Brexit: Τα λένε την Τετάρτη Τζόνσον και Φον ντερ Λάιεν για τους εμπορικούς όρους

Brexit: Τα λένε την Τετάρτη Τζόνσον και Φον ντερ Λάιεν για τους εμπορικούς όρους

Στις Βρυξέλλες θα ταξιδέψει ο Βρετανός πρωθυπουργός - Δεν αποκλείεται να συνεχιστούν οι συζητήσεις και το νέο έτος, λέει η Κομισιόν

boris_ursula
Ο πρωθυπουργός της Βρετανίας, Μπόρις Τζόνσον και η πρόεδρος της Κομισιόν, Ουρσούλα φον ντερ Λάιεν θα συναντηθούν την Τετάρτη στις Βρυξέλλες για να προσπαθήσουν να «ξεκλειδώσουν» τις συνομιλίες για τους όρους της εμπορικής συμφωνίας που αφορά στο Brexit, ανακοίνωσε η βρετανική κυβέρνηση.

«Ο πρωθυπουργός θα ταξιδέψει αύριο στις Βρυξέλλες για δείπνο με την Φον ντερ Λάιεν για να συνεχίσει τις συζητήσεις για τη μελλοντική σχέση μεταξύ του Ηνωμένου Βασιλείου και της ΕΕ», δήλωσε εκπρόσωπος της Downing Street.

Στο μεταξύ, η Κομισιόν ξεκαθάρισε την Τρίτη ότι οι συνομιλίες μεταξύ Βρετανίας και Ευρωπαϊκής Ένωσης θα μπορούσαν να συνεχιστούν μετά το τέλος του τρέχοντος έτους, όταν τελειώσει η μεταβατική περίοδος του Brexit.

«Εάν αυτή η συμφωνία δεν έχει τεθεί σε ισχύ την 1η Ιανουαρίου, τότε έχουμε μια κατάσταση χωρίς συμφωνία. Αυτό δεν αποκλείει τη συνέχιση των διαπραγματεύσεων από την πλευρά μας και δεν αποκλείει ότι μπορούμε να συνεχίσουμε με βάση την εντολή που μας έχει δοθεί», δήλωσε εκπρόσωπος της Κομισιόν.

Ειδήσεις σήμερα

Κορωνοϊός - FDA: Το εμβόλιο της Pfizer προσφέρει ισχυρή προστασία από την πρώτη δόση

Μετακίνηση εκτός νομού: Σε ποιες περιπτώσεις επιτρέπεται

Κορωνοϊός – Τραγωδία στην Πέλλα: Συγκλονίζει η κόρη του ζευγαριού που πέθανε λόγω κορωνοϊού
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης