Slimane - Lara Fabian: Τραγούδησαν το εμβληματικό Je suis malade

Slimane - Lara Fabian: Τραγούδησαν το εμβληματικό Je suis malade

Η θρυλική τραγουδίστρια συνάντησε στη σκηνή τον 34χρονο Γάλλο και καταχειροκροτήθηκαν από το κοινό

slimane-lara-fabian-xr
Ο Slimane εντυπωσίασε ολόκληρη την Ευρώπη με την ερμηνεία του στη φετινή Eurovision για λογαριασμό της Γαλλίας.

Η καριέρα του μετά το «Mon Αmour» εκτοξεύτηκε με αποκορύφωμα την πρόσφατη μουσική του συνύπαρξη με τη θρυλική τραγουδίστρια Lara Fabian, πριν από μερικές μέρες.

Οι δύο καλλιτέχνες τραγούδησαν μαζί το εμβληματικό κομμάτι «Je Suis Malade» του 1994 κατά τη διάρκεια της συναυλίας του Slimane στις Βρυξέλλες. Μετά την ερμηνεία τους, καταχειροκροτήθηκαν από το κοινό.

Δείτε βίντεο
Slimane & Lara Fabian Je suis malade - live in Bruxelles - 24/05/2024
Κλείσιμο
CLOSE UP : Lara Fabian & Slimane - Je suis malade LIVE PERFORMANCE, Brussels 2024 (Duet)


Πριν ξεκινήσει η Eurovision, η Βελγίδα σταρ είχε δηλώσει «ερωτευμένη με το ταλέντο του Slimane». Όταν πήγε καλεσμένη στο πλατό της εκπομπής «Quelle époque» η Lara Fabian είχε πει: «Για μένα, το γεγονός ότι είναι εδώ, εκπροσωπεί τη Γαλλία και τραγουδάει αυτό το τραγούδι που είναι ήδη κλασικό, το "Mon amour", αυτό είναι μια νίκη. Είμαι εντελώς ερωτευμένη με το ταλέντο του, την καρδιά και την ψυχή του. Είναι ένα μοναδικό άτομο και ελπίζω να πάει εκεί που θέλει να πάει με αυτό. Του εύχομαι τη θέση που θέλει» είχε πει, πριν ο Γάλλος καταφέρει να τερματίσει 5ος στη Eurovision.

Ο Slimane και η ερμηνεία του «Mon Amour» αποθεώθηκαν τόσο από το Μalmö Arena, όσο και από τους τηλεθεατές που έβλεπαν τον 34χρονο να τραγουδάει αρκετά μέτρα μακριά από το μικρόφωνο και να μην χάνεται το εύρος της φωνής του.
eurovision-2024-france-arth
Ο γαλλικός τηλεοπτικός σταθμός France Télévisions εντυπωσιάστηκε από την πρώτη στιγμή από το φωνητικό ταλέντο του Slimane και η Γαλλία ήταν μια από τις πρώτες χώρες που ανακοίνωσαν την εκπροσώπηση τους για τον Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision 2024. 

Η έμπνευση  του τραγουδιού του στον 68ο διαγωνισμό ήταν η Marie Myriam, που κέρδισε τον Διαγωνισμό για τη Γαλλία το 1977 με το τραγούδι «L'oiseau Et L'enfant». 


Η εμφάνιση του Slimane στη Eurovision
Slimane - Mon Amour (LIVE) | France 🇫🇷 | Grand Final | Eurovision 2024

Ο Slimane δεν είναι άγνωστος στη Γαλλία και η νίκη  του στο «Voice» το 2016 τον οδήγησε να γίνει σταρ. Με σχεδόν 3 εκατομμύρια μηνιαίους ακροατές στο Spotify και 2 εκατομμύρια πωλήσεις άλμπουμ, ο Γάλλος ξεκίνησε την καριέρα του στα πιάνο μπαρ του Pigalle, της μοντέρνας περιοχής του Παρισιού που φιλοξενεί το διάσημο Moulin Rouge.

Η οντισιόν του στο «Voice»
Vitaa – A Fleur de Toi | Slimane Nebchi | The Voice France 2016 | Blind Audition

Έκτοτε, ο Slimane σημειώνει μια εντυπωσιακή σόλο καριέρα και μετρά πάνω από 25 τραγούδια στο γαλλικό Singles Chart. Έχει επίσης συμμετάσχει σε διάφορα τηλεοπτικά προγράμματα, όπως το «Nouvelle Star», τη γαλλική εκδοχή του «Pop Idol», αλλά και το τηλεπαιχνίδι «Fort Boyard».

Γεννήθηκε στις 13 Οκτωβρίου 1989 στο Σελ του Σεν-ε-Μαρν της Γαλλίας και έχει αλγερινή καταγωγή από τους παππούδες του, οι οποίοι μετανάστευσαν στο Παρίσι. Πριν το Voice, ο Γάλλος που κέρδισε το κοινό και τις κριτικές επιτροπές της Eurovision, δημοσίευε διαδικτυακά, τραγούδια του. Το «Mon Amour» με το οποίο κατέκτησε την 4η θέση στη Eurovision, γράφτηκε από τον ίδιο τον Slimane. Έχει μια κόρη, στην οποία και αφιέρωσε τη συμμετοχή του στη Eurovision.
11_05_24_Corinne_Cumming_-_EBU_15685-Enhanced-NR

Όσον αφορά στη μουσική και τα αγαπημένα του τραγούδια, ο Slimane λατρεύει τις δυναμικές και όπως έχει δηλώσει, θεωρεί κορυφαία τραγούδια το «Black To Black» της Amy Winehouse , το «Ain't No Sunshine» του Bill Withers  και το «I Wanna Dance With Somebody»  της Whitney Houston.

Το Instagram του μετρά 1,4 εκατομμύρια ακολούθους, ο αριθμός των οποίων αναμένεται να αυξηθεί κι άλλο, μετά τη φήμη που απέκτησε στο Μάλμε. Το Instagram του μετρά 1,4 εκατομμύρια ακολούθους, ο αριθμός των οποίων αναμένεται να αυξηθεί κι άλλο, μετά τη φήμη που απέκτησε στο Μάλμε. Οι περισσότερες από τις αναρτήσεις του αφορούν κάποια επαγγελματική του φωτογράφιση, αλλά ο Slimane ανεβάζει και κάποια πιο αυθόρμητα στιγμιότυπα.



«Θα τραγουδήσω για την κόρη μου και για τη Γαλλία»
Μιλώντας για την επιλογή του να εκπροσωπήσει τη Γαλλία στο διαγωνισμό, ο Slimane είχε δηλώσει λίγο καιρό πριν: «Οι πρώτες μου συναυλίες στα μπαρ της Πιγκάλ, μου φαίνονται σαν χθες. Θυμάμαι τον πατέρα μου να με πηγαίνει στο πρώτο μου κάστινγκ. Και μετά ήρθε το Voice και η συνάντησή μου με το κοινό, το υπέροχο κοινό που μου έδωσε τη δύναμη και την επιθυμία να αναλάβω μια από τις μεγαλύτερες προκλήσεις της καριέρας μου. Είναι μια τεράστια πηγή υπερηφάνειας. Μια πραγματική ευθύνη, επίσης. Τον Μάιο, θα τραγουδήσω μπροστά σε σχεδόν 200 εκατομμύρια ανθρώπους. Θα τραγουδήσω για τους γονείς μου. Για την κόρη μου. Για τη Γαλλία. Και για εσάς, για εσάς για τους οποίους έγραψα αυτό το τραγούδι».




Ειδήσεις σήμερα:

Ξεκινούν την Πέμπτη στα ΕΠΑΛ και την Παρασκευή στα ΓΕΛ οι Πανελλαδικές Εξετάσεις - Το πρόγραμμα

Ανάσα στην αγορά κατοικίας - Νέες παρεμβάσεις για τα Airbnb ετοιμάζει η κυβέρνηση


Επιστολική ψήφος: Λήγει η προθεσμία αποστολής του ασφαλισμένου ψηφοδελτίου για τις ευρωεκλογές 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης