Δεν θα επιτρέπεται στη διάρκεια των εορτών η μετακίνηση από νομό σε νομό, καθώς η σχετική απαγόρευση παρατάθηκε μέχρι την Πέμπτη 7 Ιανουαρίου.
«Μετακίνηση για εξοχικά δεν προβλέπεται. Καλούμε τους συμπολίτες μας να μην επιβαρύνουν ακόμη περισσότερο με υψηλότερη κινητικότητα το επιδημιολογικό φορτίο» επανέλαβε σήμερα στον ΑΝΤ1 ο Στέλιος Πέτσας.
Εντούτοις, όπως πρόσθεσε, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, υπάρχουν μετακινήσεις για τις οποίες θα υπάρξει «κάποια ευελιξία», κυρίως για επανένωση οικογενειών ή επιστροφή φοιτητών.
«Θα υπάρξει κάποια ευελιξία για επανένωση οικογενειών, όπως για παράδειγμα για ανθρώπους οι οποίοι δουλεύουν σε διαφορετικό Νομό, απ’ αυτόν που είναι η οικογένειά τους και θα χρειαστεί να επιστρέψουν, φυσικά, με την προβλεπόμενη διαδικασία, με το Ε1 και το Ε9, ή κάποιοι φοιτητές που έχουν εγκλωβιστεί, πριν τη λήψη των μέτρων του lockdown, στην πόλη που σπούδαζαν και θέλουν να γυρίσουν στην οικογένειά τους» δήλωσε ο κ. Πέτσας.
Με βάση τα ισχύοντα μέτρα απαγορεύονται οι υπερτοπικές μετακινήσεις μεταξύ Περιφερειακών Ενοτήτων, με εξαίρεση:
Παλιά, η ψυχαγωγία ήταν κάτι απλό. Ένα βιβλίο, μία ταινία, μια κούνια στην αυλή, φίλοι στη γειτονιά. Αυτές οι στιγμές μας έκαναν να νιώθουμε μαζί, να φτιάχνουμε εικόνες και μνήμες όλοι μαζί. Στο μέλλον θα δίνει την απάντηση στο ερώτημα «ποιος είμαι».
Στο νησί που το ελληνικό καλοκαίρι συναντά το πολυτελές lifestyle και οι κοσμικές παραλίες συνυπάρχουν με πιο ήσυχες γωνιές, συνεχίστηκε το διάστημα 1 με 3 Ιουλίου το φετινό πρόγραμμα Plastic Free Greece, με τέσσερις δράσεις καθαρισμού που έφεραν το πρόβλημα στην επιφάνεια (και στις σωστές του διαστάσεις).