Τζόρτζιο Κιελίνι: Ρίχνει αυλαία κόντρα στην Αργεντινή

Τζόρτζιο Κιελίνι: Ρίχνει αυλαία κόντρα στην Αργεντινή

Ο Τζόρτζιο Κιελίνι θα παίξει για τελευταία φορά με την εθνική Ιταλίας την 1η Ιουνίου στο Γουέμπλεϊ στον τελικό του «Finalissima» απέναντι στην Αργεντινή - «Θα ήθελα να τελειώσω στο Παγκόσμιο Κύπελλο αλλά...», είπε ο σταρ της Γιούβε

24438204__2_
Τίτλοι τέλους βάζει αύριο στην θητεία του στην εθνική Ιταλίας ο Τζόρτζιο Κιελίνι

Ο αρχηγός στα 37 του αποφάσισε να παίξει για τελευταία φορά με την Σκουάντρα Ατζούρα στο Γουέμπλεϊ και στον τελικό του «Finalissima» που είναι η μάχη της πρωταθλήτριας Ευρώπης Ιταλίας με την πρωταθλήτρια Νοτίου Αμερικής, Αργεντινή!

Το παιχνίδι θα αρχίσει στις 21:45 και θα μεταδοθεί από το Novasports Prime. 

Ο Κιελίνι που οδήγησε το καλοκαίρι του 2021 την Ιταλία στην κατάκτηση του Euro κερδίζοντας στον τελικό την Αγγλία στο ίδιο γήπεδο θα παίξει για 117η φορά με την φανέλα της εθνικής ομάδας.

Στο παρελθόν ήταν 2ος με την Ιταλία στο Euro 2012 και με την Ολυμπιακή ομάδα ήταν 3ος στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004 στην Αθήνα. Ο αρχηγός δήλωσε ενθουσιασμένος που θα κλείσει την καριέρα του στην Ιταλία απέναντι στον Λιονέλ Μέσι:« Είναι ένα σύμβολο του ποδοσφαίρου.


Κλείσιμο

Δεν θα πω αν είναι ο καλύτερος όλων των εποχών ή όχι. Θα χαρά μου να παίξω το τελευταίο μου παιχνίδι για την εθνική ομάδα εναντίον του. Ήμουν τυχερός που τον αντιμετώπισα σε αρκετές περιπτώσεις και ευτυχώς πολλές φορές είχαμε πάει καλά».



Για την καριέρα του στην Ιταλία είπε: «Η καριέρα μου ήταν αδιανόητη, ούτε στα καλύτερα όνειρα δεν θα τη σχεδίαζα έτσι. Θα σηκωθούμε ξανά, ακόμα κι αν υπάρξουν δύσκολες στιγμές. Ο προπονητής είναι ο κατάλληλος άνθρωπος για να υπερασπιστεί τον τίτλο των πρωταθλητών Ευρώπης. Ήθελα να τελειώσω την καριέρα μου στο Παγκόσμιο Κύπελλο, αλλά λυπάμαι που δεν περάσαμε».
Δεν ξέχασε να μιλήσει και για τον Φάμπιο Καναβάρο που ήταν ο μέντορας του:«Μεγάλωσα με τον Καναβάρο, ο οποίος για την εποχή μου ήταν ο πιο δυνατός στον κόσμο. Ποτέ δεν προσπάθησα να τον αντιγράψω, αλλά βλέποντάς τον πάντα προσπαθούσα να του κλέψω κάτι, πολλά μικροπράγματα».


Ειδήσεις σήμερα:

«Θα σας κόβω τα κεφάλια ένα ένα» - Η παραληρηματική ανάρτηση του 37χρονου πριν πάει με καραμπίνα στο Σύνταγμα

Στην τελική ευθεία για τις Πανελλαδικές εξετάσεις, πότε μηδενίζεται το γραπτό ενός υποψηφίου

Αλαλούμ στη Βρετανία με ακυρώσεις πτήσεων και ταξιδιών και πολύωρη αναμονή στα αεροδρόμια!

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης