότητα για ίσες ευκαιρίες με τους άνδρες.
dua-lipa-8
Ο Ρομέν Γαβράς και η Ντούα Λίπα είναι ένα από τα πιο ωραία ζευγάρια της σόουμπιζ
dua-lipa-9

Σην ταινία «Barbie», που θα κυκλοφορήσει στους κινηματογράφους στις 21 Ιουλίου, όχι μόνο συμμετέχει στο soundtrack με το τραγούδι «Dance the Night», αλλά εμφανίζεται και σε ένα ολιγόλεπτο στιγμιότυπο με μπλε περούκα, λαμπερό μπλε μπραλέτ και ασορτί φούστα. Για τους Ελληνες βέβαια η Ντούα Λίπα έχει κι ένα έξτρα ενδιαφέρον, αφού τους τελευταίους μήνες είναι ζευγάρι με τον σκηνοθέτη Ρομέν Γαβρά, γιο του βραβευμένου Ελληνα σκηνοθέτη Κώστα Γαβρά.

Η σχέση τους έγινε γνωστή στο πλατύ κοινό τον Φεβρουάριο, όταν το ζευγέρι έφυγε μαζί από την απονομή των βραβείων BAFTA. Ο Ρομέν Γαβράς και η Ντούα Λίπα ζουν έναν μεγάλο έρωτα που -ποιος ξέρει;- ίσως οδηγήσει τη διάσημη ποπ σταρ και σε έναν μεγαλύτερο κινηματογραφικό ρόλο. Το σίγουρο είναι πως η ίδια δεν βάζει φραγμούς στα όνειρά της. Το απέδειξε μόλις σχεδιάζοντας μια εντυπωσιακή συλλογή για έναν από τους πιο εμβληματικούς οίκους μόδας στον κόσμο.

Φωτογραφίες: splash news/ideal image/ getty images

Ειδήσεις σήμερα

Επικαιροποίηση του έκτακτου δελτίου κακοκαιρίας της ΕΜΥ - Καταιγίδες, κεραυνοί και χαλάζι

Μητσοτάκης: Δύο ενημερώσεις στον Τσίπρα για τις παρεμβάσεις του τουρκικού προξενείου στη Θράκη πριν τις 25 Μαΐου - Δείτε live

Οδηγός βλέπει ορμητικό χείμαρρο να παρασύρει το ΙΧ του στην Χαλκιδική - Δείτε το βίντεο

----------------

Εκλογές 2023

Οδηγός εκλογών 2023: Πώς ψηφίζω - Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για την ΝΕΑ εκλογική αναμέτρηση
 
Εκλογές 2023: Όλες οι ειδήσεις για την ΝΕΑ εκλογική αναμέτρηση, τον προεκλογικό αγώνα των κομμάτων, τις δημοσκοπήσεις, τα αποτελέσματα των εκλογών, τα exit polls.
 
Αποτελέσματα εκλογών 2023: Δείτε LIVE μέσω διαδραστικού χάρτη όλα τα αποτελέσματα της επικράτειας
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης