Euroleague: Απίστευτο ξύλο και οριστική διακοπή στον αγώνα Ρεάλ-Παρτιζάν - Δείτε βίντεο

Euroleague: Απίστευτο ξύλο και οριστική διακοπή στον αγώνα Ρεάλ-Παρτιζάν - Δείτε βίντεο

Λίγα δευτερόλεπτα πριν το τέλος του αγώνα στη Μαδρίτη, με την Παρτιζάν να προηγείται με 95-80, το αντιαθλητικό χτύπημα του Γιουλ στον Πάντερ προκάλεσε γενική σύρραξη - Αποβλήθηκαν 21 παίκτες - Υπέρ των Σέρβων το ματς που έκαναν το 2-0

Xylo
Η διαφαινόμενη δεύτερη εντός έδρας ήττα της Ρεάλ Μαδρίτης από την απίθανη Παρτιζάν του Ζέλικο Ομπράντοβιτς έφερε πολλά νεύρα στους Ισπανούς με τον Σέρχιο Γιούλ, με μία απαράδεκτη ενεργεια, να ξεκινά έναν καβγά στον οποίο ενεπλάκησαν σχεδόν όλοι οι παίκτες και οι πάγκοι των δύο ομάδων.


Δείτε βίντεο


Με την Παρτιζάν να προηγείται 95-80 και να απομένουν 1 λεπτό και 40 δευτερόλεπτα ο Γιουλ  θεωρητικά παίζοντας άμυνα, χτύπησε εν ψυχρώ τον Πάντερ ο οποίος αμέσως αντέδρασε και όχι απλά του ζήτησε το λόγο, αλλά σήκωσε το χέρι για να τον χτυπήσει...

Αμέσως όμως ενεπλάκησαν κι όλοι οι υπόλοιποι με τον Γιαμπουσέλε να χτυπά τον Πάντερ, τον Ντεκ να ρίχνει με λαβή ελληνορωμαϊκής πάλης τον Έξουμ στο παρκέ και τους υπόλοιπους να ανταλλάσουν μπουνιές και σπρωξίματα.

Μετά από ένα πεντάλεπτο που το παρκέ είχε μετατραπεί σε ρινγκ, ο απολογισμός ήταν ένας σοβαρά τραυματισμένος (ο Έξουμ από την απίθανη λαβή του Ντεκ) αλλά η οριστική διακοπή του αγώνα!

Κλείσιμο
Οι διαιτητές αφότου σταμάτησαν οι μπουνιές, έλεγξαν το βίντεο και βλέποντας ότι εντός αγωνιστικού χώρου είχαν μπει όλοι οι παίκτες και τα προπονητικά επιτελεία των ομάδων (κάτι που σύμφωνα με τους κανονισμούς σημαίνει ότι αποβάλλοντια αυτόματα) αποφάσισαν την οριστική διακοπή του αγώνα και πλέον η τύχη του αλλά και οι τιμωρίες των εμπλεκομένων είναι στα χέρια του αθλητικού δικαστή της Euroleague.

Συνολικά 21 αποβολές, μόνο ένας τη γλίτωσε!

Συνολικά εικοσιένα παίκτες από τη Ρεάλ Μαδρίτης και την Παρτίζαν αποβλήθηκαν από τον Game 2 ανάμεσα στις δύο ομάδες (σύμφωνα με το play by play της EuroLeague), μετά από τα σοβαρά επεισόδια που στιγμάτισαν την αναμέτρηση και έφερε το πρόωρο τέλος της.

Τόσο ο Κέβιν Πάντερ, όσο και ο Σέρχιο Γιουλ χρεώθηκαν από ένα αντιαθλητικό φάουλ, ενώ στη συνέχεια άνοιξαν οι... πύλες της κολάσεως!

Με ντισκαλιφιέ τιμωρήθηκαν, αρχικά οι Γκέρσον Γιαμπουσέλε, Μάριο Χεζόνια, Ντζάναν Μούσα και Γκάμπριελ Ντεκ από τη Ρεάλ και οι Ντάντε Έξουμ, Κέβιν Πάντερ, Τζέιμς Νάναλι και Ματίας Λεσόρ.

Στη συνέχεια και ενώ ο καυγάς αποκτούσε και άλλα άτομα, ουσιαστικά άδειασαν και οι δύο πάγκοι. Και αυτό είχε ως συνέπεια την αποβολή όσων πάτησαν στο παρκέ, ενώ δεν ήταν στις πεντάδες των δύο ομάδων.

Αυτοί είναι:

Ρεάλ Μαδρίτης
Νάιτζελ Γουίλιαμς - Γκος
Άντονι Ράντολφ
Ρούντι Φερνάντεθ
Αλμπέρτο Αμπάλντε
Άνταμ Χάνγκα
Σέρχιο Ροντρίγκεθ

Παρτίζαν
Τρίσταν Βούκσεβιτς
Αλέκσα Αβράμοβιτς
Άλεν Σμάιλαγκιτς
Ιωάννης Παπαπέτρου
Ούρος Τριφούνοβιτς
Ντανίλο Άντζουσιτς
Γιαμ Μάνταρ

Παράλληλα, οι δύο πάγκοι χρεώθηκαν με τεχνικές ποινές, δύο σε αυτόν της Ρεάλ και μία σε εκείνο της Παρτίζαν.

Ο μοναδικός παίκτης που δεν αποβλήθηκε είναι ο Βενσάν Πουαριέ της Ρεάλ!


Ανακοίνωση της EuroLeague: «Καταδικάζουμε τα γεγονότα, εντός 24ωρου η απόφαση»

Την επίσημη θέση για όσα συνέβησαν στο παρκέ του WiZink Center το βράδυ της Πέμπτης (27/04) εξέδωσε η EuroLeague ξημερώματα της επομένης. Στην ανακοίνωση γίνεται λόγος για την αιτία που προκάλεσε τη διακοπή του δεύτερου αγώνα ανάμεσα σε Ρεάλ και Παρτίζαν, ενώ αναφέρονται οι διαδικασίες που ακολουθούν.

Το χαρακτηριστικό κομμάτι αφορά την τελική απόφαση για την υπόθεση, που θα παρθεί εντός 24 ωρών.

Πιο συγκεκριμένα: «Ο δεύτερος αγώνας των play-offs ανάμεσα στη Ρεάλ και την Παρτίζαν διεκόπη ένα λεπτό και 40 δευτερόλεπτα πριν από το τέλος την Πέμπτη, όταν προέκυψε σύρραξη στο παρκέ και το μεγαλύτερο μέρος των δύο πάγκων άδειασε. Όταν εφαρμόστηκαν οι αποβολές για όσους παίκτες συμμετείχαν στο επεισόδιο και όσους αποβλήθηκαν αυτομάτως αφήνοντας τον πάγκο, οι δύο ομάδες δεν είχαν τον απαιτούμενο ελάχιστο αριθμό των δύο αθλητών για να ολοκληρωθεί ο αγώνας. Γι' αυτό και το ματς θεωρείται λήξαν με το σκορ στο 80-95 υπέρ της Παρτίζαν η οποία προηγείται πλέον με 2-0 στη σειρά.

Η EuroLeague Basketball παρέπεμψε τα αναφερόμενα γεγονότα στον Ανεξάρτητο Πειθαρχικό Δικαστή της, που θα εκδώσει απόφαση για τα επεισόδια που συνέβησαν εντός του γηπέδου σύμφωνα με την καθιερωμένη διαδικασία, εντός των επόμενων 24 ωρών.

Η Euroleague καταδικάζει έντονα τα γεγονότα που συνέβησαν στο τέλος του αγώνα. Τέτοιες ενέργειες δεν αντιπροσωπεύουν τις αξίες σεβασμού που προωθούν η λίγκα, οι σύλλογοί της και το ίδιο το άθλημα».

Partizan wins again in Madrid! | Playoffs Game 2, Highlights | Turkish Airlines EuroLeague


Ο αγώνας

Σε ένα σκηνικό που θύμιζε αρκετά τον πρώτο μεταξύ τους αγώνα, η Παρτίζαν μπήκε στο παρκέ με διάθεση και έφτασε στο 0-7 μετά από δύο λεπτά από τους Πάντερ και Λεσόρ. Η Ρεάλ αδυνατούσε να βρει ισορροπίες με την απουσία του Ταβάρες στη ρακέτα με αποτέλεσμα να μην βρίσκει σκορ μέχρι και το 3', όταν ο Γκος ευστόχησε σε τρίποντο μετά το 0-9 από τον Παπαπέτρου σε αιφνιδιασμό. Οι φιλοξενούμενοι έχοντας και τον έλεγχο των ριμπάουντ διατηρούσαν στα ίδια επίπεδα τη διαφορά τους με τον Έξουμ να κάνει το double-score στο 9-18. Ο Πουαριέ έδωσε οντότητα και οι Χεζόνια και Ρούντι λύσεις για να παραμείνει κοντά η ομάδα, όμως οι «ασπρόμαυροι» έδιναν τη δική τους νότα (21-31).

Με τους δύο παίκτες που είχαν τη μεγαλύτερη επιρροή στην πρώτη περίοδο για τους γηπεδούχους (Ρούντι με και Χεζόνια) η Ρεάλ έτρεξε σερί 7-0 φτάνοντας στο 28-31, την ώρα που η προσπάθεια της Παρτίζαν εστίαζε κυρίως στο τρίποντο χωρίς την ίδια επιτυχία. Η είσοδος του Σμάιλαγκιτς έδωσε διαφορετική ενέργεια στο σύνολο του Ομπράντοβιτς και εκτόξευσε την απόδοσή του με 7 πόντους σε εκείνο το διάστημα (30-40). Πάντερ και Νάναλι έφεραν για πρώτη φορά το +15 στον πίνακα με τους Μούσα και Πουριέ να μειώνουν προς στιγμήν (36-47).

Στο αρχικό μέρος, η Ρεάλ είχε 10-22 δίποντα, 4/11 τρίποντα και 16 ριμπάουντ με 4 ασίστ και 8 λάθη. Για την Παρτίζαν, η στατιστική έγραψε 11/17 δίποντα (!), 5/14 τρίποντα, 14/16 βολές, 19 ριμπάουντ, 6 ασίστ, 5 κλεψίματα και 6 λάθη.

Με την επιστροφή από την ανάπαυλα και με το αίσθημα της... επιβίωσης να έρχεται σιγά σιγά στο μυαλό, Πουαριέ και Μούσα υπέγραψαν ένα σημείο που η Ρεάλ πλησίασε στους 10 πόντους (43-53). Ο Γάλλος των γηπεδούχων, μάλιστα, στο 23ο λεπτό έκανε το 45-53, δίνοντας και σημαντικές πινελιές στην άμυνα που επέτρεψε στους παίκτες του Ματέο να φέρουν το ματς στο 48-53 με τον Φερνάντεθ. Ο Νάναλι «μίλησε» σε εκείνο το σημείο και έδωσε ανάσα στην μπλοκαρισμένη Παρτίζαν με τρίποντο και φάουλ (48-57) ενώ ακόμη και αν οι γηπεδούχοι είδαν τη διαφορά στο -5 (52-57) με τον Μούσα, η αντίδραση ήταν άμεση. Ο Ντεκ που δεν είχε μπει στο κλίμα του παιχνιδιού θα κατέβαζε και πάλι από τους 10 με τον Ρούντι να συνεχίζει το έργο του από το τόξο (4/5 τρίποντα).

Παρόλα αυτά, Λεντέι και Αβράμοβιτς όρισαν την αφετηρία του τέταρτου δεκαλέπτου στο 62-75 που μετατράπηκε σε +17 (62-79) από το σουτ του Πάντερ βάζοντας για τα καλά την Ρεάλ σε... μονόδρομο. Το τρίποντο του Λεντέι έφερε τη διαφορά στη μεγαλύτερη τιμή της με το 69-87 και ενώ η προσπάθεια των Μαδριλένων δεν είχε αντίκρισμα. Ακόμη και αν έφτασαν στους 12 (78-90) 3'45'' πριν το τέλος, τα αποθέματα ενέργειας δεν ήταν αρκετά για τη «βασίλισσα».

Τα δεκάλεπτα: 21-31, 37-51, 62-75, 80-95

Ρεάλ Μαδρίτης - Παρτίζαν 0-1
Game 1: Ρεάλ Μαδρίτης - Παρτίζαν 87-89
Game 2: Ρεάλ Μαδρίτης - Παρτίζαν 80-95 **
Game 3: Παρτίζαν - Ρεάλ Μαδρίτης (2/5, 21:30)
Game 4*: Παρτίζαν - Ρεάλ Μαδρίτης (4/5, 21:30)
Game 5*: Ρεάλ Μαδρίτης - Παρτίζαν (9 ή 10/5)

** Διακοπή



Ειδήσεις σήμερα:

Σουδάν: Στην Ελευσίνα το C-130 με 39 απεγκλωβισμένους - Στο πλευρό τους ο Μητσοτάκης

Λάζαρος Λασκαρίδης: Μάχη για τη ζωή του δίνει ο αντιδήμαρχος Καλλιθέας - Υποχώρησε κάγκελο μπαλκονιού κι έπεσε στο κενό

Ιδιοκτήτες ταξί έσπασαν αυτοκίνητα της Uber στη Ρόδο - Στα άκρα η κόντρα εν όψει τουριστικής περιόδου
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης