Κυβέρνηση Σκοπίων: Δημιουργούνται προϋποθέσεις να προχωρήσουμε

Κυβέρνηση Σκοπίων: Δημιουργούνται προϋποθέσεις να προχωρήσουμε

«Η έκβαση της διαδικασίας θα εξαρτηθεί από την ετοιμότητα των δύο πλευρών για συμβιβασμό, λαμβάνοντας υπόψη τις διαφορές» αναφέρεται στην κυβερνητική ανακοίνωση

Η κυβέρνηση της ΠΓΔΜ εκτίμησε ότι μετά τη χθεσινοβραδινή συνάντηση του διαμεσολαβητή του ΟΗΕ για το ζήτημα της ονομασίας Μάθιου Νίμιτς με τους διαπραγματευτές της Ελλάδας, Αδαμάντιο Βασιλάκη και της ΠΓΔΜ, Βάσκο Ναουμόφσκι αντίστοιχα, και με βάση τη δέσμη ιδεών που παρουσίασε ο Νίμιτς για την επίλυση του θέματος του ονόματος, δημιουργούνται οι προϋποθέσεις για να προχωρήσει η διαδικασία στο Σκοπιανό
μπροστά και η έκβασή της θα εξαρτηθεί από την ετοιμότητα των δύο πλευρών για συμβιβασμό.

Η τοποθέτηση της κυβέρνησης της ΠΓΔΜ έρχεται σε πλήρη αντίθεση με την άποψη που διατύπωσε ο διαπραγματευτής της χώρας Βάσκο Ναουμόφσκι, ότι η δέσμη ιδεών που παρουσίασε ο Μάθιου Νίμιτς απέχει πολύ από μία αξιοπρεπή λύση στο θέμα του ονόματος και αποκλίνει από το πλαίσιο των διαπραγματεύσεων, όπως αυτό ορίζεται από το Ψήφισμα 817 του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ.

Η κυβέρνηση της ΠΓΔΜ εξέδωσε λίγο πριν από τα μεσάνυχτα μια ανακοίνωση με τίτλο: «Στον ΟΗΕ δημιουργούνται προϋποθέσεις για να προχωρήσει η διαδικασία προς τα μπροστά, η έκβαση θα εξαρτηθεί από την ετοιμότητα των δύο πλευρών για συμβιβασμό». 

Η ανακοίνωση έχει ως εξής:

«Η κυβέρνηση της "Δημοκρατίας της Μακεδονίας" είναι αφοσιωμένη στην επίλυση της διένεξης που έχει (με την) Ελλάδα για το συνταγματικό όνομα της "Δημοκρατίας της Μακεδονίας".

Δημιουργούνται ενεργά προϋποθέσεις για να προχωρήσει η διαδικασία προς τα μπροστά, η έκβαση της οποίας θα εξαρτηθεί από την ετοιμότητα των δύο πλευρών για συμβιβασμό, λαμβάνοντας υπόψη τις διαφορές. Αφήνει καλή εντύπωση η ανανεωμένη επικοινωνία, που δημιουργεί περιθώριο για φιλική προσέγγιση και οικοδόμηση αμοιβαίας εμπιστοσύνης. Μετά από προσεκτική ανάλυση του πλαισίου που παρουσίασε σήμερα ο κ. Νίμιτς στους διαπραγματευτές των δύο χωρών στη Νέα Υόρκη, και με βάση τη σημασία που έχει το ζήτημα για τα κρατικά συμφέροντα, θα συνεχιστεί η διαδικασία για οικοδόμηση μιας όσο το δυνατόν ευρύτερης και χωρίς αποκλεισμούς θέσης εκ μέρους της "Δημοκρατίας της Μακεδονίας"».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΣΧΟΛΙΑ (7)

νηρέας

Α και κάτι ακόμα ........Μπράβο στον δημοσιογράφο Δημ Μαρκόπουλο Χθες είδα λίγο στη τηλ . Καλά η κυρία γιατί θέλει να ξεμπερδεύουμε στα γρήγορα με το πρόβλημα.?!! Τι ζόρι τραβά ?!!! Σαν δεν ντρεπόμαστε λέω εγώ .....

νηρέας

Αυτό σας χρειάζεται !!!! ( Εγκλείειν τινά εν τω κύκλο του Ποπιλίου ) . Ο Γαίος Ποπίλιος Χάραξε έναν κύκλο γύρω από το Αντίοχο και του είπε να απαντήσει ευθέως ,πριν βγη από εκει.

Δήμητρα

Ελπίζω το σχέδιο του Τίτο για σλαβοποίηση ή σλαβοαλβανοποίηση της Μακεδονίας μας να μην περάσει. Δεν καταλαβαίνω από που και ως που πρέπει να κάνουμε εμείς παραχωρήσεις. Σαν να έρχεται ένα "ξένο" εγγόνι σε ένα παππού που έχει λάβει ως κληρονομιά από τους προγόνους του την ιδιοκτησία και την ιστορία κάποιας γης και να του λέει "παππού αυτή η γη δεν σου ανήκει είναι δική μου"

Απλά πράγματα -δύσκολα για ψευτοπροοδευτικούς

Παράδοση του ονόματος Μακεδονία σε Βούλγαρους σημαίνει ότι τους δίνεις το δικαίωμα να κάνουν σύνορα στη Λάρισα.

Το κρίμα στο κράτος των Αθηνών

Τυχόν παράδοση του ονόματος Μακεδονία στους Σκοπιανούς θα έχει αλυσιδωτές αντιδράσεις στην Ελλάδα. Οι Μακεδόνες δε θα δεχθούν ποτέ να γίνουν πολίτες δεύτερας κατηγορίας με απόφαση των Αθηνών και χωρίς μάλιστα να ρωτηθούνε.

Εσυ ανήκεις στο κρατος του βλάκα.

Όποιος σπέρνει διχόνοια είναι βλάκας.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης