Τζόνι Ντεπ - Αμπερ Χέρντ στα δικαστήρια: Ξεκατίνιασμα με sex, drugs και άγριο ξύλο

Τζόνι Ντεπ - Αμπερ Χέρντ στα δικαστήρια: Ξεκατίνιασμα με sex, drugs και άγριο ξύλο

Από τις λαμπερές εμφανίσεις στα κόκκινα χαλιά στις καταγγελίες για ξυλοδαρμούς, ναρκωτικά, απιστίες, σεξουαλικά τρίγωνα και… περιττώματα πάνω στο κρεβάτι - Όλα στο φως στην περίφημη δίκη κατά των βρετανικών ταμπλόιντ

Απαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη
hohny-dep-aber-hernt-diazigio-dikastiria-arthrou-_
Ο Ελον Μασκ, η Κάρα Ντελεβίν, η Γουινόνα Ράιντερ, η Κέιτ Μος, η Βανέσα Παραντί, ο Τζέιμς Φράνκο, η συγγραφέας του «Χάρι Πότερ», ο σταρ-δικηγόρος της Μέγκαν Μαρκλ και δύο γιορκσάιρ τεριέ πρωταγωνιστούν σε ένα δικαστικό δράμα από τη χολιγουντιανή ζωή βγαλμένο.

Υπάρχουν μυριάδες στερεοτυπικοί λόγοι, ικανοί να οδηγήσουν ένα ζευγάρι στην απόφαση να χωρίσει από τραπέζης και κλίνης. Εξωσυζυγικές σχέσεις, οικονομικές διαφορές, σεξουαλική ανία, απλή ασυμφωνία χαρακτήρων. Υπάρχουν όμως, απ’ ό,τι φαίνεται, και πιο πρωτότυπες αφορμές.

Την εβδομάδα που μας πέρασε ο Τζόνι Ντεπ, βραβευμένος με Οσκαρ ηθοποιός κι ένας από τους καλύτερα αμειβόμενους ανθρώπους της βιομηχανίας του θεάματος με προσωπική περιουσία που υπολογίζεται στα 200 εκατ. δολάρια, επέδειξε -με όχι ιδιαίτερη περηφάνια, είναι η αλήθεια- στην οικουμένη μία από αυτές.

Ο 57χρονος σταρ κατέθεσε ενώπιον του Ανώτατου Δικαστηρίου της Μεγάλης Βρετανίας ότι συνειδητοποίησε πως ο γάμος του με τη συνάδελφό του Αμπερ Χερντ «βρομούσε» όταν ένα πρωινό του 2016 δεν ξύπνησε πλάι στην τότε σύζυγό του, αλλά σε μια στοίβα από ανθρώπινα περιττώματα.

Το απόκοσμο θέαμα με τη δυσώδη οσμή δεν οφειλόταν σε φυσική ανάγκη που δεν πρόλαβε να ικανοποιηθεί στον ενδεδειγμένο χώρο και χρόνο αλλά σε μια «αθώα φάρσα», όπως υποστήριξε η αυτουργός της, δηλαδή η Χερντ, που την προηγούμενη νύχτα είχε γιορτάσει διονυσιακά τα γενέθλιά της.

Εκείνη την ημέρα ο Ντεπ λέει ότι αποφάσισε πως το διαζύγιο ήταν αναπόφευκτο. Κάλλιο αργά, παρά ποτέ. Στην πραγματικότητα το εν λόγω περιστατικό ήταν απλώς η κορυφή του παγόβουνου μιας ολωσδιόλου τοξικής σχέσης, όπως την ανακαλούν οι δύο πρώην σύζυγοι που κατηγορούν ο ένας τον άλλο για άσκηση σωματικής, ψυχολογικής και λεκτικής βίας. Δηλαδή αλληλοσπαράσσονται και αποδομούνται δημόσια με θεατή την οικουμένη.
F100-XEGURISTI-TZONI-DEP-010_A7A11140_087

Αυτή είναι η πρώτη φορά που Ντεπ και Χερντ ξιφουλκούν ενώπιον δικαστηρίου. Μπορεί η ανακοίνωση του χωρισμού τους τον Μάιο του 2016 να είχε ανεξάντλητο μιντιακό buzz εξαιτίας των κατηγοριών για ενδοοικογενειακή βία που διατύπωνε από τότε η 34χρονη ηθοποιός, όμως στην πραγματικότητα οι πρώην σύζυγοι κατέληξαν σε εξωδικαστικό συμβιβασμό λίγους μήνες αργότερα.

Κλείσιμο
Τα περιοριστικά μέτρα που είχε κερδίσει η Χερντ ήρθησαν και το πρώην ζευγάρι κυκλοφόρησε μια κοινή δήλωση στην οποία εκθείαζε την αγάπη του και δήλωνε ότι «ποτέ δεν υπήρχε πρόθεση από κανένα από τα δύο μέρη για σωματική ή συναισθηματική βία».

Η Χερντ εγκατέλειψε τον γάμο της κατά 7 εκατομμύρια δολάρια πλουσιότερη -τα δώρισε όλα σε αγαθοεργίες- και σίγουρα διασημότερη, ενώ ο Ντεπ πέρασε με νέο λούστρο τη ρετσινιά του βίαιου και εκτός ελέγχου αρσενικού που τον ακολουθεί σαν πιστό σκυλί από το 1994.

Τότε που έδερνε την Κέιτ Μος

Τότε είχε κάνει γυαλιά-καρφιά δωμάτιο του ξενοδοχείου «The Mark» της Νέας Υόρκης, παρουσία της αγαπημένης του Κέιτ Μος, αλλά είχε αποφύγει τα χειρότερα πληρώνοντας τη ζημιά των 10.000 δολαρίων.

Η δίκη που μόλις ξεκίνησε στο Λονδίνο και αναμένεται να διαρκέσει τουλάχιστον τρεις εβδομάδες αφορά την αγωγή του Ντεπ εναντίον της εφημερίδας «Sun» και του διευθυντή της.

Σε δημοσίευμα του 2018 το βρετανικό tabloid είχε χαρακτηρίσει εμμέσως τον ηθοποιό θύτη ενδοοικογενειακής βίας, ζητώντας τα ρέστα από την Τζ.Κ. Ρόουλινγκ, η οποία είχε εγκρίνει τη συμμετοχή του στο καστ της ταινίας «Φανταστικά Ζώα», του prequel δηλαδή του Χάρι Πότερ.

Ο Ντεπ κατηγορεί την εφημερίδα για το δυσφημιστικό λιβελογράφημά της, το οποίο, εκτός από την τιμή και την υπόληψη, βλάπτει και την καριέρα του. Η «Sun» επιστράτευσε για την υπεράσπισή της το υπερόπλο Αμπερ Χερντ που έχει προ πολλού απασφαλίσει. Η ευκαιρία για την Αμερικανίδα ηθοποιό να πάρει το αίμα της πίσω για όσα φρικτά ισχυρίζεται ότι έζησε πλάι στον Ντεπ ή απλώς για να τον διαπομπεύσει είναι μοναδική.

Γυαλιά καρφιά σε βίλες και αεροπλάνα

Η πρώην κυρία Ντεπ, πρώην κορίτσι του Ελον Μασκ και νυν σύντροφος της Αμερικανίδας ανεξάρτητης κινηματογραφίστριας Μπιάνκα Μπούτι, η οποία τη συνοδεύει καθημερινά στη δικαστική αίθουσα, έχει προμηθεύσει τη Σάσα Βας, συνήγορο υπεράσπισης της «Sun», με πληθώρα ντοκουμέντων (βίντεο, φωτογραφίες, μηνύματα και email) που φαίνεται να τεκμηριώνουν την εκτός ελέγχου συμπεριφορά του Ντεπ. Σε ένα από τα βίντεο που παρουσιάστηκαν στο ακροατήριο ο ηθοποιός, αν και μόλις έχει ξυπνήσει, εμφανίζεται ήδη θυμωμένος.

Πίνει λαίμαργα κόκκινο κρασί και ρωτά εν εξάλλω -προφανώς ρητορικά- τη Χερντ, η οποία τον καταγράφει στο κινητό τηλέφωνό της, αν θέλει να δει τι σημαίνει στ’ αλήθεια τρέλα. Εκπληρώνει την υπόσχεσή του μέχρι κεραίας ρημάζοντας την κουζίνα του σπιτιού τους στο Λος Αντζελες.

Σε άλλο ηχητικό απόσπασμα από πτήση με ιδιωτικό αεροπλάνο από τη Βοστόνη στο Λος Αντζελες, την οποία το ζευγάρι πραγματοποίησε τον Μάιο του 2014, ο Ντεπ ακούγεται να κατηγορεί τη Χερντ ότι συνευρίσκεται με τον τότε συμπρωταγωνιστή της Τζέιμς Φράνκο και να τη χαρακτηρίζει «πόρνη». Ενα εύλογο ερώτημα είναι γιατί εκείνη αποφάσισε εννιά μήνες αργότερα να παντρευτεί έναν άντρα που είχε εκδηλώσει τέτοια κακοποιητική συμπεριφορά εναντίον της.

«Της πετάξατε παγάκια και κλωτσήσατε μία καρέκλα τόσο δυνατά που περιστράφηκε και τη χτύπησε. Ησασταν τυφλωμένος από οργή, απαιτώντας να μάθετε πόσο της άρεσε να ξεφεύγει με τον Τζέιμς Φράνκο και τόσο θυμωμένος που τη χαστουκίσατε στο πρόσωπο μπροστά σε όλους. Την αποκαλέσατε “πόρνη”. Καθώς έφευγε φωνάξατε “φεύγεις από εμένα;” και την κλωτσήσατε στην πλάτη. Ησασταν μαινόμενος σαν τέρας. Τελικά πήγατε στο μπάνιο του αεροπλάνου και λιποθυμήσατε», του απηύθυνε η δικηγόρος της «Sun», η οποία υποστήριξε ακόμα ότι ο Ντεπ στη διάρκεια της πτήσης είχε καταναλώσει σαμπάνια, χάπια, μαριχουάνα και άλλες ναρκωτικές ουσίες. Ο ίδιος απάντησε ότι δεν θυμάται τίποτα για την τερατώδη, όπως παρουσιάζεται, συμπεριφορά του.

Ωστόσο επέμεινε ότι οι προσωπικοί βοηθοί του δεν θα του επέτρεπαν ποτέ να βιαιοπραγήσει και ότι ούτως ή άλλως ο ίδιος δεν διακατέχεται από βίαια ένστικτα, πόσο μάλλον απέναντι σε γυναίκες. Δήλωσε μάλιστα ταγμένος στις ιπποτικές αξίες και αρχές.

Πάντως, το αλκοόλ και οι ναρκωτικές ουσίες ήταν στην ημερήσια διάταξη του Χολιγουντιανού σταρ. Σε μια φωτογραφία από το σπίτι του που κατατέθηκε στη δίκη ως αποδεικτικό στοιχείο πάνω στο τραπέζι του σαλονιού του φαίνονται ένα CD του Κιθ Ρίτσαρντς, τον οποίο θεωρεί πρότυπο και γκουρού του, ένα πακέτο καπνός, ένα νεροπότηρο ξέχειλο από ουίσκι, μια πιστωτική κάρτα, τέσσερις γραμμές κοκαΐνης και ένα μεταλλικό κουτί με τα αρχικά J.D. όπου ο Ντεπ εικάζεται ότι αποθήκευε χάπια και ναρκωτικά.

«Να την κάψω ή να την πνίξω;»

Σύμφωνα με τις μαρτυρίες της Χερντ, το σπίτι τους στο Λος Αντζελες μετατρεπόταν συχνά σε αρένα όπου η ίδια είχε τον ρόλο του πρωτομάρτυρα και ο Ντεπ ενσάρκωνε το πεινασμένο για σάρκα και αίμα λιοντάρι.

Μία από τις δεκατέσσερις συνολικά φορές που ισχυρίζεται ότι της επιτέθηκε ήταν όταν εκείνη προσπάθησε να σώσει έναν πίνακα ζωγραφικής της πρώην συντρόφου της Τάσια Βαν Ρι. Ο Ντεπ ήθελε να κάψει τον πίνακα και όταν η Χερντ τού αντιστάθηκε, τη χαστούκισε τόσο δυνατά ώστε το αίμα από τα χείλη της εκτινάχτηκε και έβαψε έναν από τους τοίχους του σπιτιού.

Η βίαιη συμπεριφορά του εκδηλώθηκε πρώτη φορά στις αρχές του 2013 και τα ξεσπάσματα διήρκεσαν μέχρι τον Απρίλιο του 2016, λίγες ημέρες πριν το ζευγάρι καταθέσει αίτηση διαζυγίου.

Μια κοινή πρακτική του Ντεπ ήταν, σύμφωνα με την πρώην συμβία του, να τη σέρνει στο πάτωμα από τα μαλλιά και να της επιτίθεται με ρίψη αντικειμένων - από ποτήρια μέχρι μπουκάλια σαμπάνιας. Η συνήγορος της «Sun» παρουσίασε ακόμα κάποια μηνύματα που αντάλλασσε ο Ντεπ με τον συνάδελφό του Πολ Μπέτανι, στα οποία φαίνεται ότι αναζητούσαν μεταξύ αστείου και σοβαρού τρόπους να ξεφορτωθούν τη Χερντ. Καίγοντάς την ή πνίγοντάς την ή και τα δύο μαζί ήταν οι επικρατέστερες επιλογές τους.
F2-000_1UR50I
Η Αμπερ Χερντ με την αδελφή της Γουίτνι (αριστερά) και τη δικηγόρο της Τζένιφερ Ρόμπινσον (δεξιά) καταφθάνουν στα δικαστήρια με τις απαραίτητες πλην σικ μάσκες του κορωνοϊού. Η Χερντ καταγγέλει βίαιες συμπεριφορές αλλά και απειλές, όπως ότι «θα βάλει τα δύο σκυλιά τους στον φούρνο για να την τιμωρήσει»

Η Χερντ υποστηρίζει ότι εκτός από την ίδια θύματα της ανεξέλεγκτης συμπεριφοράς του Ντεπ είχαν πέσει και τα δύο σκυλιά τους Πίστολ και Μπου, ράτσας γιορκσάιρ τεριέ. Προκειμένου να την εκφοβίσει ο Ντεπ κρατούσε για ώρα τον Πίστολ με το χέρι του έξω από το παράθυρο αυτοκινήτου, το οποίο οδηγούσε με ιλιγγιώδη ταχύτητα καπνίζοντας μαριχουάνα, ενώ την είχε απειλήσει πολλές φορές ότι θα τοποθετήσει τα δύο σκυλιά τους στον φούρνο μικροκυμάτων για να την τιμωρήσει.

Σε άγνωστο έως τώρα email της Χερντ από το 2013, το οποίο απευθυνόταν στον Ντεπ αλλά δεν απεστάλη ποτέ, η ίδια καταγράφει ότι δεν άντεχε να ζει άλλο με ένα τέρας, με έναν άνθρωπο που ταλαντευόταν ανάμεσα σε δύο εαυτούς, σαν Δόκτωρ Τζέκιλ και Μίστερ Χάιντ.

Με τον δικηγόρο της Νταϊάνας και της Μέγκαν

Ο Τζόνι Ντεπ δεν αρνείται τις εξαρτήσεις του. Αν και αμφισβήτησε ότι τα μάλλον πολλά λίτρα κρασιού για τα οποία δαπανά μηνιαίως 30.000 δολάρια καταναλώνονται αποκλειστικά από τον ίδιο. Εχοντας στο πλευρό του τον σταρ-δικηγόρο Ντέιβιντ Σέρμπορν (συνήγορο πάλαι ποτέ της Νταϊάνας και υπερασπιστή της Μέγκαν Μαρκλ στη διαμάχη της με την «Daily Mail»), ο Ντεπ μέσω των ερωτήσεων στις οποίες κλήθηκε να απαντήσει έκανε στην πραγματικότητα μια de profundis αναδρομή στο χρονικό του εθισμού του.

Δήλωσε ότι δοκίμασε ναρκωτικά για πρώτη φορά στα 11 χρόνια του, όταν πήρε κρυφά ένα αγχολυτικό χάπι της μητέρας του, ενώ μέχρι τα 14 του υποστήριξε ότι είχε καταναλώσει οποιαδήποτε γνωστή μη νόμιμη ουσία.

Μίλησε για τη φιλία του με τον ηθοποιό Πολ Μπέτανι, η οποία εδραιώνεται στην κοινή έξη τους για τα ναρκωτικά, για τις προσπάθειες αποτοξίνωσης που έκανε, ακόμα και για τον θάνατο του Ρίβερ Φίνιξ, αφού η υπεράσπιση της «Sun» αξιοποιεί οποιοδήποτε στοιχείο μπορεί να αποδείξει τον έκδοτο στις εξαρτήσεις χαρακτήρα του ενάγοντα που δεν μπορεί να ελέγξει τον θυμό του κάθε φορά που βρίσκεται υπό την επήρεια ουσιών.

Ο 23χρονος Φίνιξ, αδελφός του Χοακίν, πέθανε στις 30 Οκτωβρίου του 1993 λίγα λεπτά αφότου κατέβηκε από τη σκηνή του κλαμπ «Viper» στο Λος Αντζελες, ιδιοκτησίας τότε του Ντεπ, όπου έδινε συναυλία. Αιτία του θανάτου του, που σημάδεψε ανεξίτηλα το Χόλιγουντ, ήταν η υπερβολική δόση ναρκωτικών.

«Χοντρός και γέρος»

Ο Ντεπ πάντως επιμένει ότι ουδέποτε κακοποίησε την πρώην σύζυγό του. Αντιθέτως, δηλώνει ότι ο ίδιος υπήρξε θύμα της. Η Χερντ, σύμφωνα με τον ηθοποιό, είναι μια ναρκισσιστική, οριακή προσωπικότητα, συναισθηματικά ανειλικρινής, η οποία τον προσέγγισε ερωτικά το 2009 στα γυρίσματα της ταινίας «The Rum Diaries» με ξεκάθαρο ωφελιμιστικό σκοπό να ανέλθει επαγγελματικά και κοινωνικά.

Την κατηγορεί ότι τον υποτιμούσε διαρκώς χαρακτηρίζοντάς τον «χοντρό και γέρο», τον χλεύαζε για τις εξαρτήσεις του, τον ειρωνευόταν ακόμα και για τα τατουάζ του και τον καθύβριζε. Δύο φορές λέει μάλιστα πως τον είχε κακοποιήσει σωματικά: μία γρονθοκοπώντας τον και μία ακόμα πετώντας του ένα μπουκάλι βότκας το οποίο τον τραυμάτισε στο χέρι.

Τις επόμενες εβδομάδες πρόκειται να παρουσιαστούν στο δικαστήριο ως μάρτυρες κατηγορίας της «Sun» η σύντροφος του Ντεπ την περίοδο 1989-1993 Γουινόνα Ράιντερ και η μητέρα των δύο παιδιών του, Βανέσα Παραντί. Η 47χρονη Γαλλίδα ηθοποιός έχει ήδη δώσει γραπτή κατάθεση, στην οποία χαρακτηρίζει τον επί δεκατέσσερα χρόνια σύντροφό της «στοργικό, γενναιόδωρο και πράο».

Και με τον Ελον και με τα μοντέλα

Οι πρώην αγαπημένες του 57χρονου σταρ που εμφανίζονται ήδη σοκαρισμένες από τις κατηγορίες της Χερντ τις οποίες αδυνατούν να πιστέψουν, αποτελούν το ένα σκέλος της δικαστικής τακτικής που πρόκειται να ακολουθήσει ο Σέρμπορν για λογαριασμό του πελάτη του.

Το άλλο εστιάζει στην απόδειξη ότι δεν ήταν ο Ντεπ κακός σύζυγος, αλλά η Χερντ μια άπιστη γυναίκα που τον εκμεταλλευόταν, απομυζώντας τη φήμη και τα χρήματά του. Στις αρχές του 2019 ο Ντεπ κατέθεσε αγωγή κατά της Χερντ στην Πολιτεία της Αριζόνα διεκδικώντας το ποσό των 50 εκατ. ευρώ για δυσφήμηση.

Την αφορμή για να κινηθεί νομικά έδωσε ένα άρθρο γνώμης της ηθοποιού στην εφημερίδα «Washington Post», όπου κατέθετε την εμπειρία της ως επιζήσασα ενδοοικογενειακής βίας. Μπορεί να μην κατονόμαζε τον Ντεπ, ωστόσο ο ίδιος θεώρησε ότι τον φωτογράφιζε. Οι ένορκες καταθέσεις γι’ αυτή την υπόθεση βρίσκονται σε εξέλιξη, με βασικό μάρτυρα κατηγορίας τον πρώην σύζυγο μιας επιστήθιας φίλης της Χερντ.

Εκείνος καταμαρτύρησε ότι, όπως η πρώην συμβία του τού είχε εκμυστηρευτεί, η Χερντ διατηρούσε ταυτόχρονη σεξουαλική σχέση με τον ιδρυτή της Tesla και γκουρού της πρωτοπορίας Ελον Μασκ και τη Βρετανίδα μοντέλο Κάρα Ντελεβίν.
TZONI-DEP--F200-075_hennessy-spacexco200119_npmoI
TZONI-DEP--F100-gettyimages-492477465-2048x2048
Βασικός μάρτυρας κατηγορίας είναι ο πρώην σύζυγος μιας φίλης της Χερντ που κατέθεσε πως η Αμπερ διατηρούσε ταυτόχρονη σεξουαλική σχέση με τον ιδρυτή της Tesla Ελον Μασκ (πάνω) και τη Βρετανίδα μοντέλο Κάρα Ντελεβίν (αριστερά) και ότι οι τρεις τους συνευρίσκονταν συχνά στο περίφημο ρετιρέ του Τζόνι Ντεπ στο Λος Αντζελες

Σύμφωνα με την κατάθεση, οι τρεις τους συνευρίσκονταν συχνά πυκνά στο περίφημο ρετιρέ του Τζόνι Ντεπ στο Λος Αντζελες ή τέλος πάντων σε ό,τι είχε μείνει όρθιο από αυτό μετά τους ομηρικούς καβγάδες που είχαν λάβει χώρα. Η Χερντ αρνήθηκε να τοποθετηθεί επί του θέματος, όπως και η Κάρα Ντελεβίν, η οποία ούτως ή άλλως έχει συχνά διατρανώσει τη ρευστή σεξουαλικότητά της. Δεν έκανε όμως το ίδιο και ο Ελον Μασκ.

Ο 48χρονος επιχειρηματίας που στις αρχές Μαΐου έγινε για έβδομη φορά πατέρας από τη σύντροφό του Grimes, χαρακτήρισε τις φήμες για τον τριγωνικό δεσμό του «σαπουνόπερα» και επισήμανε με περίσσια στωικότητα ότι δεν αντιλαμβάνεται τον λόγο για την τόση τοξικότητα ανάμεσα στον Ντεπ και τη Χερντ, η οποία πριν στεγνώσει το μελάνι από το διαζύγιό της, τον Μάιο του 2016, ξεκίνησε το ειδύλλιό της με τον Νοτιοαφρικανό κροίσο. Η σχέση τους τελείωσε άδοξα και κυρίως αναίμακτα - χωρίς μηνύσεις και αγωγές, προσώρας.

Ειδήσεις σήμερα

Ανησυχία για τις «αναζωπυρώσεις» του κορωνοϊού - Σύσκεψη σήμερα στο Μαξίμου

Δικαιολογίες Παππά για την Company της Κύπρου

Σοκ στην παγκόσμια κοινότητα: Αυτοκτόνησε ο 27χρονος εγγονός του Έλβις Πρίσλεϊ!
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης