Σκοπιανό: «Θολώνει» το ενδεχόμενο άμεσης λύσης μετά το πρώτο ραντεβού Νίμιτς

Σκοπιανό: «Θολώνει» το ενδεχόμενο άμεσης λύσης μετά το πρώτο ραντεβού Νίμιτς

Αν και ο διαμεσολαβητής δήλωσε αισιόδοξος, ο εκπρόσωπος της ΠΓΔΜ έβαλε «φωτιά» κάνοντας λόγο για προτάσεις που «απέχουν από αξιοπρεπή λύση» - Να υποβαθμίσει τις δηλώσεις του επιχείρησε η κυβέρνηση της ΠΓΔΜ

Την Τετάρτη στη Νέα Υόρκη, ο ειδικός μεσολαβητής του ΟΗΕ για το ζήτημα της ονομασίας των Σκοπίων, Μάθιου Νίμιτς, εμφανίστηκε αισιόδοξος για το ότι μπορεί να βρεθεί λύση «που να πληροί τις προϋποθέσεις των Ελλήνων και να ικανοποιεί τον λαό του βόρειου γείτονα». Παρά την αισιοδοξία του κυρίου Νίμιτς, ο Σκοπιανός διαπραγματευτής τινάζει την διαπραγμάτευση στον αέρα.
Ο εκπρόσωπος της γειτονικής χώρας Βάσκο Ναουμόφσκι δήλωσε ότι οι προτάσεις που παρουσίασε ο ειδικός διαμεσολαβητής του ΟΗΕ «απέχουν πολύ από μία αξιοπρεπή λύση». Σύμφωνα με τον ίδιο, το πλαίσιο των διαπραγματεύσεων στηρίζεται στο Ψήφισμα 817 του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, σχετικά με την αναζήτηση λύσης στο θέμα του ονόματος. «Κανένα κράτος δεν έχει το δικαίωμα να επιβάλει νέο όνομα σε άλλη χώρα, ούτε ο ΟΗΕ έχει το δικαίωμα να επιβάλει νέο όνομα σε κράτος μέλος του. Η χώρα μας έχει όνομα, το οποίο είναι "Δημοκρατία της Μακεδονίας", ένα όνομα που αποτελεί τη βάση της ταυτότητάς μας. Επίσης, σήμερα το 2018 κανείς δεν μπορεί να αρνηθεί την ύπαρξη του "μακεδονικού" λαού και της "μακεδονικής" γλώσσας. Από την πλευρά του διαμεσολαβητή (σ.σ. Μάθιου Νίμιτς) παρουσιάστηκαν σήμερα κάποιες ιδέες που πιστεύω ότι αποκλίνουν από αυτό το πλαίσιο και απέχουν πολύ από μια αξιοπρεπή λύση. Ωστόσο θα μεταφέρω τις προτάσεις αυτές στην πολιτειακή και πολιτική ηγεσία της χώρας και αυτή θα είναι που θα λάβει θέση στο θέμα αυτό».

Ωστόσο λίγες ώρες αργότερα η κυβέρνηση των Σκοπίων επιχείρησε να κατεβάσει τους τόνους με ανακοίνωσή της στην οποία εκτιμά ότι με βάση τη δέσμη ιδεών που παρουσίασε ο Νίμιτς για την επίλυση του θέματος του ονόματος, δημιουργούνται οι προϋποθέσεις για να προχωρήσει η διαδικασία στο Σκοπιανό μπροστά και η έκβασή της θα εξαρτηθεί από την ετοιμότητα των δύο πλευρών για συμβιβασμό.

Το ζήτημα της ονομασίας συνεχίζει να προκαλεί ένταση και στο εσωτερικό της Ελλάδας, σε ολόκληρο το πολιτικό και πολιτειακό φάσμα. Στη Βουλή «μαλλιά κουβάρια» έγιναν για την ονομασία των Σκοπίων ο Γιάννης Μανιάτης και ο Νίκος Ξυδάκης, ανταλλάσσοντας βαρύτατες εκφράσεις και προκαλώντας ένταση. Το μεγαλύτερο πρόβλημα, όμως, είναι η «ανομοιομορφία» που έχει διαμορφωθεί εντός του κυβερνητικού συνασπισμού. Αρκετές τοποθετήσεις βουλευτών και στελεχών των ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ αποκαλύπτουν το χάσμα που χωρίζει τα δύο κόμματα, καθώς ο «μικρός» κυβερνητικός εταίρος παραμένει αμετακίνητος ως προς τη χρήση του όρου Μακεδονία, ενώ στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, παρά τις αυστηρές προειδοποιήσεις να μην ρίξουν λάδι στη φωτιά, δεν κρύβουν την δυσαρέσκειά τους με την στάση του Πάνου Καμμένου. Ενδεικτικό είναι ότι ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Βαρεμένος, αλλά και ο υφυπουργός εξωτερικών Γιώργος Αμανατίδης επιβεβαίωναν εμμέσως με τις παρεμβάσεις τους πως η ύπαρξη της λέξης Μακεδονία στην ονομασία είναι δεδομένη. Από την άλλη, ο Δημήτρης Καμμένος, μεταξύ άλλων, είπε ότι «εφόσον θέλουν να μπουν στο ΝΑΤΟ, θα πρέπει να κάνουν αυτοί πίσω και όχι εμείς». «Δεν έχουμε να συζητήσουμε κάτι για την Μακεδονία. Δεν κατανοώ γιατί το συζητάμε. Μη σώσει και λυθεί», πρόσθεσε. Από την πλευρά του ο Μάθιου Νίμιτς χαρακτήρισε «μη ρεαλιστική» μία λύση στο ζήτημα της ονομασίας των Σκοπίων στην οποία δεν θα περιλαμβάνεται ο όρος «Μακεδονία». 

Όλα τα παραπάνω συνθέτουν ένα γρίφο για δυνατούς λύτες. Το επόμενο βήμα είναι η άμεση εμπλοκή των υπουργών Εξωτερικών των δύο χωρών που θα εισέλθουν ενεργά στην διαδικασία, κάτι που όπως είπε και ο Σκοπιανός ΥΠΕΞ «εμπεριέχει ρίσκο, καθώς μέχρι τώρα οι υπουργοί και πρωθυπουργοί εμπλέκονταν όταν διαφαίνονταν ένα βέβαιο αποτέλεσμα» αλλά όπως συμπλήρωσε «αξίζει να το ρισκάρουμε».  Εκτός, όμως, από το Νίκο Κοτζιά αναμένεται να δούμε και σύσσωμα τα κυβερνητικά, αλλά και κομματικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ να προχωρούν σε μία άτυπη καμπάνια υπέρ της εξεύρεσης μίας λύσης. Αυτό προκύπτει από την στήριξη της κυβερνητικής προσπάθειας στην επίλυση της ονομασίας της ΠΓΔΜ που αποφάσισε η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ, που συγκάλεσε ο Αλέξης Τσίπρας. Εκεί παρουσιάστηκε από τον πρωθυπουργό η εικόνα των διαπραγματεύσεων και το πού βρισκόμαστε. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, τέθηκε από όλους πως «είναι εξαιρετικά αναγκαίο να δημιουργηθεί μια ευρύτατη κοινωνική και πολιτική συναίνεση για την επίλυση του ζητήματος, να ηττηθούν οι εθνικιστικές θέσεις και την ίδια στιγμή να κατανοήσουν όλοι ότι έχουν τεράστια ευθύνη να τοποθετηθούν με σαφήνεια, χωρίς να παίζουν κρυφτούλι, διότι πρόκειται για ένα εθνικό ζήτημα που πρέπει να επιλυθεί, καθώς έχει ταλαιπωρήσει τη χώρα για παραπάνω από 25 χρόνια και είναι προς το συμφέρον της χώρας και της ευρύτερης περιοχής να επιλυθεί».

Στην κατεύθυνση της αναγκαιότητας να ενημερωθεί η κοινωνία για το ζήτημα και να δημιουργηθεί μια ευρύτατη κοινωνική και πολιτική συναίνεση για την επίλυση του ζητήματος, ο πρωθυπουργός και πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ είπε ότι το κόμμα πρέπει να παίξει πρωταγωνιστικό ρόλο σε αυτή την προσπάθεια και να αναλάβει πρωτοβουλίες, ενημερώνοντας για την πραγματική διαπραγματευτική διπλωματική ιστορία από το 1992 έως σήμερα. Λέγεται, μάλιστα, ότι ο πρωθυπουργός διαβεβαίωσε τους παρευρισκόμενους ότι αν και ο Καμμένος έχει διαφορετική τοποθέτηση έχει δεσμευτεί να μην αποτελέσει εμπόδιο εφόσον υπάρξει μια ευρύτερη πολιτική συναίνεση. 

Με τούτα και με εκείνα, το σενάριο της άμεσης λύσης όλο και απομακρύνεται. Το ενδεχόμενο να μην μπορέσουν οι δύο χώρες να ξεπεράσουν-τουλάχιστον μέχρι το καλοκαίρι- τις διαφορές τους γίνεται όλο και πιο πιθανό. Η λύση του ονόματος, όμως, είναι επιβεβλημένη για την ένταξη της γειτονικής χώρας στους κόλπους του ΝΑΤΟ, όπως διεμήνυσε ο γενικός γραμματέας του Γενς Στόλτενμπεργκ. Ερωτηθείς εάν η ΠΓΔΜ μπορεί να λάβει πρόσκληση για ένταξη στο ΝΑΤΟ, στη Σύνοδο Κορυφής της Συμμαχίας που θα διεξαχθεί τον Ιούλιο στις Βρυξέλλες, χωρίς την επίλυση του ζητήματος της ονομασίας, απέκλεισε κατηγορηματικά ένα τέτοιο ενδεχόμενο. «Όχι. Η θέση του ΝΑΤΟ παραμένει αμετάβλητη. Όλες οι αποφάσεις στο ΝΑΤΟ λαμβάνονται στη βάση της συναίνεσης μεταξύ των κρατών-μελών του». Αυτός είναι και ο λόγος που πολλές ευρωπαϊκές εφημερίδες, σε δημοσιεύματά τους ισχυρίζονται ότι Έλληνες έχουν το πάνω χέρι στη διένεξη αυτή. Όπως και να έχει, η ελληνική πλευρά πάντως επιμένει στη λογική tit for tat, ήτοι μία κίνηση πρώτα από τα Σκόπια και εν συνεχεία απάντηση από την Αθήνα.

ΣΧΟΛΙΑ (103)

USA(United Slovaks Association)

Εγώ λέω να ονομαστούν Power Rangers.

Midian

Ακόμα και το Νέα Μακεδονία, δεν θα το δεχθούν οι Σκοπιανοί, γιατί μαζί με αυτό θα πρέπει να αλλάξουν και τις αναφορές τους, στο σύνταγμα ως και στη σημαίας τους, στο ότι δεν είναι απόγονοι των αρχαίων μακεδόνων και άρα δεν μπορούν να θεωρούν ότι υπάρχουν πάτρια εδάφη μέσα στην Ελληνική επικράτεια. Οι ίδιοι οι Σκοπιανοί γνωρίζουν, ότι αυτή τη στιγμή δεν θα κάνουν καμία συμφωνία, και ότι ουσιαστικά κερδίζουν χρόνο ώστε να μην ξεκινήσει μια ώρα αρχύτερα ο διαμελισμός των Σκοπιών , με προσάρτηση του Δυτικού τομέα στο Κόσοβο.

Ο μακεδονικός λαός

και η μακεδονική γλώσσα είναι άθλια κατασκευάσματα του αρχιφασίστα Κροάτη Τίτο. Πριν το 1944 δεν αναφέρονταν πουθενά, σε καμιά διεθνή ή περιφερειακή συνθήκη Πρέπει να αφαιρεθούν πάραυτα. ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ 21 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ

Κούλη άκου κάτι και μάθε τι σημαίνει πολιτικός

Ψευδώς διαδίδουν πολιτικάντδες από δω και εκει ότι ταχα 100 χώρες τους έχουν αναγνωρίσει ως Μακεδονία άρα οφείλουμε να το κάνουμε και εμείς. 1ον) Στις περιπτώσεις αυτές το κράτος με το αναγνωρισμένο όνομα Φυρόμ υπέγραφε διμερείς συμβάσεις μονομερώς με την κάθε χώρα, αλλάζοντας το όνομα Φυρόμ σε Ρεπούμπλικα Μακεντόνια. Οι αντισυμβαλλόμενες χώρες δεν είχαν λόγο να αρνηθούν πχ. μια εμπορική συμφωνία επειδή δεν έλυσε η Φυρομ ένα θέμα με της με την Ελλάδα, ούτε θα έπαιρναν έγκριση της Ελλάδας. Συνεπώς, υπάρχει παρανομία της Φυρόμ που δεν ενεργούσε με τον διεθνώς αναγνωρισμένο όνομα, αλλά με όνομα που βλάπτει τα συμφέροντα της Ελλάδας. Αυτό έπρεπε να το λένε ως Ευαγγέλιο οι πολιτικοί και να μην παραπλανούν τον κόσμο ότι τάχα υπάρχει κάποια αναγνώριση του κράτους, άρα πρέπει να το κάνουμε και εμείς. Το όνομα δίνεται στον ΟΗΕ, και όχι σε διμερείς συμβάσεις και χαρτιά χωρίς κύρος. 2ον) Η συμμετοχή της χώρας αυτής στο ΝΑΤΟ προϋποθέτει την επίλυση του ονόματος. Το πρόβλημα είναι δικό τους, δεν είναι δικό μας. Εμείς συμμετέχουμε ήδη στο ΝΑΤΟ και δεν μπορεί να μας εκβιάσει ένα μη μέλος σχετικά με το τι θα δεχτούμε ή όχι.Αυτά και τίποτα άλλο.

josefina 20

Τί λέει η πρωθυπουργάρα μας."Μας ταλανίζει για χρόνια και είναι προς όφελός μας να το λύσουμε!!!!!!!! Αυτός πρωθυπουργός των Ελλήνων δεν είναι! !!?????........Τί άλλο θα ακούσουμε ρε παιδιά! !!!!!!!

Μακεδόνας

Λοιπόν, συμπατριώτες Μακεδόνες, αφού το βλέπουμε ότι το ελλαδίτικο κράτος μας έχει τόσα χρόνια πεταματού (διάλυση παραγωγής, αποβιομηχάνιση, όλοι οι πρόσφυγες/μετανάστες εδώ) ας κάνουμε επιτέλους αυτό που πρέπει: απόσχιση από το ελλαδιστάν, καμία αναγνώριση των χρεών τους (που μας φόρτωσαν), ένωση με τους συντοπίτες Σλαβομακεδόνες, διζωνική-δικοινοτική ομοσπονδία, δύο επίσημες γλώσσες (Ελληνομακεδονική - Σλαβομακεδονική) και δημοψηφίσματα στις περιοχές με Αλβανική πλειοψηφία για απόσχιση ή μη από το κράτος μας. Εμάς δε τους Έλληνες της Μακεδονίας μας συμφέρει πολλαπλά: 1) Αποχωρούμε από ένα κράτος που μας ξεπούλησε, μας ειρωνεύεται, δεν έχει αναδείξει ούτε στο ελάχιστο την Μακεδονική παράδοση (μια επίσκεψη στην Πέλλα, τον σημαντικότερο αρχαιολογικό χώρο της Ελλάδας μετά την Ακρόπολη, θα σας πείσει) και εξαντλεί την αρχαία του παράδοση στην Αθήνα και την Πελοπόννησο. 2) Παίρνουμε τις τύχες μας στα χέρια μας, δεν αναγνωρίζουμε τα χρέη και τα μνημόνια τους, αρχίζουμε και πάλι την παραγωγή μας, τον αγροτικό και βιομηχανικό μας τομέα. 3) Σε διζωνική ομοσπονδία με τους Σλαβομακεδόνες θα έχουμε το πάνω χέρι αφού: Έχουμε την πρωτεύουσα (Θεσσαλονίκη), είμαστε περισσότεροι, έχουμε τις πλούσιες και παραθαλάσσιες περιοχές, έχουμε όλους τους σημαντικούς αρχαιολογικούς χώρους. Επίσης, όσοι πουν ότι αυτά είναι ανθελληνικά κλπ, δεν λέω ότι δεν είμαστε Έλληνες. Φυσικά και είμαστε, να θυμίσω ότι ήδη υπάρχει και άλλο ελληνόφωνο κράτος (Kύπρος) αλλά και παραδείγματα όπως Γερμανία-Αυστρία, Ρωσία-Λευκορωσία, Δανία-Νορβηγία, που ουσιαστικά μιλάνε ίδιες γλώσσες και είναι περίπου ίδιοι λαοί, αλλά για ιστορικούς-πολιτισμικούς λόγους είναι άλλα κράτη.

@Μακεδονας

Καθόλου άσχημη η ιδέα σου φίλε μου! Αξίζει τον κόπο μια συζήτηση! Ποτέ δεν θα ξεχάσω το βρισιμο, Βούλγαροι (δεν υπήρχε το κρατίδιο τότε) τουρκόσποροι και αλλά ωραία που μας έριχναν οι πρωτευουσιάνοι (τρομάρα τους) στις σχολικές εκδρομές. Αυτοί την Ακρόπολη εμείς την Πέλλα

Δον

Εσυ και ο άλλος πιο πάνω μάλλον είστε ο ηλίθιος και ο πανηλίθιος...

Τιτικες

Ψευτομακεδονικα τρολειρος που σεργιανατε στο διαδίκτυο δεν θα σας κάνουμε τη χάρη. Το σοι μου απο Κεφαλλονιά και Πάτρα, προπάππος απο Αθήνα ,ξεκληρίστηκαν για τη Μακεδονία μας. Αν εσείς σκυβετε το κεφάλι ελληνόφωνοι δούλοι και ψηφίσετε προδοτοσκυλα δεν σας φταίει η Ελλάδα, εσείς φταιτε απολεοφαδια των ΣΝΟΦ!

σσ

Αντιπροτείνω μακεδόνα να κανει η Ελλάδα ομοσπονδία με τα Σκόπια που θα λέγεται Ελλάδα. Ελπίζω να σάρεσε. Αν προτιμάς τα σκόπια βέβαια εκεί είναι και σε περιμένουν. Έχουν παρόμοιο πληθυσμό με τη Θεσαλονίκη και σπόνσορα τον κουμπάρο του Καραμανλή Ερντογάν

@14:51. Απόλυτα σωστή άποψε

Συμπατριώτες Μακεδόνες Έλληνες! Κάτι νέο φαίνεται να γεννιέται από τη στάχτη που έχει απομείνει από το ένδοξο παρελθόν τής πανέμορφης Μακεδονίας και των Μακεδόνων Προγόνων μας. Και δεν είμαστε μονάχοι, έτοιμοι είναι και οι Θρακιώτες και οι Θεσσαλοί. Στην Ελασσόνα ακόμα ευγνωμονούν τον πανέξυπνο Στρατηγό και Βασιλέα Φίλιππο, πατέρα τού Αλεξάνδρου, που τους είχε απαλλάξει από τη δουλεία των Λαρισαίων και ήσαν ελεύθεροι και αυτόνομοι χωρίς τον φόβο των γειτόνων τους. Το έχω σκεφτεί και το έχω προτείνει κι εγώ και χιλιάδες άλλοι Μακεδόνες και Μακεδόνισσες τής ξενιτιάς. Θα ψοφήσουν στην πείνα και την δυστυχία οι Απάχηδες των Αθηνών... Είμαστε κάπου 4. 000.000.000 εκατομμύρια και κάνα 600.000 σκορπισμένοι στα πέρατα τού κόσμου. Πιο πολλοί από τους Φινλανδούς, τους Νορβηγούς, τους Σλοβένους, τούς Σλοβάκους, τούς Κροάτες, τα κράτη τής Βαλτικής και, και, και!!! Δουλευτάρηδες τής μακεδονίτικης γης, δραστήριοι και προκομμένοι, με έμπειρους και καταξιωμένους επιχειρηματίες, με τις πλούσιες πεδιάδες μας, τα ψηλά βουνά μας, τα ποτάμια μας και ζεστές μας θάλασσες... Αντέξαμε εκατοντάδες χρόνια στις επιθέσεις των αιμοβόρων βουλγάρων και δε λυγίσαμε ούτε από τις σφαγές τους, ούτε από τα βασανιστήρια τους, ούτε από τις ύπουλες υποσχέσεις τους να εγγραφούμε Βουλγαρόφωνοι για να γλιτώσουμε την ομηρία και την πείνα... Εμπρός Μακεδόνες Έλληνες. Μόνο αυτή τη γλώσσα καταλαβαίνουν οι ανυπόληπτοι πια πολιτικάντηδες όλων των χρωμάτων κι όλων των πατάξεων με τις ύπουλες συναλλαγές του και τις παρωχημένες κι ανεφάρμοστες από την ίδια τη ζωή ιδεολογίες τους. Το Σύνθημά μας: Μακεδονία ξακουστή τού Αλεξάνδρου η χώρα που έδιωξες τούς Βούλγαρους κι ελεύτερη είσαι τώρα. BASTA, με τους Απάχηδες των Αθηνών... (Ο.Ε.)

chrisAK

Ρε Σκοπιανοί, όπως θέλετε πείτε την πατρίδα σας εκτός από Μακεδονία. Αφού υπάρχει Βέτο στο όνομα Μακεδονία. Σας δώσαμε ευκαιρία το προσωρινά, ίσως αν το θέλετε αιωνίως ΠΓΔΜ χωρίς ΝΑΤΟ. Βέτο στο όνομα Μακεδονία. Μήπως πρώτη φορά έγινε συζήτηση ΝΑΤΟ; Κάθε φορά ο πονοκέφαλος δικός σας. Τώρα δλδ βρήκατε, τι καινούργιο; Τι διαφορετικό από πέρυσι- πρίν δύο χρόνια και πριν 20 χρόνια. Αρπάζατε ένα όχι ΝΑΤΟ όχι ΕΕ και κομπολόϊ απτην αρχή. Κάντε καμιά άλλη δουλειά και θα σας καλέσουμε στο ΝΑΤΟ όταν βρείτε άλλο όνομα, τους το είπε ο έτσι του ΝΑΤΟ.

ΟΥΤΕ ΩΣ ΣΚΕΨΗ ΤΟ "ΝΕΑ"

Εμεις χαρακτηριζόμαστε ως ΝΕΟέλληνες και αποτελούμε την συνέχεια των αρχαίων ελλήνων ,της αρχαίας γλώσσας ,ιστορίας,πολιτισμού κλπ Απλά σκεφθείτε τον όρο αυτό στα Σκόπια... Δηλαδή είναι η συνέχεια των αρχαίων μακεδόνων (ως νεοι) κλπ....

νηρέας

Θολωμένοι είμαστε !! Είπαμε δεν θα συμφωνήσουν οι Σκοπιανοι .Μας κοροϊδεύουν οι Βάρβαροι .

Γνώμη

Ξυπνάτε ρε κοιμισμένοι Έλληνες!! Θα αφήσουμε μια κυβέρνηση τού 20% να δώσει τη Μακεδονία χωρίς την συγκατάθεσή μας; Είσαστε καλά;!! Το 1940 δώσανε την Ελλάδα στους Ιταλούς για να επιλυθεί το πρόβλημα στην Ευρώπη και άλλες τέτοιες απύθμενες μ@λακίες;; Όχι! Αφήστε τα κωλοπληκτρολόγια και ας βγούμε στους δρόμους, ρίξτε την κωλοκυβέρνηση των ανίκανων και προδοτών. Εδώ είναι Ελλάδα δεν είναι το μπουρδέλο σπίτι τού καθενός κονομιμένου πολιτικάντη!

nick

Οι Σκοπιανοί δεν είναι διατεθειμένοι να αλλάξουν όνομα. Όλα είναι προσχηματικά για να φανεί η Ελλάδα αδιάλλακτη. Απλά χάνουμε τον χρόνο μας μαζί τους. Άς μείνουν απομονωμένοι από τους διεθνείς οργανισμούς.

@13:42, nick, απορώ και εξοργίζομαι

Αυτά τα προφανή και απλά πράγματα, που κι εσύ εδώ αναφέρεις, δεν τα βλέπουν, δεν τα αντιλαμβάνονται οι δικοί μας πολιτικοί και οι έμπειροι Διπλωμάτες μας στο Υπουργείο Εξωτερικών? Είναι να χάνει κανείς τα ...πασχάλια του, που λένε και οι Πόντιοι. Αλλά ποντιάκος αμανατίδης, ο υπουργίσκος τού τίποτα, βρίσκει και άλλοθι υπέρ των σλαβοβουλγάρων κομιτατζήδων, προετοιμάζοντας το έδαφος τής συναίνεσης και με άλλους ανθέλληνες/προδότες τού ελληνικού κοινοβουλίου. Τέτοια υποτέλεια Συνέλληνα, τέτοια ηττοπάθεια, τέτοια αδιανόητη ...κατανόηση υπέρ των σκοπιανών θέσεων και παράλογων απαιτήσεων, δλδ. να επιμένουν οι δεδηλωμένοι παραχαράκτες τής ιστορίας μας, να τους εκχωρήσουμε/παραδώσουμε πάνω σε μια κόλλα χαρτί -Πρωτόκολλο και διακρατική Συμφωνία το λένε στη διεθνή Διπλωματία!- το πανάρχαιο και ιερό Ελληνικό Όνομα Μακεδονία, με όλα όσα σημαίνει αυτό το γεωγραφικό Τμήμα τής πατρίδας μας Ελλάδας για ολόκληρο τον Ελληνισμό, ώστε πλαστογράφοι άνετα και πανευτυχείς να καρπωθούν δια παντός το Όνομα Μακεδονία και στη συνέχεια την πολυπόθητη είσοδό τους στο ΝΑΤΟ, στην Ευρωπαϊκή Ένωση και παντού... Το αντάλλαγμα τους? Μια ξεγυρισμένη πορδή!! Κι εμείς, ο Κυρίαρχος Ελληνικός Λαός, το σκεφτόμαστε, το συζητάμε, το ψειρίζουμε από δω κι από κει βάζοντας στις συζητήσεις μας, από μερικούς πληρωμένους εγκάθετους ηλίθιους, και κομματικές/πολιτικές/ιδεολογικές σάλτσες/ανοησίες, λες και το Ζήτημα αφορά ένα κάποιο Νομοσχέδιο ή κάτι παρόμοιο. Και να μην ξεχνάμε Συνέλληνες: όλοι μαζί οι σλαβόφωνοι τού κρατικού μορφώματος, αν τους μαζέψει κανείς, δεν κάνουν ούτε μια συνοικία των Αθηνών!! Μας τα παίρνουν ΟΛΑ, χωρίς μια έστω αψιμαχία, μια τουφεκιά, έτσι για την ψυχή των Μακεδονομάχων Προγόνων μας. Ενώ αγαλλιάζονται οι κομιτατζήδες που πριν λίγα χρόνια μας σφάζανε, πυρπολούσαν τα σπίτια μας, βιάζανε τις μάνες και τις κόρες μας και κρεμάγανε όποιον δε δήλωνε Βουλγαρόφωνος σε ψηλό δέντρο, για συμμόρφωση. Δεν μπορώ, Συνέλληνα φίλε, να φανταστώ, όση δύναμη κι αν βάλω, ότι μπορεί να υπάρχει κάπου στον υπαρκτό κόσμο μας, ένα κάποιο συγκροτημένο κράτος να διαπραγματεύεται Συνθήκες με τόση υποτέλεια όσο εμείς οι Νεοέλληνες με τους λαμπρούς Προγόνους, τους Φωτοδότες τής Γνώσης τής Λογικής (βλ. τον Διαφωτιστή τής Οικουμένης, τον Μακεδόνα Αριστοτέλη) προς τον Άνθρωπος/Ον. Σημειώνω εδώ για όλους τους απάτριδες δικούς μας το γεγονός: μόλις προχθές συνέβη άλλο ένα επικίνδυνο επεισόδιο ανάμεσα σε Κροάτες και Σλοβένους. Το μήλον τής έριδος? Μια λουρίδα θάλασσας και για τους Σλοβένους ψαράδες...(Ο.Ε.)

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

tsipras_mitsotakis_arthro

Ο πρωθυπουργός απέφυγε από το βήμα της Βουλής - αν και προκλήθηκε από τη Φώφη Γεννηματά- να επαναλάβει  ότι οι εκλογές θα γίνουν το 2019 αφήνοντας χώρο σε ψιθύρους και σενάρια μεταξύ των βουλευτών- Σε εκλογικό κλίμα η συζήτηση - Σφοδρή αντιπαράθεση για οικονομία και Ρουβίκωνες 

21
kamen

«Πάλι θα με πουν βαρίδι, αλλά πρέπει να δώσουμε μια απάντηση στους πολίτες» είπε ο βουλευτής των ΑΝΕΛ στο ραδιοφωνικό σταθμό ΘΕΜΑ 104,6 για την ερώτηση που κατέθεσε στον Νίκο Τόσκα για την δράση του Ρουβίκωνα

5
Draga

Tο σχέδιο ανάπτυξης για το μέλλον που παρουσιάζεται σήμερα, «έχει βασιστεί στην προσπάθεια που έγινε τα τρία προηγούμενα χρόνια του ΚΕΠΕ, με υπουργό τον κ. Σταθάκη, του Αναπτυξιακού Σχεδιασμού, που στο μεταξύ δημιουργήθηκε από τον κ. Σταθάκη και προχώρησε από τον κ. Παπαδημητρίου για να γίνει μια τελική προσπάθεια από επιτροπή υπό τον κ. Χαρίτση που συνέταξε το τελικό κείμενο»