Ο Μπραντ Πιτ κατηγορείται για παραπλάνηση από τα θύματα του τυφώνα Κατρίνα: «Πιστέψαμε το όνειρο που μας πούλησε»

Ο Μπραντ Πιτ κατηγορείται για παραπλάνηση από τα θύματα του τυφώνα Κατρίνα: «Πιστέψαμε το όνειρο που μας πούλησε»

Ελαττωματικές αποδείχθηκαν οι κατοικίες που πούλησε στις οικογένειες που έχασαν τα πάντα στον τυφώνα Κατρίνα το 2005 - «Το μόνο που πήραν τελικά, ήταν ένα σωρό αθετημένες υποσχέσεις», αναφέρει μεταξύ άλλων ο δικηγόρος των θυμάτων

brad-pitt3
Ο Μπραντ Πιτ κατηγορείται για παραπλάνηση από τα θύματα του τυφώνα Κατρίνα.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της Page Six, τα θύματα του τυφώνα που έπληξε την Αμερική το 2005 έχουν εξαγριωθεί με τον ηθοποιό, καθώς εκείνος διαφήμιζε τα σπίτια που αγόρασαν στη συνέχεια και αποδείχθηκαν τελικά, ελαττωματικά.


Ο δικηγόρος των θυμάτων, Ρον Όστιν παραχώρησε συνέντευξη Τύπου και δήλωσε χαρακτηριστικά: «Πίστεψαν σε αυτόν και στο όνειρο που τους πούλησε. Δυστυχώς, όμως, αυτό που πήραν τελικά ήταν ένα σωρό αθετημένες υποσχέσεις».

Έναν χρόνο μετά τον τυφώνα Κατρίνα, ο Μπραντ Πιτ μέσω του μη κερδοσκοπικό ίδρυμα που διευθύνει, «Make It Right Foundation» ξεκίνησε να χτίζει οικονομικά σπίτια για τους κατοίκους του Lower Ninth Ward της Νέας Ορλεάνης, οι οποίοι έχασαν τα πάντα στον τυφώνα.


Ο Μπραντ Πιτ αν και βοήθησε να βρεθούν εκαττομύρια δολάρια για την κατασκευή των σπιτιών και ξόδεψε μάλιστα, πολλά χρήματα και από τη δική του περιουδία, δεν έκανε ό,τι καλύτερο μπορούσε, όπως φάνηκε.

Κλείσιμο
Τα σπίτια που πωλήθηκαν στις άτυχες οικογένειες έναντι 150.000 δολαρίων το καθένα, αποδείχθηκαν ελαττωματικά.

katrina

Συγκεκριμένα, τα υλικά από τα οποία είχαν κατασκευαστεί δεν ήταν τα ιδανικά για να αντέξουν το τροπικό κλίμα της Νέας Ορλεάνης, με αποτέλεσμα να είναι όλα τους μολυσμένα με μούχλα από το 2018.

Αν και οι κάτοικοι έχουν υποβάλλει μήνυση μέσω του δικηγόρου Ρον Όστιν ήδη από το 2018, πλέον δεν ξέρουν προς τα που να στραφούν, αφού ο Μπραντ Πιτ έκλεισε το γραφείο του μη κερδοσκοπικού οργανισμού.



«Θα παλεύουμε κάθε μέρα και θα προσπαθούμε να τους κάνουμε να προσέλθουν στο Δικαστήριο, ώστε να απαντήσουν σε ορισμένες ερωτήσεις σχετικά με το τι πήγε στραβά και πώς σκοπεύουν να το διορθώσουν», αναφέρει ο δικηγόρος.

bradf

Μέχρι στιγμής, ο Μπραντ Πιτ ή κάποιος εκπρόσωπός του δεν έχουν τοποθετηθεί επί του θέματος.

Ωστόσο, το 2018, όταν και έγινε η μήνυση, μία πηγή από το περιβάλλον του ηθοποιού είχε δηλώσει πως ο ίδιος δεν φέρει καμία απολύτως ευθύνη, καθώς ανέλαβε μόνο το οικονομικό κομμάτι.

«Δεν έχει καμία νομική ευθύνη για τις αποφάσεις που ελήφθησαν από άλλους, αλλά δεσμεύεται να κάνει ό,τι μπορεί για να βοηθήσει στην επίλυση της δικαστικής διαμάχης», είχε αναφέρει.

Katrina victims who bought Brad Pitt’s homes ‘believed dream he sold them’


Ειδήσεις σήμερα:

Τη Δευτέρα η τελευταία απολογία για τη δολοφονία του Άλκη – 10 προφυλακισθέντες και ένα ερωτηματικό

Πάτρα: Οι τοξικολογικές της 9χρονης Τζωρτζίνας θα ρίξουν φως στο μυστήριο των ανεξήγητων θανάτων

«Χαλάει» ο καιρός από το απόγευμα: Πού περιμένουμε βροχές
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης