danikas_dimitris

Πτυελοδοχείο

Δημήτρης Δανίκας

Ετσι ε;  Ο  Εθνάρχης! Ο  Σωτήρας! Ο  Οραματιστής! Ο  ένας  και  μοναδικός. Ο   Κωσταντίνος  Καραμανλής!  Φυσικά. Μεγιστοτεράστιος  ο μακαρίτης.  Μπροστά   στους  νενέκους  και   τους  τοσοδούληδες της   χώρας  της  ατελείωτης και απροσμέτρητης  ντροπής.  Για  να  είμαστε  ειλικρινείς. Ολοι  μα όλοι μαζί,   από τον κυρ Φώτη  και   τον οδοστρωτήρα  τον Βενιζέλο  μέχρι  τον  Αντώνη  και  τον  Στουρνάρα δεν   ζυγίζουν  ούτε όσο  το  μισό  παχύρευστο φρύδι  του Καρά  Αμάν  Αλή!

Ετσι ε; Ο  Εθνάρχης! Ο  Σωτήρας! Ο  Οραματιστής! Ο  ένας  και  μοναδικός. Ο   Κωσταντίνος  Καραμανλής!  Φυσικά. Μεγιστοτεράστιος  ο μακαρίτης.  Μπροστά   στους  νενέκους  και   τους  τοσοδούληδες της   χώρας  της  ατελείωτης και απροσμέτρητης  ντροπής.  Για  να  είμαστε  ειλικρινείς. Ολοι  μα όλοι μαζί,   από τον κυρ Φώτη  και   τον οδοστρωτήρα  τον Βενιζέλο  μέχρι  τον  Αντώνη  και  τον  Στουρνάρα δεν   ζυγίζουν  ούτε όσο  το  μισό  παχύρρευστο φρύδι  του Καρά  Αμάν  Αλή!

Ομως και  επειδή  η Ελλάδα είναι το συνώνυμο της  γομολάστιχας. Ομως  και  επειδή μονίμως και αδιαλείπτως  πορευόμαστε χωρίς κουκούτσι μνήμης. Ομως επειδή ο  Μεσαίωνας  της  σύγχρονης  ιστορίας μας, από  το  1955  ως το  1973 ταυτίστηκε  λίγο  ως πολύ  μ αυτόν, δύο  πραγματάκια  έχω  να  πω. Από τα  γεγονότα και τα  γραπτά ντοκουμέντα. Εχουμε και λέμε  λοιπόν:

Πού σουλατσάριζε ο Εθνάρχης  στην διάρκεια  της  Γερμανικής  Κατοχής;  Αφαντος  ο  Κώστας  Καραμανλής.

Ποιος ο τοπάρχης  της  αμερικανικής  νεοαποικιοκρατίας της  μεταπολεμικής;  Ο  Κώστας  Καραμανλής.
 
Ποιος ο  spokesman  της  Φρειδερίκης της τρομερής;  Ο Κώστας  Καραμανλής.
 
Ποιος ο   σκάουτερ,  ο προπονητής  και  η προεδράρα πάσης  φύσεως  χαφιέδων  και βασανιστών; Ο Κώστας  Καραμανλής.

Ποιος  ο εφευρέτης, ο  εμπνευστής και προστάτης  του  κρατικοδίαιτου καπιταλισμού  και  πάροχος  ατελείωτων   θαλασσοδανείων;  Ο  Κώστας  Καραμανλής.

Ποιος  η  μπουλντόζα που  ξεχαρβάλωσε  την  Αθήνα  και  που  με  τα πανωσηκώματα  των  πολυκατοικιών    την  μεταμόρφωσε  σε πτυελοδοχείο  όλων  των   άλλων   ευρωπαϊκών  πρωτευουσών;  Ο Κώστας  Καραμανλής.

Και  ποιος ο πρώτος  των  πολιτικών   που  αλληλογραφούσε  με την Χούντα  ως τάχα  μου πράξη αντιστασιακή;  Ο  Κώστας  Καραμανλής!

Ενα  έχω  να  πω. Προς  όλους  αυτούς,   και πρώτους  τους  δήθεν   αριστερούς,  που σήμερα   τον  γλείφουν  και  τον  προσκυνούν. Οπως  έλεγε  και  ο  Μανώλης Αναγνωστάκης:  Δεν έφταιγαν  οι  ίδιοι.  Τόσοι   ήτανε!

ΥΓ Α    ξέχασα.  Από   την    ερχόμενη   εβδομάδα  και  κάθε  μέρα   στην  ηλεκτρονική  έκδοση του  «Πρώτου  Θέματος»  αλλά και κάθε Κυριακή  στην  έντυπη μορφή  της  εφημερίδας, θα είμαστε  μαζί

ΣΧΟΛΙΑ (49)

Δεν ξεχνώ

 Μην ξεχνάμε και την περίφημη υπόθεση Μέρτεν όπου φάνηκε ποιος πραγματικά ήταν ο Καραμανλής

Panos Terz

 Όταν τον Μάρτη του περασμένου χρόνου διάβασα για πρώτη φορά ένα άρθρο του Δ. Δανίκα, έπαθα πολιτισμικό σοκ, γιατί αυτός ο τρόπος του γράφειν μου ήταν τελείως άγνωστος. Έκανα φυσικά αντιπαράθεση με μερικά εκτενή σχόλια, στα οποία υπογράμμισα την διαφορά μεταξύ της ειδικής του δημοσιογραφικής προσέγγισης και της νηφάλιας επιστημονικής μεθόδου, ώσπου έχω αντιλειφθεί , ότι πρόκειται για κάτι το λίαν ενδιαφέρον και αξιοπρόσεκτο φαινόμενο με τα εξείς χαρακτηριστικά γνωρίσματα : α ) Με λίγα λόγια και με χαρίεντα τρόπο διεισδύει στον πυρήνα ( punctun quaestionis ) του εκάστοτε προβλήματος που σημαίνει ότι διαθέτει μίαν υπεραναπτυγμένη πνευματική ευστροφία. β )Σχεδόν παίζοντας ( λογοπαίγνιο ) εκπέμπει σοβαρά μηνύματα, τα οποία αναγκάζουν τον αναγνώστη να ασχοληθεί εκτενέστερα με αυτά και με τον αρθρογράφο. γ ) Σκοπίμως υπερβάλλει για να εφιστήσει την προσοχή ακόμη και του πνευματικά ποιό δυσκίνητου αναγνώστη σε σημαντικά πολιτικά ζητήματα. Φαντάζομαι, ότι περιμένει και διαβάζει με ιδιαίτερη ικανοποίηση τα σχόλια των αναγνωστών. δ ) Κατόπιν θυμήθηκα, ότι στην αρχαία Αθήνα έχουν δημιουργήσει όχι μόνον οι μεγάλοι τραγικοί Αισχύλος, Σοφοκλής και Ευριππίδης αλλά και ο Αριστοφάνης και ο Δημόφιλος ( από αυτόν παρέλαβε ο γνωστός Ρωμαίος κωμωδιογράφος Plautus ( "Asinaria" ) το περιβόητο"homo homini lupus" ). ε ) Εν ολίγοις, με χαρίεντα και σκωπτικό τρόπο μπορεί ένας ευφιής δημοσιογράφος να ασχολείται με σπουδαία προβλήματα, χωρίς να κάνει τις συνηθισμένες αναλύσεις. Κανένας άλλος Έλληνας αρθρογράφος δεν κατέχει μία τέτοια ικανότητα. ζ ) Από ό,τι κατάλαβα, ο Δ. κάνει αντιπαράθεση στην αποθέωση του Κ. Καραμανλή, ο οποίος ήταν όντως ένας μεγάλος, ίσως και ο μεγαλύτερος άνερ πολιτικός της μεταπολεμικής Ελλάδας φυσικά πάντα σε σύγκριση με τους άλλους πολιτικούς, αλλά σε ό,τι αφορά το επίθετο Εθνάρχης θα ήταν προτιμότερο να μην είμαστε τόσο χουβαρντάδες. η ) Εδώ και μισό αιώνα ασχολούμαι με την εθνογένεση των ευρωπαϊκών λαών και με τα ονόματα, τα οποία εκφράζουν κάπως την εθνική καταγωγή, αλλά αυτό είναι πολύ σχετικό. Εκτός τούτου ενδιαφέρει η εθνική συνείδηση και όχι η καταγωγή. θ) Συχχαίρω την εφημερίδα που κέρδισε σαν συνεργάτη τον αξιαγάπητο και ευφυέστατο Δανίκα ΜΑΣ ! Δεν θα το μετανοιώσει.

ΕΛΛΗΝ

 ΠΟΛΥ ΕΥΣΤΟΧΟ ΑΡΘΡΟ ΕΤΣΙ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΞΕΧΝΙΟΜΑΣΤΕ,Ο ΜΑΚΑΡΙΤΗΣ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ ΗΤΑΝ ΜΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΙΟ ΜΑΥΡΕΣ ΣΕΛΙΔΕΣ ΤΗΣ ΝΕΩΤΕΡΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ.

George Geroulias

Έτσι μπράβο, γιατί μου γυρίζουν τ' άντερα όταν ακούω να τον αποκαλούν εθνάρχη!

1234

 κ. δανίκα, εμπνέετε και εμπνέευστε ίσως μόνο από τους νοσταλγούς της χούντας.. Έχουν κι αυτοί τέτοιο αβυσσαλέο μίσος προς τον Κωνσταντίνο Καραμανλή όπως κι εσείς, γιατί έκλεισε φυλακή και εγγυήθηκε να παραμείνουν στα κελιά οι πραξικοπηματίες. Όπως λέγεται, τα άκρα συναντώνται.

Εθναρχης=Προδοτης

 Συμφωνιες Ζυριχης και Λονδινου που διχοτομηθηκε η Κυπρος. Υπογραφη Καραμανλη με γραμματεα τον Πετρο Μολυβιατη. Συμφωνια το 1960 με τον γερμανο καγκελαριο Αντεναουερ οτι η Ελλαδα παρατειται των πολεμικων αποζημειωσεων. Πρωτοκολο της Βερνης 1976 Η Ελλαδα δεν εχει δικαιωμα εξορυξεων στο Αιγαιο. Αποβιομηχανοποιηση της Ελλαδος Νομος 1083 του 1980 του Μ.Εβερτ γνωστα ως πανωτοκια Αυτες ειναι μερικες απο τις προδοσιες του Εθναρχη Γενικα στην Ελλαδα για να γινεις Εθναρχης πρεπει να προδιδεις

@ΕΧ

ΠΕΣ ΤΑ ΑΔΕΡΦΕ! Ο "ΕΘΝΑΡΧΗΣ" ΞΕΠΟΥΛΗΣΕ ΕΘΝΙΚΟ ΕΔΑΦΟΣ-ΓΙΑΤΙ Η ΚΥΠΡΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΑΣ-ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΔΥΟ ΦΟΡΕΣ! ΑΛΛΑ ΟΙ ΝΕΟΕΛΛΗΝΕΣ ΤΟΝ ΠΡΟΣΚΥΝΑΝΕ, ΤΩΡΑ ΘΑ ΜΟΥ ΠΕΙΣ ΕΔΩ ΠΡΟΣΚΥΝΑΝΕ ΚΑΘΕ ΒΡΑΔΥ ΤΟΝ ΣΟΥΛΕΙΜΑΝ...

πολκ

οι καπαδοκες ηταν οντως χριστιανοι αλλα γρι ελληνικα δεν μιλαγαν. ηταν μια απο τις πολλες μικρασιατικες φυλες.

ΕΧ

 Ξεχασατε ποιος ειπε την φρασητο 1974 η Κυπρος πεφτει μακρυα...ο Κ.Καραμανλης!!Οταν καποια στιγμη ανοιξει ο φακελος της Κυπρου απο ακρως απορρητος και λαμψει η αληθεια,τοτε να δουμε αν θα τον αναφερουν ως 'εθναρχη" (μαζι με τον αλλον τον "εθναρχη" τον Μακαριο) και αν θα κοβουν τουρτες στο ονομα του οι διαφοροι παρατρεχαμενοι

ανοιγουμε και κανα βιβλιο πριν γραψουμε

 λοιπον εκτος απο ανιστοριες και φωτο με γελακια ας ανοιξει και κανενα βιβλιο ο κυριος να μαθει οτι καραμανληδες ονομαζονταν ολοι οι χριστιανοι ορθοδοξοι της καπαδοκιας κι αυτο γιατι ανηκαν στο μπειλικι του καραμαν Οι ανθρωποι ηταν ελληνες ο πασας τους ηταν τουρκομανος και ονομασε την περιοχη και τους κατοικους καραμανληδες Το ονομα καραμανλης δειχνει τοποθεσια στην ανατολια την εποχη της τουρκοκρατιας δεν δειχνει εθνοτικη καταγωγη! Δημοσιευστε το για την ιστορικη αληθεια αν σας ενδιαφερει

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία