Εκλογές 2023: Ποιος είναι ο Γιώργος Σταμάτης που είναι στην πέμπτη θέση του Επικρατείας της ΝΔ

Εκλογές 2023: Ποιος είναι ο Γιώργος Σταμάτης που είναι στην πέμπτη θέση του Επικρατείας της ΝΔ

Ήταν Γενικός Γραμματέας Κοινωνικής Αλληλεγγύης & Καταπολέμησης της Φτώχειας

STAMATHS
Τον Γενικό Γραμματέα Κοινωνικής Αλληλεγγύης & Καταπολέμησης της Φτώχειας, Γιώργο Σταμάτη τοποθέτησε στην πέμπτη εκλόγιμη θέση του ψηφοδελτίου Επικρατείας τη ΝΔ, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Και για μένα και για την οικογένειά μου και για τους γονείς μου αποτελεί μεγάλη τιμή. Άνθρωποι που κουράστηκαν και δυσκολεύτηκαν να μας μεγαλώσουν είναι σήμερα υπερήφανοι για τον γιο τους και για την χώρα τους. Ο Στάινμπεκ είχε πει συνάντηση στη ζωή μου πολλούς ανθρώπους αλλά δεν τους είδα, έτσι ξεκίνησε και η σχέση μου με τον κ. Μητσοτάκη για να ανακαλύψουμε αυτούς που ήταν αθέατοι. Ήταν τύχη να υπάρχει ένας πρωθυπουργός που μεριμνά γι' αυτούς. Δεν θα πω κάτι άλλο από αυτό που μου είπε ένας άστεγος στον Πειραιά, όταν ο άνθρωπος που μίλησε στο Κογκρέσο των ΗΠΑ έρχεται στο λιμάνι του Πειραιά για να μας βοηθήσει τότε και η Ελλάδα και εμείς έχουμε την πραγματική ελπίδα για ένα καλύτερο αύριο», ανέφερε ο Γιώργος Σταμάτης μετά την ανακοίνωση της υποψηφιότητάς του.

Παρουσίαση του ψηφοδελτίου Επικρατείας της Νέας Δημοκρατίας

Ποιος είναι ο Γιώργος Σταμάτης

Ο Γιώργος Σταμάτης γεννήθηκε το 1975 στην Αθήνα. Είναι πτυχιούχος Φυσικοθεραπείας και κάτοχος μεταπτυχιακού Διπλώματος της Ιατρικής Σχολής Αθηνών, στον τομέα της Διεθνούς Ιατρικής και Διαχείρισης Κρίσεων Υγείας. Από το 2006 εργάζεται στο Δήμο Αθηναίων, όπου διετέλεσε υπεύθυνος στρατηγικού σχεδιασμού και υλοποίησης προγραμμάτων εθελοντισμού και κοινωνικής αλληλεγγύης και ήταν υπεύθυνος για τη σύσταση και λειτουργία του πρώτου Συμβουλίου Μεταναστών στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Ως Γραμματέας Κοινωνικής Αλληλεγγύης της ΝΔ, συνέταξε την ενότητα για την κοινωνική πολιτική του Προγράμματος, ενόψει των εκλογών του 2019, εξειδικεύοντας μεταξύ άλλων τη δέσμευση του Κυριάκου Μητσοτάκη για την υλοποίηση του θεσμού του προσωπικού βοηθού για τα ΑμεΑ. Τον Ιούλιο του 2019 ορίστηκε Γενικός Γραμματέας Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Καταπολέμησης της Φτώχειας του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων. Στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων του, εστίασε στο σχεδιασμό δημόσιων πολιτικών, με στόχο την άμβλυνση των κοινωνικών ανισοτήτων. Ειδικότερα, εκπόνησε την Εθνική Στρατηγική για την Κοινωνική Ένταξη και Μείωση της Φτώχειας, την νέα Εθνική Στρατηγική και το Σχέδιο Δράσης για την Κοινωνική Ένταξη των Ρομά και το Εθνικό Σχέδιο Δράσης για την Πρόληψη και Αντιμετώπιση της Αστεγίας.

Είναι Πρόεδρος του Εθνικού Συμβουλίου Αναδοχής και Υιοθεσίας (ΕΣΑΝΥ), Σημείο Αναφοράς του Υπουργείου Εργασίας για την εφαρμογή της Σύμβασης των ΗΕ για τα άτομα με αναπηρία, Εθνικός Συντονιστής για την πρόσβαση σε ποιοτική μακροχρόνια φροντίδα και υπεύθυνος της Γραμμής Αρωγής για τους συγγενείς των θυμάτων, τους τραυματίες και τους επιβαίνοντες στο σιδηροδρομικό δυστύχημα των Τεμπών .

Κλείσιμο
Είναι εθελοντής Διασώστης - Σαμαρείτης Α’ Τάξεως του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού. Εργάζεται συστηματικά στο πεδίο όντας μέλος της Κοινωνίας των Πολιτών και εστιάζοντας στη διαρκή διαβούλευση με φορείς των ατόμων με αναπηρία, της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας, της κοινότητας των Ρομά και άλλων ευάλωτων ομάδων, έχοντας ως όραμα την ενίσχυση της ορατότητας και την πραγμάτωση της πλήρους κοινωνικής τους συμπερίληψης.

Οι υποψήφιοι βουλευτές με το ψηφοδέλτιο Επικρατείας της ΝΔ είναι:
1. Ειρήνη Αγαπηδάκη
2. Θεόδωρος Σκυλακάκης
3. Χρήστος Στυλιανίδης
4. Ιωάννα Λυτρίβη
5. Γιώργος Σταμάτης
6. Νεφέλη Χατζηιωαννίδου
7. Μαρία Πολύζου
8. Γεωργία Βαχαρίδη
9. Νίκος Παπαϊωάννου
10. Νίκος Κορογιαννάκης
11. Μαρία Διοΐλη - Διαμαντοπούλου
12. Άννα Καστάνη
13. Σπύρος Καρανικόλας
14. Πορφυλένια Κανελλοπούλου
15. Αντώνης Σγαρδέλης

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης