«Qatargate»: Ποιος είναι ο 36χρονος Ευρωβουλευτής που «έδωσε» η Καϊλή

«Qatargate»: Ποιος είναι ο 36χρονος Ευρωβουλευτής που «έδωσε» η Καϊλή

Συνολικά επτά Ευρωβουλευτές έχει «δώσει» η Εύα Καϊλή στις Αρχές για εμπλοκή στο μεγαλύτερο σκάνδαλο του Ευρωκοινοβουλίου

benifei_2
«Έδωσε» αρκετά ονόματα Ευρωβουλευτών και όχι μόνο η Εύα Καϊλή ως εμπλεκόμενους στο μεγάλο σκάνδαλο του «Qatargate» για χρηματισμό από το Κατάρ. 

Σύμφωνα με την ιταλική εφημερίδα «il Fatto Quotidiano» η Εύα Καϊλή, στο πλαίσιο της ανάκρισης για το Qatar Gate φέρεται να έχει δώσει στις αρχές αρκετά ονόματα, μεταξύ των οποίων και του Ιταλού ευρωβουλευτή Μπράντο Μπενιφέι.

Επιπλέον, η  κατά την κατάθεσή της που διήρκησε μία ώρα, έδωσε στις Αρχές του Βελγίου και άλλα ονόματα. Ξεκινώντας από εκείνους που σκέφτηκε να προειδοποιήσει αμέσως μετά την έφοδο στο σπίτι της στις Βρυξέλλες, η Ελληνίδα ευρωβουλευτής φέρεται να είπε στον Ανακριτή: «Προσπάθησα πρώτα να καλέσω τον Παντσέρι, ο οποίος μιλάει μόνο ιταλικά, αλλά δεν μπόρεσα να τον βρω. Στη συνέχεια, προσπάθησα να πάρω τον Μαρκ Ταραμπέλα, μετά την Μαρία Αρένα. Εκείνοι απάντησαν ότι δεν γνώριζαν, γιατί ο Παντσέρι δεν απαντούσε».

Μετά από αυτά, ο ανακριτής Μισέλ Κλεζ φέρεται να την πίεσε περισσότερο. «Ποιος είναι γύρω από τον Παντσέρι; Θέλουμε δύο λομπίστες που τον βοηθούν στο έργο του», ρώτησε ο ανακριτής, με την Εύα Καϊλή να απαντά: «Ο Τζιουζέπε Μερόνι, ο προηγούμενος βοηθός του, που εξακολουθεί να τον βοηθάει. Νταβίντε… δεν ξέρω το επώνυμό του, αλλά καταλαβαίνω ότι εργάζεται εκεί. Σιμόνα, Καρόλα και Φραντσέσκα. Ο Παντσέρι συνήθιζε να τους βοηθάει ως αντάλλαγμα».

Στην ερώτηση των δικαστικών αρχών αν ο Παντσέρι πλήρωνε μια σειρά από βοηθούς Ευρωβουλευτών, η Ελληνίδα Ευρωβουλευτής φέρεται να είπε, «Όχι. Μετά το 2019, όταν και δεν επανεξελέγη, προσπαθούσε να τους βοηθήσει όλους να βρουν δουλειά».

Την πίεσαν τότε, αναφέρει η εφημερίδα, προκειμένου να πει ποιοι βρίσκονται κάτω από τον Παντσέρι. «Μετά από αυτόν ποιος ασχολήθηκε;» την ρωτούν. «Μαρία Αρένα, Μαρκ Ταραμπέλα, Αντρέα Κοτσολίνο», απαντά η Εύα Καϊλή σύμφωνα με την ilFattoQuotidiano. Οι ανακριτές στη συνέχεια της αναφέρουν δύο άλλα ονόματα: «Μορέτι και Μπράντο Μπενιφέι»; «Ναι», λέει η Καϊλή, απαντώντας θετικά. 

Κλείσιμο
Όσον αφορά τον Μπράντο Μπενιφέι, πρόκειται για τον νεότερο εκλεγέντα ευρωβουλευτή, ο οποίος εισήλθε για πρώτη φορά στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο το 2014, όταν ήταν δηλαδή μόλις 28 ετών. Ο Μπενιφέι ανήκει στο κόμμα του Ματέο Ρέντσι και έχει πλούσια δράση σε πολλές επιτροπές, μεταξύ αυτών μία που αφορά στη Δημοκρατία και τη διαφύλαξή της. Πάντως έως σήμερα, σύμφωνα με ιταλικά δημοσιεύματα, δεν δίνονται περισσότερες πληροφορίες όσον αφορά την εμπλοκή του ονόματος του ευρωβουλευτή.
Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-cp8g8hecfmi9)
 

Αντίστροφη μέτρηση έχει ξεκινήσει για την Εύα Καϊλή, την Ελληνίδα ευρωβουλευτή που μπήκε από την πρώτη στιγμή στο κάδρο του σκανδάλου QatarGate, αντιμετωπίζοντας βαριές κατηγορίες, αφού αργά σήμερα το απόγευμα θα γίνει γνωστό αν θα παραμείνει στη φυλακή ή όχι μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης. Στο πλαίσιο αυτό οι δικηγόροι της Εύας Καϊλή ζήτησαν από τους Βέλγους δικαστές την αποφυλάκιση της πελάτισσάς τους με «βραχιολάκι».

Ειδήσεις σήμερα:

Μια ώρα έδινε εξηγήσεις η Καϊλή, το απόγευμα η απόφαση - Δεσμεύτηκε το οικόπεδο στην Πάρο

Νοσοκόμα περιγράφει τι κάνουν οι άνθρωποι πριν πεθάνουν

Έγινε η χριστουγεννιάτικη κλήρωση για τη σούπερ φορολοταρία - Δείτε αν κερδίσατε 100.000 ευρώ
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης