Μία ημέρα πριν από τον μεγάλο τελικό της Eurovision 2026, το ενδιαφέρον στρέφεται στα στοιχήματα, όπου αποτυπώνονται οι τάσεις γύρω από τις συμμετοχές που φαίνεται να ξεχωρίζουν. Η Ελλάδα, που εκπροσωπείται φέτος από τον Ακύλα με το τραγούδι «Ferto», βρίσκεται μέσα στην πρώτη τριάδα του poll του Eurovisionworld.
Πιο συγκεκριμένα, η Ελλάδα έπεσε από τη δεύτερη θέση όπου βρισκόταν τις προηγούμενες ημέρες στην τρίτη, συγκεντρώνοντας το πρωί της Παρασκευής 15 Μαΐου, ποσοστό 8% στις πιθανότητες νίκης.
Ακριβώς πίσω από την ελληνική συμμετοχή βρίσκεται το Ισραήλ, με τον Noam Bettan και το τραγούδι «Michelle», στο 7%, ενώ την πρώτη πεντάδα συμπληρώνει η Ρουμανία, με την Alexandra Căpitănescu και το «Choke…», στο 5%. Στην έκτη θέση βρίσκεται η Δανία με 4%, ενώ Ιταλία και Βουλγαρία μοιράζονται την έβδομη και την όγδοη θέση με 3%. Τη δεκάδα ολοκληρώνουν η Γαλλία και η Μάλτα, που συγκεντρώνουν από 2%.
Δείτε τον πίνακα
Ο μεγάλος τελικός της Eurovision θα προβληθεί το Σάββατο, με την ελληνική συμμετοχή να βρίσκεται, σύμφωνα με το poll του Eurovisionworld, ανάμεσα στις χώρες που εμφανίζονται ψηλά στις προτιμήσεις λίγες ημέρες πριν από τη βραδιά της διοργάνωσης.
Δείτε την εμφάνιση του Ακύλα στον Α' ημιτελικό
Η σειρά εμφάνισης των 25 χωρών στον μεγάλο τελικό της Eurovision
Μεγαλώνοντας, συνηθίζουμε να μετράμε τις επιτυχίες. Τον πρώτο καλό βαθμό. Το πρώτο μετάλλιο. Το πρώτο γκολ. Την πρώτη φορά που ένα παιδί κάνει ποδήλατο χωρίς βοηθητικές ρόδες.
Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ηλικιωμένων, την 1 Οκτωβρίου, αξίζει να δώσουμε μεγαλύτερη προσοχή σε ένα πρόβλημα που συχνά περνά απαρατήρητο: τη δυσθρεψία και τα σημάδια που μπορεί να εμφανιστούν πριν ακόμη γίνει αντιληπτή.
Πώς η AI αλλάζει τον τρόπο με τον οποίο οι μαθητές μελετούν και προετοιμάζονται για τις εξετάσεις, με τον εκπαιδευτικό να παραμένει ο καθοριστικός παράγοντας της μαθησιακής εμπειρίας