Ιταλία - Αργεντινή 0-3: Υπερπρωταθλήτρια ξανά η Αλμπισελέστε!

Ιταλία - Αργεντινή 0-3: Υπερπρωταθλήτρια ξανά η Αλμπισελέστε!

Η Αργεντινή επικράτησε με 3-0 της Ιταλίας στον τελικό του  Finalissima που διεξήχθη στο Γουέμπλεϊ και κατέκτησε τον άτυπο τίτλο της υπερ πρωταθλήτριας κόσμου  για 2η φορά στην ιστορία της- Λαουτάρο, Ντι Μαρία και Ντιμπαλά τα γκολ - Τελευταίο παιχνίδι για τον αρχηγό της Ιταλίας Τζόρτζιο Κιελίνι

25783138
Αργεντινή και τότε, Αργεντινή και τώρα! Σχεδόν τρεις δεκαετίες μετά το τελευταίο Διηπειρωτικό (29 χρόνια για την ακρίβεια), η Αλμπισελέστε συνέχισε από εκεί που έμεινε, αφού επικράτησε με 3-0 της Ιταλίας στο «Wembley» και στέφθηκε ξανά Υπερπρωταθλήτρια!

Όπως ακριβώς και το 1993, η κάτοχος του Copa America πήρε τον μεγάλο τελικό των δυο ηπείρων που συστήνεται πλέον ως finalissima, πικραίνοντας ακόμα περισσότερο τους Ατζούρι μετά τον αποκλεισμό τους από τα τελικά του Μουντιάλ.

Δεύτερο τρόπαιο με την εθνική για τον Λιονέλ Μέσι, ο οποίος μέσα σε μερικούς μήνες άφησε για πάντα πίσω του την... κατάρα που τον βάραινε με το εθνόσημο.

Ο Μέσι κέρδισε και το βραβείο του MVP.   Έβγαλε την ασίστ στο γκολ του Λαουτάρο αλλά είχε και πολλές κλασσικές ευκαιρίες στο 2ο μέρος αλλά δεν μπόρεσε να κερδίσει τον Ντοναρούμα. 


Κλείσιμο

Αυτό ήταν και το τελευταίο (117ο) παιχνίδι του Τζόρτζιο Κιελίνι με την εθνική Ιταλίας με τον έμπειρο αμυντικό να παίζει στο πρώτο ημίχρονο.  Στο Γουέμπλεϊ βρέθηκε και  ο Γιώργος Καραγκούνης που  είδε το παιχνίδι παρέα με τον Πορτογάλο θρύλο Λουίς Φίγκο και τον Ιρλανδό Ρόμπι Κιν.

Η ομάδα του Λιονέλ Σκαλόνι πέτυχε δύο πανέμορφα γκολ με τους Λαουτάρο Μαρτίνες στο 28' (από ασίστ Μέσι) και Άνχελ Ντι Μαρία στο 45+1' (από ασίστ του Λαουτάρο) στο 1ο μέρος ενώ στο δεύτερο βρήκε απέναντι της τον Ντοναρούμα που κράτησε το σκορ σε λογικά επίπεδα.

FUMfqC-XsAc5EWx


Το 3-0 θα έρθει στο 94ο λεπτό από τον Ντιμπάλα μετά από προσπάθεια του Μέσι.

Ιταλία (Ρομπέρτο Μαντσίνι): Ντοναρούμα, Ντι Λορέντζο, Μπονούτσι, Κιελίνι (46΄Λατσάρι), Έμερσον (77΄Μπαστόνι), Ζορζίνιο, Πεσίνα (62΄Σπινατσόλα), Μπαρέλα, Ρασπαντόρι, Μπερναρντέσκι (46΄Λοκατέλι), Μπελότι (46΄Σκαμάκα)

Αργεντινή (Λιονέλ Σκαλόνι): Μαρτίνες (86΄Άλβαρες), Ταλιαφίκο, Οταμέντι, Μολίνα, Ρομέρο (86΄Πετσέλα), Ροντρίγκεζ, Ντε Πολ (76΄Παλάσιος), Λο Σέλσο, Μέσι, Ντι Μαρία, Λαουτάρο

Πηγή: www.gazzetta.gr 

Ειδήσεις σήμερα:

Τα Amber Alerts έρχονται στο Instagram

Κάσια Γκαλάνιο: Νεκρή βρέθηκε η πρώην πριγκίπισσα του Κατάρ

«Πρεμιέρα» των Πανελλαδικών αύριο για τους υποψηφίους των ΕΠΑΛ
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης