Ιράν: Συγκρούσεις μουσουλμάνων μαχητών με δυνάμεις ασφαλείας, τουλάχιστον 27 οι νεκροί

Ιράν: Συγκρούσεις μουσουλμάνων μαχητών με δυνάμεις ασφαλείας, τουλάχιστον 27 οι νεκροί

Οι συγκρούσεις στη διάρκεια της νύκτας ανάμεσα στην οργάνωση Τζάις αλ-Αντλ και δυνάμεις ασφαλείας σημειώθηκαν στις πόλεις Σαμπαχάρ και Ρασκ

iran_attack
Σουνίτες μουσουλμάνοι μαχητές σκότωσαν τουλάχιστον 11 μέλη των ιρανικών δυνάμεων ασφαλείας και υπέστησαν 16 απώλειες στη διάρκεια επιθέσεων σε επιτελεία των ιρανών Φρουρών της Επανάστασης στη νοτιοανατολική επαρχία Σιστάν-Μπαλουτσιστάν (Βελουχιστάν), μετέδωσαν σήμερα κρατικά μέσα ενημέρωσης.

Οι συγκρούσεις στη διάρκεια της νύκτας ανάμεσα στην οργάνωση Τζάις αλ-Αντλ και δυνάμεις ασφαλείας σημειώθηκαν στις πόλεις Σαμπαχάρ και Ρασκ, μετέδωσε η κρατική τηλεόραση.



«Οι τρομοκράτες απέτυχαν στο στόχο τους να καταλάβουν τα αρχηγεία των Φρουρών στη Σαμπαχάρ και τη Ρασκ», δήλωσε στην κρατική τηλεόραση ο υφυπουργός Εσωτερικών Μαζίντ Μιραχμαντί.

Κλείσιμο
Η κρατική τηλεόραση μετέδωσε ότι άλλα 10 μέλη των δυνάμεων ασφαλείας τραυματίσθηκαν στις μάχες σ' αυτή τη φτωχή περιφέρεια, ο πληθυσμός της οποίας είναι κυρίως σουνιτικός.

Η Τζάις αλ-Αντλ λέει πως επιδιώκει μεγαλύτερα δικαιώματα και καλύτερες συνθήκες ζωής για την εθνοτική μειονότητα των Βελούχων στο Ιράν, χώρα στην οποία κυριαρχούν οι σιίτες. Τα τελευταία χρόνια έχει αναλάβει την ευθύνη για επιθέσεις εναντίον των ιρανικών δυνάμεων ασφαλείας στη Σιστάν-Μπαλουτσιστάν.

Η περιοχή αυτή, η οποία συνορεύει με το Αφγανιστάν και το Πακιστάν, αποτελεί από καιρό το θέατρο συχνών συγκρούσεων ανάμεσα στις ιρανικές δυνάμεις ασφαλείας και μαχητικούς σουνίτες, καθώς και λαθρεμπόρους ναρκωτικών.


Ειδήσεις σήμερα:

Νεκρό το 2χρονο κοριτσάκι που αγνοούνταν στη Σερβία - Το παρέσυραν με ΙΧ και το πέταξαν σε χωματερή

Τα τρία σενάρια για τις έδρες των Σπαρτιατών - Η δίωξη του Αρείου Πάγου και η επικείμενη απόφαση του εκλογοδικείου


«Θανατική ποινή σε όποιον το κάνει αυτό στις γυναίκες» - Τα λόγια του πατέρα της Κυριακής μετά την κηδεία - Βίντεο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης