Euro 2020 (1ος όμιλος), Ουαλία-Ελβετία 1-1: Άγιος... Γουόρντ και «μοιρασιά» στη ματσάρα του Μπακού - Δείτε τα γκολ

Euro 2020 (1ος όμιλος), Ουαλία-Ελβετία 1-1: Άγιος... Γουόρντ και «μοιρασιά» στη ματσάρα του Μπακού - Δείτε τα γκολ

Ο Εμπολό ήταν ασταμάτητος, η Ελβετία είδε τον Ντάνι Γουόρντ να βγάζει τα... άπιαστα και τελικά το πλήρωσε, με τον Μουρ να σώζει τον βαθμό για την Ουαλία (1-1) στη ματσάρα του 1ου ομίλου του Euro 2020

Goal
Ποιος είπε ότι το Euro θα ήταν υπόθεση... μισού μηδέν; Μετά την τριάρα επίδειξης δύναμης της Ιταλίας κόντρα στην Τουρκία, Ουαλία και Ελβετία πήραν τη σκυτάλη και διέψευσαν την αίσθηση που υπήρχε πριν από το τουρνουά, σε ένα γεμάτο ματς με πολλές και καθαρές φάσεις, σούπερ ρυθμό, αλλά τελικά χωρίς νικητή (1-1).

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-cc1qai5kjhix-sf)


Αν είναι κάποιος που ικανοποιείται περισσότερο από αυτόν τον βαθμό, όμως, είναι οι Δράκοι, οι οποίοι με τον απίθανο Ντάνι Γουόρντ κάτω από τα δοκάρια και τον κεφαλοσφαιριστή Μουρ σε ρόλο εκτελεστή, δεν άφησαν τον ασταμάτητο Μπρελ Εμπολό και την παρέα του να πάρουν τη νίκη και το σημαντικό προβάδισμα για τη 2η θέση του ομίλου.

«Άκαρπος» Σεφέροβιτς, ιστορικό ημίχρονο χωρίς το γκολ
Μόλις στο 15', ο Γιαν Ζόμερ ήταν αυτός που έβαλε υποψηφιότητα για την κορυφαία επέμβαση του τουρνουά. Με φοβερή εκτίναξη, έδιωξε σε κόρνερ την κεφαλιά-πρώτη προειδοποίηση του Κίφερ Μουρ και κράτησε το 0-0, με τον Ντάνι Γουόρντ να παίρνει τη σκυτάλη και να βγάζει με δυσκολία το υπέροχο τελείωμα με τακουνάκι από τον Σερ στο 22. Ο Χάρις Σεφέροβιτς έχασε όχι μία, ούτε δύο, αλλά τρεις προσωπικές φάσεις, με αποκορύφωμα το τετ-α-τετ μέσα στην περιοχή στο 42', έπειτα από την πάσα του Εμπολό ο οποίος φώναξε (δικαιλογημένα) για τράβηγμα φανέλας και πέναλτι.

Ο MVP Εμπολό άλλαξε τις ισορροπίες
Μετά από 11 τελικές, τις περισσότερες που έχει καταγράψει σε ένα ημίχρονο τελικής φάσης Euro ή Μουντιάλ από το 1966 (!), η Ελβετία όχι μόνο δεν έκοψε ρυθμό, αλλά απείλησε με το καλησπέρα. Ο Εμπολό τα έβαλε με δύο αντιπάλους, τους πέρασε στο σπριντ με τη μπάλα, άντεξε στα κρατήματα και «πυροβόλησε» τον Γουόρντ, ο οποίος, όμως, του είπε εντυπωσιακά «όχι».

Κλείσιμο
Από το κόρνερ που κέρδισε, ωστόσο, ο Εμπολό πήρε «εκδίκηση» και την κεφαλιά νικώντας κατά κράτος τον Ρόμπερτς, για το 1-0 στο 49' και συνέχισε να αναστατώνει όλο το απόγευμα στο Μπακού την άμυνα των Δράκων.

«Τιμωρία» με Μουρ, ανίκητος Γουόρντ
Οι Ελβετοί δεν «έχτισαν» στην ανωτερότητά και τις φάσεις που παρήγαγαν και νομοτελειακά το πλήρωσαν. Σε μια συνεργασία βγαλμένη από την Championship, ο Μόρελ της Λούτον βρήκε με την τέλεια, «γλυκιά» σέντρα το κεφάλι του Μουρ κι ο «killer» της Κάρντιφ αυτή τη φορά δεν μπορούσε να νικηθεί, σκοράροντας το 4ο από τα 7 γκολ του για την Ουαλία με κεφαλιά!

Οι (καθυστερημένες) αλλαγές του Πέτκοβιτς λειτούργησαν (Ζακάρια, Γκαβράνοβιτς αντί Σακίρι, Σεφέροβιτς), με τον Γκαβράνοβιτς, μάλιστα, να σκοράρει στην πρώτη του επαφή στο 84', αλλά να έρχεται από θέση οφσάιντ με συνέπεια το πρώτο VAR call στην ιστορία των Euro.

Το τελικό 1-1 άφησε ανοιχτό «παράθυρο» για 2η και 3η θέση στον όμιλο, ενώ αποτέλεσε και την 4η διαδοχική ισοπαλία των Ελβετών σε τελική φάση Euro, ισοφαρίζοντας το all-time ρεκόρ της Πορτογαλίας από το 2016. Αυτή ήταν, μάλιστα και η παρθενική ισοπαλία για την Ουαλία σε τελική φάση.

Ουαλία (Ρομπ Πέιτζ): Γουόρντ, Μέπαμ, Ρόντον, Ντέιβις, Ρόμπερτς, Άλεν, Μόρελ, Ράμσεϊ (90+3' Αμπάντου), Τζέιμς (75' Μπρουκς), Μουρ, Μπέιλ

Ελβετία (Βλάντιμιρ Πέτκοβιτς): Ζόμερ, Ελβέντι, Ακάντζι, Σερ, Mπαμπού, Τζάκα, Φρόιλερ, Ροντρίγκες, Σακίρι (66' Ζακάρια), Σεφέροβιτς (84' Γκαβράνοβιτς)

Η βαθμολογία του 1ου Ομίλου:
1. Ιταλία 3 (3-0)
2. Ουαλία 1 (1-1)
3. Ελβετία 1 (1-1)
4. Τουρκία 0 (0-3)

Επόμενη αγωνιστική (2η, 16/6):
Τουρκία - Ουαλία (19:00, ANT1)
Ιταλία - Ελβετία (22:00, ΑΝΤ1)



Πηγή:www.gazzetta.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης