Συρία: Εννέα νεκροί από τον βομβαρδισμό του Ισραήλ σε βάση στη Χάμα

Συρία: Εννέα νεκροί από τον βομβαρδισμό του Ισραήλ σε βάση στη Χάμα

Σύμφωνα με συριακά μέσα ενημέρωσης τα ισραηλινά αεροσκάφη πέταξαν πάνω από τον Λίβανο - Το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων ανέφερε ακόμη πως ο απολογισμός «θα μπορούσε να γίνει βαρύτερος»

israeli-f16-0
Τουλάχιστον εννέα μαχητές πιστοί στο καθεστώς της Δαμασκού, ανάμεσά τους τέσσερις Σύροι, σκοτώθηκαν χθες Πέμπτη σε αεροπορικές επιδρομές του Ισραήλ στην κεντρική Συρία, σε περιοχή ελεγχόμενη από τον συριακό στρατό και Ιρανούς, σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

«Τουλάχιστον 9 μαχητές σκοτώθηκαν στα πλήγματα, ανάμεσά τους τέσσερις Σύροι», ενώ η εθνικότητα των υπολοίπων πέντε δεν είναι ακόμη γνωστή, ανέφερε η ΜΚΟ, η οποία δεν ήταν επίσης σε θέση να διευκρινίσει αν οι σύροι μαχητές ήταν ενταγμένοι «στις δυνάμεις του καθεστώτος ή στις ιρανικές δυνάμεις».

Το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων ανέφερε ακόμη πως ο απολογισμός «θα μπορούσε να γίνει βαρύτερος», καθώς υπάρχουν επίσης «τραυματίες σε σοβαρή κατάσταση».

Νωρίτερα, κρατικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι η συριακή αεράμυνα αναχαίτισε επίθεση πυραύλων άγνωστης προέλευσης σε μια πόλη στη βορειοδυτική επαρχία Χάμα.



Κλείσιμο
Η κρατική τηλεόραση μετέδωσε ότι οι πύραυλοι έπληξαν τα προάστια της πόλης Μασγιάφ. Το Ισραήλ έχει εντείνει τους τελευταίους δύο μήνες τις επιθέσεις σε ύποπτους ιρανικούς στόχους στο έδαφος της Συρίας.

Το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων ανέφερε επίσης ότι ο ισραηλινός στρατός πραγματοποίησε επιδρομές στην κεντρική Συρία, σκοτώνοντας ανθρώπους σε μια περιοχή που ελέγχεται από τον συριακό στρατό και από Ιρανούς. Δεν ανέφερε αριθμό θυμάτων.

"Οι επιδρομές είχαν στόχο εργοστάσια όπλων και ένα επιστημονικό κέντρο για την κατασκευή πυραύλων εδάφους - εδάφους μικρού βεληνεκούς" στην περιοχή Μασγιάφ στα δυτικά προάστια της επαρχίας Χάμα", δήλωσε ο διευθυντής του Παρατηρητηρίου Ραμί Αμπντέλ Ραχμάν, κάνοντας λόγο για "νεκρούς".

Ερωτηθείσα για την πυραυλική επίθεση, μια εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού αρνήθηκε να σχολιάσει.

Δυτικές πηγές πληροφοριών τονίζουν ότι το Ισραήλ έχει κλιμακώσει τις επιδρομές στη Συρία σε μια περίοδο που η προσοχή του κόσμου βρίσκεται στην πανδημία του κορωνοϊού.

Πολιτοφυλακές που υποστηρίζονται από το Ιράν έχουν εδραιώσει την παρουσία τους κοντά στο Μασγιάφ, όπου διατηρούν βάσεις, στο πλαίσιο μιας αυξανόμενης παρουσίας σε όλη τη ελεγχόμενη από την κυβέρνηση Συρία, σύμφωνα με τις πηγές.

Το Ισραήλ έχει αναγνωρίσει ότι έχει πραγματοποιήσει πολλές επιδρομές στη Συρία από την έναρξη του εμφυλίου πολέμου το 2011, θεωρώντας την παρουσία του Ιράν μια στρατηγική απειλή.

Δεν είναι η πρώτη φορά που η Μεσγιάφ μπαίνει στο στόχαστρο της ισραηλινής Πολεμικής Αεροπορίας. Η Δαμασκός έχει κατηγορήσει επανειλημμένα το Ισραήλ ότι βομβαρδίζει εγκαταστάσεις Ιρανών και θέσεις της σιιτικής οργάνωσης Χεζμπολάχ του Λιβάνου στην περιοχή.

Τον Απρίλιο του 2019 αεροπορικές επιδρομές στην περιοχή είχαν στοιχίσει τη ζωή σε «ιρανούς μαχητές», κατά το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Αφότου ξέσπασε η σύρραξη στη γειτονική Συρία το 2011, το Ισραήλ έχει εξαπολύσει εκατοντάδες αεροπορικές επιδρομές εναντίον των δυνάμεων του καθεστώτος του Μπασάρ αλ Άσαντ και των συμμάχων του, ειδικά του Ιράν και της Χεζμπολάχ του Λιβάνου, ορκισμένων εχθρών του εβραϊκού κράτους. Το Ισραήλ πολύ σπάνια επιβεβαιώνει ότι προχωρά σε αυτές τις επιδρομές, διαμηνύει πάντως συχνά ότι δεν θα επιτρέψει η συριακή επικράτεια να μετατραπεί σε προγεφύρωμα της Τεχεράνης.


Ειδήσεις σήμερα

Κορωνοϊός - ΟΗΕ: Εμβόλιο προσβάσιμο σε όλους

Ισραηλινά αεροσκάφη βομβάρδισαν στρατιωτική βάση στην Χάμα της Συρίας

Συγγραφείς της αμφιλεγόμενης μελέτης για την υδροξυχλωροκίνη ζήτησαν την απόσυρσή της
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης