Premier League: Η Άστον Βίλα στο Conference, σώθηκε η Έβερτον - Υποβιβασμός για τη Λέστερ! - Δείτε τα γκολ

Premier League: Η Άστον Βίλα στο Conference, σώθηκε η Έβερτον - Υποβιβασμός για τη Λέστερ! - Δείτε τα γκολ

Η Άστον Βίλα νίκησε 2-1 την Μπράιτον και πήρε το τελευταίο ευρωπαϊκό εισιτήριο - Η Έβερτον νίκησε με 1-0 την Μπόρνμουθ και σώθηκε στο θρίλερ της παραμονής - Υποβιβασμός για Λιντς, αλλά και τη Λέστερ επτά χρόνια μετά το έπος της κατάκτησης του πρωταθλήματος

Doukoure
Μπορεί στην Premier League να μην είχαμε σασπένς για τον τίτλο, ωστόσο η μάχη τίτλου μας κράτησε στο... κόκκινο μέχρι την τελευταία στιγμή! Η ιστορική Εβερτον για 56 λεπτά υποβιβαζόταν για πρώτη φορά έπειτα από 72 χρόνια, ωστόσο μια βολίδα του Ντουκουρέ λύτρωσε τα «Ζαχαρωτά» και τα κράτησε στα μεγάλα σαλόνια. Η Εβερτον επικράτησε 1-0 της Μπόρνμουθ τερμάτισε στη 17η θέση (+2 από τη Λέστερ) κι έδωσε τη σκυτάλη στους οπαδούς της να στήσουν πάρτι στις εξέδρες και τον αγωνιστικό χώρο του Goodison Park.

Aντίθετα, η Λέστερ έπειτα από εννέα μαγικά χρόνια στην Premier League, όπου πανηγύρισε ένα πρωτάλημα κι ένα κύπελλο επέστρεψε στην Championship. Τι και αν οι «Αλεπούδες» επικράτησαν 2-1 της Γουέστ Χαμ, βρέθηκαν κάτω από την επικίνδυνη ζώνη. Μπαρνς και Φαες πέτυχαν τα γκολ της Λέστερ, ο Φορνάλνς μείωσε για τους Λονδρέζους, με τους τελευταίους να ρίχνουν το βάρος στον τελικό του Conference (07/06) με τη Φιορεντίνα.

Η Λιντς είχε το δυσκολότερο έργο, χρειαζόταν νίκη και σενάρια. Τελικά, τίποτα απ΄όλα δεν ήρθε. Τα «παγώνια» γνώρισαν τη συντριβή με 4-1 εντός έδρας από την Τότεναμ και βρέθηκαν στη 19η θέση. Βέβαια, ούτε οι Λονδρέζοι χάρηκαν με την τεσσάρα, μιας και έμειναν εκτός Ευρώπης. Ο Κέιν άνοιξε το σκορ, ο Πόρο πέτυχε το 2-0, με τον Χάρισον στο 67' να μειώνει σε 2-1. Ο Κέιν στο 69' και ο Λούκας στο 90+5' διαμόρφωσαν το 4-1.

Ματσάρα στο «Σεντ Μέρις», η υποβιβασμένη Σαουθάμπτον υποδέχθηκε τη Λίβερπουλ και το 4-4 άφησε μια γλυκιά γεύση στο τελευταίο της ματς στα μεγάλα σαλόνια. Οι «Αγιοι» υποβιβάστηκαν έπειτα από 11 χρόνια και στόχος ένα νέο ξεκίνημα. Οι Reds προηγήθηκαν με τους Ζότα, Φιρμίνο, ωστόσο η Σαουθάμπτον με σκόρερ τους Πράους, Σουλεμάνα (28', 47') και Άρμστρονγκ πέτυχαν το 4-2. Ο Χάκπο μείωσε σε 4-3 και ο Ζότα διαμόρφωσε το 4-4.

Τερμάτισε τρίτη η Γιουνάιτεντ, πεντάρα η Άρσεναλ
Νίκη με ανατροπή επί της Φούλαμ που την κατέταξε στη τρίτη θέση πανηγύρισε η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (2-1). Εκείνοι που χτύπησαν πρώτοι πάντως ήταν οι Λονδρέζοι, οι οποίοι στο 19΄άνοιξαν το σκορ με τον Τετέ. Έξι λεπτά αργότερα μάλιστα οι φιλοξενούμενοι είχαν την ευκαιρία να διπλασιάσουν τα τέρματά τους με πέναλτι του Μίτροβιτς, όμως ο Ντε Χέα απέκρουσε την εκτέλεση και κράτησε ζωντανή την ομάδα του. Στο 39΄η ισορροπία επανήλθε με τον Σάντσο να βρίσκει δίχτυα για το 1-1, με την Γιουνάιτεντ να ολοκληρώνει την ανατροπή με σκόρερ τον Μπρούνο Φερνάντες στο 55΄.

Ένα αποτέλεσμα που εξασφάλισε την τρίτη θέση για τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, τέσσερις βαθμούς πάνω από την τέταρτη Νιούκαστλ που κόλλησε στο 1-1 με την Τσέλσι στο Λονδίνο. Παρά το προβάδισμα των Magpies με γκολ του Γκόρντον στο 9΄, το αυτογκόλ του Τρίπιερ στο 27΄διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα που περιόρισε Νιούκαστλ και Τσέλσι σε τέταρτη και δωδέκατη θέση αντίστοιχα.

Στα... πάνω στρώματα της βαθμολογίας ξεχώρισε επίσης η εντυπωσιακή παράσταση της Άρσεναλ, η οποία διέλυσε 5-0 τη Γουλβς και ολοκλήρωσε με χαμόγελα μια ιδιαίτερη σεζόν. Τα δυο γκολ του Τσάκα (11΄, 14΄) άνοιξαν το δρόμο της νίκης, με τον Σακά στο 27΄να γράφει το 3-0 με υπέροχο πλασέ. Στο 58΄ο Γκαμπριέλ Ζεσούς ανέβασε ακόμα περισσότερο τον δείκτη του σκορ, με το τελικό 5-0 να υπογράφει ο Κίβιορ που άνοιξε λογαριασμό με τη φανέλα των Gunners.

Κλείσιμο
Την ίδια ώρα η πρωταθλήτρια Μάντσεστερ Σίτι έκλεινε με... παράταιρο τρόπο τη φετινή σεζόν, μιας και ηττήθηκε με 1-0 από τη Μπρέντφορντ, η οποία έγινε η ομαδική ομάδα της Premier League που σφράγισε δυο νίκες επί των Citizens στο φετινό πρωτάθλημα. Το μοναδικό γκολ της αναμέτρησης σημείωσε ο Πίνοκ στο 85΄με τελείωμα από κοντά για να χαρίσει το τρίποντο στους Λονδρέζους που τερμάτισαν στην 8η θέση.

«Τσέκαρε» το ευρωπαϊκό της εισιτήριο η Άστον Βίλα!
Η φοβερή δουλειά του Ουνάι Έμερι, που ανέλαβε τα ηνία της Άστον Βίλα μεσούσης της σεζόν, επιστεγάστηκε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Οι Βίλανς επικράτησαν 2-1 της, αδιάφορης και 6ης, Μπράιτον εντός έδρας και πήραν την 7η θέση της Premier League, αφήνοντας εκτός Ευρώπης την Τότεναμ και... καπαρώνοντας το εισιτήριο για το επόμενο Conference League. Έτσι επέστρεψαν στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις μετά από 13 χρόνια!

Οι γηπεδούχοι μπήκαν δυνατά στο ματς, αφού το κίνητρό τους ήταν τεράστιο, και μπόρεσαν να ανοίξουν το σκορ μόλις στο 8ο λεπτό χάρη στο πλασέ του Λουίζ. Στο 26' πήραν αέρα δύο τερμάτων με τον Γουότκινς να σκοράρει προ κενής εστίας.

Ο Ουντάβ, που στο 20' είχε και ακυρωμένο γκολ, μείωσε για τους Γλάρους στο 38'. Η Άστον Βίλα είχε ευκαιρίες για να «κλειδώσει» το τρίποντο, όμως η ομάδα του Ντε Τσέρμπι δεν έβγαλε περαιτέρω αντίδραση και το 2-1 παρέμεινε ως το τέλος, με το «Βίλα Παρκ» να πανηγυρίζει την ευρωπαϊκή επιστροφή.

«Μοιρασιά» για Κρίσταλ Πάλας και Νότιγχαμ
Οι «σωσμένες» και αδιάφορες βαθμολογικά Κρίσταλ Πάλας και Νότιγχαμ Φόρεστ αλληλοεξουδετερώθηκαν στην έδρα της πρώτης και αποχαιρέτησαν την Premier League με ισοπαλία. Στην 11η θέση τερμάτισαν οι Αετοί, στη 16η οι Ρεντς. Ο Αβονίγι άνοιξε το σκορ για την ομάδα του Κούπερ στο 31ο λεπτό, ωστόσο ο Χιουζ ισοφάρισε για τους γηπεδούχους στο 66'.

Champions League:
Μάντσεστερ Σίτι
Άρσεναλ
Μάντσεσατερ Γιουνάιτεντ
Νιούκαστλ

Europa League:
Λίβερπουλ
Μπράιτον

Conference League:
Άστον Βίλα

Υποβιβάστηκαν στην Championship:
Λέστερ
Λιντς
Σαουθάμπτον

Άνοδος στην Premier League:
Μπέρνλι
Σέφιλντ Γιουνάιτεντ
Λούτον

Αναλυτικά τα αποτελέσματα και οι σκόρερ της 38ης και τελευταίας αγωνιστικής στην Premier League και η τελική βαθμολογία έχουν ως εξής:
Άρσεναλ-Γουλβς 5-0 (11΄, 14΄ Τζάκα, 27΄ Σάκα, 58΄ Ζεσούς, 79΄ Κίβιορ) - Δείτε ΕΔΩ τα γκολ

Άστον Βίλα-Μπράιτον 2-1 (8΄ Ντάγκλας Λουίζ, 26΄ Γουότκινς - 38΄ Ούνταβ) - Δείτε ΕΔΩ τα γκολ

Μπρέντφορντ-Μάντσεστερ Σίτι 1-0 (86΄ Πίνοκ) - Δείτε ΕΔΩ το γκολ

Τσέλσι-Νιούκαστλ 1-1 (27΄ αυτ. Τρίπιερ - 9΄ Γκόρντον) - Δείτε ΕΔΩ τα γκολ

Κρίσταλ Πάλας-Νότιγχαμ Φόρεστ 1-1 (66΄ Χιούζ - 31΄ Αβονίγι) - Δείτε ΕΔΩ τα γκολ

Έβερτον-Μπόρνμουθ 1-0 (57΄ Ντουκουρέ) - Δείτε ΕΔΩ το γκολ

Λιντς-Τότεναμ 1-4 (67΄ Χάρισον - 2΄, 69΄ Κέιν, 47΄ Πόρο, 90΄+5΄ Λούκας Μόουρα) - Δείτε ΕΔΩ τα γκολ

Λέστερ-Γουέστ Χαμ 2-1 (34΄ Μπαρνς, 62΄ Φαέ - 79΄ Φορνάλς) - Δείτε ΕΔΩ τα γκολ

Μάντσεστερ Γ.-Φούλαμ 2-1 (39' Σάντσο, 55΄ Φερνάντες - 19΄ Τετέ) - Δείτε ΕΔΩ τα γκολ

Σαουθάμπτον-Λίβερπουλ 4-4 (19΄ Γουόρντ-Πράουζ, 28΄, 48΄ Σουλεμανά, 65΄ Άρμστρονγκ - 10΄, 73΄ Ζότα, 14΄ Φιρμίνο, 72΄ Χάκπο) - Δείτε ΕΔΩ τα γκολ

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (σε 38 αγώνες)
Μάντσεστερ Σίτι 89 ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΡΙΑ, Champions League
Άρσεναλ 84 Champions League
Μάντσεστερ Γιουν. 75 Champions League
Νιούκαστλ 71 Champions League
--------------------
Λίβερπουλ 67 Europa League
Μπράιτον 62 Europa League
--------------------
Άστον Βίλα 61 Europa Conference League
--------------------
Τότεναμ 60
Μπρέντφορντ 59
Φούλαμ 52
Κρίσταλ Πάλας 45
Τσέλσι 44
Γουλβς 41
Γουέστ Χαμ 40
Μπόρνμουθ 39
Νότιγχαμ Φόρεστ 38
Έβερτον 36
--------------------
Λέστερ 34 Υποβιβάστηκε
Λιντς 31 Υποβιβάστηκε
Σαουθάμπτον 25 Υποβιβάστηκε




Ειδήσεις σήμερα:

Ανάλυση Bloomberg: Ο έλεγχος στα ΜΜΕ δίνει προβάδισμα στον Ερντογάν για νίκη στις εκλογές

Όταν ο παιδόφιλος Τζίμι Σάβιλ πήγε να αποπλανήσει την Αμάντα Χόλντεν σε νεαρή ηλικία

----------------

Εκλογές 2023

Οδηγός εκλογών 2023: Πως ψηφίζω - Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για την ΝΕΑ εκλογική αναμέτρηση
 
Εκλογές 2023: 
Όλες οι ειδήσεις για την ΝΕΑ εκλογική αναμέτρηση, τον προεκλογικό αγώνα των κομμάτων, τις δημοσκοπήσεις, τα αποτελέσματα των εκλογών, τα exit polls.
 
Αποτελέσματα εκλογών 2023: 
Δείτε LIVE μέσω διαδραστικού χάρτη όλα τα αποτελέσματα της επικράτειας
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης