Συμπέθεροι απ' τα Τίρανα: 10 πράγματα που δεν ξέρουμε για την κωμική σειρά του MEGA

Συμπέθεροι απ' τα Τίρανα: 10 πράγματα που δεν ξέρουμε για την κωμική σειρά του MEGA

Πολύ γέλιο, τρελά μπερδέματα και ξεκαρδιστικές ατάκες

AZ3A9489
Οι «Συμπέθεροι απ΄τα Τίρανα» δεν είναι ακόμα μία τηλεοπτική κωμωδία με καθημερινούς ήρωες που ζουν σε ένα μικροαστικό σαλονάκι και βλέπουν τη ζωή αισιόδοξα, λύνοντας συνηθισμένα προβλήματα. Η σειρά του MEGA, κάθε Παρασκευή στις 21:00 που μεταδίδεται, κερδίζει το ενδιαφέρον των τηλεθεατών ως η πιο δυνατή και απολαυστική κωμωδία της σεζόν, με αποκορύφωμα τις ατάκες των πρωταγωνιστών που γίνονται viral στα social media και τους χρήστες να αναλύουν κάθε απίθανη ιστορία που συμβαίνει στο θρυλικό Κουδουνάρι.

Στο σπιρτόζικο σενάριο του Μιχάλη Ρέππα και του Θανάση Παπαθανασίου οι «Συμπέθεροι απ΄τα Τίρανα» αναστατώνουν μια νεόπλουτη οικογένεια της ελληνικής επαρχίας αλλά μέσα από αστείες καταστάσεις αφήνουν να ξεσκεπαστεί η ξιπασιά και η υποκρισία των παραγόντων του τόπου και να δοκιμαστούν τα όρια των αντοχών απέναντι στα κλισέ της καταγωγής.

Ας δούμε όμως όσα δεν ξέρουμε για την αγαπημένη κωμωδία του MEGA

1. Η ντοπιολαλιά των ηρώων ήταν από την αρχή στη σκέψη των σεναριογράφων όχι για να τονιστεί το κωμικό στοιχείο αλλά για να δοθεί έμφαση στο μίγμα νεοπλουτίστικης συμπεριφοράς με στοιχεία της ελληνικής επαρχίας. Όσον αφορά την αλβανική γλώσσα ο Κώστας Καζάκας που υποδύεται τον συμπέθερο από τα Τίρανα και η Νατάσα Κοτσοβού στο ρόλο της συζύγου έπρεπε να μάθουν τις ατάκες τους στα αλβανικά και σε αυτό ήταν μεγάλη η βοήθεια του τηλεοπτικού τους γιου Ντάνιελ Νούρκα με καταγωγή από την Αλβανία. Αυτό πρακτικά σήμαινε ότι πριν το «πάμε» του σκηνοθέτη γινόταν ένα ταχύρυθμο μάθημα στην Αλβανική, κυρίως για να αποδοθεί σωστά η προφορά.

AZ3A9577

2. Οι extravagant εμφανίσεις των κυριών του Κουδουναρίου είναι ένα ακόμα στοιχείο επιτυχίας της σειράς. Τα σκηνικά και τα κοστούμια είναι δουλειά της καταξιωμένης Εβελυν Σιούπη, συνεργάτης επί σειρά ετών του Μιχάλη Ρέππα και του Θανάση Παπαθανασίου. Τα χτενίσματα που επίσης εντυπωσιάζουν από επεισόδιο σε επεισόδιο ακολουθούν όλη τη στιλιστική «γραμμή» του σίριαλ που τονίζει με κάθε τρόπο ότι η υπερβολή είναι ένα επιπλέον… σχόλιο για τη μικρή κοινωνία του Κουδουναρίου.

PHOTOS__SIMPETHEROI_1519

3. Ο Κώστας Καζάκας που υποδύεται τον Μπουκουράν Ντουρχάι, τον Αλβανό συμπέθερο, ζει εδώ και χρόνια μόνιμα στην Κύπρο όπου έχει πρωταγωνιστήσει σε τηλεοπτικές σειρές και θεατρικές παραστάσεις. Σε ελληνική σειρά είναι η δεύτερη φορά που παίρνει μέρος και σε αυτό – όπως ο ίδιος έχει δηλώσει – εκτός από τον Μιχάλη Ρέππα και τον Θανάση Παπαθανασίου το οφείλει στην Ελισάβετ Κωνσταντινίδου με την οποία τον συνδέει μια πολύχρονη φιλία, από τα χρόνια των θεατρικών τους σπουδών.

zz

4. Η Πηνελόπη Πιτσούλη στο ρόλο της θείας Παυλίνας που πάσχει από άνια και τσεκάρει διαρκώς τις ανιψιές της, Πένη και Πωλίνα ενθουσίασε το τηλεοπτικό κοινό από την πρώτη εμφάνισή της στη σειρά. Η αγαπημένη ηθοποιός δέχθηκε το ρόλο με πολύ χαρά όταν ήρθε η πρόταση από τον Μιχάλη Ρέππα και τον Θανάση Παπαθανασίου αφού είχε τις καλύτερες αναμνήσεις και από τη συνεργασία από την εποχή του Safe Sex.

nn
Κλείσιμο

5. Το θρυλικό Κουδουνάρι όπου εκτυλίσσεται η πλοκή της σειράς είναι ένα χωριό κάπου στη Θεσσαλία. Για να ενισχυθεί η πληροφορία ότι το Κουδουνάρι είναι χωριό της Κεντρικής Ελλάδας οι Ρέππας-Παπαθανασίου συχνά προσθέτουν στις ατάκες των ηρώων τους, ότι γειτονεύουν με το Διαφάνι (για το οποίο οι τηλεθεατές κάνουν τη σύνδεση με το χωριό της σειράς «Άγριες Μέλισσες»). Στην πραγματικότητα ο τόπος που επιλέχθηκε για τα εξωτερικά γυρίσματα της σειράς είναι η Χασιά, στο Δήμο Φυλής.

9

6. Το πρόσωπο που μνημονεύτηκε πιο πολύ σε επεισόδια της σειράς αλλά δεν έχει εμφανιστεί μέχρι τώρα είναι η «γριά Γκαβαλεζούδενα». Οι χρήστες του twitter που είναι σε εγρήγορση κάθε Παρασκευή που μεταδίδεται η σειρά και ακόμα «καταθέτουν» «αίτημα» εμφάνισης της αθάνατης γιαγιάς που καταφέρνει να επιβιώνει παρά τις αλλεπάλληλες ατυχίες που την έχουν βρει.

7. Στα επόμενα επεισόδια γκεστ εμφάνιση θα κάνει και η Μαρία Καβογιάννη. Στο ρόλο μιας θρυλικής μορφής του Κουδουναρίου την οποία εμπιστεύονται τυφλά οι κυρίες που αναζητούν λύση στα προβλήματά τους. Γκεστ σταρ εμφανίσεις έχουν ήδη κάνει η Ελένη Γερασιμίδου, ο Λευτέρης Ελευθερίου, ο Σπύρος Πουλής, ο Σπύρος Μπιμπίλας, ο Γιάννης Τσιμιτσέλης, η Μαρία Μπεκατώρου, η Έλενα Κρίτα και η Μαίρη Σταυρακέλη.

7

8. Στα γυρίσματα των επεισοδίων ένα μοναδικό πρόβλημα ταλαιπωρούσε ηθοποιούς, τους σκηνοθέτες αλλά και τους τεχνικούς. Τα γέλια που σχεδόν σε κάθε σκηνή προκαλούνταν από τις αστείες σκηνές, τα ρούχα, τις αντιδράσεις των ηθοποιών. Όλοι συμφωνούν ότι το μεγαλύτερο πειραχτήρι στα παρασκήνια είναι ο Μιχάλης Ρέππας που συχνά έστηνε και από μια φάρσα στους συναδέλφους του. Η δυσκολία για να ολοκληρωθεί μια σκηνή εξαιτίας των γέλιων είναι το μόνο που προκαλούσε κάποια καθυστέρηση στα γυρίσματα, μιας καλά οργανωμένης παραγωγής.

9. Οι θεατρικοί «Συμπέθεροι απ΄τα Τίρανα» επανέρχονται. Όπως έχει ήδη γίνει γνωστό η παράσταση το καλοκαίρι θα κάνει περιοδεία σε πόλεις της περιφέρειας. Οι περισσότεροι ηθοποιοί που έχουμε αγαπήσει στην τηλεοπτική σειρά θα κρατήσουν τους ρόλους τους στην παράσταση ενώ θα υπάρχουν και αλλαγές. Η Ελισάβετ Κωσνταντινίδη θα υποδυθεί την Πένη Νταλαούρα και ο Δημήτρης Μαυρόπουλος θα κάνει το ρόλο του συζύγου της Λυκούργου Νταλαούρα (ρόλο που στη σειρά υποδύεται ο Χρήστος Χατζηπαναγιώτης). Η Τζένη Καζάκου και ο Ντάνιελ Νούρκα θα κρατήσουν τους ρόλους τους ενώ το ρόλο της Πωλίνας Βαρδάκα (Μαρία Λεκάκη στη σειρά) θα υποδυθεί η Σοφία Παυλίδου. Ο Βασίλης Κούκουρας θα ερμηνεύσει το ρόλο που στο σίριαλ έχει ο Μιχάλης Ρέππας, του Βασίλη Βαρδάκα και ο Πάνος Σταθακόπουλος θα υποδυθεί τον βουλευτή Λαλαμπίρδα.

v

10. Ο αφηγητής της σειράς – η φωνή που ακούγεται στην αρχή κάθε επεισοδίου και κάνει το recap της υπόθεσης – ανήκει στον ηθοποιό Άρη Πλασκοβίτη. Στους συντελεστές που έχουν συμβάλει πίσω από τις κάμερες για το συνολικό αποτέλεσμα ανήκει και η Αφροδίτη Μάνου που έχει γράψει πρωτότυπη μουσική για την αγαπημένη σειρά και η οποία αποτελεί πλέον σήμα κατατεθέν.





Ειδήσεις σήμερα:

Έρευνα: Ποιο εμβόλιο «δουλεύει» καλύτερα κατά του κινδύνου νοσηλείας λόγω Covid-19


Ξεκινάει σήμερα η δίκη Λιγνάδη - Καταθέτει ο πρώτος άνδρας που τον κατήγγειλε για βιασμό


Μάικλ Ντάγκλας - Κάθριν Ζέτα Τζόουνς: O έρωτας χρόνια δεν κοιτά
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης