Η Κλέλια Ρένεση καταγγέλλει ότι ο Δήμος Γαύδου έκλεισε την βρύση νερού σε κατασκηνωτές

Η Κλέλια Ρένεση καταγγέλλει ότι ο Δήμος Γαύδου έκλεισε την βρύση νερού σε κατασκηνωτές

«Μου απάντησαν πως η Γαύδος δεν μπορεί να τους προσφέρει δωρεάν νερό» έγραψε μεταξύ άλλων

kleliagaydos
Στη Γαύδο επέλεξε για τις καλοκαιρινές της διακοπές η Κλέλια Ρένεση. Ωστόσο, μία απόφαση που πήραν οι τοπικές αρχές ανέτρεψαν την καλή διάθεσή της.

Η ηθοποιός και τραγουδίστρια ξέσπασε κατά του Δήμου Γαύδου, όταν κλιμάκιο αποφάσε να κλείσει τη δεύτερη βρύση νερού που υπήρχε για τους κατασκηνωτές.

Αυτό, οδήγησε την Κλέλια Ρένεση να ξεσπάσει μέσα από τα social media, κάνοντας μία μακροσκελή ανάρτηση. Αφού ανέβασε φωτογραφίες από τη στιγμή που οι υπάλληλοι του δήμου κλείνουν τη βρύση, έγραψε στη λεζάντα της δημοσίευσης.

«Είναι 8 Αυγούστου στο νησί της Γαύδου και κλιμάκιο του Δήμου Γαύδου θεώρησε σωστό να έρθει να κλείσει και την δεύτερη βρύση νερού που υπήρχε για τους κατασκηνωτές του Σαρακήνικου (μη φανταστείτε πολυτέλειες, ένα βρυσάκι να ξεπλένεις τα παιδιά από τα αλάτια). Όταν τους ρώτησα γιατί το κάνουν αυτό στη μέση του Αυγούστου κι ενώ όλοι έχουμε στηριχθεί σ’ αυτό το βρυσάκι και φέρνουμε τα παιδιά μας εδώ, αυτοί μου απάντησαν πως η Γαύδος δεν έχει νερό και δεν μπορεί να προσφέρει δωρεάν νερό στους κατασκηνωτές

Όταν τους είπα, με χαρά να πληρώσω και να ενισχύσω κι εγώ μια κατάσταση (ούσα νησιώτισσα ξέρω τι πάει να πει έλλειψη νερού), που είναι η ντουζιέρα, μου υπέδειξαν μια ένα χιλιόμετρο μακριά!!!

Όταν τους είπα πως τα παιδιά δεν μπορούν να περπατάνε τόση ώρα μέσα στο λιοπύρι του Λιβυκού για να ξεπλύνουν το σωματάκι τους, μου απάντησαν πως θα φτιάξουν κι εδώ ντουζιέρες με κέρματα. Πότε; Ρώτησα! ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΜΕ μου απάντησαν. Πώς γίνεται ν’ αγαπάς και να στηρίζεις έναν τόπο, και να σ’ αφήνουν τόσο εκτεθειμένο…

Πώς γίνεται να μην υπάρχει μέριμνα από τις αρχές για μια φρόνιμη λύση προς όλες τις κατευθύνσεις πριν φτάσουμε στη μέση Αυγούστου με την παραλία του Σαρακήνικου γεμάτη οικογένειες και παιδιά… Υγ. Είναι πολιτική μου στάση και θέση να στηρίζω τη Μεθόριο και τους ανθρώπους της… Σε καλό να μου βγει…».

Δείτε τη δημοσίευσή της





Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που η Κλέλια Ρένεση εκφράζει δημόσια τα παράπονά της σχετικά με την τοπική διοίκηση της Γαύδου. Τον περασμένο Μάιο, η ίδια ξέσπασε και πάλί εναντίον της δημάρχου του ακριτικού νησιού, για την αποαφασή της να γκρεμίσει τις καλύβες στις οποίες μένουν ερημίτες.

Τότε, ανάρτησε στον προσωπικό της λογαριασμό στο Facebook το παρακάτω κείμενο:

«Μαθαίνουμε ότι στην Γαύδο αποφασίστηκε το ξερίζωμα των μόνιμων κατασκηνωτών και σήμερα κιόλας ξηλώθηκαν πολλές καβάτζες. Αυτό το καταφύγιο των άγριων πετούμενων, των ποιητών, των ονειροπόλων, των ασυμβίβαστων, των ερημιτών, των φυσιολατρών, των μοναχών φαίνεται ότι φτάνει στο τέλος του. Οκ, το εμπεδώσαμε. Όλοι θα πρέπει να παραθερίζουμε σε οργανωμένα κλουβιά, να δροσιζόμαστε στη θάλασσα σε σειρά προτεραιότητας, να πληρώνουμε και για τον ήλιο που μας κοιτάει και βεβαίως να είμαστε φρόνιμοι, συνεπείς και φιλήσυχοι πολίτες και προπάντως υπέροχοι ΠΕΛΑΤΕΣ. Όλους τους παραδείσους της χώρας μας να τους δίνουμε απλόχερα σε μεγαλοεπενδυτές που θα φέρουν φράγκα και έτσι να μην μείνει μία θέση κάτω απ' τον ήλιο που μας χάιδεψε παρά μόνο αν τους τα ακουμπάμε» και συμπλήρωσε:

«Όταν έγραψα τον στίχο «την γαύδο να την κλέψουμε από τον χάρτη» έκανα μια ευχή να μην φτάσουν εκεί οι «καθωσπρεπισμοί» της άρρωστης βαριά κοινωνία μας. Όπως φαίνεται δεν έπιασε... Το τραγούδι αυτό το έγραψα κάτω από τον κέδρο που με φιλοξενούσε με τα πόδια μου βαθιά χωμένα στην άμμο, συνδεδεμένη με τη γη που με αγκάλιαζε... χωρίς κλειδιά, χωρίς σκεπή, χωρίς ρεύμα, χωρίς φως... ελεύθεση. Σε όποιο μέρος του κόσμου και αν βρεθώ μιλάω για το όσα μου έμαθε αυτό το νησί. Για μένα και για σένα. Μεγάλο κρίμα»

Δείτε την ανάρτησή της






Ειδήσεις σήμερα:

Έρευνα και στο σπίτι διοικητή στις Κυκλάδες - Ψάχνουν κύκλωμα κλεμμένων διαβατηρίων

Τριπλάσια η αύξηση θανάτων από κορωνοϊό τον Ιούλιο σε σχέση με πέρσι, δηλώνει ο Καπραβέλος

Καταγγελία στα Χανιά: Ακτινολόγος επιτέθηκε σε γιατρό που ζήτησε να γίνει αξονική σε θύμα τροχαίου



Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης