Εκλογές 2023: Ο Μητσοτάκης παρουσίασε το ψηφοδέλτιο Επικρατείας της ΝΔ

«Δεν είναι ένα ψηφοδέλτιο σελέμπριτις» είπε ο πρωθυπουργός

nd-15
Τους 15 υποψήφιους στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας της Νέας Δημοκρατίας ενόψει των εκλογών παρουσίασε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Επικεφαλής του ψηφοδελτίου είναι η Ειρήνη Αγαπηδάκη ενώ στη δεύτερη και τρίτη θέση είναι οι Θεόδωρος Σκυλακάκης και Χρήστος Στυλιανίδης. Τέταρτη ανακοινώθηκε η Ιωάννα Λυτρίβη. Πέμπτος ο Γιώργος Σταμάτης, έκτη η Νεφέλη Χατζηιωαννίδου και έβδομη η μαραθωνοδρόμος Μαρία Πολύζου. Στην όγδοη θέση η δικηγόρος Γεωργία Βαχαρίδη και ένατος ο πρύτανης του ΑΠΘ, Νίκος Παπαϊωάννου. Νίκος Κορογιαννάκης από τις Βρυξέλλες  και Μαρία Διαμαντοπούλου στην 10η και 11η θέση. Δωδέκατη η αγρότης από τη Μαγνησία, Άννα Καστάνη και στη 13η θέση ο Σπύρος Καρανικόλας. Στην 14η θέση η Πορφυλλένια Κανελλοπούλου και τελευταίος ο Αντώνης Σγαρδέλης

Δείτε την παρουσίαση του ψηφοδελτίου Επικρατείας της Νέας Δημοκρατίας

Παρουσίαση του ψηφοδελτίου Επικρατείας της Νέας Δημοκρατίας

Εξηγώντας τη συλλογιστική των προσώπων που επιλέχθηκαν ο Κυριάκος Μητσοτάκης είπε ότι «ήθελα να κάνουμε κάτι διαφορετικό, να επιβραβεύσω μέσα από τη συμμετοχή σε αυτό γυναίκες και άνδρες που έχουν διακριθεί από τη δουλειά τους και όχι κατ' ανάγκη πρόσωπα που να κομίζουν υψηλά ποσοστά αναγνωρισιμότητας. Επέλεξα το είναι από το θεαθήναι».

epikrateias-nd
Από αριστερά προς τα δεξιά: Σπύρος Καρανικόλας, Νεφέλη Χατζηιωαννίδου, Ειρήνη Αγαπηδάκη, Γιώργος Σταμάτης, Μαρία Πολύζου, Κυριάκος Μητσοτάκης, Ιωάννα Λυτρίβη, Θεόδωρος Σκυλακάκης, Γεωργία Βαχαρίδου, Νίκος Κορογιαννάκης, Νίκος Παπαϊωάννου, Μαρία Διαμαντοπούλου, Αντώνης Σγαρδέλης, Πορφυλλένια Κανελλοπούλου, Χρήστος Στυλιανίδης
Κλείσιμο


Αφού παρατήρησε ότι «το να εκτεθεί κάποιος στην πολιτική δεν είναι απλή υπόθεση» στη συνέχεια πρόσθεσε ότι με τις επιλογές του ήθελε να δώσει μια ευκαιρία στα άτομα αυτά να μπουν στο κοινοβούλιο, «ευκαιρία που ενδεχομένως να μην την είχαν με τον σταυρό». «Θα κάνουμε τομή σε σχέση με αυτό που συνέβαινε στο παρελθόν. Δεν είναι ένα ψηφοδέλτιο σελεμπριτίς» τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανακοινώντας ότι επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας είναι η Ειρήνη Αγαπηδάκη, η γενική γραμματέας Δημόσιας Υγείας.

Ο Κ. Μητσοτάκης με την επικεφαλής του Επικρατείας Ειρήνη Αγαπηδάκη
Ο Κ. Μητσοτάκης με την επικεφαλής του Επικρατείας Ειρήνη Αγαπηδάκη


Αναφερόμενος στην κυρία Αγαπηδάκη, ο Κυριάκος Μητσοτάκης είπε ότι «συμβολίζει την έμφαση που θέλουμε να δώσουμε στα θέματα υγείας και κομίζει την απόλυτη τεχνοκρατική επάρκεια και την βούληση να κάνει τη διαφορά σε έναν τόσο κρισιμο χώρο».

Από την πλευρά της η Ειρήνη Αγαπηδάκη έκανε λόγο για εξαιρετική τιμή τονίζοντας ότι «φέρνουμε στο προσκήνιο την εργασία ως αξία που είχαμε παραδοσιακά πολύ ψηλά στην κοινωνία μας. Οι άνθρωποι της γενιάς μου ειδικά αυτοί που ξεκινήσαμε από πολύ χαμηλά ξέρουμε πολύ καλά ότι σε αυτή τη χώρα χρωστάμε πολλά. Θα δώσουμε μαζί τον αγώνα σε κάθε γωνιά της πατρίδας με μια δέσμευση σκληρή δουλειά και αποτελεσματικότητα. Θα δώσουμε μάχη για να μην μείνει κανείς πίσω».

«Επειδή είμαστε ένα κόμμα ίσων ευκαιριών και το όραμά μου είναι ότι μπορεί οποιοσδήποτε να προκόψει, η Ειρήνη συμβολίζει και αυτό ότι με επιμονή και σκληρή δουλειά μπορείς να πετυχαίνεις χωρίς να υπάρχει όριο στο όνειρο» έκλεισε την παρουσίαση της κυρίας Αγαπηδάκη ο πρωθυπουργός.

Θεόδωρος Σκυλακάκης

Στη δεύτερη θέση του ψηφοδελτίου Επικρατείας ο Κυρίακος Μητσοτάκης ανακοίνωσε τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών, Θεόδωρο Σκυλακάκη, για τον οποίο είπε ότι «συμβολίζει μια οικονομική πολιτική που συνδύασε ανάπτυξη, μείωση φόρων και δημοσιονομική πειθαρχία».

Μητσοτάκης-Σκυλακάκης
Κυριάκος Μητσοτάκης-Θεόδωρος Σκυλακάκης


«Είναι βαθύτατη η τιμή. Είναι το επίστεγασμα μιας μακράς και κάθε άλλο περί ευθύγραμμής πολιτικής πορείας. Προσπάθησα να υπηρετήσω φιλελεύθερες πολιτικές. Είμαι υπερήφανος γιατί είχα να υπηρετήσω στην πιο παραγωγική κυβέρνηση της τελευταίας 45ετιας. Οι μεταρρυθμίσεις αυτές και αυτή είναι η αλλαγή σε σχέση με άλλες προσπάθειες γίνονται αποδεκτές από την κοινωνία και αυτό είναι το μεγάλο όφελος της 4ετιας για την Ελλάδα» είπε από την πλευρά του ο κ. Σκυλακάκης.

Χρήστος Στυλιανίδης

Στην τρίτη θέση του ψηφοφελτίου Επικρατείας ο κ. Μητσοτάκης ανανοκοίνωσε τον υπουργό Πολιτικής Προστασίας, Χρήστο Στυλιανίδη, ο οποίος είναι και ο πρώτος εκπρόσωπος των Ελλήνων της ομογένειας. «Όταν του ζήτησα να δημιουργήσει το υπουργείο Πολιτικής Προστασίας ήμουν σίγουρος για την επιλογή μου και ξεπέρασε τις προσδοκίες. Προέταξε νέο ήθος στην πολιτική προτάσσοντας το έργο και όχι τα λόγια. Είναι τιμή που τον έχουμε στο ψηφοδέλτιο επικρατείας. Η επόμενη 4ετια θα πρέπει να είναι η 4ετια που θα χτίσουμε ακόμα καλύτερες σχέσεις με την ομογένεια ειδικά σε θέματα παιδείας» είπε για τον κ. Στυλιανίδη ο πρωθυπουργός.

Χρήστος Στυλιανίδης


«Ο Ελληνισμός βρίσκεται σε κρίσιμο σταυροδρόμι και έλαχε ο κλήρος σε όλους μας και η τύχη να έχουμε στο πηδάλιο τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Παίρνεις θάρρος από το ότι ο πρωθυπουργός έχει μια τέτοια εκτίμηση και καταξίωση στο εξωτερικό. Αυτη τη στιγμή προέχει πού θα οδηγηθεί ο τόπος. Ανεξαρτήτως κομματικής προέλευσης πρέπει να δούμε το όφελος του Ελληνισμού. Αυτή τη στιγμή το πρόσθετο όφελος για την Ελλάδα είναι ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Δεν θα μπορούσα να πω όχι στο να συνεχιστεί το μεταρρυθμιστικό έργο και η αναβάθμιση στο εξωτερικό της Ελλάδας» τόνισε από την πλευρά του ο κ. Στυλιανίδης

Ιωάννα Λυτρίβη

Στην τέταρτη θέση στο Επικρατείας της Νέας Δημοκρατίας ανακοινώθηκε η Ιωάννα Λυτρίβη με τον Κυριάκο Μητσοτάκη να τονίζει ότι «έχει δώσει το "είναι" της για την κατάρτιση καθώς η εκπαίδευση δεν αφορά μονο τα σχολεία και τα πανεπιστήμια αλλά και την ανάγκη να υπάρχει δια βίου εκπαίδευση. Έχει να συνεισφέρει πολλά μέσα και από την ακαδημαική πορεία και την εμπειρία στον ΕΟΠΕΠ».

litrivi
Κυριάκος Μητσοτάκης - Ιωάννα Λυτρίβη


«Η πολιτική είναι καθημερινή άσκηση. Έχω σπουδάσει σε μεταπτυχιακό και διδακτορικό επίπεδο πολιτικές επιστήμες με έμφαση στην απασχόληση και είχα την ωραία ευκαιρία να δω τις πολιτικές αυτές στην πράξη, στο πεδίο, στον ΕΟΠΕΠ» είπε στον σύντομο χαιρετισμό της η κυρία Λυτρίβη και συμπλήρωσε: «Είδα ότι η δουλειά στη βάση είναι κρίσιμη γιατί δεν γίνονται όλα από τα επάνω. Στις πολιτικές αυτές που επενδύουν κατά προτεραιότητα και οι Ευρωπαίοι εταίροι μας. Σας ευχαριστώ για την ευκαιρία της συμπόρευσης στα δύσκολα».

Γιώργος Σταμάτης

Πέμπτος για το «γαλάζιο» ψηφοδέλτιο Επικρατίας ανακοινώθηκε ο Γιώργος Σταμάτης, ο ΓΓ Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Αντιμετώπισης της Φτώχειας για τον οποίο ο Κυριάκος Μητσοτάκης σημείωσε ότι «μου άνοιξε τα μάτια για τους ανθρώπους που θεωρούνται αθέατοι» και «έχει ταυτίσει την διαδρομή του με την στήριξη των αδύναμων».

«Και για μένα και για την οικογένειά μου και για τους γονείς μου αποτελεί μεγάλη τιμή. Άνθρωποι που κουράστηκαν και δυσκολεύτηκαν να μας μεγαλώσουν είναι σήμερα υπερήφανοι για τον γιο τους και για την χώρα τους» σημείωσε αρχικά από την πλευρά του ο κ. Σταμάτης και αναφέρθηκε στη ρήση του αμερικανού συγγραφέα Τζορτζ Στάινμπεκ «συνάντησα στη ζωή μου πολλούς ανθρώπους αλλά δεν τους είδα» για να εξηγήσει ότι «έτσι ξεκίνησε και η σχέση μου με τον κ. Μητσοτάκη για να ανακαλύψουμε αυτούς που ήταν αθέατοι».

Γιώργος Σταμάτης
Γιώργος Σταμάτης


«Ήταν τύχη να υπάρχει ένας πρωθυπουργός που μεριμνά γι' αυτούς. Δεν θα πω κάτι άλλο από αυτό που μου είπε ένας φίλος άστεγος στον Πειραιά: "όταν ο άνθρωπος που μίλησε στο Κογκρέσο των ΗΠΑ έρχεται στο λιμάνι του Πειραιά για να μας βοηθήσει τότε και η Ελλάδα και εμείς έχουμε την πραγματική ελπίδα για ένα καλύτερο αύριο"».

Νεφέλη Χατζηιωαννίδου

Την πρώτη εξάδα που θεωρείται εκλόγιμη έκλεισε η Νεφέλη Χατζηιωαννίδου για την οποία ο πρωθυπουργός επισήμανε το έργο που αφορά τη συμμετοχή των γυναικών. «Με μια νέα πλατφόρμα επικοινωνίας ανέδειξε θέματα και η συμμετοχή της επιβραβεύει την συμμετοχή και άλλων στην κοινωνία των πολιτών. Έχεις προτάξει μέσα από την πλατφόρμα σου τόσες και τόσες ιστορίες και χαίρομαι που έχουμε τη δυνατότητα να αξιοποιήσουμε αυτή την προσήλωσή σου για το πώς θα κάνουμε πράξεις τις πολιτικές ισότητας» πρόσθεσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Νεφέλη Χατζηιωαννίδου
Νεφέλη Χατζηιωαννίδου


«Το άγχος μου είναι μεγάλο γιατί απέχω και δεν έχω σχέση με τον χώρο της πολιτικής. Μεγαλώνω δύο παιδιά που θέλω να τα δω σε αυτή τη χώρα. Ευχαριστώ για την εμπιστοσύνη και θα την ανταποδώσω με ουσιαστικό έργο» είπε η κυρία Χατζηιωαννίδου.

Μαρία Πολύζου

Στην έβδομη θέση ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανακοίνωσε «μια σπουδαία γυναίκα αθλήτρια, γυναίκα που δεν δίστασε να μιλήσει για τα προβλήματα υγείας της και τα τραύματά της με θάρρος άνοιξε την ψυχή της για να βοηθήσει άλλους να κάνουν το ίδιο και για μένα αυτή η σύσταση είναι πιο σημαντική από τους πολλούς μαραθωνίους που έχει κερδίσει γιατί είναι νικήτης της ζωής. Είναι η Μαρία Πολύζου».

Πολύζου Μαρία, 54 ετών, πρώην αθλήτρια δρόμων αντοχής & κορυφαία Μαραθωνοδρόμος
Πολύζου Μαρία, 54 ετών, πρώην αθλήτρια δρόμων αντοχής & κορυφαία Μαραθωνοδρόμος


«Σε όλη μου τη ζωή έδινα μεγάλες μάχες. Κάποιες προσωπικές και κάποιες στους αγωνιστικούς χώρους. Οι πιο σκληρες είναι οι μάχες της ζωής. Έφτασα στις προσωπικές μου κορυφές γιατί δεν τα παράτησα ποτέ. Δεν τα παρατάμε ποτέ. Αποδέχθηκα την πρόταση του Κυριάκου Μητσοτάκη με μεγάλη τιμή και ευγνωμοσύνη για την εμπιστοσύνη. Είμαι έτοιμη να δώσω τη μεγαλύτερη μάχη της ζωής μου για να δούμε την Ελλάδα ψηλά και δυνατά, να λάμπει σταθερά, δυνατά και με πρόοδο» είπε εμφανώς συγκινημένη η Μαρία Πολύζου.

Γεωργία Βαχαρίδη

Γυναίκα ανακοινώθηκε και την όγδοη θέση του ψηφοδελτίου Επικρατείας της Νέας Δημοκρατίας. Ο λόγος για την Μαρία Βαχαρίδη για την οποία ο Κυριάκος Μητσοτάκης είπε ότι είναι «μια νέα γυναίκα με ενεργή παρουσία και δράση στην τοπική αυτοδιοίκηση, μια νέα μάχιμη δικηγόρος. Είναι μεγάλη τιμή που συμμετέχεις στο ψηφοδέλτιό μας».

parousiasi-nd-22
Κυριάκος Μητσοτάκης - Γεωργία Βαχαρίδη


«Είχα πει δεν θα συγκινηθώ, δεν τα κατάφερα» ξεκίνησε η κυρία Βαχαρίδη εμφανώς συγκινημένη. Όπως είπε «μεγάλωσα στην Κυψέλη από δύο σπουδαίους γονείς που δεν είναι ανάμεσά μας και έναν αδερφό μου που τόνιζε ποιες λύσεις μπορούμε να βρούμε όλοι μαζί. Και αυτό θέλω να πετύχω, το όλοι μαζί. Μεγάλωσα στην Κυψέλη, ήμουν πάντοτε στη ΔΑΠ, εκλέχθηκα στην ΟΝΝΕΔ, συνέχισα ως διαμερισματική σύμβουλος με τον Κώστα Μπακογιάννη. Δηλώνω ενεργή στην προσπάθεια που κάνουμε με πρωθυπουργό τον Κυριάκο Μητσοτάκη πρώτο και αυτοδύναμο, είμαι με όλους εσάς».

Νίκος Παπαϊωάννου

Ένατος ανακοινώθηκε ο πρύτανης του ΑΠΘ, Νίκος Παπαϊώαννου, για τον οποίο ο κ. Μητσοτάκης είπε ότι «έχει ταυτίσει την πορεία του με τις μεγάλες αλλαγές που θέλουμε να κάνουμε στα πανεπιστήμιά μας. Ένας άνθρωπος που ως πρύτανης του ΑΠΘ δεν διστάσε να συγκρουστεί αλλά και να ρίχνει γέφυρες όπου χρειάστηκε. Συμβολίζει την έμφαση που θέλουμε να δώσουμε την επόμενη 4ετια σε μεγάλα και εξωστρεφή πανεπίστημια».

«Η προσωπική μου αντίληψη για τα κοινά ταυτίζεται με αυτό που αποτελεί εχέγγυο για την υλοποίηση του κυβερνητικού προγράμματος της ΝΔ και την επόμενη 4ετια «το είπα και το έκανα», η ταύτιση λόγων και έργων. Αυτή θα είναι πάντοτε η πυξίδα μου. Τελικά πάντα κρινόμαστε όχι μόνο για τις προθέσεις αλλά και για την αποτελεσματικότητα, κάτι που έχετε αποδείξει περίτρανα τα τελευταία χρόνια» είπε στην αντιφώνησή του ο κ. Παπαϊωάννου.

parousiasi-nd-20
Ο Νίκος Παπαϊωάννου


Όπως είπε «είναι έντονη η συναισθηματική φόρτιση σε μένα και την οικογένειά μου. Εμείς με τα έργα και το παράδειγμά μας θωρακίζουμε τους θεσμούς. Την ώρα αυτή μαζί με τον απολογισμό των έργων μου ως πρύτανης και με τα εργαλεία που εσείς μας δώσατε και με τις νομοθετικές πρωτοβουλίες για την ανώτατη ακαδημαϊκή εκπαίδευση ανακοινώνω την παραίτησή μου από τη θέση του πρύτανη του ΑΠΘ λίγο πριν τελειώσει η θητεία μου άσχετα αν δεν έχω κανέναν νομικό κώλυμα να προχωρήσω».

Νίκος Κορογιαννάκης

Η επόμενη επιλογή που ανακοίνωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης και δεύτερος εκπρόσωπος των Ελλήνων της ομογένειας ήταν ο Νίκος Κορογιαννάκης από τις Βρυξέλλες «ένας παλιός καλός φίλος ο οποίος θα είναι ο δεύτερος υποψήφιος για τους απόδημους».

Ο κ. Κορογιαννάκης από την πλευρά του αναφέρθηκε στην μεταρρύθμιση για την ψήφο των αποδήμων, τη συμμετοχή τους στην πολιτική στην Ελλάδα και «τη δυνατότητα που μας δίνεται να εκπροσωπήσουμε την νέα περιφέρεια που δημιουργήθηκε».

nikos-korogiannakis
O Νίκος Κορογιαννάκης


«Θα με ακούσετε να μιλάω για διαβατήρια και προξενεία, για τα παιδιά μου και τα παιδιά σας για τα οποία το κράτος πληρώνει για να μάθουν ελληνικά και δεν μαθαίνουν. Η μεταρρύθμιση των σχολείων είναι η μεγαλύτερη πρόκληση της επόμενης 4ετιας. Δεν ντράπηκε να πει ο Αλέξης Τσίπρας ότι δεν του αρέσουν οι περιορισμοί που ο ίδιος ψήφισε, δύο φορές τους αρνήθηκε» συμπλήρωσε ο δέκατος υποψήφιος στο Επικρατείας της Νέας Δημοκρατίας

Μαρία Διαμαντοπούλου

Εκπρόσωπος της ομογένειας και η 11η επιλογή για το «γαλάζιο» ψηφοδέλτιο της ΝΔ, η εκπαιδευτικός από το Παρίσι, Μαρία Διαμαντοπούλου.

«Σας ευχαριστώ για την αγάπη και το ενδιαφέρον για την ελληνική διασπορά. Εσείς πιστέψατε στη δύναμη μιας ισχυρής Ελλάδας που υπάρχει στο εξωτερικό παρά τις όποιες δυσκολίες δημιούργησαν οι αριστεροί περιορισμοί. Εσείς είστε που μας κάνατε περήφανους σε όλη την υφήλιο και μέσα από αυτή την εικόνα δίνετε την εικόνα του επαναπατρισμού. Πολλοί Έλληνες θα ήθελαν να επιστρέψουν στη χώρα μας» τόνισε η κυρία Διαμαντοπούλου στον χαιρετισμό της.

maria_diamantopoyloy
Η Μαρία Διαμαντοπούλου


Με αφορμή όσα είπαν οι δύο υποψήφιοι των Αποδήμων ο Κυριάκος Μητσοτάκης σημείωσε ότι «και η Μαρία και ο Νίκος έχουν δίκιο όταν μίλησαν για το γεγονός ότι η συμμετοχή των αποδήμων είναι ένα πρώτο βήμα αλλά είναι δεδομένο ότι πρέπει να κάνουμε πολλά περισσότερα και αποτελεί δέσμευσή μου για την επόμενη 4ετια να γίνει το αυτονόητο, το να μπορείς να ψηφίζεις στον μόνιμο τρόπο διαμονής σου όταν είσαι εγγεγραμμένος στους εκλογικούς καταλόγους της πατρίδας».

Άννα Καστάνη

Στην 12η θέση και έβδομη από τις συνολικά οχτώ γυναίκες υποψήφιες στο Επικρατείας της Νέας Δημοκρατίας ανακοινώθηκε η αγρότης από τη Μαγνησία, Άννα Καστάνη, η οποία, όπως εξήγησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ήταν απούσα από την εκδήλωση «γιατί δεν μπορούσε να αφήσει τα παιδιά της».

12-kastani
Η Άννα Καστάνη


«Συμβολίζει η συμμετοχή της το μεγάλο προσωπικό μου ενδιαφέρον για τον πρωτογενή τομέα και τη συμμμετοχή γενικά των γυναικών στην παραγωγική δραστηριότητα. Μια από τις μεγάλες προκλήσεις των επόμενων ετών θα είναι η μεγαλύτερη συμμετοχή των γυναικών στο εργατικό δυναμικό και αυτό συμβολίζει το γεγονός ότι στο Επικρατείας επιλέξαμε να έχουμε οχτώ γυναίκες και επτά άνδρες» πρόσθεσε ο πρωθυπουργός.

Σπύρος Καρανικόλας

Επόμενος υποψήφιος, στην 13η θέση, ανακοινώθηκε από τον κ. Μητσοτάκη «ένας πολιτικός επιστήμονας που προέρχεται από άλλο εκλογικό χώρο, ο Σπύρος Καρανικόλας που αποδεικνύει ότι είμαστε μια ομάδα ανεξαρτήτως "χρώματος"».

mitsotakis-karanikolas
Κυριάκος Μητσοτάκης - Σπύρος Καρανικόλας


«Η παράταξη της Νέας Δημοκρατίας αποδεικνύει ότι συγκεντρώνει ανθρώπους με κοινό όραμα για την πατρίδα μας. Δεσμεύομαι να δώσω τη μάχη για μια ισχυρή νίκη της ΝΔ στις εκλογές, μια αυτοδύναμη κυβέρνηση με πρωθυπουργό τον Κυριάκο Μητσοτάκη γιατί η πατρίδα βρίσκεται εν μέσω πολλαπλών κρίσεων και οφείλουμε να συνεχίσουμε την πορεία της πατρίδας προς τα εμπρός στον δρόμο της ανάπτυξης και της ευημερίας. Δεν πρέπει να κάνουμε βήματα οπισθοδρόμησης στις δυνάμεις του λαϊκισμού. Η πατρίδα μας πλήρωσε πολύ ακριβά τον λαϊκισμό και τους αδιέξοδους πειραματισμούς κάποιων. Έχουμε ευτυχώς αλλάξει σελίδα» τόνισε από την πλευρά του ο κ. Καρανικόλας.

Πορφυλλένια Κανελλοπούλου

Στην 14η θέση του ψηφοδελτίου Επικρατείας της ΝΔ ανακοινώθηκε η νεαρότερη σε ηλικίας υποψήφια, η Πορφυλλένια Κανελλοπούλου με τον πρωθυπουργό να εξηγεί ότι «ήθελα να έχουμε μια εκπρόσωπο της ΔΑΠ και της ΟΝΝΕΔ αλλά και μια άξια δικηγόρο που αποδείκνύει ότι η συμμετοχή στα κόμματα δεν σημαίνει κομματικό σωλήνα»

porfyllenia-kanelopoulou
H Πορφυλλένια Κανελλοπούλου


«Σας ευχαριστώ για την τεράστια τιμή και την τεράστια ευκαιρία να γίνω μέλος στο όραμά σας και να μάχομαι για τις αξίες της ΟΝΝΕΔ τις οποίες απέκτησε αρχικά υπό τον Παύλο Μαρινάκη και τον Ορφέα Γεωργίου. Προέρχομαι από μια γενιά που βίωσε αλλεπάλληλες κρίσεις και ένιωσε δυσπιστία για το πολιτικό σύστημα. Εσείς βρεθήκατε στο πλευρό αυτής της γενιάς. Στην πολιτική, στους χώρους εργασίας και την κοινωνία δεν χωράνε πλέον εκπτώσειςε σε στερότυπα, κακοποιητικές συμπεριφορές, επαγγελματικές διακρίσεις. Δηλώνω παρούσα ως μάχιμη δικηγόρος που ωφελείται καθημερινά από την ψηφιοποίηση του κράτους, Δηλώνω παρούσα ως νέος άνθρωπος που η γενιά της χρειάζεται καλύτερους μισθούς. Πιστέψατε σε εμάς και εμείς είμαστε δίπλα σας για να οικοδομήσουμε την Ελλάδα που θέλουμε» είπε στην αντιφώνησή της η κυρία Κανελλοπούλου.

Αντώνης Σγαρδέλης

Για την τελευταία και τιμητική θέση του ψηφοδελτίου Επικρατείας της Νέας Δημοκρατίας ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανακοίνωσε τον Αντώνη Σγαρδέλη εξηγώντας ότι «ήθελα με την επιλογή μου να τιμήσω έναν άνθρωπο που δεν χρειάζεται πολλές συστάσεις, υπηρέτησε όλους τους αρχηγούς της ΝΔ και με συνδέει μια προσωπική φιλιά καθώς υπήρξε στενότατος συνεργάτης του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη και αγαπά τη ΝΔ». Θυμήθηκε μάλιστα, «μια φωτογραφία μας από το 1989-1990 στην οποία μου δείχνεις τον κόσμο της ΝΔ». «Δεν μπορούσα να κάνω καλύτερη επιλογή για να σηματοδοτήσω το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον της ΝΔ» κατέληξε για τον κ. Σγαρδέλη ο πρωθυπουργός.

mitsotakis-sgardelis
Κυριάκος Μητσοτάκης-Αντώνης Σγαρδέλης


Από την πλευρά του ο Αντώνης Σγαρδέλης εξομολογήθηκε ότι «συγκινήθηκα όταν μου είπατε ότι θα είμαι στο ψηφοδέλτιο». «Θέλω να πω ότι είμαι ευγνώμων σε όλους τους αρχηγούς που μου έδωσαν την ευκαιρία να συμμετέχω σε όλες τις εκλογές από το 1974 από διάφορες θέσεις ευθύνης» πρόσθεσε και απηύθυνε το κάλεσμα «να πάμε για αυτοδυναμία τώρα, να τελειώνουμε στις 21 Μαΐου, να πιάσουμε το 48% του 1989».

Ειδήσεις σήμερα:

Ισχυρή έκρηξη στο Νέο Ηράκλειο - Καταστράφηκε καφετέρια, ζημιές και σε οχήματα (βίντεο)

Απίστευτο ξύλο και οριστική διακοπή στον αγώνα Ρεάλ-Παρτιζάν για την Ευρωλίγκα - Δείτε βίντεο

Survivor All Star: Αποχώρησε η Εύη, «πόλεμος» για τα μάτια του Βασάλου - Δείτε βίντεο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης