Εκλογές 2023: Ποια είναι η Νεφέλη Χατζηιωαννίδου που βρίσκεται στην έκτη θέση του Επικρατείας τη ΝΔ

Εκλογές 2023: Ποια είναι η Νεφέλη Χατζηιωαννίδου που βρίσκεται στην έκτη θέση του Επικρατείας τη ΝΔ

Η Νεφέλη Χατζηιωαννίδου είναι ιδρύτρια της αστικής μη κερδοσκοπικής εταιρείας, «Υπέροχες Γυναίκες», μιας διαδικτυακής κοινότητας, η οποία αριθμεί πάνω από 35.000 μέλη

Νεφέλη Χατζηιωαννίδου
Στην έκτη εκλόγιμη θέση στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ανακοίνωσε τη Νεφέλη Χατζηιωαννίδου.

Όπως είπε ο πρωθυπουργός το έργο της αφορά τη συμμετοχή των γυναικών. «Με μια νέα πλατφόρμα επικοινωνίας ανέδειξε θέματα και η συμμετοχή της επιβραβεύει την συμμετοχή και άλλων στην κοινωνία των πολιτών. Έχεις προτάξει μέσα από την πλατφόρμα σου τόσες και τόσες ευκαιρίες και χαίρομαι που έχουμε τη δυνατότητα αυτή την προσήλωσή τους για το πώς θα κάνουμε πράξεις τις πολιτικές ισότητας», ανέφερε για την ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Η Νεφέλη Χατζηιωαννίδου, μετά την ανακοίνωση του ονόματός της ανέφερε: «Το άγχος μου είναι μεγάλο γιατί απέχω και δεν έχω σχέση με τον χώρο της πολιτικής. Μεγαλώνω δύο παιδιά που θέλω να τα δω σε αυτή τη χώρα. Ευχαριστώ για την εμπιστοσύνη και θα την ανταποδώσω με ουσιαστικό έργο».

Παρουσίαση του ψηφοδελτίου Επικρατείας της Νέας Δημοκρατίας

Ποια είναι η Μαρία-Νεφέλη Χατζηιωαννίδου

Η Μαρία Νεφέλη Χατζηιωαννίδου είναι ιδρύτρια του μη κερδοσκοπικού́ οργανισμού́, «ΥΠΕΡΟΧΕΣ ΓΥΝΑΙΚΕΣ», που αριθμεί περισσότερα από 200.000 μέλη στις πλατφόρμες του. Είναι Οικονομολόγος και ασχολείται με την Κοινωνική́ Επιχειρηματικότητα τα τελευταία 10 χρόνια. Συν ίδρυσε την πρώτη της κοινωνική́ επιχείρηση "Code it Like a Girl" σε ηλικία 21 ετών, ενώ πλέον συνεργάζεται με οργανισμούς και επιχειρήσεις στην Ελλάδα παρέχοντας συμβουλευτικές υπηρεσίες σε θέματα κοινωνικής υπευθυνότητας, και παράλληλα είναι μέντορας σε διεθνή́ και ελληνικά́ προγράμματα επιχειρηματικότητας, όπως το Ίδρυμα Λαμπράκη, το Prince Trust Foundation, το Women on Top, Women Act Europe, Think Young κ.α. Σπούδασε Οικονομικά, Χρηματοοικονομικά και Διοίκηση στο Πανεπιστήμιο Bocconi. Έχει Μεταπτυχιακό στην Κοινωνική Καινοτομία και Επιχειρηματικότητα και πρόσφατα ολοκλήρωσε το executive course του πανεπιστήμιου Cambridge με τίτλο Shaping the Future: Women Leading Change.

Κλείσιμο
Νεφέλη Χατζηιωαννίδου
Η Νεφέλη Χατζηιωαννίδου είναι ιδρύτρια της αστικής μη κερδοσκοπικής εταιρείας, «Υπέροχες Γυναίκες», μιας διαδικτυακής κοινότητας, η οποία αριθμεί πάνω από 35.000 μέλη

Έχει συμμετάσχει σε διάφορα ευρωπαϊκά προγράμματα και αποστολές του Ευρωκοινοβουλίου, ενώ κατά τη διάρκεια της προσφυγικής κρίσης, ασχολήθηκε ενεργά με την προστασία και την εκπαίδευση προσφυγισσών και μεταναστευτριών στην Ελλάδα, μέσα από συνεργασίες με διεθνείς και εγχώριους φορείς. Οι Υπέροχες Γυναίκες έπαιξαν καθοριστικό ρόλο στην ανάδειξη και εξάπλωση του κινήματος #metoo στην Ελλάδα, μέσα από συνεχή ενημέρωση, προστασία των θυμάτων και τη συνεργασία με φορείς για τη βελτιστοποίηση των υφιστάμενων πολιτικών για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών.

Για τη δράση της, έχει βραβευτεί με το Greek International Women Award στην κατηγορία Κοινωνική Υπευθυνότητα, με το UK Alumni Award στην κατηγορία Social Action, Το EUCLID Network την συμπεριέλαβε στη λίστα με τις TOP 100 Women in Social Enterprises in Europe, ενώ το 2022 έγινε μία από τις δέκα κοινωνικές επιχειρηματίες στην Ευρώπη του προγράμματος Women Act Europe. Είναι 31 χρονών και έχει δυο κόρες.

Οι υποψήφιοι βουλευτές με το ψηφοδέλτιο Επικρατείας της ΝΔ είναι:

1. Ειρήνη Αγαπηδάκη

2. Θεόδωρος Σκυλακάκης

3. Χρήστος Στυλιανίδης

4. Ιωάννα Λυτρίβη

5. Γιώργος Σταμάτης

6. Νεφέλη Χατζηιωαννίδου

7. Μαρία Πολύζου

8. Γεωργία Βαχαρίδη

9. Νίκος Παπαϊωάννου

10. Νίκος Κορογιαννάκης

11. Μαρία Διοΐλη - Διαμαντοπούλου

12. Άννα Καστάνη

13. Σπύρος Καρανικόλας

14. Πορφυλένια Κανελλοπούλου

15. Αντώνης Σγαρδέλης

Ειδήσεις σήμερα:

Αλάσκα: Δυο ελικόπτερα Apache του στρατού των ΗΠΑ συγκρούστηκαν εν πτήσει - Τρεις νεκροί


Ματθίλδη Μαγγίρα για Αλέξη Γεωργούλη: «Δεν τον έχω ικανό για κάτι τέτοιο»


Ανδρουλάκης: «Είμαι ο πιο συνεπής σε σχέση με την κυβερνησιμότητα της χώρας»
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης