Μεϊμαράκης σε Παπούλια: «Πρέπει να απομονώσουμε πλήρως τη βία και τις ακραίες φωνές»

Μεϊμαράκης σε Παπούλια: «Πρέπει να απομονώσουμε πλήρως τη βία και τις ακραίες φωνές»

«Μεγάλο όπλο της δημοκρατίας είναι η ψήφος του λαού», είπε στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ο κ. Μεϊμαράκης

Μεϊμαράκης σε Παπούλια: «Πρέπει να απομονώσουμε πλήρως τη βία και τις ακραίες φωνές»

Μια δήλωση με ιδιαίτερο νόημα του Βαγγέλη Μεϊμαράκη κατά τη διάρκεια της συνάντησης του με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας είναι αρκετή για να περιγράψει τις προθέσεις του προέδρου της Βουλής ενάντια στα φαινόμενα βίας αλλά και στη δράση της Χρυσής Αυγής που απασχολούν τις τελευταίες ημέρες την επικαιρότητα.

«Μεμονωμένες περιπτώσεις αναδεικνύονται και αμαυρώνουν και γκριζάρουν συνολικά την εικόνα της Βουλής, ενώ η συντριπτική πλειοψηφία των βουλευτών θεωρώ ότι δημιουργικά συμμετέχει στον διάλογο που γίνεται για την εξεύρεση λύσεων» είπε ο κ. Μεϊμαράκης απευθυνόμενος στον Κάρολο Παπούλια και πρόσθεσε: «Πρέπει να βρούμε μία λύση ώστε να απομονώσουμε πλήρως τη βία και τις ακραίες φωνές, οι οποίες πολλές φορές σ’ αυτές τις έκτακτες συνθήκες που ζούμε βρίσκουν έδαφος. Και γι’ αυτό πιστεύω ότι και οι πολίτες πρέπει, όταν έρθει η ώρα και χρησιμοποιούν το μεγάλο όπλο της Δημοκρατίας που είναι η ψήφος τους, να ψηφίζουν με μια δημιουργική συμμετοχή και με μια ποιότητα και με μια προσπάθεια εξεύρεσης λύσης».
Κλείσιμο



Ο πρόεδρος της Βουλής αναφερόμενος στις εκλογές του 2012 έκανε λόγο για κλίμα έντασης μέσα στο οποίο – όπως είπε- ο πολίτης έδωσε δικαιολογημένα τιμωρητική ψήφο και ψήφο διαμαρτυρίας.
«Πρέπει δυναμικά να εξηγήσουμε ξανά στους πολίτες τις αρετές της Δημοκρατίας: τη δημιουργία, την καλή προσπάθεια προσφοράς στα κοινά, τις υπηρεσίες προς τον πολίτη.  Δεν αρκεί δηλαδή, τα αρνητικά μόνο του φασισμού, του ναζισμού, της πολιτικής βίας.  Αλλά, οφείλουμε όλοι και πρώτα εμείς να δώσουμε και το παράδειγμα, να ξαναδείξουμε ότι οι άγραφοι νόμοι, οι άγραφοι κανόνες, οι ηθικοί κανόνες, η ποιότητα του πολιτικού διαλόγου πρέπει να ξαναμπεί στην πρώτη γραμμή» συμπλήρωσε ο κ. Μεϊμαράκης.

Απευθυνόμενος προς το πρόσωπο του Κάρολου Παπούλια ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης ζήτησε από τον πρόεδρο να είναι πρωταγωνιστής σε αυτή την προσπάθεια:
«Ξέρω ότι ανησυχείτε, ξέρω ότι υπό την άτυπη αιγίδα σας μέχρι στιγμής γίνεται και διεξάγεται ένας ουσιαστικός διάλογος γι’ αυτά τα ζητήματα και πιστεύω ότι η συμβολή σας σ’ αυτόν είναι καθοριστική, κύριε Πρόεδρε, και η ιστορία σας και η διαδρομή σας και ο θεσμικός σας ρόλος...Η γενιά η δικιά σας έχει δώσει μάχες κατά του φασισμού, κατά του ναζισμού, και τα θεωρούμε δεδομένα.  Όμως βλέπουμε ότι τελικά πρέπει να είναι διαρκής αυτή η μάχη και μάλιστα μεταθετικά».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης