Καταγγελία στα Χανιά: Ακτινολόγος επιτέθηκε σε γιατρό που ζήτησε να γίνει αξονική σε θύμα τροχαίου

Καταγγελία στα Χανιά: Ακτινολόγος επιτέθηκε σε γιατρό που ζήτησε να γίνει αξονική σε θύμα τροχαίου

Το θύμα είναι ένας 18χρονος που διακομίστηκε σε σοβαρή κατάσταση την Κυριακή στο νοσοκομείο Χανίων - Διατάχθηκε ΕΔΕ από τον διοικητή του νοσοκομείου

nosokomeio-xania2
Μια απίστευτη καταγγελία και μάλιστα από ιατρό, ακολούθησε τον σοβαρό τραυματισμό ενός 18χρονου Χανιώτη σε τροχαίο τα ξημερώματα της Κυριακής, με συνέπεια να νοσηλεύεται στην ΜΕΘ του νοσοκομείου Χανίων.

Σύμφωνα με την καταγγελία που έγινε σε τοπικό μέσο ενημέρωσης (Flashnews), όταν ο 18χρονος έφτασε στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών του νοσοκομείου Χανίων, μετά το τροχαίο στο Δαράτσο και εξετάστηκε από ειδικευόμενη χειρουργό που είχε εφημερία, η τελευταία διαπίστωσε ότι απαιτείται αξονική τομογραφία για να διαπιστωθεί και να εξακριβωθεί πλήρως, η σοβαρότητα της κατάστασής του.

Η χειρούργος επικοινώνησε με τον εφημερεύοντα ακτινολόγο του νοσοκομείου (που είναι και επιμελητής) ώστε να διενεργηθεί άμεσα η διαδικασία της αξονικής τομογραφίας, με τον 18χρονο να βρίσκεται σε πολύ άσχημη κατάσταση και τους γιατρούς να προσπαθούν να τον σταθεροποιήσουν.

Αρνητικός ο ακτινολόγος να κάνει την αξονική!

Όπως καταγγέλλεται στο Flashnews, η απάντηση του ακτινολόγου στην ειδικευόμενη χειρουργό ήταν αφενός αρνητική, αφετέρου προσβλητική και υποτιμητική για εκείνη που «τόλμησε» (ούσα άπειρη ακόμα) να «ενοχλήσει» τον πιο έμπειρο συνάδελφό της.

Επιπλέον, όπως τονίζεται στην καταγγελία, ο ακτινολόγος μετέβη οργισμένος στα ΤΕΠ και επιτέθηκε φραστικά στην ιατρό, ενώ μάρτυρες δηλώνουν ότι πήγε να της επιτεθεί και να τη χτυπήσει, με έναν συνοδό ασθενούς να λειτουργεί, στην κυριολεξία, «πυροσβεστικά».

Τελικά, τα πνεύματα ηρέμησαν με την παρέμβαση των ψυχραιμότερων και έγινε η αξονική απεικόνιση με την οποία απεδείχθη ότι ο 18χρονος ασθενής έφερε σοβαρά τραύματα και, κατά συνέπεια, οδηγήθηκε άμεσα στο χειρουργείο. Πλέον η κατάστασή του είναι σοβαρή, αλλά σταθερή και νοσηλεύεται στη ΜΕΘ.

Ενημερώθηκε η διοίκηση του νοσοκομείου – Διετάχθη ΕΔΕ

Κλείσιμο
Σε επικοινωνία του Flashnews με τον διοικητή του νοσοκομείου Χανίων κ. Γιώργο Μπέα, εκείνος εμφανίστηκε ενοχλημένος από το συγκεκριμένο συμβάν, για το οποίο ενημερώθηκε με «εμπιστευτικό πρωτόκολλο».

Όπως τόνισε ο διοικητής του νοσοκομείου Χανίων έχει ξεκινήσει η διαδικασία όλων των, εκ του νόμου, προβλεπόμενων ενεργειών.

Εν προκειμένω, ο κ. Μπέας διέταξε κατεπείγουσα Ένορκη Διοικητική Εξέταση (Ε.Δ.Ε.) την οποία θα διενεργήσει ο Διευθυντής της Ιατρικής υπηρεσίας κ. Χαρίτωνας Παπαδάκης για τη διερεύνηση διάπραξης πειθαρχικού παραπτώματος. Σε αυτό το πλαίσιο, γίνεται συλλογή στοιχείων και εφόσον επιβεβαιωθούν θα προκύψει και η λήψη των σχετικών αποφάσεων για το συγκεκριμένο συμβάν.

Σημειώνεται επίσης ότι ο διοικητής του νοσοκομείου Χανίων, πέραν της αναφοράς, έλαβε γνώση του περιστατικού και από την ίδια την ειδικευόμενη ιατρό με την οποία επικοινώνησε.


Ειδήσεις σήμερα:

ΔΕΔΔΗΕ: Επιτήδειοι προσπαθούν να αποσπάσουν στοιχεία καταναλωτών με αφορμή το Power Pass

Ανδρουλάκης: Θράσος να χαρακτηρίζεται «νόμιμη» η παρακολούθησή μου

Ερντογάν: Αύριο βγαίνει στη Μεσόγειο το γεωτρύπανο «Abdülhamid Han»
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης