Τομ Έντερς: Η Ελλάδα μπροστά από την Γερμανία στον ψηφιακό μετασχηματισμό

Τομ Έντερς: Η Ελλάδα μπροστά από την Γερμανία στον ψηφιακό μετασχηματισμό

Έπαινοι από τον πρόεδρο του  Γερμανικού Συμβουλίου Εξωτερικών Σχέσεων για την επαφή με τους πολίτες

Tom-Enders
Η Ελλάδα είναι πολύ μπροστά από την Γερμανία στον ψηφιακό μετασχηματισμό, καθώς έχει πάει στον πολίτη ενώ στην Γερμανία «πολλοί περιμένουν με τις ώρες στις τηλεφωνικές γραμμές», ομολογεί ο Τομ Έντερς, τέως διευθύνων σύμβουλος της Airbus και νυν πρόεδρος του Γερμανικού Συμβουλίου Εξωτερικών Σχέσεων.

Στη διάρκεια του διαδικτυακού συνεδρίου «Europe 2021», στο οποίο συμμετείχε και ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ο κ. Έντερς ανέφερε:

«Μιλήσατε για ψηφιακό μετασχηματισμό, και ειδικά πώς χρησιμοποιήσατε την ψηφιακή τεχνολογία στην κρίση του πανδημίας του κορωνοϊού: στα τεστ, την συνοριακή ασφάλεια, τον εμβολιασμό. Νομίζω ότι η Γερμανία βρίσκεται πίσω από πολλές χώρες, συμπεριλαμβανομένης της Ελλάδας, και αυτό αποκαλύφθηκε στη διάρκεια της πανδημίας» είπε ο κ. Έντερς.

«Θα έλεγα κ. Πρωθυπουργέ ότι αν οι Γερμανοί άκουγαν αυτή τη συζήτηση -ίσως τη διαβάσουν κάπου αύριο- πώς αντιμετωπίζετε τους ανθρώπους στην Ελλάδα (τους ειδοποιείτε συλλογικά, τους στέλνετε μηνύματα) ενώ στη Γερμανία χιλιάδες περιμένουν στην αναμονή στις τηλεφωνικές γραμμές» πρόσθεσε και συμπλήρωσε:

«Υπάρχει ένα έλλειμμα στη Γερμανία και αυτό δεν είναι εμφανές μόνο στην πανδημία, αλλά και στη διοίκηση (...) και αυτό είναι ένα σκάνδαλο που πρέπει να αντιμετωπιστεί σύντομα».

Δείτε το βίντεο:






Ειδήσεις σήμερα: 

Πέτρος Φιλιππίδης: Από το εξώδικο στο νοσοκομείο

Η Ντέμι Μουρ «έσπασε τη σιωπή» της για την «αγνώριστη» εμφάνισή της στην πασαρέλα

Λυδία Σέρβου: Ο Δήμος Μούτσης είναι ο συνθέτης που με κυνηγούσε γυμνός στα 15 μου
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης