Θόδωρος Αμπατζόγλου στο ΘΕΜΑ 104,6: «Η μόδα του δήθεν ανεξάρτητου - ακομμάτιστου είναι λίγο προσβλητική»

Θόδωρος Αμπατζόγλου στο ΘΕΜΑ 104,6: «Η μόδα του δήθεν ανεξάρτητου - ακομμάτιστου είναι λίγο προσβλητική»

«Οι πολίτες έχουν το δικαίωμα να γνωρίζουν την πολιτική και ιδεολογική ταυτότητα καθενός από εμάς που κρινόμαστε» είπε ο υποψήφιος δήμαρχος Αμαρουσίου

ampatzoglou-marousi-ipopsifios
Αιχμές για την τακτική υποψηφίων δημάρχων που, ενώ έχουν τη στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ, εμφανίζονται δημοσίως να την απορρίπτουν, άφησε ο υποψήφιος δήμαρχος Αμαρουσίου, Θόδωρος Αμπατζόγλου, μιλώντας στο ΘΕΜΑ 104,6 και στο κεντρικό μαγκαζίνο με τον Αντώνη Λιάρο.

Με αφορμή το σάλο που προκλήθηκε με την ανακοίνωση της Κουμουνδούρου, με την οποία γνωστοποιούνταν σε ποιους δίνει χρίσματα ο ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Αμπατζόγλου σχολίασε ότι δεν είναι κακό να υπάρχει ιδεολογική και πολιτική ταυτότητα, αλλά είναι λίγο προσβλητικό να εμφανίζονται υποψήφιοι δήθεν ανεξάρτητοι και ακομμάτιστοι. "Το έχουμε και στο Μαρούσι αυτό το θέμα" είπε ο κ. Αμπατζόγλου, αναγνωρίζοντας ότι "είναι άβολο να το κουβεντιάσω, γιατί είναι ζήτημα άλλων συνδυασμών".

Τόνισε, δε, ότι "όλοι έχουμε μία πολιτική και ιδεολογική ταυτότητα, αυτό δεν είναι κακό. Το να μην το λέμε στους πολίτες είναι κακό. Εγώ δεν θέλω να μπλέξω τώρα Κουμουνδούρου - Δούρου - Καραμέρο - Σκουρλέτη κλπ. Είναι δικό τους θέμα και δεν είναι σωστό να το σχολιάσω. Αλλά οι πολίτες έχουν το δικαίωμα να γνωρίζουν την πολιτική και ιδεολογική ταυτότητα καθενός από εμάς που κρινόμαστε.... Όλοι γνωριζόμαστε σε αυτό τον τόπο και αυτή η μόδα του δήθεν ανεξάρτητου - ακομμάτιστου είναι και λίγο προσβλητική προς τους πολίτες. Και είναι γενικό σχόλιο αυτό, όχι μόνο για το Μαρούσι".

Ο κ. Αμπατζόγλου έθεσε ως προτεραιότητα του προγράμματός του για την πόλη του Αμαρουσίου τα πεζοδρόμια, την καθαριότητα, τον φωτισμό, τη στάθμευση και το κυκλοφοριακό, αλλά και μία σειρά από άλλες παρεμβάσεις στην καθημερινότητα του δημότη.

Κλείσιμο


Όσον αφορά στην εξέλιξη της δημοτικής μάχης, εκτίμησε ότι ο συνδυασμός του έχει μεγάλο προβάδισμα και δήλωσε ιδιαίτερα αισιόδοξος, διευκρινίζοντας ότι δεν εφησυχάζει.

Σε πρόσφατο άρθρο του, ο κ. Αμπατζόγλου έθεσε "9 εμβληματικές παρεμβάσεις", που πιστεύει ότι μπορούν "να πάνε το Μαρούσι ψηλά". Το μεγάλο στοίχημα για τα επόμενα χρόνια είναι να αξιοποιήσουμε τη δυναμική που δημιουργήθηκε στο Μαρούσι τα προηγούμενα χρόνια και να σχεδιάσουμε μια σειρά εμβληματικών παρεμβάσεων, που θα το «απογειώσουν» σημειώνει. Οι 9 παρεμβάσεις είναι οι εξής:

1. Ανάπλαση Βόρειας Εισόδου στην πόλη του Αμαρουσίου

Ενοποίηση του Δάσους Συγγρού με το Κέντρο της Πόλης, στη βόρεια είσοδό της, με υπογειοποίηση τμήματος της Λεωφόρου Κηφισίας ( με βάση τη μελέτη του Υπουργείου Υποδομών) και αξιοποίηση του οικοπέδου, ιδιοκτησίας του ΙΓΕ. Δημιουργία υπόγειου χώρου στάθμευσης.

2. Τοποθέτηση πεζογεφυρών στην Λ. Κηφισίας

Για τις ασφαλείς μετακινήσεις στις δύο πλευρές της πόλης, προβλέπουμε την τοποθέτηση τριών πεζογεφυρών. Μια που θα συνδέει το Κέντρο Πόλης (πλατεία Ηρώων) και τα σχολεία με το Δάσος Συγγρού. Κι άλλες δύο στο ύψος του «ΥΓΕΙΑ» και στη συμβολή των οδών Αγίου Κωνσταντίνου και Λ. Κηφισίας.

3. Δημιουργία Πολυχώρου αθλητισμού, πολιτισμού, αναψυχής και πρασίνου στο κτήμα Καρέλλα

Αποδίδουμε το κτήμα Καρέλλα στους πολίτες, μέσω της αξιοποίησής του ως πολυθεματικό χώρο πολιτισμού, αθλητισμού, αναψυχής και πρασίνου. Κατασκευή γηπέδου ποδοσφαίρου, υπαίθριου θεάτρου και πολιτιστικού κέντρου, παιδικών χαρών.

4. Αναβάθμιση του Αθλητικού Κέντρου "Σπύρος Λούης"

Με ανακαίνιση και εμπλουτισμό των υφιστάμενων αθλητικών εγκαταστάσεων και ενοποίηση του αθλητικού χώρου με το Πνευματικό Κέντρο. Δημιουργία υπόγειου χώρου στάθμευσης.

5. «Ανοικτό ΟΑΚΑ»

Δωρεάν ελεύθερη πρόσβαση και χρήση από τα αθλητικά σωματεία της πόλης και τους δημότες του Αμαρουσίου των εγκαταστάσεων του ΟΑΚΑ, που αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της ταυτότητας μας.

6. Ανοικτό Κέντρο Εμπορίου Open Mall στο Κέντρο

Αξιοποιούμε κονδύλια της Ε.Ε. για να εκτελέσουμε παρεμβάσεις στο εμπορικό κέντρο (στέγαστρα στους πεζοδρόμους, σήμανση, φωτισμός και νέος αστικός εξοπλισμός) σε συνδυασμό με δράσεις προώθησης, προβολής, επιχειρηματικής συνεργασίας και ενίσχυσης παράλληλων δραστηριοτήτων.

7. «Ανοιχτά Ρέματα» και δίκτυο «Πράσινων Διαδρομών»

Ολοκληρώνοντας τη διευθέτηση του ρέματος Αμαρουσίου προχωράμε στη δημιουργία μιας πράσινης διαδρομής περιπάτου, μαζί με την κατασκευή των απαραίτητων έργων αντιπλημμυρικής προστασίας.

8. Ενίσχυση των σχολικών υποδομών

Δίνουμε προτεραιότητα στην κατασκευή νέων σχολικών κτιρίων, σε συνεργασία με την ΚΤ.ΥΠ..

9. Ξεκινάμε τις διαδικασίες σύνταξης Τοπικού Χωρικού Σχεδίου (ΤΧΣ).

Το νέο σχέδιο θα υλοποιήσει τη στόχευση της ισόρροπης ανάπτυξης κεντρικών χρήσεων και κατοικίας, θα ενισχύσει τη χωρική συνοχή και θα επιλύσει χρόνια ζητήματα ένταξης περιοχών στο Σχέδιο Πόλης.

Οι 9 εμβληματικές παρεμβάσεις, σε συνδυασμό με τις παρεμβάσεις ανά γειτονιά, υπηρετούν το συνολικό μας σχεδιασμό: Nα αποτελεί το Μαρούσι πόλο ανάπτυξης και εξωστρέφειας. Μια βιώσιμη πόλη, με σύγχρονο και λειτουργικό σχεδιασμό του χώρου και των δραστηριοτήτων της. Μια πόλη ανθρώπινη, που η ποιότητα θα χαρακτηρίζει την καθημερινότητα για τους κατοίκους και τους επισκέπτες.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης